Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: profesionalo konsultacijos

Labas, plepute, ar gali papasakoti apie antraji pokalbi, nes sian man paskambino is vienos firmos ir kviecia antram pokalbiui. Gal kazka as galeciau pasiruosti? Ar vel taip nuosirdziai kaip iki siolei ekspromtu viska pilti. Nes kiek ejau i pokalbius dar ne vienam nieko negrazinau, o reziau viska taip kaip yra. Pvz manes klause, kokio darbo noriu, tai sakau tokio koki jus siulote, nes butent todel ir atsiunciau savo aprasymus, paskui klausia kokioje pozicijoje save isivaizduoji po 5 metu, as sakau, kad neturiu konkretaus pozicijos pavadinimo, o tik zinau ka noreciau daryt, pvz galiu vadintis ir valytoja (na cia perkeltine prasme), bet turiu zinoti, kad darau tai ka noriu daryti ir dar gera atlyginima tureti ir kad man svarbu, kad darbas butu atitinkantis tas ypatybes, kurios man prie sirdies, gal ir savo versla turesiu po 5 metu.
Po to klausinejo, kaip as konfliktines situacijas spresciau, tai irgi pasakiau, kad tai priklauso nuo situacijos ir kad jei pati nezinociau kazko, tikrai nebijociau del to su kazkuo pasitarti.
Man rodos per pirmaji pokalbi toje firmoje tiek visko issiplepejau ir tiek direktore man daug info pateike(prasnekejom 1.5 val), kad as jau net neisivaizduoju kas ten dar tam antram pokalbyje gali buti, nes dar neteko antro pokalbio sulaukti. blink.gif blush2.gif
O, beje, 1.5 val pokalbio trukme ar ne per ilga, nes man buvo pasakyta telefonu, kad 30 min sugaisime, o gavosi 1.5 val. Tai gal as jau labai plepi pasirodziau ir netaktiska, kad taip ilgai uzsibuvau?
Atsakyti
Plepute,

Norėjau tavęs paklausti kur galima susirasti Kalifornijos testo liniuote, na ta, kur matuoja atsakymus... ax.gif O jeigu tu ją turi, ar galėtum persiųsti? (jei turi, parašysiu tau savo mail'ą į AŽ) 4u.gif

Labai dėkoju iš anksto smile.gif
Atsakyti
Oho, tiek patarimų, kad net galva sukasi. Labai gera tema, superinė thumbup.gif

Radau dominantį darbo skelbimą. Reikalingas mano išsilavinimas ir prekybinio darbo patirtis. Problema: po baigimo su savo specialybe neturėjau nieko bendro, dirbu konsultante. Tiesą sakant, primiršau viską blush2.gif
Kaip jiems pasakyti kad tai aš esu ta, kurios jiems reikia? Gal kas turit motyvacinio laiško pvz, nes sėdžiu visą rytą ir nežinau nuo ko pradėti...
Atsakyti
Niu as tokiais atvejais skaitau kokiu savybiu jie reikalauja skelbime ir parasau, kur tokiu savybiu reikejo ankstesniam mano darbe su konkreciais pavyzdziais... Niu pvz., kaip as isivaizduoju, prekybinis darbas susijes su bendravimu su zmonemis, o dirbant konsultante tu labai patobulinai savo komunikacinius igudzius ir t.t. ax.gif 4u.gif
O motyvacinio gal neduosiu kaip pavyzdzio, nes pati darbo niekaip normalaus negaunu doh.gif Turbut nera jis toks geras... blink.gif
Sekmiuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(white:) @ 2006 08 08, 13:27)
Niu as tokiais atvejais skaitau kokiu savybiu jie reikalauja skelbime ir parasau, kur tokiu savybiu reikejo ankstesniam mano darbe su konkreciais pavyzdziais...

aš būtent tai ir rašau motyvaciniam laiške-visada pabrėžiu tas savybes kurių reikia darbdaviui su kokrečiais pavyzdžiais 4u.gif ir parašau savo pasiekimus ax.gif
Atsakyti
Labas, plepute,
senokai cia paskaitineju, daug naudingos info thumbup.gif Super tema thumbup.gif

O dabar ir as atsitiktinai sugalvojau klausimuka. Ka daryti pildant anketa del darbo, jei yra toks klausimas "Ar turite automobili", o atsakymai tik taip arba ne.
Su tokiais klausimais teko susidurt ir anksciau, taciau buna sukonkretinta ir klausimas skamba "ar turite automobili, kuri galetumete naudoti darbo tikslais" arba kazkas pan.
Mano situacija tokia, kad automobili turiu, taciau darbo tikslams jo naudoti nenoreciau, jeigu reiktu kasdien puse Lietuvos isnarsyt.
Taigi kaip elgtis tokioje situacijoje, rasyti, kad neturiu nors is tikruju turiu, ar rasyti, kad turiu, taciau jei pakviestu i pokalbi paaiskinti situacija? Ar gali toks klausimas buti uzduotas siaip sau? Bet jau kaip as isivaizduoju tai jeigu klausia vadinasi reikes naudot darbo tikslais g.gif

Na va suveliau cia kazka, bet tikiuosi suprasi, ka norejau pasakyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruute @ 2006 08 07, 12:47)
Perskaiciau visa tema saziningai nuo pradzios iki galo  ax.gif
Labai Sauni tema, su tiek daug patarimu  smile.gif
Noreciau ir as pleputes paprasyti pagalbos perziurint mano CV, ar butu galima tau atsiusti  blush2.gif
Jei dar neatsiuntei, siusk.
Noriu pasakyti merginom, kurios vis dar laukia mano atsakymo emailu - as atsakau taip greitai, kiek galiu. Todel jei siek tiek reikia palaukti, nepykite, gerai? ax.gif

QUOTE(neramioji @ 2006 08 07, 23:57)
Labas, plepute, ar gali papasakoti apie antraji pokalbi, nes sian man paskambino is vienos firmos ir kviecia antram pokalbiui.
O, beje, 1.5 val pokalbio trukme ar ne per ilga, nes man buvo pasakyta telefonu, kad 30 min sugaisime, o gavosi 1.5 val. Tai gal as jau labai plepi pasirodziau ir netaktiska, kad taip ilgai uzsibuvau?
Is to, ka parasei, man atrodo, kad pokalbis tikrai pavyko gerai! Tai, kad uztruko ilgiau, nei direktore planavo, nieko tokio. Juk turejote apie ka pasneketi, tai svarbiausia mirksiukas.gif
Apie antra pokalbi jau ne karta snekejome sioje temoje. Nesugalvoju ka galeciau dar papildomai pasakyti... g.gif
Siandien girdejau apie tai, koki antra pokalbi turejo viena kandidate. Jos klausinejo beveik to paties, kaip ir pirma karta. Ir taip irgi buna neretai - pabandykite suprasti darbdavio psichologija. Jis daro pirmine atranka - is visu esamu kandidatu atsirenka potencialius kandidatus. Kai atsirinkineja, naudojasi tam tikrais kriterijais. Prakiskai jam reikia sau nuspresti "taip" ar "ne". Kai nusprendzia, kad "taip" daug nesigilina, palieka tai antram kartui. Gal net labiau gilinasi i tuos, kurie su klaustuku. Po to jau renkasi is potencialiu kandidatu. Tam susitinka dar karta. Ir kartais gaunasi, kad klausineja to paties. Ir patys to neatsimena biggrin.gif Juk sunku islaikyti informacija galvoje apie 20 arba net 30 zmoniu...

QUOTE(JaHarta @ 2006 08 08, 07:40)
Plepute,

Norėjau tavęs paklausti kur galima susirasti Kalifornijos testo liniuote, na ta, kur matuoja atsakymus... ax.gif O jeigu tu ją turi, ar galėtum persiųsti? (jei turi, parašysiu tau savo mail'ą į AŽ) 4u.gif

Labai dėkoju iš anksto smile.gif
Siaip ja turiu. Bet... tiesa pasakius, nelabai turiu teise toki dalyka platinti. Sakyk, o skaliu aprasymus turi?

QUOTE(astaria @ 2006 08 08, 12:33)
Oho, tiek patarimų, kad net galva sukasi. Labai gera tema, superinė thumbup.gif

Radau dominantį darbo skelbimą. Reikalingas mano išsilavinimas ir prekybinio darbo patirtis. Problema: po baigimo su savo specialybe neturėjau nieko bendro, dirbu konsultante. Tiesą sakant, primiršau viską blush2.gif 
Kaip jiems pasakyti kad tai aš esu ta, kurios jiems reikia? Gal kas turit motyvacinio laiško pvz, nes sėdžiu visą rytą ir nežinau nuo ko pradėti...

white:) ir jolančiukas labai gerai i si klausima atsake thumbup.gif Is laisku i emaila ir asmenines zinutes matau, kad tai yra dazniausias klausimas, bet taip pat tikiuosi, kad si tema per visus 40 psl. gali padeti paruosti ir motyvacini, ir atsakyma i si klausima 4u.gif

QUOTE(Eni @ 2006 08 08, 19:15)
Labas, plepute,
senokai cia paskaitineju, daug naudingos info  thumbup.gif  Super tema  thumbup.gif

O dabar ir as atsitiktinai sugalvojau klausimuka. Ka daryti pildant anketa del darbo, jei yra toks klausimas "Ar turite automobili", o atsakymai tik taip arba ne.
Su tokiais klausimais teko susidurt ir anksciau, taciau buna sukonkretinta ir klausimas skamba "ar turite automobili, kuri galetumete naudoti darbo tikslais" arba kazkas pan.
Mano situacija tokia, kad automobili turiu, taciau darbo tikslams jo naudoti nenoreciau, jeigu reiktu kasdien puse Lietuvos isnarsyt.
Taigi kaip elgtis tokioje situacijoje, rasyti, kad neturiu nors is tikruju turiu, ar rasyti, kad turiu, taciau jei pakviestu i pokalbi paaiskinti situacija? Ar gali toks klausimas buti uzduotas siaip sau? Bet jau kaip as isivaizduoju tai jeigu klausia vadinasi reikes naudot darbo tikslais  g.gif

Na va suveliau cia kazka, bet tikiuosi suprasi, ka norejau pasakyt  smile.gif
Patarciau parasyti "taip", o toliau per pokalbi galesi issiaiskinti, kodel uzduoda si klausima ir ka tai reiskia. Gali buti, kad automobilis bus reikalingas tik kartais. O gali buti, kad jie nores, jog automobili naudotum kiekviena diena. Taigi, reikia aiskintis vietoj.
O jei si klausima uzduoda atrankos kompanijoje, gali buti, kad tai yra tiesiog vienas is standartiniu klausimu, atsakyma i kuri jie net nepastebes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 08 08, 19:42)
Siaip ja turiu. Bet... tiesa pasakius, nelabai turiu teise toki dalyka platinti. Sakyk, o skaliu aprasymus turi?

Na taip, tu teisi, nepagalvojau, sorry 4u.gif

Aprašymų neturiu, iš viso nelabai įsivaizduoju ką tenais nori tuom patikrint..Keistas testas, ypatingas tuom, kad iš tikrųjų Amerikoje, kiek girdėjau, jisai skirtas buvo nuspręsti ar duoti žmogui leidimą turėti šaunamąjį ginklą, o pas mus su jo pagalba atrinkinėja darbuotojus blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2006 08 08, 21:05)
Na taip, tu teisi, nepagalvojau, sorry 4u.gif

Aprašymų neturiu, iš viso nelabai įsivaizduoju ką tenais nori tuom patikrint..Keistas testas, ypatingas tuom, kad iš tikrųjų Amerikoje, kiek girdėjau, jisai skirtas buvo nuspręsti ar duoti žmogui leidimą turėti šaunamąjį ginklą, o pas mus su jo pagalba atrinkinėja darbuotojus blink.gif  doh.gif
Jei neturi aprasymu, tikrai tau tie skaiciukai nepades... Ir net turint aprasymus, tau nelabai kas paaisketu, nes "normaliu" aprasymu nera, o yra tik tokie, kurie yra suprantami baigusiems psichologija, nes universitete mes buvom mokinami visu sio testo subtilybiu...
Del jo panaudojimo Lietuvoj ir Amerikoj, tai cia nors verk, nors juokis iki asaru doh.gif Kiek zinau, si testa naudoja vis reciau ir reciau ir labai tikiuosi, kad greitai nebenaudos, nes kitaip tikrai bus liudna matyti, kaip kai kurie kandidatai pildo ta pati testa po kelis kartus per menesi, kol iesko darbo...
Norint jam pasiruosti, patariu perskaityti mano posta, kur rasiau kokius bruozus jis matuoja. Ir kai pildai, visa laika tuos bruozus tureti omeny. Taip galima siek tiek pakoreguoti savo atsakymus...
Kita vertus, kur jau ten prikoreguosi, kai klausymu virs 500 fool.gif Todel cia ne tiek kokiu specialiu ziniu reikia, kiek elementariausios kantrybes........
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 08 08, 20:18)
Jei neturi aprasymu, tikrai tau tie skaiciukai nepades... Ir net turint aprasymus, tau nelabai kas paaisketu, nes "normaliu" aprasymu nera, o yra tik tokie, kurie yra suprantami baigusiems psichologija, nes universitete mes buvom mokinami visu sio testo subtilybiu...
Del jo panaudojimo Lietuvoj ir Amerikoj, tai cia nors verk, nors juokis iki asaru doh.gif Kiek zinau, si testa naudoja vis reciau ir reciau ir labai tikiuosi, kad greitai nebenaudos, nes kitaip tikrai bus liudna matyti, kaip kai kurie kandidatai pildo ta pati testa po kelis kartus per menesi, kol iesko darbo...
Norint jam pasiruosti, patariu perskaityti mano posta, kur rasiau kokius bruozus jis matuoja. Ir kai pildai, visa laika tuos bruozus tureti omeny. Taip galima siek tiek pakoreguoti savo atsakymus...
Kita vertus, kur jau ten prikoreguosi, kai klausymu virs 500 fool.gif Todel cia ne tiek kokiu specialiu ziniu reikia, kiek elementariausios kantrybes........

Supratau....

Šiaip tu teisi dėl tų testų, nesąmonė yra po keletą kartų jį pildyti...O ir laiko užima.

Nežinau tiesa ką turi galvoje rašydama "aprašymai"...klausimus tai turiu, o daugiau nieko, paieškosiu tavo posto smile.gif

Mane labiausiai stebina tokie klausimai kaip pvz "daugėlis žmonių pameluotų kad pasiektų savo naudos", ir pan., tokių panašių tenais buvo apie 15 manyčiau...Ka būtent šios serijos klausimais bando išsiaiškint? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2006 08 08, 21:34)
Supratau....

Šiaip tu teisi dėl tų testų, nesąmonė yra po keletą kartų jį pildyti...O ir laiko užima.

Nežinau tiesa ką turi galvoje rašydama "aprašymai"...klausimus tai turiu, o daugiau nieko, paieškosiu tavo posto smile.gif

Mane labiausiai stebina tokie klausimai kaip pvz "daugėlis žmonių pameluotų kad pasiektų savo naudos", ir pan., tokių panašių tenais buvo apie 15 manyčiau...Ka būtent šios serijos klausimais bando išsiaiškint? g.gif
Sis klausimas yra vienas is daugelio klausimu, kuris matuoja polinki dominuoti, o taip pat savikontrole. Siaip is jo vieno nieks jokiu isvadu nedarys, testas sudarytas taip, kad isvados daromos kompleksiskai pagal visus atsakymus arba atsakymu blokus. Bet kieka atsimenu, sis klausimas susijes butent su siais dalykais.

Stai, suradau savo posta (16 psl.) apie Kalifornijos testa. Tai buvo atsakymas i klausima ar galima paciai ivertinti savo atsakymus i testa, net jei gautum skaliu aprasymus:
Ji ivertinti sunku. Yra raktas, kuri taikant paciai tektu pasedeti prie rezultatu kelias valandas. Dazniausiai viskas apdorojoma kompu (ten, kur tokios programos isigytos). Bet apdoroti dar tik pradzia, po to reikia analizuoti tai, ka gavai Kompiuterines programos padeda, o jei jos neturi ir jei apie testa niekur neskaitei, tai cia "gibloje delo" - tikrai sunku be patirties ir mokytojo.
Jei siaip apie testa papasakoti, tai jis atskleidzia sias asmenybes savybes:
Dominavimas
Sugebėjimas įgyti statusą
Draugingumas
Visuomeniškumas
Saviakceptacija (savęs priėmimas)
Nepriklausomumas
Empatija (gebėjimas užjausti kitą žmogų)
Atsakingumas
Socializacija
Savikontrolė
Geras įspūdis (gebėjimas jį sudaryti ir jo svarbą žmogui)
Tipiškumas
Savijauta
Tolerancija
Pasiekimai prisitaikant
Savarankiški pasiekimai
Intelekto efektyvumas
Psichologinė orientacija
Lankstumas
Moteriškumas / vyriškumas
Pagal siu savybiu derini sudaromas zmogaus tipas ir bandoma prognozuoti jo elgesi ivairiose situacijose 4u.gif
Atsakyti
Plepute, ačiū už atsakymą 4u.gif Susiskaupsiu, o jau tada... bigsmile.gif

Dar apie testus... Teko darbovietėje atlikinėti Raveno testą. Kas čia per paukštis? mastau.gif Internete info neradau...
Atsakyti