Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: profesionalo konsultacijos

Aš irgi šiandien buvau jau antrame pokalbyje dėl darbo, kažkaip vakar jaudinausi, bet šiandien kažkodėl nelabai. Direktorius pasirodė labai simpatiškas žmogus ir tikrai gerai padariau kad magistrini parodžiau, nes jį labai sudomino tai, tik kai pagalvoju ne visus klausimus teisingai atsakiau. Pvz.: klausė apie laisvalaikį, tai pasakiau kad mėgstu keliones įvairias, taičia viskas kaip ir gerai, bet paskui paklausė ar gamta, ar miestai labiau patinka, tai pasakiau aišku teisybę, kad gamtos viakas esu, nors ir miestų architektūra patinka. O aš gi į nekilnojamo turto organizaciją pretenduoju, tai ot višta, gi reikėjo pasakoti, kaip lydausi dėl pastatų ir miestų doh.gif Ir dar vieną klaidelę padariau, kai paklausė, kodėl po bakalauro verso vadybos stojau į NT vertinimą ir valdymą, pasakiau irgi teisybę: nes buvo pakankamai artima specialybė, o kartu ir kažkas nauja, nenorėjau magistrantūroje tą patį per tą patį mokytis (dar pabrėžiau jog mūsų univere būtent taip ir yra kad magistrantūroje beveik tą patį moko, beje tai tiesa) vien tam kad popierių gaučiau), norėjau kaip ir dvi specialybes turėti. O reikėjo sakyti tikriausiai, kad pasirinkau dėl to, kad labai įdomu buvo ši specialybė ir pan. Pakomentuok, plepute, jei turi laiko šiuos mano pasisakymus.
Atsakyti
Kelis kartus teko dalyvauti pokalbiuose dėl darbo, bet kadangi dar buvau studentė, tai nieko ir nesinešdavau su savimi. Dabar, kai jau turiu diplomą, iškilo klausimas, ar einant į pirmąjį pokalbį reikia jį neštis? g.gif
Atsakyti
Pupiuks, dekui tau 4u.gif ir kitom, kas pritaria biggrin.gif

Salomeja, thumbup.gif

QUOTE(Artemidė @ 2006 07 14, 12:57)
klausė apie laisvalaikį, tai pasakiau kad mėgstu keliones įvairias, taičia viskas kaip ir gerai, bet paskui paklausė ar gamta, ar miestai labiau patinka, tai pasakiau aišku teisybę, kad gamtos viakas esu, nors ir miestų architektūra patinka. O aš gi į nekilnojamo turto organizaciją pretenduoju, tai ot višta, gi reikėjo pasakoti, kaip lydausi dėl pastatų ir miestų  doh.gif
As manau, kad cia tu klaidos nepadarei mirksiukas.gif Visiskai naturalu, kad tau patinka gamta ir, tiesa pasakius, labai skeptiskai paziureciau i zmogu, kuris sakytu, kad svaigsta nuo miesto. Architektura, manau, yra labiau prie meno, o ne siaip prie miestu ir pastatu. Gali net buti, kad darbdavys tau uzdave si klausima, nes norejo paziureti kiek esi nuosirdi...

QUOTE(Artemidė @ 2006 07 14, 12:57)
Ir dar vieną klaidelę padariau, kai paklausė, kodėl po bakalauro verso vadybos stojau į NT vertinimą ir valdymą, pasakiau irgi teisybę: nes buvo pakankamai artima specialybė, o kartu ir kažkas nauja, nenorėjau magistrantūroje tą patį per tą patį mokytis (dar pabrėžiau jog mūsų univere būtent taip ir yra kad magistrantūroje beveik tą patį moko, beje tai tiesa) vien tam kad popierių gaučiau), norėjau kaip ir dvi specialybes turėti. O reikėjo sakyti tikriausiai, kad pasirinkau dėl to, kad labai įdomu buvo ši specialybė ir pan. Pakomentuok, plepute, jei turi laiko šiuos mano pasisakymus.
Cia irgi as manau, kad viskas labai gerai. Buvai nuosirdi, su tokia motyvacija galima siulyti zmogui dirbti su NT vertinimu. Butu blogiau, jei tu pasakytum, kad pasirinkai NT vertinima, nes kitur niekur negalejai stoti arba del to, kad drauge ten stojo. Va tokia motyvacija darbdaviui vargu ar patiktu, o tavo zodziai man visai patinka rolleyes.gif

QUOTE(Killing_me_softly @ 2006 07 16, 21:14)
Kelis kartus teko dalyvauti pokalbiuose dėl darbo, bet kadangi dar buvau studentė, tai nieko ir nesinešdavau su savimi. Dabar, kai jau turiu diplomą, iškilo klausimas, ar einant į pirmąjį pokalbį reikia jį neštis?  g.gif
Nemanau, kad reikia. Jei reikes, galesi ji atsinesti antra karta. Ir dar jei labai reikes, tave perspes is anksto, kad atsinestum diploma mirksiukas.gif
Atsakyti
Na va, pagaliau ir aš aktyviai įsitrauksiu į jūsų pokalbius.

Situacija tokia, kad organizacija, kurioje darbas ir pareigos mane labai domintų kol kas tyli, nors CV ir motyvacinius susirinko dar birželio pr. Jiems aš jau skambinau, tai personalo vaybininkė pasakė, kad jie šiuo metu nedaro jokių sprendimų. Nors pozicija ir labai viliojanti, bet kiek klausinėjausi, tai aš esu tarp kelių potencialių kandidatų (jei tai ne tik formalus mandagus atsakymas), bet sprendimai dėl personalo bus daromi greičiausiai tik rudenį. O laukti pvz., iki rugsėjo pabaigos ar spalio pr. tikrai neturiu už ką...........
Tik ta organizacija labai jau sudėtinga, o vadovas- švelniai tariant prieštaringai vertinamas verslininkas..........

Kitas darbas, dėl kurio iš esmės buvau abejinga, bet siunčiau savo CV per cvbanką, pakvietė į 1 pokalbį su Personalo vadove, Šį pokalbį įvertinčiau 8 (10 balų sistemoje).
Mano klaidos (mano subjektyviu vertinimu): paprašyta angliškai papasakoti apie save, papasakojau, bet gana paprastai žodžiais, simple english
Taip pat paklausta, kodėl būtent į šią kompaniją, aš atvirai pasakiau, kad šiuo metu ieškau darbo pagal sugebėjimus, kvalifikaciją ir pan., ir žiūrėjau, kokie darbo skelbimai yra. Ir dar pasakiau, kad ieškau darbo Kaune (o ne Vilniuje, kur dabartinė mano darbovietė).
T.y. nesakiau, kad būtent šita kompanija mane žavi, kad visada norėjau dirbt ir pan. Taip gana abejingai, be didelio patoso ir susižavėjimo. Taip pat pasakiau, kad neturiu lūkesčių tapti dideliu bosu, o tiesiog (kaip mokė plepute) norėčiau dirbti įdomų, man patinkantį darbą ir būčiau už tai deramai įvertinta.

Tai ką tik skambino ir pakvietė ryt jau į 2 pokalbį su galimu būsimu tiesioginiu šefu- Marketingo direktoriumi. Pozicija- marketingo vadybininkės.
Dabar problema ir klausimas: aš nesu gryna marketingistė, mano sritis- daugiau ryšiai su visuomene, bet esu darius ir grynai marketinginį darbą, tačiau nemanau, kad tai buvo aukštas lygis.
Net neįsivaizduoju ko manęs klausinės, t.y. ko galėtų klausinėti..................... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Janike: 17 liepos 2006 - 12:43
QUOTE(Janike @ 2006 07 17, 13:29)
Tai ką tik skambino ir pakvietė ryt jau į 2 pokalbį su galimu būsimu tiesioginiu šefu- Marketingo direktoriumi. Pozicija- marketingo vadybininkės.
Dabar problema ir klausimas: aš nesu gryna marketingistė, mano sritis- daugiau ryšiai su visuomene, bet esu darius ir grynai marketinginį darbą, tačiau nemanau, kad tai buvo aukštas lygis.
Net neįsivaizduoju ko manęs klausinės, t.y. ko galėtų klausinėti..................... g.gif
Kadangi personalo vadove jau paziurejo i tave kaip i zmogu, siek tiek suzinojo tavo motyvacija ir poziuri i si darba, si karta gali tiketis pokalbio, kuris bus labiau skirtas tavo profesiniam pasiruosimui ivertinti. Marketingo direktorius klausines ka zinai is sios srities, su kuo konkreciai esi susidurus, ka darei viena, o ka komandoje. Gal but duos viena, kita uzduoti, taip pat tikriausiai kalbes apie atlyginima ir kitus tiesiogiai su darbu susijusius reikalus. Nors jautiesi nelabai stipri kalbant apie marketingini darba, vis tiek patarciau to darbdaviui nesakyti, tegu jis pats sprendzia mirksiukas.gif Vis delto i pokalbi jie tave kviecia, vadinasi pagrindiniai dalykai (tame tarpe ir darbo patirtis) tavo gyvenimo aprasyme juos tenkina. Kita vertus, gali taip buti (ir buna), kad personalo vadove turi savo isivaizdavima apie tai, koks zmogus reikalingas (is profesines puses), o tiesioginis vadovas mano kitaip. Tam ir yra tas antras pokalbis, kad sudeti visus tuos taskus ant i. Todel pasiruosk, kad tiesioginis vadovas klausines to paties, kaip ir personalo vadove - prasys apie save papasakoti, klausines del tavo motyvacijos ir t.t. Sie klausimai neisvengiami kiekvienam pokalby, kiek ju bebutu rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Plepute padejo man pasitaisyt savo CV (labai labai aciu 4u.gif ), isivedziau namie interneta, tai dabar ramiai zvalgausi po cvonline.lt. Bet kol kas tai niekam nenusiunciau CV ax.gif Nerandu kam siust lotuliukas.gif

Tik pasidare idomu, kokiu tikslu prasoma siust CV su foto? g.gif Na, as neturiu tinkamos foto, tai cia viena, bet ir siaip.. kazkokia diskriminacija kvepia lotuliukas.gif

Kitas aktualus klausimas. Jei darbdavys suprastu, kad ziurinejuosi kito darbo, kaip reaguoti? g.gif
Atsakyti
Janike

Esu marketingo vadybininkė, taigi tų pokalbių turėjau ne vieną....
Klausimai, kurių gali klausti marketingo vadovas:
Ar pastebėjote mūsų įmonės reklamą, kaip galvojate į kokį rinkos segmentą mes orientuojames?
Kaip Jūs nustatysite grįžtamąja marketingo kampanijos grąžą?
Kaip įsivaizduojate kokius reklamos nešiklius pasitelkti tam tikram produktui, kaip išdėstytumėte tam tikro produkto reklamos kampanija laike?
Ar turite lakią vaizduotę, esate kūrybingas žmogus, pateikite pvz kur šios savybės atsiskleidžia?
Su kokiom reklamos agentūrom bendradarbiavote, kaip jums sekėsi?
Kaip gerintumėte įmonės įvaizdį?
Ar esate dirbe su spauda?
Ar sugebate rašyti straipsnius?
Ar kada organizavote pardavimo skatinimo kampaniją, kaip įsivaizduojate ar tokiem produktam kaip mūsų pardavimų skatinimas padidintų pardavimų apimtis?
Kaip kursite klientų lojalumo sistemą. ir panašiai......
Tik nenusimink čia aš paminėjau tokius sudėtingesnius:) Sėkmės rytoj:)
Atsakyti
sveikos, labai naudinga temele 4u.gif
dalivaujant atrankoje man kelis kartus teko pildyti toki testa, jis susideda is apie 500 klausimu. koks yra jo tikslas? ar galiu personalo vadybininko paprasyti sio testo rezultato?
gal jus netycia turyte toki testuka, kad iskarto ir atsakyma parodytu? blush2.gif
Atsakyti
*plepute*, nuostabi temele thumbup.gif Cia tiek daug patarimu radau, o svarbiausia - paskatinimu ir palaikymo thumbup.gif

As irgi turiu klausima. Teko girdeti, kad atrankos kompaniju tinklapiuose uzpildziusieji CV kvieciami atlikti atitinkamus testus ir tada jiems reguliariai pateikiami darbo siulymai (jie headhunting-inami). Gal ne taip supratau, bet as irgi keliose vietose uzpildziau savo CV, taciau ne vieno susidomejusio. Tiesa, pagal skelbimus kreipiausi tik pora kartu. Kaip gi man pasiekti, kad atrankos imone mane pasikviestu ir susidometu manimi, kaip potencialiu zmogumi, ieskanciu darbo?
Atsakyti
Tema tai tikrai liuks thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
As irgi dar tik pradedancioji busiu, nes mokslus dar tik baigineju. O lietuviskos taisykles tikrai siektiek skiriasi nuo kitu saliu tradiciju.
Plepute, norejau paklausti, o kai CV siunti, tai nereikia prikabinti ir nuskanuotu pagrindiniu dokumentu - diplomo ar pvz praktikos ivertinimo (joje juk ivertintas tavo darbas ir uzduotys)? Nes Vokietijoje tai be prasymo butina.
O tai juos tada i pokalbi atsinesti?..

QUOTE(*plepute* @ 2006 07 12, 15:52)
Aga, turiu bigsmile.gif
parasyk man i plepute@inbox.ru, atsiusiu tau ax.gif

ir as butinai parasysiu, kad butu nuo ko pradeti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, 4u.gif

Kaip apsidziaugiau radusi tokia nuostabia tema! thumbup.gif Ji ziauriai aktuali ir man. Perskaiciau viska nuo pirmo iki paskutinio zodzio. Moralinis palaikymas ir profesionales konsultacijos, manau ne vienai pagelbejo.

Aciu iniciatorei clap_1.gif Net nezinau kaip ir apsakyt savo susizavejima 4u.gif Galiu tik pridurti, kad noreciau ir as tokia nepaprasta buti ax.gif

Nors mano pumpurelis dar visai maziukas, bet jauciu, kad laikas pradet ieskotis darbelio, nes i senaji po atostogu nebepriims (pasikeite savininkai kol as vaikeli namie auginau, o nauji vadovai savo komanda renkasi). Gal mano patirtis ne vienintele tokia, tad noreciau suzinoti merginu nuomone.

Zodziu nuo pat studiju pradzios nuosekliai siekiau savo tikslo karjeros prasme ir pasiekiau tiek, kiek ir buvau uzsibrezusi. Idejau tikrai daug darbo, laiko ir pastangu, bet gautasis rezultatas manes netenkina.. Paskutine darbo vieta-mano karjeros pasiekimas - suzlugde mano pasitikejima savo kompetencija, pasitikejima savo asmenybe netgi verysad.gif Visa laime, kad nestuke.gif ir 2.gif pakeite mano poziuri i gyvenimo vertybes cool.gif Taciau beda ta, kad is buvusio darbdavio ar tiesioginio virsininko geru rekomendaciju negausiu verysad.gif, nes tiesioginis virsininkas savo tinginyste ir klaidas dangste mano darbu (atseit cia as visko pridariau arba nepadariau), o as "toki puiku" manes vertinima suzinojau tik isejus vadovui is darbo. Naujojo mano virsininko pirma uzduotis mane atleisti, bet sutrukde mano nestuke.gif , na o manes taip paprastai nepastumsi umn.gif
Pergyvenu kaip cia bus su isidarbnimu, juk Vilnius miestas mazas, paskalos greit sklinda.. ir ne butinai teisingos. O mano pareigos labai atsakingos ir rimtos. Baisu net pagalvot keip reiks darbo ieskotis.

Sorry, kad tiek prirasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(RimtaMergina @ 2006 07 21, 18:37)
Sveikos, merginos,  4u.gif

Kaip apsidziaugiau radusi tokia nuostabia tema! thumbup.gif Ji ziauriai aktuali ir man. Perskaiciau viska nuo pirmo iki paskutinio zodzio. Moralinis palaikymas ir profesionales konsultacijos, manau ne vienai pagelbejo.

Aciu iniciatorei clap_1.gif Net nezinau kaip ir apsakyt savo susizavejima 4u.gif Galiu tik pridurti, kad noreciau ir as tokia nepaprasta buti  ax.gif

Nors mano pumpurelis dar visai maziukas, bet jauciu, kad laikas pradet ieskotis darbelio, nes i senaji po atostogu nebepriims (pasikeite savininkai kol as vaikeli namie auginau, o nauji vadovai savo komanda renkasi).  Gal mano patirtis ne vienintele tokia, tad noreciau suzinoti merginu nuomone.

Zodziu nuo pat studiju pradzios nuosekliai siekiau savo tikslo karjeros prasme ir pasiekiau tiek, kiek ir buvau uzsibrezusi. Idejau tikrai daug darbo, laiko ir pastangu, bet gautasis rezultatas manes netenkina.. Paskutine darbo vieta-mano karjeros pasiekimas - suzlugde mano pasitikejima savo kompetencija, pasitikejima savo asmenybe netgi  verysad.gif  Visa laime, kad  nestuke.gif ir  2.gif pakeite mano poziuri i gyvenimo vertybes  cool.gif Taciau beda ta, kad is buvusio darbdavio ar tiesioginio virsininko geru rekomendaciju negausiu verysad.gif, nes tiesioginis virsininkas savo tinginyste ir klaidas dangste mano darbu (atseit cia as visko pridariau arba nepadariau), o as "toki puiku" manes vertinima suzinojau tik isejus vadovui is darbo. Naujojo mano virsininko pirma uzduotis mane atleisti, bet sutrukde mano  nestuke.gif , na o manes taip paprastai nepastumsi umn.gif
Pergyvenu kaip cia bus su isidarbnimu, juk Vilnius miestas mazas, paskalos greit sklinda.. ir ne butinai teisingos. O mano pareigos labai atsakingos ir rimtos. Baisu net pagalvot keip reiks darbo ieskotis.

Sorry, kad tiek prirasiau blush2.gif

Na manau, kad neturetum labai jaudintis, kad per paskalas kazkur Taves nepriims... Mano nuomone, tikrai nera smagu dirbti imoneje, kur zmones vertinami pagal paskalas doh.gif

Sekmes beieskant darbuko 4u.gif Cia tikrai daug naudingu patarimu - aciu Pleputei 4u.gif

Norejau jum pasiguost... Praejau atranka, gavau darba ir jau pirma diena pamaciau, kad tai visai ne tai, apie ka kalbejom pokalbyje ir tai ne mano sritis, kurioj as ne bum bum blink.gif O apmokymam 'jie laiko neturi...' Tad teko atsisakyt Uf, negaliu... Gaila sugaisto laiko ir pastangu. Ir dingo visas upas ieskotis darbo, nes bijau vel patekt i tokia situacija verysad.gif
Atsakyti