QUOTE(zuza @ 2006 03 26, 18:18)
Vat ir man įdomu, kam darbdaviai klausia apie šeiminę padėtį? Pvz.: "Ar neplanuojat artimiausiu laiku vaikučių"
Nu negi jie tikisi, kad į tokį "delikatų" klausimą kaip šeimos planavimas bus nuoširdžiai atsakyta? O gal taip nori pažiūrėti, kaip išsisukinėti moki
Apskritai, kokios pozicijos laikytis, kai klausia apie šeimyninį gyvenimą, vaikus ir pan.
Neprisimenu ar rasiau apie tipinius klausimus moterims
Kiek perzvelgiau tema, nelabai randu, tai gal tik planavau apie tai parasyti
Labai megsta darbdaviai paklausineti moteru kiek vaiku jos planuoja, kada juos planuoja, kaip juos priziures. O jei nepaklausia, tai tik is padorumo ar nedrista
Bet merginos, jiems rupi ne jusu asmeninis gyvenimas, jiems rupi vienintelis dalykas - ar galesite normaliai dirbti, ar vaikai netrukdys jums tinkamai atlikti savo pareigas. Todel jusu uzduotis - uztiktinti darbdavi, kad taip nebus. Kai klausia ar planuojate vaikus ir turite jau viena vaika, sakykite, kad daugiau tikrai ne. Jei vaiku neturite, sakykite, kad tikrai ne maziausiai penkiu metu begyje. Beje, kai jie uzduoda si klausima, jie tikisi is jusu reakcijos atspeti, kas gi ten pas viduje darosi. Jei pasakysite "ne" netvirtai, abejojanciai, jiems tai bus informacija, kad artimiausiu metu galite juos nustebinti. Todel atsakymas i si klausima turi buti tvirtas, nekeliantis
jokiu abejoniu.
Kiti klausimai apie seiminyni gyvenima turi toki pat tiksla - issiaiskinti, kiek seima jums trukdys dirbti. Todel turite laikytis pozicijos, kad to tikrai nebus. Jei turite mazus vaikus, butinai papasakokite apie mylincius senelius. Jei esate dekretinese 2-3 metus, papsakokite, kad paskutiniu laiku skaitet profesine literatura, domejotes, kas darosi sioj srity ir labai, labai jau pasiilgot darbo ir norite dirbti.
Tikrai turejau kazkur mineti, kad jei klaus apie vyra (kuo dirba ir pan.) ir jei jusu vyras gerai uzdirba, siek tiek susvelninkite situacija ir pasakykite, kad vyras uzdirba vidutiniskai, todel reikia dirbti ir jums. Labai skeptiskai ziurima i turtingu vyru zmonu profesines ambicijas.
QUOTE(Pūkelis @ 2006 03 26, 19:51)
As jau kuri atranku nedarau - nusibodo sis juodas darbas
Ir manau, kad tos, kurios pakliudavo pas mane i atrankas, iseidavo ne taip stipriai mane isimylejusios
QUOTE(Sniegaa @ 2006 03 26, 20:04)
Labai norėčiau tų adresėlių į paštą inkamin@yahoo.com, gal tai bent kiek padėtų. Labai labai ačiū už tai!
Aš ieškau darbo ir per cv.lt, cvonline.lt, cvbankas, ldb, per visas atrankos firmas - visur mano cv nusiųsta ir pati dar žiūriu kur siųsti, be to per valstybės-žinias, per karjeros centras--na žodžiu ką tik randu, kas susiję su darbo paieška, ten ir žiūriu. tačiau deja deja...
Nusiunciau tau adresiukus. Beje, isvardinai ne visas imones, kurios su tuo dirba
paieskok dar, ju yra zymiai daugiau. google vesk atranka ir pirmus tris lapus kiekviena adresiuka perziurek
QUOTE(Pūkelis @ 2006 03 26, 20:26)
Aš mąstau, taip "kam darbdaviai klausia apie šeimyninę padėtį". visų pirmą jie turi apsidrausti ar tu nesiruoši , tik įsidarbinus išeiti dekretinių atostogų (nes ir vėl nebus, kam dirbti ir bereikalingos išlaidos). Visų antrą jie smalsauja , dėl to kad, jai tu turi vaikų tai tu turi ir daugiau rūpesčių. Darbdaviai labai mėgsta atsidavusius - darboholikus, kurie neskuba po darbo namo (nereikia paimti vaikų iš darželio ar pan.) tokie žmonės gali dirbti ir be atostogų, jai yra labai daug darbo ir nėra kas pakeičia, abi pusės bus patenkintos, ir rezultati geri.
Įdomu ką mąsto plepute
Na stai matai, panasiai mastome