QUOTE(Aidairi @ 2006 08 01, 19:05)
*plepute*, turiu ir aš klausimėlių ...
Taigi buvau penktadienį labai įdomiam ir neblogam pokalbyje. Siūlomas darbas, berods toks apie kokį ir svajojau...
Na, nežinau, kai kuriuos klausimus aišku reikėjo, kogero atsakyt kitaip.. Na, bet tiek to.. Paklausiau ar man praneš ir kada. Na, sako pirmadienį dar turėsim vieną pokalbį, tuomet aptarsim ir tikrai pranešim. Taigi laukiu laukiu.. Pirmadienis eina į pabaigą... Neištvėriau ir pati paskambinau. Sako, kad po pokalbio jie nieko nekalbėjo, o savaitgalį tipo neturėjo laiko, nes buvo savaitgalis. Ir ne nuo jo vieno priklauso, tad jie pasitars pirmadienį vakare ir praneš. Na, šiandien antradienis...
Ar būt įkyriai ir vėl skambinti? Ar tiesiog laukti? Ar jau ir visai nebelaukti? Kaip manai?
Na stai, dabar galiu siek tiek issamiau atsakyti
Sakiau palaukti, nes taip daznai buna - darbdaviai pervertina savo jegas ir mano, kad gales apsispresti zymiai anksciau, nei tai realiai ivyks. Ypac jei jie neturi daug patirties atrankose. O kai susiduria su realybe (t.y. 3-4 kandidatais, kurie visi neblogi ir lyg visi tinka arba kai nieks neatitinka idealiai, o kiekvieno minusai skirtingi), tai uzdelsia kartais ir ne kelias dienas, o net savaites. Taigi, tokioje situacijoje reikia laukti. Iki kokio pirmadienio tai tikrai
QUOTE(JaHarta @ 2006 08 02, 08:45)
*plepute*, turiu tokį klausimą keistą, na gal tu labiau susidūrus esi su tokiom situacijom...Vakar buvau trečiam pokalby su viena firma, kur man jau pasiūlė darbą...Viskas būtų gerai, alga ir sąlygos neblogos, bet yra problema- aš turiu atidirbti dabar 2 savaites, prieš ateinant pas juos,o po tų 2 savaičių privalau nuvažiuot į užsienį dar dviem savaitėm (tai ne paprastos atostogos, važiuočiau pas savo senelį, kurį galbūt paskutinį kartą matysiu
)...Vakar,kai jau derinom sąlygas, pasakiau jiems apie tai, ir jie aišku nebuvo patenkinti kad dirbt ateisiu tik po mėnesio (nors tai, kad turėsiu dibr senam darbe 2 savaites jie žinojo ir žiūrėjo normaliai į tai)...Na nors jie ir suregavo labai normaliai, bet pasakė, kad tai jiems labai neparanku ir dėl to jie turi dar pagalvot dėl mano kandidatūros..
Šiaip man keista kad dėl tų papildomų 2 savaičių jie daro problemas (na kas gali nutikt?kaip tos savaitės paveiks mano darbo kokybę?)
Pagalvojau, kad gal man pačiai jiem paskambint ir atsisakyt to darbo, jei jie daro tokias tragedijas?Gal jeigu jie taip jau blaškosi, aš nelabai tinku jiems (ir aišku jie man)?Nes nesuprantu kaip dėl kažkokio išvažiavimo galima atsisakyt gero ir tinkamo darbuotojo????
As manau, kad tu siek tiek sureiksmini ju reakcija
Akivaizdu, kad jie sito nesitikejo ir tai sukele jiems savotiska stresa. Juk nezinai, gal jie buvo suplanave tau mokymus arba buvo sutare su kokiu nors darbuotoju, kad jis tave apmokins kaip tik per tas dvi savaites... Gal darbuose yra pasikeitimai ir jie norejo tave paruosti jiems kaip tik per dvi savaites... O gal po tu dvieju savaiciu virsininkas iseina atostogu ir norejo pamatyti kaip tu dirbsi dar pries tai... Priezasciu gali buti tikrai labai daug. Ir kai kurios is ju gali buti labai pagristos...
Taigi, tau paciai atsisakyti tikrai nereikia. Tegul jie pagalvoja ir, jei kartais taip nutiks, kad jie pasakys tau "ne", paprasyk ju paaiskinti kame butent yra problema
Labai linkiu, kad jie vis delto priimtu teisinga sprendima
QUOTE(RimtaMergina @ 2006 08 02, 11:11)
Labai labai aciu *peputei* uz toki issamu paaiskinima apie konfliktus
Bandysiu panaudot patarimus praktiskai ir susirasti svajoniu darba, ypac pakele nuotaika ir motyvavo zodziai
"Tokioj situacijoje reikia visu pirma nusiraminti ir patiketi manim, kad nieko tame baisaus nera "Ir mano vyras taip sako, bet kol neisgirdau is kito zmogaus, niekaip negalejau nusiraminti
Galvojau apie ankstesnius pokalbius darbinantis ir atsiminiau viena pokalbi su imones vadovu, kuris paprase papasakoti kaip elgciausi stai tokioje situacijoje: jei as buciau nuvaziavusi i svetima sali ir keliauciau ten su draugais, mums reiktu nuvaziuoti i viena miesteli ir jie skytu, kad keliu A nuvaziuosime greiciausiai, o as tikrai zinociau (nes buciau idemiai isstudijavusi zemelapi), kad keliu B nuvyksim greiciau, kaip elgciausi? I miesteli mums reikia nukeliauti kuo skubiau.
As atsakiau, kad bandyciau draugus itikinti, bet jei jie nesutiktu vaziuoti keliu B, tai pasiulyciau jiems vaziuoti keliu A, o pati viena (arba su man pritarianciais) vaziuociau keliu B ir galeciau jiems irodyti, kad miesteli pasiekiau greiciau. Net pati nezinau ar gerai atsakiau ir dar iki siol suku galva ka jis norejo suzinoti? Kaip as dirbu komandoje? Kaip moku spresti uzduotis?
Darbinausi i personalo skyriu, viena is personalo vadybininkiu, praejau atranka iki paskutinio etapo ir rinkosi is dvieju ar triju (bet taip sake), bet manes nepasirinko. Sake, kad man labiau reiktu pasimokyti nesijaudnant kalbet pries auditorija (darbe to reiketu), ir dar pasake, kad as esu super mergina tinkanti ju imonei ir jie issisaugos mano kontaktus
Plepute, ar galiu tavo kritikai atsiusti savo CV ir motyvacini?
Na matai, kaip faina, kad tavo vyras man pritaria, o as pritariu jam
Del tavo klausimo, tai man atrodo, kad tavo atsakymas i ji parode, kaip tu:
- gali laikytis savo nuomones
- gali itikinti kitus daryti taip, kaip jie nenori
- gali dirbti komandoje (kaip tu teisingai paminejai)
- esi orientuota i rezultata.
Ka as matau tavo atsakymuose (jei atsakei visiskai atvirai
)? Tu pabandytum itikinti draugus, bet jei nepavyksta, tu padarytum viska pati. Tai parodo, kad esi nepriklausoma. Tokia nepriklausomybe yra gerai ten, kur reikia imtis atsakomybes ir padaryti rezultata, bet tokia nepriklausomybe gali buti pavojinga, jei dirbi komandoje ir tau reikia ne tik gauti rezultata, bet visus komandos narius itiktinti, kad reikia daryti kitaip. Ne visada yra galimybe leisti vieniems vaziuoti vienu keliu, o kitiems kitu. Darbe komanda turi pasirinkti viena buda ir eiti juo. Ir, kas svarbiausia, dazniausia rezultatas buna tik tada, kai itikinti VISI ir VISI dirba prie projekto, o vienas lauke ne karys... Taigi, tokia tavo orientacija i veiksma gali buti tiek naudinga, tiek pavojinga priklausomai nuo situacijos, darbo pobudzio, pareigu...