Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: profesionalo konsultacijos

QUOTE(Sniegaa @ 2006 03 27, 14:45)
O dėl blogosios savybės vienoj knygoj skaičiau kad reikia sakyti - pareigingumas. .
[

g.gif Man rodos, kad PAREIGINGUMĄ reikia priskirti kaip tik prie gerųjų savybių, nes nėr blogiau už žmogų, kuris neturi atsakomybės jausmo, nesvarbu, kokias pareigas užimtų. Juk tokiu negalima pasitikėti schmoll.gif
Atsakyti
visada maniau, kad tiek rašant cv, tiek kalbantis su darbdaviai - REIKIA SAKYT TEISYBĘ. Na, nebūtinai visą, aišku, yra visokių niuansų, bet nereiia meluot, nes tai visada prieš tave atsisuks.
Tačiau šiuo metu susiduriu su tokia problema- po metų buvimo namuose ieškausi naujo darbo (tokia situacija, kad senasis liko Vilniuj, vaikas mažas ir nėra noro bei galimybių važinėt iš Kauno). Kiek anksčiau ieškojausi darbų, mane bent jau pakviesdavo į pokalbį: visada juokaudavau, kad mano cv - "pokalbinis".

Bet dabar situacija pasikeitė ir įtariu, kad dėl to, jog nurodžiau, jog šiuo metu auginu vaiką. Bet jei nenurodyčiau, išeitų, kad dar dirbu, o paklausta apie darbo rezultatus ar pan., iškart išaiškėtų, kad nedirbu (senoji įmonė-gana gerai žinoma ir matoma, o aš dirbu marketingo srityje, tad rezultatai nesunkiai atkasami).

Panašios patirties pažįstama (augina net šiek tiek mažesnį vaikiuką), gavo darbą per 2 savaites ir man "patarė" sakyt, kad dar dirbu, cv nenurodyt, kad auginu vaiką (t.y. esu išėjusi vaiko priežiūros atostogų). Ji pati sakė, kad "skiedė" apie rezultatus ir pan. ir tik kai reikėjo darbintis, pasakė, kad augina vaiką (nes gavosi antraeilės pareigos ir ten reikia papildomų dokumentų).

Patarkit, kaip elgtis?
nesinori ir "likti už ledo", bet ir meluot ar nutylėt kažkaip irgi.... nes mano darbe labai svarbu pasitikėjimas, pareigingumas, lojalumas. Man atrodo, kad jei aš nutylėsiu, tai atrodys negarbingai.
Bet gal aš klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sause @ 2006 03 27, 18:45)
Aš galvoju, kad kai eis į pabaigą jų konkursas aš dar karteli priminsiu apie save ir išsiųsiu savo cv  4u.gif

nelauk konkurso pabaigos, siųsk dabar ir dar motyvacinį rimtą pridėk mirksiukas.gif
Atsakyti
Patarkit, kaip elgtis?
nesinori ir "likti už ledo", bet ir meluot ar nutylėt kažkaip irgi.... nes mano darbe labai svarbu pasitikėjimas, pareigingumas, lojalumas. Man atrodo, kad jei aš nutylėsiu, tai atrodys negarbingai.
Bet gal aš klystu? g.gif
[/quote]

Labutis,
labai aktuali tema, Plepute ačiū tau už visas konsultacijas, tai iš tikrųjų labai įdomu.
O dėl darbinimosi po vaiko priežiūros atostogų, tai aš irgi paaugimusi vaikelį norėjau pakeisti darbą, tai iš pradžių parašiau kad šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose, tai nebuvau pakviesta nė į vieną pokalbį. Ir iš principo juk tu nesi išėjusi iš senojo darbo, o esi vaiko priežiūros atostogose, tai ir nebus melas jei tiesiog tą nutylėsi. Aš kai pakeičiau savo CV darbinausi į firmą kur reikėjo praeiti tikrai nemažą atranką, tai pokalbio metu aišku jau pasakiau kad šiuo metu esu namuose su vaiku, bet jau tik po to kai tai išėjo iš kalbos. Tada filialo vadovas paklausė o kodėl aš to nerašiau CV, tai tuo metu dalyvavęs įmonės personalo direktorius iš karto pasakė- o kodėl ji turėtų rašyti, juk iš principo skaitosi kad aš dirbu ankstesnėje darbovietėje. Svarbiausia buvo tai kad aš jau papasakojau apie save ir jie susidarė pirmą įspūdį. Toliau reikėjo praeit visus testus firmoje , po to reikėjo sudalyvaut jau pačios firmos organizuojamuose mokymuose 3 dienas ir po to gavau darbą.
Finale padirbusi pusę metų išėjau savo noru, nes neįmanoma buvo dirbt su tiesioginiu vadovu-tuo pačiu kur klausė kodėl neparašiau CV kad šiuo metu prižiūriu vaiką. Vat taip. Nors darbas tikrai patiko. O po pusmečio tą vadovą irgi gražioj formoj išprašė iš darbo.
O dabar dirbu darbą kuris visai nepatinka ir bandau pasinaudoti jūsų patarimais, kad susirasti naują darbą. blush2.gif
Atsakyti
Rašau dėl vaiko auginimo atostogų ir darbo keitimo paauginus vaiką. Aš taip pat esu toje situacijoje - esu motinystės atostogose ir žadu keisti darbą. Siųsdama savo CV nurodžiau, kad esu motinystės atostogose, nes žinojau, kad tai galima labai greitai patikrinti (mano atveju siunčiau į firmą, bendradarbiaujančią su dabartine). Bet aš taip pat šiuo metu studijuoju magistratūroje, todėl pridėjau motyvacinį laišką, kuriame nurodžiau, kad motinystės atostogų metu nusprendžiau pakelti savo kvalifikaciją. Lygiai taip pat kai kurios galėtų daryti. Jei nestudijuojate, gal yra galimybė palankyti kokius nors kursus, savarankiškai kažką pastudijuoti, tobulintis internete galų gale ir motyvaciniame pasigirti savo pasiekimais. Kiek turiu vaikų, kokia šeimyninė padėtis nenurodžiau, viską išsiaiškinome pokalbio metu, pasakiau, kad turiu "jau du vaikus". Specialiai buvau pasiruošusi būtent taip atsakyti į klausimą, kad darbdaviui būtų aišku, kad man du vaikai yra pakankamai daug ir neketinu daugiau turėti, bet tuo pačiu nieko nežadėjau, nemelavau ir neįsipareigojau. Ir kažkodėl galvoju, kad pasielgiau teisingai.
Mano klausimas: po pirmo pokalbio man buvo paskambinta ir pasakyta, kad "požiūris labai pozityvus" ir aš būsiu pakviesta ne greičiau negu po dviejų savaičių į antrąjį. Kiek laiko turėčiau laukti skambučio? Aš galvoju, kad praėjus mėnesiui reiktų pačiai pasiskambinti ir pasiklausti?
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2006 03 27, 12:39)
Dar vienas klausimukas, į kurį sunkiai randu atsakymą: kokios yra jūsų blogosios savybės? Visada taip ir knieti pasakyti, kad esu tobula  doh.gif Negi pradėsi save peikti  darbdaviui  smile.gif O kaip savo neigiamą savybę nurodau  perfekcionizmą (ir tai ne melas)  ax.gif

QUOTE(Sniegaa @ 2006 03 27, 14:45)
O dėl blogosios savybės vienoj knygoj skaičiau kad reikia sakyti - pareigingumas. Tačiau manęs kitaip paklausė - kokią savybę jumise reikia tobulinti? na ką, ir leptelėjau, kad komunikabilumą. tai ir prasidėjo - o kaip čia taip? o kodėl? aš ir pati nežinau kam čia taip nusišnekėjau.

QUOTE(zuza @ 2006 03 27, 20:26)
g.gif Man rodos, kad PAREIGINGUMĄ reikia priskirti kaip tik prie gerųjų savybių, nes nėr blogiau už žmogų, kuris neturi atsakomybės jausmo, nesvarbu, kokias pareigas užimtų. Juk tokiu negalima pasitikėti  schmoll.gif

Labai daug darbdaviu megsta si klausima. Jokiu budu nevardinkite savo neigiamu savybiu. Tiesiog paimkite teigiama savybe, padidinkite ja iki maksimumo ir gausite "neigiama" bigsmile.gif Tai turi buti savybe, kuri nesutrukdys jums siame darbe. Pvz., labai gerai tinka darboholizmas. Kodel? Todel kad is esmes tai yra darbstumas, padidintas iki maksimumo. O pareigingumas netinka, nes jis ir yra teigiama savybe. Komunikabilumas taip pat netinka, nes tai teigiama savybe. Is darbdavio reakcijos, kuri aprase Sniegaa, yra akivaizdu, kad darbdaviui tokios "tiesos" nereikia, tik turesite problemu. Svarbiausia, kad darbdavys tikrai jumis patikes ir nuspres, kad netinkate doh.gif
Kokios dar tinka savybes? Jei pretenduojate i administratores pareigas, galite sakyte, kad nelabai jauciates tvirtai vadovaudama zmonems arba nekomate to (tai yra tokios savybes, kurios netgi galetu pakenkti administratores darbe). O jei pretenduojate i vadovo darba, galima sakyte, kad esate linkusi vadovauti kitiems. Ir t.t. Viska parinkti pagal pareigas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sause @ 2006 03 27, 18:45)
Sveikutės,  aš irgi norėčiau konsultacijos  ax.gif

Prieš du mėnesius buvau pokalbyje dėl darbo.Pozicija buvo aukšta, žinojau, kad nelabai tinku, bet jie pasikvetė į pokalbį. Gražiai pašnekėjome. Pokalbio pabaigoje paklausė jeigu butų kita pozicija, kuri pagal mano darbo patirtį labiau tiktų ar domintų. Pasakiau , kad būtų įdomu ir reikėtų kalbėti konkrečiau.
Šiandien radau jų paskelbtą atranką į mane dominančią poziciją  smile.gif  blush2.gif  g.gif
Dabar galvoje labai daug visokiausių minčių.

Aš galvoju, kad kai eis į pabaigą jų konkursas aš dar karteli priminsiu apie save ir išsiųsiu savo cv  4u.gif

Plepute ar gerai mastau?

QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 03 28, 09:12)
nelauk konkurso pabaigos, siųsk dabar ir dar motyvacinį rimtą pridėk  mirksiukas.gif
As patarciau netgi ne CV siusti, o paskambinti jiems. Prisistatyk ir pasakyk, kad tave labai domina sis pasiulymas mirksiukas.gif Tikriausiai, jie paprasys atsiusti CV dar karta, bet gal ir ne. Bet butinai paskambink, taip daug geriau, nei siaip CV issiusti dar karta.
O mintis palik tik tas, kurios teigiamos! Gali buti, kad jie turi tave omeny, bet del viso ko nori ir i kitus kandidatus paziureti. Todel labai patariu jiems paskambinti rolleyes.gif
Papildyta:
Del dekretiniu atostogu: oj, is tiesu kandidates daro visaip - vienos nurodo, kitos ne. Todel darbdaviu nenustebinsite nei pirmu, nei antru atveju mirksiukas.gif Jei vaikas yra tik vienas ir atostogose esate tik metus laiko, patarciau nenurodineti. Jei esate tris metus, tada jau reiketu nurodyti. Krystos postas yra labai geras atsakymas - konkreciu atveju reikia surasti geriausia buda, kaip pristatyti save.
Dar vienas niuansas - jei siunciate tik CV, tada as tikrai esu labiau linkusi prie varianto, kad nenurodyti. Ateisite i pokalbi ir viska papasakosite. Jei rasote dar ir motyvacini laiska ir yra kaip graziai pristatyti savo dekretines - tada galima CV apie dekretines nenurodyti, o motyvaciniam ta parasyti. Jei darbdavys neidemiai perskaitys motyvacini (kas daznai buna), ir tures priekaistu, kad CV nieks nenurodyta, galesite pasiteisinti, kad motyvaciniam viska parasete ir net nezinojote, kad CV tokius dalykus reikia nurodineti, nes cia aprasomas tik profesinis gyvenimas biggrin.gif
Rimtai. As daryciau butent taip!
O stai cai zemiau ir Krystos postas wub.gif

QUOTE(Krysta @ 2006 03 28, 10:06)
Rašau dėl vaiko auginimo atostogų ir darbo keitimo paauginus vaiką. Aš taip pat esu toje situacijoje - esu motinystės atostogose ir žadu keisti darbą. Siųsdama savo CV nurodžiau, kad esu motinystės atostogose, nes žinojau, kad tai galima labai greitai patikrinti (mano atveju siunčiau į firmą, bendradarbiaujančią su dabartine). Bet aš taip pat šiuo metu studijuoju magistratūroje, todėl pridėjau motyvacinį laišką, kuriame nurodžiau, kad motinystės atostogų metu nusprendžiau pakelti savo kvalifikaciją. Lygiai taip pat kai kurios galėtų daryti. Jei nestudijuojate, gal yra galimybė palankyti kokius nors kursus, savarankiškai kažką pastudijuoti, tobulintis internete galų gale ir motyvaciniame pasigirti savo pasiekimais. Kiek turiu vaikų, kokia šeimyninė padėtis nenurodžiau, viską išsiaiškinome pokalbio metu, pasakiau, kad turiu "jau du vaikus". Specialiai buvau pasiruošusi būtent taip atsakyti į klausimą, kad darbdaviui būtų aišku, kad man du vaikai yra pakankamai daug ir neketinu daugiau turėti, bet tuo pačiu nieko nežadėjau, nemelavau ir neįsipareigojau. Ir kažkodėl galvoju, kad pasielgiau teisingai.
Mano klausimas: po pirmo pokalbio man buvo paskambinta ir pasakyta, kad "požiūris labai pozityvus" ir aš būsiu pakviesta ne greičiau negu po dviejų savaičių į antrąjį. Kiek laiko turėčiau laukti skambučio? Aš galvoju, kad praėjus mėnesiui reiktų pačiai pasiskambinti ir pasiklausti?
Jo. Galima jau po triju savaiciu paskambinti mirksiukas.gif
Jei taip pasake, tikrai patikai jiems thumbup.gif
Atsakyti

Ankščiau dirbau kitame mieste, išėjusis dektetiniu persikėliau į Kauna. Kitas miestas, nauja aplinka, rodos viskas daug sudėtingiau. Mažajam jau metai suėjo. Nuo rudenio pradėsim lankyti lopšelį. Taip norisi greičiau kokį darbą susirasti. Bet idomu, per kur geriausia ieškoti? Ir prieš kiek laiko? Gal galit kas patarti g.gif
Atsakyti
Sveiki,

turiu sekančius klausimus ax.gif :

1. Jei savo cv esu paskelbus pvz. cv.lt ar cvonline.lt ar pan. ir noriu atsakyt į darbo skelbimą iš šio puslapio, ten yra pasiūlymas apačioj "siųsti savo CV", bet tada potencialus darbdavys arba atrankos konsultantas mato tik nuorodą į CV - ar tai yra mandagu iš mano pusės? Ar turiu vis dėlto iš savo emailo siųst prikabinus tą CV wordiniam faile?

2. Ar motyvacinį laišką geriau prisegti, kaip atskirą dokumentą? Ar jį galima parašyt pačiame elektroniame laiške, t.y. toj vietoj, skirtoj tekstui? Jei ne, tai ką toj vietoj rašyt - "Sveiki, pažiūrėkite prisegtus failus?" g.gif

Sorry, jei klausimai kvaili atrodo, bet man ir tokios smlkmenos svarbios 4u.gif

P.S. *plepute* parašiau Tau a/ž, bet nžn, ar gavai, kažkaip man ten keistai gavosi su išsiuntimu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlackDee: 28 kovo 2006 - 16:24
QUOTE(astulka23 @ 2006 03 28, 13:57)
Ankščiau dirbau kitame mieste, išėjusis dektetiniu persikėliau į Kauna. Kitas miestas, nauja aplinka, rodos viskas daug sudėtingiau. Mažajam jau metai suėjo. Nuo rudenio pradėsim lankyti lopšelį. Taip norisi greičiau kokį darbą susirasti. Bet idomu, per kur geriausia ieškoti? Ir prieš kiek laiko? Gal galit kas patarti g.gif

Hmmm, geras klausimas. Vieni suranda darba per menesi, kiti iesko daug ilgiau. Siaip tai priklauso nuo tavo kvalifikacijos ir patirties mirksiukas.gif
Darbo rinkoje yra du sezonai - vienas yra ziemos pabaiga-vasaros pradzia. Tai yra praktiskai pavasaris, kai ir gamta atsigauna, ir darbo rinka kartu su ja bigsmile.gif Po to ateina vasara - atostogu metas. Ir nauja banga - nuo vasaros pabaigos iki gruodzio menesio. Tada irgi intensyviai ieskoma darbuotoju.
Sunkiausi menesiai - liepa, gruodis, vasaris.

QUOTE(BlackDee @ 2006 03 28, 16:22)
Sveiki,

turiu sekančius klausimus ax.gif  :

1. Jei savo cv esu paskelbus pvz. cv.lt ar cvonline.lt ar pan. ir noriu atsakyt į darbo skelbimą iš šio puslapio, ten yra pasiūlymas apačioj "siųsti savo CV", bet tada potencialus darbdavys arba atrankos konsultantas mato tik nuorodą į CV - ar tai yra mandagu iš mano pusės? Ar turiu vis dėlto iš savo emailo siųst prikabinus tą CV wordiniam faile?

2. Ar motyvacinį laišką geriau prisegti, kaip atskirą dokumentą? Ar jį galima parašyt pačiame elektroniame laiške, t.y. toj vietoj, skirtoj tekstui? Jei ne, tai ką toj vietoj rašyt - "Sveiki, pažiūrėkite prisegtus failus?"  g.gif

Sorry, jei klausimai kvaili atrodo, bet man ir tokios smlkmenos svarbios  4u.gif

P.S. *plepute* parašiau Tau a/ž, bet nžn, ar gavai, kažkaip man ten keistai gavosi su išsiuntimu  unsure.gif
Jo, az gavau ir jau netgi atsakiau rolleyes.gif
1. Viskas tvarkoj. CVonline viska taip sutvarke, kad visiems viskas patogu mirksiukas.gif
2. Galima parasyti:

Gerb. ponai,

As noreciau dalyvauti Jusu paskelbtame konkurse i ... pareigas. Prisegu savo CV ir motyvacini laiska.

Tikiuosi, kad Jus sudomins mano kandidatura.

Pagarbiai,
Vardas Pavarde.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2006 03 27, 20:26)
g.gif Man rodos, kad PAREIGINGUMĄ reikia priskirti kaip tik prie gerųjų savybių, nes nėr blogiau už žmogų, kuris neturi atsakomybės jausmo, nesvarbu, kokias pareigas užimtų. Juk tokiu negalima pasitikėti  schmoll.gif

tikra tiesa

QUOTE(Janike @ 2006 03 28, 00:21)
visada maniau, kad tiek rašant cv, tiek kalbantis su darbdaviai - REIKIA SAKYT TEISYBĘ. Na, nebūtinai visą, aišku, yra visokių niuansų, bet nereiia meluot, nes tai visada prieš tave atsisuks.

Panašios patirties pažįstama (augina net šiek tiek mažesnį vaikiuką), gavo darbą per 2 savaites ir  man "patarė" sakyt, kad dar dirbu, cv nenurodyt, kad auginu vaiką (t.y. esu išėjusi vaiko priežiūros atostogų). Ji pati sakė, kad "skiedė" apie rezultatus ir pan. ir tik kai reikėjo darbintis, pasakė, kad augina vaiką (nes gavosi antraeilės pareigos ir ten reikia papildomų dokumentų).

Patarkit, kaip elgtis?
Bet gal aš klystu? g.gif

plepute jau atsake as dar noriu patikinti, kad CV yra profesinio, o ne asmeninio gyvenimo aprasymas. jokiu nei kasmetiniu nei dekretiniu nei vaiku auginim,o atostogu nerasoma. Darbdavys priosikabinti gali prie bet ko bet cia jau jusu sumanumo patikrinimas, jei sako kad turit pertrauka, kuri ji gasdina, jus atremiate, kad veltui laiko neleidot: issilaiket vairuotojo teises, tobulinote uzsienio kalba(na gal bent susirasinejot uzsienio kalba su draugais smile.gif ), skaitet etiketo ar tobulinote komunikacija..tai nei melas tai nei tiesa, jei nieko neskaitet tai ir darbdavys pastebes kad netvirtai sakot, bet jei rimtai ieskote darbo nori nenori tenka pasiskaityti literaturos, kuri duoda naudos jusu komunikabilumui, poziuriui i darba, save...Melas neleistinas aprasant funkcijas ar pareigas, o sis niuansas tai nera apgavyste...atleiskit uz klaidas, mat spausdinu ir vaika kartu supu..... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalinka @ 2006 03 30, 08:19)
CV yra profesinio, o ne asmeninio gyvenimo aprasymas.

Ir aš laikausi šito požiūrio drinks_cheers.gif CV niekada nenurodau nei šeimyninės padėties (tik pavardė išduoda smile.gif ), nei vaikų skaičiaus, nei to, kad mano vaikelis su negalia, nes nemanau, kad tai turi ką bendro su mano profesine kompetencija ir kvalifikacija. Kam reikia, kad darbdavių galvose susiformavę stereotipai kliudytų gauti norimą darbą ax.gif Turbūt net nėščia eidama įsidarbinti, nieko apie tai neužsiminčiau, jei tik pilvukas nekyšotų mirksiukas.gif
Kažin, ar darbdavys jaustųsi labai "apgautas", jei visa tai paaiškėtų tik po to, kai įsidarbinčiau?
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2006 03 30, 09:32)
Ir aš laikausi šito požiūrio  drinks_cheers.gif  CV niekada nenurodau nei šeimyninės padėties (tik pavardė išduoda smile.gif ), nei vaikų skaičiaus, nei to, kad mano vaikelis su negalia, nes nemanau, kad tai turi ką bendro su mano profesine kompetencija ir kvalifikacija. Kam reikia, kad darbdavių galvose susiformavę stereotipai kliudytų gauti norimą darbą  ax.gif  Turbūt net nėščia eidama įsidarbinti, nieko apie tai neužsiminčiau, jei tik pilvukas nekyšotų  mirksiukas.gif
Kažin, ar darbdavys jaustųsi labai "apgautas", jei visa tai paaiškėtų tik po to, kai  įsidarbinčiau?

Buvo vienas variantas, kai nėščia moteriškė per pokalbį tai nuslėpė, o ėjo į poziciją kur yra daug kelionių, komandiruočių. Ir tik įsidarbinusi pareiškė, jog į jokias komandiruotes negalės vykti, nes nestuke.gif . Aišku darbdavys negali atleisti nėščios moters, bet tokiu atveju pasitikėjimas visam laikui sugriautas.
Atsakyti