QUOTE(zuza @ 2006 03 27, 12:39)
Dar vienas klausimukas, į kurį sunkiai randu atsakymą:
kokios yra jūsų blogosios savybės? Visada taip ir knieti pasakyti, kad esu tobula
Negi pradėsi save peikti darbdaviui
O kaip savo neigiamą savybę nurodau perfekcionizmą (ir tai ne melas)
QUOTE(Sniegaa @ 2006 03 27, 14:45)
O dėl blogosios savybės vienoj knygoj skaičiau kad reikia sakyti - pareigingumas. Tačiau manęs kitaip paklausė - kokią savybę jumise reikia tobulinti? na ką, ir leptelėjau, kad komunikabilumą. tai ir prasidėjo - o kaip čia taip? o kodėl? aš ir pati nežinau kam čia taip nusišnekėjau.
QUOTE(zuza @ 2006 03 27, 20:26)
Man rodos, kad PAREIGINGUMĄ reikia priskirti kaip tik prie gerųjų savybių, nes nėr blogiau už žmogų, kuris neturi atsakomybės jausmo, nesvarbu, kokias pareigas užimtų. Juk tokiu negalima pasitikėti
Labai daug darbdaviu megsta si klausima. Jokiu budu nevardinkite savo neigiamu savybiu. Tiesiog paimkite teigiama savybe, padidinkite ja iki maksimumo ir gausite "neigiama"
Tai turi buti savybe, kuri nesutrukdys jums siame darbe. Pvz., labai gerai tinka darboholizmas. Kodel? Todel kad is esmes tai yra darbstumas, padidintas iki maksimumo. O pareigingumas netinka, nes jis ir yra teigiama savybe. Komunikabilumas taip pat netinka, nes tai teigiama savybe. Is darbdavio reakcijos, kuri aprase Sniegaa, yra akivaizdu, kad darbdaviui tokios "tiesos" nereikia, tik turesite problemu. Svarbiausia, kad darbdavys tikrai jumis patikes ir nuspres, kad netinkate
Kokios dar tinka savybes? Jei pretenduojate i administratores pareigas, galite sakyte, kad nelabai jauciates tvirtai vadovaudama zmonems arba nekomate to (tai yra tokios savybes, kurios netgi galetu pakenkti administratores darbe). O jei pretenduojate i vadovo darba, galima sakyte, kad esate linkusi vadovauti kitiems. Ir t.t. Viska parinkti pagal pareigas
Papildyta:QUOTE(sause @ 2006 03 27, 18:45)
Sveikutės, aš irgi norėčiau konsultacijos
Prieš du mėnesius buvau pokalbyje dėl darbo.Pozicija buvo aukšta, žinojau, kad nelabai tinku, bet jie pasikvetė į pokalbį. Gražiai pašnekėjome. Pokalbio pabaigoje paklausė jeigu butų kita pozicija, kuri pagal mano darbo patirtį labiau tiktų ar domintų. Pasakiau , kad būtų įdomu ir reikėtų kalbėti konkrečiau.
Šiandien radau jų paskelbtą atranką į mane dominančią poziciją
Dabar galvoje labai daug visokiausių minčių.
Aš galvoju, kad kai eis į pabaigą jų konkursas aš dar karteli priminsiu apie save ir išsiųsiu savo cv
Plepute ar gerai mastau?
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 03 28, 09:12)
nelauk konkurso pabaigos, siųsk dabar ir dar motyvacinį rimtą pridėk
As patarciau netgi ne CV siusti, o paskambinti jiems. Prisistatyk ir pasakyk, kad tave labai domina sis pasiulymas
Tikriausiai, jie paprasys atsiusti CV dar karta, bet gal ir ne. Bet butinai paskambink, taip daug geriau, nei siaip CV issiusti dar karta.
O mintis palik tik tas, kurios teigiamos! Gali buti, kad jie turi tave omeny, bet del viso ko nori ir i kitus kandidatus paziureti. Todel labai patariu jiems paskambinti
Papildyta:Del dekretiniu atostogu: oj, is tiesu kandidates daro visaip - vienos nurodo, kitos ne. Todel darbdaviu nenustebinsite nei pirmu, nei antru atveju
Jei vaikas yra tik vienas ir atostogose esate tik metus laiko, patarciau nenurodineti. Jei esate tris metus, tada jau reiketu nurodyti. Krystos postas yra labai geras atsakymas - konkreciu atveju reikia surasti geriausia buda, kaip pristatyti save.
Dar vienas niuansas - jei siunciate tik CV, tada as tikrai esu labiau linkusi prie varianto, kad nenurodyti. Ateisite i pokalbi ir viska papasakosite. Jei rasote dar ir motyvacini laiska ir yra kaip graziai pristatyti savo dekretines - tada galima CV apie dekretines nenurodyti, o motyvaciniam ta parasyti. Jei darbdavys neidemiai perskaitys motyvacini (kas daznai buna), ir tures priekaistu, kad CV nieks nenurodyta, galesite pasiteisinti, kad motyvaciniam viska parasete ir net nezinojote, kad CV tokius dalykus reikia nurodineti, nes cia aprasomas tik profesinis gyvenimas
Rimtai. As daryciau butent taip!
O stai cai zemiau ir Krystos postas
QUOTE(Krysta @ 2006 03 28, 10:06)
Rašau dėl vaiko auginimo atostogų ir darbo keitimo paauginus vaiką. Aš taip pat esu toje situacijoje - esu motinystės atostogose ir žadu keisti darbą. Siųsdama savo CV nurodžiau, kad esu motinystės atostogose, nes žinojau, kad tai galima labai greitai patikrinti (mano atveju siunčiau į firmą, bendradarbiaujančią su dabartine). Bet aš taip pat šiuo metu studijuoju magistratūroje, todėl pridėjau motyvacinį laišką, kuriame nurodžiau, kad motinystės atostogų metu nusprendžiau pakelti savo kvalifikaciją. Lygiai taip pat kai kurios galėtų daryti. Jei nestudijuojate, gal yra galimybė palankyti kokius nors kursus, savarankiškai kažką pastudijuoti, tobulintis internete galų gale ir motyvaciniame pasigirti savo pasiekimais. Kiek turiu vaikų, kokia šeimyninė padėtis nenurodžiau, viską išsiaiškinome pokalbio metu, pasakiau, kad turiu "jau du vaikus". Specialiai buvau pasiruošusi būtent taip atsakyti į klausimą, kad darbdaviui būtų aišku, kad man du vaikai yra pakankamai daug ir neketinu daugiau turėti, bet tuo pačiu nieko nežadėjau, nemelavau ir neįsipareigojau. Ir kažkodėl galvoju, kad pasielgiau teisingai.
Mano klausimas: po pirmo pokalbio man buvo paskambinta ir pasakyta, kad "požiūris labai pozityvus" ir aš būsiu pakviesta ne greičiau negu po dviejų savaičių į antrąjį. Kiek laiko turėčiau laukti skambučio? Aš galvoju, kad praėjus mėnesiui reiktų pačiai pasiskambinti ir pasiklausti?
Jo. Galima jau po triju savaiciu paskambinti
Jei taip pasake, tikrai patikai jiems