As tai noriu Pleputei padekoti
Šian buvau savo pirmajame pokalbyje ir dauga ka prisiminusi is ivairiu patarimu kalbejau ir manau visai neblogai pavyko. Na zinoma reziume bus aisku kai sulauksiu skambucio, o gal ir nesulauksiu. Bet bet kokiu atveju pimajame pokalbyje sudalyvavau, bent jau issivaizduoju kaip vyksta viskas. O as iš to pasimetimo nepaklausiau ar man laukti skambučio ar ne. Ir net tiesa pasakius nežinau kaip tokiu atveju reikėjo pasielgti. Ždž jaučiuosi iki galo nesusišnekėjusi. Beje, man ten buvo pateikta tam tikra situacija ior aš turėjau ją pakomentuoti, kaip aš elgčiausi konkrečiu atveju. Taigi aš ten pradėjau siūlyti savo variantus, o po to nutilau, pamąsčiau ir pareiškiau, kad šiuo metu negaliu daugiau nieko sugalvot. Taigi man liepė pagalvoti namuose ir emeilu jam atsiųsti savo kokius 5-6 variantus. Na tai jau aš pamąsčiau ir dabar ruošiuosi jam nusiųsti visus variantus. O tai reiškias, kad aš netikusiai pasirodžiau, kad man davė namų darbus ar kaip čia tokius dalykus suprast ?
Aciu, merginos, smagu man skaityti tokius jusu atsiliepimus
Neramioji, as manau, kad tu labai teisingai padarei su ta uzduotim. Buciau padarius visiskai taip pat - net nebuciau pradejus kazka sakyti, o prasyciau laiko pagalvoti. O jei buciau ju pusej, geriausiems kandidatams duociau namu darbus Taigi, tai, kad tau dave namu darbus, reiskia, kad jie norejo pamatyti tavo neskuboto apmastymo rezultatus - tai labai geras zenklas
Neramioji, as manau, kad tu labai teisingai padarei su ta uzduotim. Buciau padarius visiskai taip pat - net nebuciau pradejus kazka sakyti, o prasyciau laiko pagalvoti. O jei buciau ju pusej, geriausiems kandidatams duociau namu darbus Taigi, tai, kad tau dave namu darbus, reiskia, kad jie norejo pamatyti tavo neskuboto apmastymo rezultatus - tai labai geras zenklas
QUOTE(*plepute* @ 2006 07 05, 15:20)
Priemei sprendima atsizvelgdama i savo vertybes ir principus. Uz tai esi saunuole
O del statybininku - tai buvo antra mintis, kuri atejo i galva mastant apie toki priemima i darba
O del statybininku - tai buvo antra mintis, kuri atejo i galva mastant apie toki priemima i darba
bet vis dar save kamuoju ir kaltinu kad gal visgi padariau klaida kad atsisakiau.. na bet nieko nebepakeisi.. ir reikia eiti pirmyn.... ir tai tik turetų būti paskatinimas kad visgi ir aš galiu susirat darbą ir tai tikrai įmanoma
bet taip ir neatsakei kaip turečiau diskretiškai atsisakyti rašyti apie tevų ir brolio darbovietes???
QUOTE(akvilyte @ 2006 07 10, 21:52)
bet vis dar save kamuoju ir kaltinu kad gal visgi padariau klaida kad atsisakiau.. na bet nieko nebepakeisi.. ir reikia eiti pirmyn.... ir tai tik turetų būti paskatinimas kad visgi ir aš galiu susirat darbą ir tai tikrai įmanoma
bet taip ir neatsakei kaip turečiau diskretiškai atsisakyti rašyti apie tevų ir brolio darbovietes???
Labai linkiu tau, kad antras zingsnis butu sekmingesnis, nei pirmas
O dabar del tavo klausimo: paanalizuokime situacija, kodel darbdaviui gali rupeti toks klausimas. Pirmiausia, kad ateina i galva - jis turi pagrinda nerimauti del to, kuo uzsiima artimieji darbuotoju giminaiciai. Jei sakai, kad tai buvo statybininkai, ko gero ju "nepageidaujamos" veiklos akiratyje gali buti bet kuris verslas, susijes su statybomis. Jei tavo giminaiciai su tokiu verslu nera susije, galetum nurodyti, ka jie daro ir tiek. Beje, ju veiklos sriti gali nurodyti labai abstrakciai, pvz., paslaugu sfera, prekyba. Gali net pasakyti, kad tiksliau ir nezinai, nes su jais negyveni. To turetu uztekti.
Taciau gali buti, kad darbdavys yra paranojiskas ir tiesiog nori viska zinoti kas kur ka daro ir tikisi, kad tai pades jam geriau kontroliuoti situacija. Tokiu atveju butu galima bandyti atsisakyti suteikti informacija, bet taip jo paranoja sustiprinsi dar labiau , todel as patarciau vis gi nurodyti ju veiklos sriti labai apytiksliai ir netureti sau problemu ten, kur jos tau visai nereikalingos.
Dar visai tiketina situacija yra tokia, kad formos, kurias pildo kandidatai, yra pasenusios ir ju nieks net neperziuri. Taigi, darbdaviai praso sios informacijos, nors realiai niekada i ja net nepaziures. Todel irasius tenai ka nors labai abstraktaus, tikrai turetu uztekti. Daznai buna, kad i siuos klausimus galima net neatsakineti (esu macius kruva tokiu formu su praleistais klauisimais ir darbdaviai to net nepastebedavo), tiesiog nedaryti is to problemos - neatsakyti ir tiek Arba velgi parasyti labai nedaug.
Apibendrinant, as patariu i si klausima atsakyti, bet kuo abstrakciau. Jei matai, kad reikalaujama labai tikslios informacijos, kurios tu nenori / negali suteikti, gali atsisakyti pagrindziama tuom, kad si informacija yra susijusi su kitais asmenimis, todel tu turi gerbti ju teise i konfidencialuma. As taip ir pasakyciau: "Atleiskite, bet kadangi si informacija nera tiesiogiai susijusi su manimi, as negaliu pasakyti daugiau. Galiu tik is savo puses uztikrinti, kad ji nera susijusi su statybos verslu". Jei dar ir to nepakaks, tada jau labai tvirtai pradeciau aiskintis, kodel jie sios informacijos nori. Nes pries prasydami jos, jie vis delto turetu pagristi savo prasyma. Ir pagal istatyma jie neturi teises to reikalauti
La, plepute, kaip jau inai trečiadienį buvau pokalbyje. Bet vat dabar sėdžiu kaip ant adatų, nes nežinau kaip elgtis. Kai iš pokalbio išeidinėjau, tai net nepaklausiau kaip mes susisieksime, ar man skambinti ar jie paskambins, per kažkokį laikotarpį? Na kaip elgtis tokiu atveju?Kiek yra laukiama skambučio? Ir dar, aš gi pamiršau paklausti apie pinigus, nes šiaip man yra svarbu kiek man bus mokama. Ir dar, jei pakviestų antram pokalbiui, tai kaip man kalbėti apie piniginius reikialus? Ir aplamai, kas būna antrajame pokalbyje? Ko tuomet klausinėjama. Nes ten aš buvau tiesiogiai nuėjusi, į pačią įmonę, o ne per atrankos agentūrą.
QUOTE(akvilyte @ 2006 07 11, 08:42)
dar kart ačiū
visada prasom QUOTE(neramioji @ 2006 07 11, 10:07)
La, plepute, kaip jau inai trečiadienį buvau pokalbyje. Bet vat dabar sėdžiu kaip ant adatų, nes nežinau kaip elgtis. Kai iš pokalbio išeidinėjau, tai net nepaklausiau kaip mes susisieksime, ar man skambinti ar jie paskambins, per kažkokį laikotarpį? Na kaip elgtis tokiu atveju?Kiek yra laukiama skambučio? Ir dar, aš gi pamiršau paklausti apie pinigus, nes šiaip man yra svarbu kiek man bus mokama. Ir dar, jei pakviestų antram pokalbiui, tai kaip man kalbėti apie piniginius reikialus? Ir aplamai, kas būna antrajame pokalbyje? Ko tuomet klausinėjama. Nes ten aš buvau tiesiogiai nuėjusi, į pačią įmonę, o ne per atrankos agentūrą.
Niu labas, labas Kazkaip patinka man tavo nikas, Neramioji, vis tu nerimauji ir taip norisi tave palaikyti Na, o dabar tavo klausimai:
1. Kai iš pokalbio išeidinėjau, tai net nepaklausiau kaip mes susisieksime, ar man skambinti ar jie paskambins, per kažkokį laikotarpį? Na kaip elgtis tokiu atveju? Tokiais atvejais reikia vis delto tokius klausimus aptarti. Tiesiog pokalbio pabaigoje paklausti kokia bus sekanti atrankos procedura ir ar tiketis skambucio ir kada jo tiketis. Taip nereikes gadinti nervus bunant tokioj nezinomybej, kaip dabar. Siuo atveju jie neprase, kad tu jiems paskambintum, vadinasi, planuoja patys su tavim susisiekti. Taigi, patarciau tau palaukti savaite ir jei iki to laiko nepaskambins, tada jau reiketu tau jiems paskambinti.
2. Kiek yra laukiama skambučio? Savaite. Vidutiniskai kandidatai sulaukia skambucio per savaite (aisku, jei imone neaptaria su kandidatais kitaip).
3. Ir dar, aš gi pamiršau paklausti apie pinigus, nes šiaip man yra svarbu kiek man bus mokama. Ir dar, jei pakviestų antram pokalbiui, tai kaip man kalbėti apie piniginius reikialus? Ir aplamai, kas būna antrajame pokalbyje? Piniginius reikalus kaip tik ir galesi aptarti antro pokalbio metu Darbdavys pats turi pradeti sneketi apie tai, jei nepradeda, tuomet reiketu tau paciai paklausti, kiek jie nori moketi uz si darba.
Antras pokalbis labai priklauso nuo pirmo. Jei kalbejai su personalo vadove, antras pokalbis bus su tiesioginiu vadovu ar imones vadovu. Jei pirmas buvo su tiesioginiu vadovu, antras bus su personalo vadovu. Tiesioginis vadovas labiau aiskinasi tavo profesine kompetencija, darbo aplinkybes (tame tarpe ir atlyginima), o personalo vadovas bando suprasti tavo asmenybe, galimybes pritapti kolektyve ir pan. Tai pagrindiniai skirtumai
Aciu plepute.
Oi kaip tikiuosi, kad paskambins man is ten. Vakar dar sulaukiau 2 darbo pasiulymu, na bvet tokie jie nerimti ir cia ne susije su tuo kur noreciau dierbti, bet pasiule is sono, vienas darbo pasiulymas tol kol mano pazystama bus isvaziavusi, ja laikinai pavaduoti, kad verslas jos nesustotu, o kitas tai toks papildomas darbas, cia netgi galima dirbti ji dirbant kita darba. tiek vienu tiek kitu atveju butu gerai tai, kad nauja patirtis, bet minusas, kad ne tai ka as noreciau daryti. Taigi turiu jau tris darbo pasiulymus, bet laukiu 4 kurio labai labai noriu ir vis sapnuoju kaip ta ketvirtaji dirbu
Na, savaitele dar pagalvosiu ir jei ka kol nieko kito neturesiu tai laikinai kazkuri varianta pasirinksiu.
Dar, as taip gerai galvojau apie save, kad neblogai pasirodziau per pokalbi, o dabar pradedu manyt, kad isvis as ten nekaip pasirodziau: nepaklausiau del tolimesniu pokalbiu(nors kiek pamenu, kad tas zmogelis man minejo, kad kazka man kitam kartui ir kitam susitikimui palieka aptarti, bet nepamenu ka ), po to nepaklausiau del pinigu, po to net galvoju su kuo as ten kalbejau , nes jis man prisistat4 tik vardu, o as jam vardu ir pavarde. Na zodziu padariau 3 labai dideles zioplas klaidas. O cia toki darba dirbant, tai siaip tai turi viska moketi susiklausineti, issiaiskinti nuo iki, kad paskui ateityje nekiltu kokiu nesusipratimu. Na, dabar manau jau kad apsizioplinau, nors daug kas is draugiu aiskino, kad viska labai teisingai susakiau, tik is susijaudinimo pamirsau kelis dalykus pasiteiraut. Bet vistiek labai tikiuosi kad paskambins
Oi kaip tikiuosi, kad paskambins man is ten. Vakar dar sulaukiau 2 darbo pasiulymu, na bvet tokie jie nerimti ir cia ne susije su tuo kur noreciau dierbti, bet pasiule is sono, vienas darbo pasiulymas tol kol mano pazystama bus isvaziavusi, ja laikinai pavaduoti, kad verslas jos nesustotu, o kitas tai toks papildomas darbas, cia netgi galima dirbti ji dirbant kita darba. tiek vienu tiek kitu atveju butu gerai tai, kad nauja patirtis, bet minusas, kad ne tai ka as noreciau daryti. Taigi turiu jau tris darbo pasiulymus, bet laukiu 4 kurio labai labai noriu ir vis sapnuoju kaip ta ketvirtaji dirbu
Na, savaitele dar pagalvosiu ir jei ka kol nieko kito neturesiu tai laikinai kazkuri varianta pasirinksiu.
Dar, as taip gerai galvojau apie save, kad neblogai pasirodziau per pokalbi, o dabar pradedu manyt, kad isvis as ten nekaip pasirodziau: nepaklausiau del tolimesniu pokalbiu(nors kiek pamenu, kad tas zmogelis man minejo, kad kazka man kitam kartui ir kitam susitikimui palieka aptarti, bet nepamenu ka ), po to nepaklausiau del pinigu, po to net galvoju su kuo as ten kalbejau , nes jis man prisistat4 tik vardu, o as jam vardu ir pavarde. Na zodziu padariau 3 labai dideles zioplas klaidas. O cia toki darba dirbant, tai siaip tai turi viska moketi susiklausineti, issiaiskinti nuo iki, kad paskui ateityje nekiltu kokiu nesusipratimu. Na, dabar manau jau kad apsizioplinau, nors daug kas is draugiu aiskino, kad viska labai teisingai susakiau, tik is susijaudinimo pamirsau kelis dalykus pasiteiraut. Bet vistiek labai tikiuosi kad paskambins
darbuojuos nuo pačio ryto siuntineju cv.... nors sakiau kadf tik kaune kolkas ieškosiu bet neatsispyriau pagundai į kelis ir vilniuj esančius atsakyt
va klausimukas,
vienas pasiūlynas žiauriai man tiktu ir patiktų.... nors ten pakliut man be šansų, bet nepabandžius nesužinosiu ar ne taip? bet visa esme ta kad galima siūst cv tik per tą portalą.. o jis neduoda prisegt motyvacinio, kuriame isdesciau kodėl esu vienintelė ir nepakartojama tai kur galečiau paminėr visą šitą geri nes be jo ner ko ten siųst
va klausimukas,
vienas pasiūlynas žiauriai man tiktu ir patiktų.... nors ten pakliut man be šansų, bet nepabandžius nesužinosiu ar ne taip? bet visa esme ta kad galima siūst cv tik per tą portalą.. o jis neduoda prisegt motyvacinio, kuriame isdesciau kodėl esu vienintelė ir nepakartojama tai kur galečiau paminėr visą šitą geri nes be jo ner ko ten siųst
QUOTE(akvilyte @ 2006 07 11, 14:08)
darbuojuos nuo pačio ryto siuntineju cv.... nors sakiau kadf tik kaune kolkas ieškosiu bet neatsispyriau pagundai į kelis ir vilniuj esančius atsakyt
va klausimukas,
O as tas portalas duoda prisegti cv? jei duoda, padaryk viena dokumenta, kuriame butu cv ir motyvacinis, ir priseg ji jei cv neduoda, o liepia pildyti portale, kazkur turi buti vieta pastaboms ar siaip trumpam tekstui. Gal tuomet svarbiausia motyvacinio dali ten irasyt va klausimukas,
QUOTE(*plepute* @ 2006 07 11, 14:13)
Gal tuomet svarbiausia motyvacinio dali ten irasyt
tada nebent prie asmeniniu savybiu arba prie pageidavimo darbovietei rašyt
Labai prašau patarimo
Mano situacija tokia: šiuo metu neakivaizdžiai studijuoju psichologiją, pabaigiau kolkas tik vieną kursą. Prieš tai esu studijavus vadybą ir verslo administravimą, 2 metus, nepatiko, mečiau. Darbo patirtis labai minimali, šiek tiek verčiau tekstus privačiai, turėjau keletą mokinių, labai trumpai dirbau pardavimų sferoje - konsultavau klientus telefonu. Iš privalumų - puikiai rusų, anglų kalbos, kompiuteris, nekonfliktiška, lanksti, moku rasti bendrą kalbą su klientais. Į kokį darbą galėčiau pretenduoti? Pieškos sekasi sunkiai, gal dėl to, kad taikau į per geras sau vietas?
Mano situacija tokia: šiuo metu neakivaizdžiai studijuoju psichologiją, pabaigiau kolkas tik vieną kursą. Prieš tai esu studijavus vadybą ir verslo administravimą, 2 metus, nepatiko, mečiau. Darbo patirtis labai minimali, šiek tiek verčiau tekstus privačiai, turėjau keletą mokinių, labai trumpai dirbau pardavimų sferoje - konsultavau klientus telefonu. Iš privalumų - puikiai rusų, anglų kalbos, kompiuteris, nekonfliktiška, lanksti, moku rasti bendrą kalbą su klientais. Į kokį darbą galėčiau pretenduoti? Pieškos sekasi sunkiai, gal dėl to, kad taikau į per geras sau vietas?