Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: profesionalo konsultacijos

QUOTE(Lijanuska @ 2006 08 25, 09:07)
Manau  taves prasys papasakot apie save, t.y. apie darbine patrti, studijas, klaus kokios tavo kompetencijos buvo pries tai buvusiam darbe, kodel pasirinkai buti buhaltere, gali prasyti pakalbeti angliskai (ar kita uzsienio kalba, priklausomai kokios ten reikia), jei teks skaiciuoti DU, gali paklausti keleta klausimu - ar turi supratima.

Didzioji dalis gali buti klausimu is profesines puses, juk kalbesi su profu smile.gif Na dar paklaus kodel keiti darba, gal kur save matai po 5 metu  rolleyes.gif

Jei dar prisiminsiu ka - parasysiu.

Parasyk kaip sekesi pokalbyje  4u.gif
Papildyta:
Dar vienas klausimas - geros ir blogos savybes. Kokias darai klaidas arba kokia padaryta klaida buvo baisiausia.

Siunčiau savo cv pakankami senai i ta kompanija. Aš dirbanti šiuo metu. Dirbu buhalteriu, buhalteriniu paslaugu įmonėje. Netenkina atlyginimas. Noriu keisti darbą, bet 31-08 išvažiuoju atostogų, todėl rimtai dar neieškojau. Vasaros metu išsiunčiau tik 2 cv. vienas i šitą įmonę ir dar viena pora dienu atgal. Internete jau nėra šiuo darbo pasiūlymo. Neatsimenu nei reikalavimu, nei darbo pobūdžio(ar darbas su pirminiais dokumentais ar ne).Turiu tik 1 metu patirti. Darba keičiu, todėl kad nepatenkinta atlyginimu.
Pagalvojau, kad į klausymą „Kodėl keičiu Darbą?“ atsakysiu, kad tame darbe pasiekiau savo karjeros viršūnės, nes įmonė maža. Taip pat esu nepatenkinta savo atlyginimu, nes galvoju, kad atlyginimas neatitinka mani įdėtų pastangų. Dėl to jaučiuosi neįvertinta ir išnaudojama. Todėl nejaučiu pasitenkinimo dirbdama. Mano manymu, darbo kokybė ir rezultatas priklauso nuo pasitenkinimo darbu ir atlygio.

Į klausymą „.... po 5 metų“ Atsakysiu, kad priklauso nuo įmonės dydžio. Bet be abejo pretenduosiu į vyr. buhalterio pareigos, kraštutiniu atveju į vyr. buhalterio pavaduotojo. Bet nežinau, ar kalbėdama su vyr. buhalteriu teisingai taip sakyti?

Apie atlyginimą. Kiek reikia pridėti prie norimo atlyginimo, kad galėčiau po to sutikti dirbti už mažesnį darbo užmokesti? Kiek skiriasi atlyginimai tarptautinėse įmonėse ir ne. Dabar gaunu labai maža atlyginimą. Kokio norėčiau,palyginus su dabartiniu atrodo labai didelis, bet neatrodo toks jau jei paliginti su kitų žmonių. Todėl į šį klausymą nežinau ką pasakyti

Pretenduodama į buhalterės pareigos ar turi mano lietuvių kalba būti nepriekaištinga. Gimtoji rusų, bet laisvai ir gerai kalbu lietuviškai, tačiau jei susijaudinsiu tikrai žinau, kad neteisinga sakysiu galūnes.

Dar įdomu tūriu priaugintinus ilgus nagus, ar kreipia į tai dėmesį ir kokias išvadas daro.
Atsakyti
Pagalvojau, kad į klausymą „Kodėl keičiu Darbą?“ atsakysiu, kad tame darbe pasiekiau savo karjeros viršūnės, nes įmonė maža. Taip pat esu nepatenkinta savo atlyginimu, nes galvoju, kad atlyginimas neatitinka mani įdėtų pastangų. Dėl to jaučiuosi neįvertinta ir išnaudojama. Todėl nejaučiu pasitenkinimo dirbdama. Mano manymu, darbo kokybė ir rezultatas priklauso nuo pasitenkinimo darbu ir atlygio.

Del tos karjeros virsunes, tai darbdaviui gali kilti itarimas, kad ir is ten po metu iseisi. Geriausia butu, jei paieskotum daugiau privalumu tos imones i kuria pretenduoji. Gal tai tarptautine imone, didesne, tai ir pasakyk kad tokioje noretum dirbti.

Į klausymą „.... po 5 metų“ Atsakysiu, kad priklauso nuo įmonės dydžio. Bet be abejo pretenduosiu į vyr. buhalterio pareigos, kraštutiniu atveju į vyr. buhalterio pavaduotojo. Bet nežinau, ar kalbėdama su vyr. buhalteriu teisingai taip sakyti?

Cia gali pasakyti, kad noretum didesnes atsakomybes ateity.

Apie atlyginimą. Kiek reikia pridėti prie norimo atlyginimo, kad galėčiau po to sutikti dirbti už mažesnį darbo užmokesti? Kiek skiriasi atlyginimai tarptautinėse įmonėse ir ne. Dabar gaunu labai maža atlyginimą. Kokio norėčiau,palyginus su dabartiniu atrodo labai didelis, bet neatrodo toks jau jei paliginti su kitų žmonių. Todėl į šį klausymą nežinau ką pasakyti

Geriausia sakyk tiek, kiek ir noretum uzdirbti. Imone dazniausiai jeigu nori kandidato, stengiasi atitikti jo lukescius. Daugiau nepasiulys, jei negales pasiulyti tiek kiek tu nori, arba rinksis kita kandidata, arba siek tiek deresis. Daug daugiau uzdainuodama, gali rizikuoti.

Pretenduodama į buhalterės pareigos ar turi mano lietuvių kalba būti nepriekaištinga. Gimtoji rusų, bet laisvai ir gerai kalbu lietuviškai, tačiau jei susijaudinsiu tikrai žinau, kad neteisinga sakysiu galūnes.

Buhaltere nera tas zmogus, kuris daug bendrauja su isore, taip kad didelio representatyvumo cia nereik.

Dar įdomu tūriu priaugintinus ilgus nagus, ar kreipia į tai dėmesį ir kokias išvadas daro.

Einant i pokalbi patartina atrodyti kuo maziau issaukianciai. Jeigu jau nesioji ilgus nagus, tai bent nusilakuok juos kokia neutralesne spalva. Bet kokios ryskios detales reziancios aki su darbine aplinka nelabai dera.
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 08 24, 22:47)
Pirmiausia, aciu uz sveikinimus gimtadienio proga 4u.gif Is kur suzinojai? mirksiukas.gif
O del klaidos, tai tikriausiai kazkur ja darai, jei taip nesiseka. Kaip pati manai, kame gali buti problema? Juk vis tiek analizuoji savo "pasirodymus" per pokalbi. Tuo labiau, kad anksciau sekesi puikiai. Pagalvok, kuom skiriasi tie laikai nuo siu?

Nėr už ką mirksiukas.gif
Bandau pagalvoti: g.gif
1) Turiu vaiką kuriam 1 metai, bet darbdaviui paaiškinu, kad mano motina pensijoje ir gali jį prižiūrėti
2) Pasikeitė mano patirtys, dabar jinai didesne
3) pasikeitė mano savivertė, jaučiuos pakankamai (o kartais ir daugiau nei pakankamai) stipri užimti šiom pareigom, bet, žinoma, to stengiuos nedemonstruoti.
4) Kartais užsimenu, kad man patiktu darbas kur būtų daugiau veiklos ir atsakomybės.
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 08 24, 23:47)
Pirmiausia, aciu uz sveikinimus gimtadienio proga 4u.gif Is kur suzinojai? mirksiukas.gif
O del klaidos, tai tikriausiai kazkur ja darai, jei taip nesiseka. Kaip pati manai, kame gali buti problema? Juk vis tiek analizuoji savo "pasirodymus" per pokalbi. Tuo labiau, kad anksciau sekesi puikiai. Pagalvok, kuom skiriasi tie laikai nuo siu?

Malonu, kad patiko ax.gif
Manyciau, kad motyvacini reikia deti atskirame dokumente + cv. O laiske parasyti kazka tokio:
Laba diena,
Esu ... (vardas, pavarde). Noreciau tapti Jusu komandos dalimi, todel dristu atsiusti (nusprendziau atsiusti arba tiesiog siunciu) Jums savo gyvenimo aprasyma bei motyvacini laiska. Tikiuosi Jusu susidomejimo.
Pagarbiai,
... ...
tel. .....

Merginos labai sauniai tave pagyre ir palaike, prie ko prisidedu ir as 4u.gif  Bet kartu leisiu sau siek tiek kritikos - tavo zodziai patiko tavo darbdaviui, jei jis taip pat mano, kad siame darbe galesi save realizuoti ir nori, kad jame daug bendrautum. Taciau gali buti, kad siame darbe jis tikisi siek tiek kitos motyvacijos... g.gif Bet kita vertus, jei jis mato kitus prioritetus, tai dar nereiskia, kad tavo atsakymas jam nepatiko. Buvai nuosirdi, o tai labai svarbu. Tik kita karta is "technines" puses geriau daugiau atsizvelgti i darbo specifika. Pvz., pasakyti, kad siame darbe gausiu ziniu is savo profesines srities, ismoksi to ir ano, igysi tokiu ir tokiu igudziu. Arba kad tai pirmas zingsnis tavo suplanuotame karjeros plane mirksiukas.gif
Labai linkiu, kad darbdavys tave pasirinktu!
Ir aciu, kad taip sauniai paaiskinai apie namo piesini. Is karto supratau, kad studijavai psichologija. Malonu susipazinti, kolege rolleyes.gif

White:)
, jei draugo namas stovi ant zemes ir aplink nama jis dar kazka nupiese (bet nedaug), vadinasi jis jauciasi tikrai labai tvirtai siame gyvenima (turintis pagrinda, ant kurio stovi). Ar jo name kazkas gyvena (ar nupiese atributus)? Ar yra durys? Kuo labiau namas primena gyvenamaji nama, tuo geriau cool.gif

Labai ačiū, Plepute, man taip pat malonu susipažinti drinks_cheers.gif Perskaičiau temą, ji labai šauni thumbup.gif gaila, kad radau tik po pokalbio, bet man tavo patarimai labai pravers ir ruošantis kitiems smile.gif nors dar nepraradau vilties, kad paskambins ir pakvies dirbti g.gif tikiuosi.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuke: 25 rugpjūčio 2006 - 11:32
Na va , plepute, auksely tu mūsų thumbup.gif
vienoj vietoj tu patarei vienai supermamytei, kaip rašyti laišką kai nepakvietė į antrą turą, tai va, aš ilgai negalvojus kopijuoju šį laišką ir siunčiu į tą konsultacinę firmą. Man šiandien skambina ir sako jus praėjot į antrą turą, atranka tada ir tada hihihi.gif
Didelis tau ačiū aciuks.gif
Bet dabar galvoju, kad praėjau tą turą ne dėl savo kompetencijos ir patirties o tik dėl laiškelio verysad.gif
Atsakyti
Siunčiau savo cv pakankami senai i ta kompanija. Aš dirbanti šiuo metu. Dirbu buhalteriu, buhalteriniu paslaugu įmonėje. Netenkina atlyginimas. Noriu keisti darbą, bet 31-08 išvažiuoju atostogų, todėl rimtai dar neieškojau. Vasaros metu išsiunčiau tik 2 cv. vienas i šitą įmonę ir dar viena pora dienu atgal. Internete jau nėra šiuo darbo pasiūlymo. Neatsimenu nei reikalavimu, nei darbo pobūdžio(ar darbas su pirminiais dokumentais ar ne).Turiu tik 1 metu patirti. Darba keičiu, todėl kad nepatenkinta atlyginimu.

[I]Visiskai pritariu Bettinai smile.gif Ir butinai pagalvok apie klausima "Kokias darai klaidas arba kokia padaryta klaida buvo baisiausia", man kazkodel ne karta uzdave toki klausima, gal del to, kad buhalterija toks jau dalykas .. g.gif ir tikrai nesakuk, kad nori buti vyr. buhaltere paciai vyr. buhalterei, juk gali pasidaryti jos konkurente.
Atsakyti
QUOTE(J&J @ 2006 08 25, 13:38)
Na va , plepute, auksely tu mūsų  thumbup.gif
vienoj vietoj tu patarei vienai supermamytei, kaip rašyti laišką kai nepakvietė į antrą turą, tai va, aš ilgai negalvojus kopijuoju šį laišką ir siunčiu į tą konsultacinę firmą. Man šiandien skambina ir sako jus praėjot į antrą turą, atranka tada ir tada  hihihi.gif
Didelis tau ačiū  aciuks.gif
Bet dabar galvoju, kad praėjau tą turą ne dėl savo kompetencijos ir patirties o tik dėl laiškelio verysad.gif

lotuliukas.gif Vis tiek tu šaunuolė smile.gif 4u.gif Sveikinu 4u.gif

Plepute,
Noriu pasidžiaugti lotuliukas.gif lotuliukas.gif Klubas, kuriame buvau pokalbyje pakvietė mane antram pokalbiui, tiksliau pabandymui thumbup.gif Labai stengsiuos pasirodyti kuo geriau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Dar norėjau paklausti, ar bendraujant su darbdaviais gerai rodyti džiaugsmą, ar geriau išlikti oficialiai ir dalykiškai?

Atsakyti
QUOTE(J&J @ 2006 08 25, 12:12)
Nėr už ką  mirksiukas.gif
Bandau pagalvoti: g.gif
1) Turiu vaiką kuriam 1 metai, bet darbdaviui paaiškinu, kad mano motina pensijoje ir gali jį prižiūrėti
2) Pasikeitė mano patirtys, dabar jinai didesne
3) pasikeitė mano savivertė, jaučiuos pakankamai (o kartais ir daugiau nei pakankamai) stipri užimti šiom pareigom, bet, žinoma, to stengiuos nedemonstruoti.
4) Kartais užsimenu, kad man patiktu darbas kur būtų daugiau veiklos ir atsakomybės.
Is to, ka cia skaitau, susidaro ispudis, kad dabar daugiau pasitiki savimi ir turi tam pagrinda. Bet vis delto sakai, kad pokalbiai nesiseka g.gif Reiketu cia giliai pasianalizuoti kas gi darosi... Bet ir neprireiks, gal jau visai greit turesi nauja darba mirksiukas.gif

QUOTE(J&J @ 2006 08 25, 13:38)
Na va , plepute, auksely tu mūsų  thumbup.gif
vienoj vietoj tu patarei vienai supermamytei, kaip rašyti laišką kai nepakvietė į antrą turą, tai va, aš ilgai negalvojus kopijuoju šį laišką ir siunčiu į tą konsultacinę firmą. Man šiandien skambina ir sako jus praėjot į antrą turą, atranka tada ir tada  hihihi.gif
Didelis tau ačiū  aciuks.gif
Nu jau ne schmoll.gif Pabandyk pretenduoti i generalinio direktoriaus pareigas tarptautineje kompanijoje, parasyk simta kart geresni laiska ir paziurek ar tave pakvies i antra tura dirol.gif biggrin.gif Esme tikrai ne laiske, esme tame, kas esi 4u.gif Laiskas ir kiti mano patarimai tik padeda (na, bent jau toks mano tikslas) pateikti tam tikrus savo bruozus, asmenybe taip, kad darbdavys suprastu, jog tinkate siam darbui. Bet pries tai jus pacios turite zinoti, kad tikrai tam darbui tinkate. Uzvedziau sia tema, nes tikiu, jog pirmiausia darbuotojas turi pasirinkti sau tinkanti darba, o tada jau darbdavys turi rinktis is tokiu apsisprendusiu potencialiu darbuotoju. O gyvenime, deja, vyksta atvirksciai - renkasi darbdavys ir tik gave realu darbo pasiulyma pradedame galvoti ar is tiesu jis mum tinka. O kartais net negalvojame, nes darbo reikia ir skubame priimti pirma pasiulyma doh.gif
Hm, susimasciau... Neseniai vienas mano draugas, turintis didziule patirti bendravime su moterim, pasake, kad dauguma moteru, deja, vis dar gyvena pagal filosofija "parduok save kuo brangiau" ir jei jos renkasi, tai renkasi is tu, kurie jau issirinko jas. Ir tik kai kurios (anot jo TIKROS moterys) is pradziu pasirenka pacios, o tada jau ziuri su kuriuo susiklosto geriausi santykiai... Sakyciau, jo pasakymas grubokas ir ne visai taip yra (o gal ir yra, kas ten zino), bet labai noreciau, kad darbo paieskose situacija butu butent tokia. Bukime tikros moterys rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Ievuke @ 2006 08 25, 15:58)
lotuliukas.gif  Vis tiek tu šaunuolė smile.gif  4u.gif Sveikinu 4u.gif

Plepute,
Noriu pasidžiaugti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Klubas, kuriame buvau pokalbyje pakvietė mane antram pokalbiui, tiksliau pabandymui thumbup.gif  Labai stengsiuos pasirodyti kuo geriau thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Dar norėjau paklausti, ar bendraujant su darbdaviais gerai rodyti džiaugsmą, ar geriau išlikti oficialiai ir dalykiškai?
Gal kartais tai yra golfo klubas, kuris kazkur prie Vievio yra? mirksiukas.gif Neseniai Lietuvos Ryte maciau ju skelbima biggrin.gif
Atsakymas i tavo klausima yra toks - geriausia rodyti dziaugsma, isliekant oficialiai ir dalykiskai smile.gif Rimtai. Islaikyti draugiskus, bet kartu oficialius santykius reiketu. Pasakyti ir saikingai parodyti, kad tau sis pasiulymas yra idomus, nes ... (o galima neaiskinti, tiesiog pasakyti, kad idomus), kad matai jame sau galimybes, yra labai patartina. Galu gale reikia orientuotis i save, i savo charakteri ir reiksti savo emocijas taip kaip esi pripratus.

QUOTE(Dovyte @ 2006 08 25, 17:24)
Linkiu visiems greit susirasti darbus. As jau radau...
thumbup.gif

QUOTE(Luandra @ 2006 08 26, 18:42)
Turejau siandien eiti i pokalbi, bet is ryto man paskambino ir paprase perkelti i pirmadieni. Nezinau ar cia taktika tokia ar kas biggrin.gif . Bet turiu dar laiko pasiruosti biggrin.gif
Matyt, darbdavys pervertino savo galimybes susitikti su tavim sestadieni ir prieme realistiskesni sprendima - perkelti susitikima pirmadieniui biggrin.gif Sekmes!!!

Vaida, labas smile.gif As dabar ne namie, o ten liko tavo meilai su adresu. Todel nusprendziau pasinaudoti forumu ir pasveikinti tave su gimtadieniu! Noriu palinketi tau tokiu seimos, draugu ir darbo, kad kiekviena vakara galvodama apie besibaigiancia diena tavo veide butu sypsena, kune lengvas nuovargis, o sirdy jausmas, kad gyvenimas yra nuostabus. Nes jis is tiesu nuostabus. Ir jis tavo rankose!!! SVEIKINU!!! happybday.gif
Atsakyti
Gražūs palinkėjimai 4u.gif
Įveikiau visą temą ir noriu prašyti gerosios Pleputės pagalbos smile.gif
Situacija mano tokia, kad jau beveik metai ieškau darbo ir nesėkmingai verysad.gif Išsiunčiau daugybę cv ir dalyvavau tik viename konkurse įmonėje, kurį laimėjau, tačiau buvo priimta kita moteris, kurią pažinojo kažkas iš darbuotojų. verysad.gif Šiaip, žvelgiant į praeitį, jeigu pavykdavo pakalbėti su darbaviu, tai visada gaudavau darbo pasiūlymą (tai buvo 3 kartus smile.gif ) Tačiau, bėda, kad nepavyksta "prasimušti" iki pokalbių (esu dalyvavusi keliuose pokalbiuose su personalo atrankos agentūromis, tačiau sąlygos arba man nebuvo priimtinos, arba jiems). Mano didžiausias minusas, kad jau antrus metus auginu vaiką (tuo metu parašiau ir apgyniau savo magistrinį, lankiau anglų k.kursus, tai pokalbio metu turėčiau ką pasakyti..), tačiau kai siunčiu cv to mano minuso niekas nežino. Darbo ieškau srityje, kurioje bendraujama su užsienio tiekėjais arba klientais. Turiu 3 metų vienokią ir 1 metų kitokią patirtį. Turiu magistro laipsnį, magistrinis darbas visiškai tiksliai atitinka vieną darbo patirtį. Moku anglų k. ir rusų pusėtinai.
Taiva, atrodo, lygtai darbo patirties turiu, išsilavinimas atitinka, moku kalbas, bet į pokalbį dažniausiai nepakviečia verysad.gif dar esu studijavusi užsienyje, tačiau jau kuris laikas tą išmečiau iš cv, nes tai studijos nesusiję su dabartiniu darbu. Nors, mano akimis žiūrint, tai galėtų būti privalumas, nes nemažai teko bendrauti su užsieniečiais, bei tobulinti kalbas cool.gif .
Taigi, Plepute, gal galėtum įvertinti mano cv. Gal ten yra kažkokia blogybė, kuri taip trukdo man.
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 03 05, 17:04)

Labutis

prieš kelias savaites rašiau tau į e-mailą
ar galima atsiųsti pakoreguotą CV ir motyvacinį laišką?

dar norėjau paklausti dėl anglų CV - kur gauti pavyzdį? o gal rašyti pagal lietuvišką pavyzdį?

ir dar norėčiau komentarų dėl asmeninių savybių, dalykinių įgūdžių sąrašo? Kartais reikalauja darbdaviai ax.gif

Atsakyti
Plepute, norėjau paklausti, dėl kokių asmeninių kandidatų savybių (ne profesinių) dažniausiai būna jiems atsakoma 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
nežinau, ką galvot, tie darbdaviai žadėjo paskambint šiandien, kad ir koks būtų atsakymas, nepaskambino schmoll.gif ar galėčiau ryt pati pasiskambint? g.gif Labai noriu to darbo, o ta nežinia mane labai erzina verysad.gif Jie mane labai optimistiškai nuteikė.....
Atsakyti