Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: profesionalo konsultacijos

4u.gif
QUOTE(nosiukas @ 2006 03 26, 17:11)
As irgi esu darbo ieskotoja,ir man labai nesiseka, nes noriu dirbti darba pagal specialybe, arba kazka panasaus,bet as neturiu darbo patirties, ir visi pasikviecia, pasisneka su manim....  aaa tai nedirbus tokio darbo, aaa tai dar vaika turi... aaa namie su vaiku sedi.... na zodziu bergzdziai... Parasau CV nusiunciu, ir skambina visi kas netingi... (kitasyki atrodo juog net CV neskaito..  ) ateinu, kai pradeda klausinneti... "kokiu pasiulymu turit darbui?" as net nzn ka atsakyti, na is kur as galiu zinoti, juk nedirbus tokio darbo...zodziu, man kitasyk atrodo jog jie pasikviecia tik tam, kad pasityciotu is zmoniu, kurie iesko darbo be patirties, o patys jau seniausiai zino, kas ta darba dirbs, tiesiog, reik konkursa pra vest...  Jauciuosi po tokiu pokalbiu labai prastai, pasaulis slysta is po koju... ir nieko nebesinori...  schmoll.gif

nosiuk, užjaučiu tave nuoširdžiai, patyriau pati tai savo kailiu. Nesakyk taip, kad pasaulis iš po kojų slysta, man graudu darosi. Aš suprantu mes neturime patirties, bet nereikia taip su mumis elgtis. Jie patys kažkada pradėjo be patirties, ir dauguma turi vaikus, kurie ir serga ir į darželį eina. ( paminėjau , tai nes kai kurie klausia kas vaiką iš darželio paims, kai aš viršvalandžius dirbsiu, arba kas su vaiku bus , kai jis sirgs). Žodžiu, dar kartais moteriškės, dar nepradėdamos atrankos, jau šnairuoja neigiamai, tai tada doh.gif doh.gif
kai vykdo atranka profesonalai, tai jie nei tyčiojasi , nei šnairuoja, jie supranta, ko jiems reikia. Bet tai labai retai pasitaiko sad.gif
Mergytės stiprybė jums, ateis ir mūsų valanda. 4u.gif
Papildyta:
ach plepute, aš tave įsimylėjau smile.gifsmile.gif kad visi tokie, kaip tu darytų atrankas 4u.gif 4u.gif dar katelį dėkoju, dėkoju, už auksines mintis wink.gif
Atsakyti
Labai norėčiau tų adresėlių į paštą inkamin@yahoo.com, gal tai bent kiek padėtų. Labai labai ačiū už tai! bigsmile.gif
Papildyta:
Aš ieškau darbo ir per cv.lt, cvonline.lt, cvbankas, ldb, per visas atrankos firmas - visur mano cv nusiųsta ir pati dar žiūriu kur siųsti, be to per valstybės-žinias, per karjeros centras--na žodžiu ką tik randu, kas susiję su darbo paieška, ten ir žiūriu. tačiau deja deja...
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2006 03 26, 19:18)
Vat ir man įdomu, kam darbdaviai klausia apie šeiminę padėtį? Pvz.: "Ar neplanuojat artimiausiu laiku vaikučių"  blink.gif  blink.gif Nu negi jie tikisi, kad į tokį "delikatų" klausimą kaip šeimos planavimas bus nuoširdžiai atsakyta? O gal taip nori pažiūrėti, kaip išsisukinėti moki  rolleyes.gif
Apskritai, kokios pozicijos laikytis, kai klausia apie šeimyninį gyvenimą, vaikus ir pan.

Aš mąstau, taip "kam darbdaviai klausia apie šeimyninę padėtį". visų pirmą jie turi apsidrausti ar tu nesiruoši , tik įsidarbinus išeiti dekretinių atostogų (nes ir vėl nebus, kam dirbti ir bereikalingos išlaidos). Visų antrą jie smalsauja , dėl to kad, jai tu turi vaikų tai tu turi ir daugiau rūpesčių. Darbdaviai labai mėgsta atsidavusius - darboholikus, kurie neskuba po darbo namo (nereikia paimti vaikų iš darželio ar pan.) tokie žmonės gali dirbti ir be atostogų, jai yra labai daug darbo ir nėra kas pakeičia, abi pusės bus patenkintos, ir rezultati geri.

Įdomu ką mąsto plepute smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2006 03 26, 18:18)
Vat ir man įdomu, kam darbdaviai klausia apie šeiminę padėtį? Pvz.: "Ar neplanuojat artimiausiu laiku vaikučių"  blink.gif  blink.gif Nu negi jie tikisi, kad į tokį "delikatų" klausimą kaip šeimos planavimas bus nuoširdžiai atsakyta? O gal taip nori pažiūrėti, kaip išsisukinėti moki  rolleyes.gif
Apskritai, kokios pozicijos laikytis, kai klausia apie šeimyninį gyvenimą, vaikus ir pan.
Neprisimenu ar rasiau apie tipinius klausimus moterims g.gif Kiek perzvelgiau tema, nelabai randu, tai gal tik planavau apie tai parasyti blush-anim-cl.gif
Labai megsta darbdaviai paklausineti moteru kiek vaiku jos planuoja, kada juos planuoja, kaip juos priziures. O jei nepaklausia, tai tik is padorumo ar nedrista biggrin.gif Bet merginos, jiems rupi ne jusu asmeninis gyvenimas, jiems rupi vienintelis dalykas - ar galesite normaliai dirbti, ar vaikai netrukdys jums tinkamai atlikti savo pareigas. Todel jusu uzduotis - uztiktinti darbdavi, kad taip nebus. Kai klausia ar planuojate vaikus ir turite jau viena vaika, sakykite, kad daugiau tikrai ne. Jei vaiku neturite, sakykite, kad tikrai ne maziausiai penkiu metu begyje. Beje, kai jie uzduoda si klausima, jie tikisi is jusu reakcijos atspeti, kas gi ten pas viduje darosi. Jei pasakysite "ne" netvirtai, abejojanciai, jiems tai bus informacija, kad artimiausiu metu galite juos nustebinti. Todel atsakymas i si klausima turi buti tvirtas, nekeliantis jokiu abejoniu.
Kiti klausimai apie seiminyni gyvenima turi toki pat tiksla - issiaiskinti, kiek seima jums trukdys dirbti. Todel turite laikytis pozicijos, kad to tikrai nebus. Jei turite mazus vaikus, butinai papasakokite apie mylincius senelius. Jei esate dekretinese 2-3 metus, papsakokite, kad paskutiniu laiku skaitet profesine literatura, domejotes, kas darosi sioj srity ir labai, labai jau pasiilgot darbo ir norite dirbti.
Tikrai turejau kazkur mineti, kad jei klaus apie vyra (kuo dirba ir pan.) ir jei jusu vyras gerai uzdirba, siek tiek susvelninkite situacija ir pasakykite, kad vyras uzdirba vidutiniskai, todel reikia dirbti ir jums. Labai skeptiskai ziurima i turtingu vyru zmonu profesines ambicijas.

QUOTE(Pūkelis @ 2006 03 26, 19:51)
ach plepute, aš tave įsimylėjau smile.gifsmile.gif kad visi tokie, kaip tu darytų atrankas  4u.gif  4u.gif dar katelį dėkoju, dėkoju, už auksines mintis wink.gif
wub.gif As jau kuri atranku nedarau - nusibodo sis juodas darbas biggrin.gif
Ir manau, kad tos, kurios pakliudavo pas mane i atrankas, iseidavo ne taip stipriai mane isimylejusios laugh.gif

QUOTE(Sniegaa @ 2006 03 26, 20:04)
Labai norėčiau tų adresėlių į paštą inkamin@yahoo.com, gal tai bent kiek padėtų. Labai labai ačiū už tai! bigsmile.gif
Aš ieškau darbo ir per cv.lt, cvonline.lt, cvbankas, ldb, per visas atrankos firmas - visur mano cv nusiųsta ir pati dar žiūriu kur siųsti, be to per valstybės-žinias, per karjeros centras--na žodžiu ką tik randu, kas susiję su darbo paieška, ten ir žiūriu. tačiau deja deja...
Nusiunciau tau adresiukus. Beje, isvardinai ne visas imones, kurios su tuo dirba mirksiukas.gif paieskok dar, ju yra zymiai daugiau. google vesk atranka ir pirmus tris lapus kiekviena adresiuka perziurek 4u.gif

QUOTE(Pūkelis @ 2006 03 26, 20:26)
Aš mąstau, taip "kam darbdaviai klausia apie šeimyninę padėtį". visų pirmą jie turi apsidrausti ar tu nesiruoši , tik įsidarbinus išeiti dekretinių atostogų (nes ir vėl nebus, kam dirbti ir bereikalingos išlaidos). Visų antrą jie smalsauja , dėl to kad, jai tu turi vaikų tai tu turi ir daugiau rūpesčių. Darbdaviai labai mėgsta atsidavusius - darboholikus, kurie neskuba po darbo namo (nereikia paimti vaikų iš darželio ar pan.) tokie žmonės gali dirbti ir be atostogų, jai yra labai daug darbo ir nėra kas pakeičia,  abi pusės bus patenkintos, ir rezultati geri.

Įdomu ką mąsto plepute smile.gif
Na stai matai, panasiai mastome mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 26 kovo 2006 - 20:35
Noriu parasyti apie stresinius interviu

Ne karta jums sakiau, kad jei darbdavys elgiasi nepagarbiai ir pokalbio metu uzduoda kvailus klausimus, didele tikimybe, kad nieko gero siame darbe nebus. Yra viena isimtis - tai stresiniai interviu. Jais bandoma patikrinti kaip kandidatas susitvarko stresineje situacijoje, kaip sugeba kontroliuoti savo emocijas. Dazniausiai tai daroma dviem budais:
- jums pradeda uzdavineti visiskai debiliskus klausimus, staiga pradeda elgtis labai nepagarbiai, kartais net gali zeminti jus, na zodziu, visais budais issaukti is jusu puses puolima.
- jums gali duoti labai kvaila uzduoti (pvz., paprasyti pasakyti 10 budu kaip panaudoti dantu sepeteli) ir stebeti, kaip ta darote.
Ka daryti? Jokiu budu nepasimesti, jokiu budu nepradeti statyti darbdavi i vieta, jokiu budu nepradeti reaguoti taip kaip norisi. Yra vienintelis teisingas elgesio budas tokioj situacijoje - islikti ramiam ir reaguoti ne emociskai, o dalykiskai (kaip vyrai dazniausiai i musu isterikas reaguoja)! Geras patarimas, ane? mirksiukas.gif Kaip ji igyvendinti? Tiesiog atsiminkite, kad taip jus isbando ir tiek. Nieko asmenisko. Pagailekite darbdavi - jums tai nemaloni situacija, o jam tai "sloves" minutele biggrin.gif "Pazaiskite" su juo - susimasciusi pagalvokite apie jo uzduota klausima ir atsakykite kuo koretkiskiau.

Pasibaigus tokiam stresiniam interviu, darbdavys privalo pasiaiskinti ir pasakyti, kad visa tai buvo daroma tycia. Na ir atsiprasyti, manau, irgi turetu. Deja, ne visi taip daro doh.gif Todel del sventos ramybes kiekviena karta kai pakliunate i panasia situacija, pagalvokite, kad taip jus isbando, nusiraminkite ir ramiai atsakinekite. Be to, jei jau pradejo taip tikrinti, vadinasi jus sekmingai atsakinejate ir jus tikrina toliau. Netinkantiems kandidatams mes niekada tokiu stresiniu interviu nedarydavome ax.gif
Atsakyti
Dar vienas niuansas - kaip rengtis einant i pokalbi?

Aisku, kad graziai, ane? bigsmile.gif Stengiames save parodyti kuo geriau. Bet teisingas atsakymas - reikia rengtis taip, kaip rengiasi toj imonej. Jei ten yra iprastas oficialus stilius, reikia taip ir apsirengti. Jei laisvas, tada laisvas. Kuo labiau busite panasi i tos imones darbuotojus, tuo daugiau tasku sau surinksite.
Jei nezinote, kaip ten rengiasi, apsirengkite puse tono iskilmingiau, nei rengiates paprastai. Ta prasme, kad jei jus megstate sportiska stiliu ir apsirengsite super oficialiai, jausites nejaukiai ir nieko gero is to nebus. Jums labiau tiks laisvas ir siek tiek grieztesnis stilius. Butent puse tono padidinimas aprangoje pades jums susikaupti, bet kartu nesijausti nejaukiai mirksiukas.gif

P.S. Merginos, as taip siandien intensyviai rasau, nes artimiausiu metu turesiu labai daug darbo ir virtualiniam gyvenimui galesiu skirti daug maziau laiko doh.gif I az ir temoj atsakinesiu, bet ne taip greitai.
Atsakyti
as tai kai darbinausi i viena gan zinoma ir klestincia firma, ir vadovas paklause, ar neplanuoju tureti vaiku artimiausiu metu, pasakiau, kad nieko negaliu pazadeti, tai jam mano atviras atsakymas labai patiko, pats tai pasake. Rezultate - isidarbinau.
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2006 03 26, 21:25)
as tai kai darbinausi i viena gan zinoma ir klestincia firma, ir vadovas paklause, ar neplanuoju tureti vaiku artimiausiu metu, pasakiau, kad nieko negaliu pazadeti, tai jam mano atviras atsakymas labai patiko, pats tai pasake. Rezultate - isidarbinau.
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Kai protingas vadovas, su juo ir sneketi galima protingai cool.gif
Atsakyti
Kai kurie klausimai, kuriuos uzduodate az, yra pakankamai panasus. Paskelbiu atsakymus viesai biggrin.gif

1. Ka daryti, kai mano kvalifikacija siam darbui per auksta ir darbdavys tiesiai sviesiai sako, kad del to abejoja ar as tinku?
Du variantai: vienas, pamazinti kvalifikacija is anksto jau einant i ta pokalbi. Jau rasiau apie tai, bet nemanau, kad kuri nors is jusu is tiesu tam ryztusi mirksiukas.gif nes vis delto rizikuoti ir prasciau pasirodyti per pokalbi ir jo nepraeiti ir po to save kaltinti del to nenori niekas. Be to, nevisada yra aisku, kokios tiksliai kvalifikacijos nori darbdavys. Todel antras variantas - ramiai pripazinti, kad jusu kvalifikacija yra auksta, bet jus tai matote ne kaip minusa, o kaip pliusa. To deka zinote visus sio darbo niuansus ir galesite buti imonei naudingesne.

2. Kaip jus reaguosite, jei jusu vadovas yra jaunesnis uz jus? Koks jusu poziuris i tai?
Teisingas atsakymas - jusu poziuris joks. Imone geriau zino, kas turi vadovauti. Jei imanoma, galite pasakyti, kad praeity turejote patirti, kai vadovas buvo jaunesnis arba kai jus vadovavot vyresnio amziaus zmonem. Esme ne amziuje, o tame, kad kiekvienas turi vykdyti savo funkcijas.

3. Ar esate patenkinta tuo, kaip vystosi jusu karjera? Kitas sio kausimo variantas yra kaip jus isivaizduojate savo karjera?
Is tiesu darbdavys nori suzinoti kiek ambicinga esate ir ar tai nepakenks imonei. Atsakymu i si klausima yra daug. Esme viena - neisgasdinkite darbdavio savo karjeros planais! Geriau pasakyti, kad siuo metu esate patenkinta tuo, ka pasiekete, o ateity viskas priklausys nuo jusu darbo rezultatu ir noru. Parodykite darbdaviui, kad suprantate, jog tam, kad kazka pasiekti reikia daug dirbti ir jus esate pasiruosusi taip daryti, i karjera ziurite realistiskai - ji turi buti ne stulbinanti ir greita, o nuosekli, isplaukianti is jusu profesiniu pasiekimu.

4. Kaip jus manote, ka galima pakeisti musu imoneje?
Tik nebandykite atsakineti i si klausima biggrin.gif Tinkamas atsakymas cia - visada yra ka tobulinti ir gerinti, bet pirmiausia reikia issiaiskinti, kaip viskas yra daroma siuo metu.

5. Kodel keiciate darba?
Svarbiausias momentas - apie esama darboviete nepasakyti nieko tokio, kas tinka busimai darbovietei. Ta prasme, jei cia reikes dirbti virsvalandzius ir darbdavys apie tai pasako, jokiu budu negalima sakyti, kad norite keisti darba del daznu virsvalandziu. Ir apskirtai - kuo maziau blogu dalyku pasakysite apie esama darbdavi, tuo jums geriau.
Ideliausias variantas - isklausyti tuos tikslus, kurie jie kelia siam darbui, i kuri ateinate, ir juos perfrazuoti. Pavyzdziui, jums pasako, kad darbe jie nori labai aktyvaus zmogaus, sakykite, kad dabartiname darbe jums truksta aktyvumo, galimybes realizuoti savo idejas ir pan.

ax.gif
Atsakyti
Plepute, su didžiausiu įdomumu seku šią temą, ir kas kartą atrandu sau naujų dalykų thumbup.gif thumbup.gif
Dar vienas klausimukas, į kurį sunkiai randu atsakymą: kokios yra jūsų blogosios savybės? Visada taip ir knieti pasakyti, kad esu tobula doh.gif Negi pradėsi save peikti darbdaviui smile.gif O kaip savo neigiamą savybę nurodau perfekcionizmą (ir tai ne melas) ax.gif
Atsakyti
Labai ačiū už nuorodas, plepute. Sudomino ir tikrai jomis pasinaudosiu. vat ir šiandien skambino iš vienos iš atrankų agentūrų ir klausia kokio darbo noriu - ar administracinio, ar vadybinio, ar teisinio. O aš ir nežinau ką pasakyt, nes patirties nėra ir nežinau kaip kur save realizuočiau.

O dėl blogosios savybės vienoj knygoj skaičiau kad reikia sakyti - pareigingumas. Tačiau manęs kitaip paklausė - kokią savybę jumise reikia tobulinti? na ką, ir leptelėjau, kad komunikabilumą. tai ir prasidėjo - o kaip čia taip? o kodėl? aš ir pati nežinau kam čia taip nusišnekėjau.
Papildyta:
Labai geri pleputės patarimai mums, besieškančioms darbo. Nes klausimų kyla išties daug, o pasirodyti irgi norisi geriausiai iš visų.
Atsakyti
Sveikutės, aš irgi norėčiau konsultacijos ax.gif

Prieš du mėnesius buvau pokalbyje dėl darbo.Pozicija buvo aukšta, žinojau, kad nelabai tinku, bet jie pasikvetė į pokalbį. Gražiai pašnekėjome. Pokalbio pabaigoje paklausė jeigu butų kita pozicija, kuri pagal mano darbo patirtį labiau tiktų ar domintų. Pasakiau , kad būtų įdomu ir reikėtų kalbėti konkrečiau.
Šiandien radau jų paskelbtą atranką į mane dominančią poziciją smile.gif blush2.gif g.gif
Dabar galvoje labai daug visokiausių minčių.

Aš galvoju, kad kai eis į pabaigą jų konkursas aš dar karteli priminsiu apie save ir išsiųsiu savo cv 4u.gif

Plepute ar gerai mastau?
Atsakyti