Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: profesionalo konsultacijos

QUOTE(Salomeja @ 2006 07 04, 13:41)
o ka jei vairuot butina(teises turiu, bet nevairuoju), ar dar kas... nezinau kaip ruostis tokiam pokalbiui.

Taigi, kol vyks konkursas, kol įdarbins, bus laiko pasimokint. Tik jokiu būdu nesakyk, kad nevairuoji. Pažiūrėk kada teisės išduotos - nuo tada vairavimo patirtį ir sakyk 4u.gif O jei paskui kas prikibs, kad kaip čia, panele, vairuojate, tai ir rėžk, kad prie kitokios mašinos pratus (didesnės/mažesnės) ar automatą visą gyvenimą vairavai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2006 07 04, 15:24)
o tai kam teisės jei nevairuoji?  g.gif  nu negi visą gyvenimą ir nevairuosi?? bus puiki pradžia biggrin.gif  tik nesakykk kad nevairuoji...  schmoll.gif

nezinau kam smile.gif))) labai pigiai mokykloj galejom issilaikyt. vos ne dykai:)))) o tada nebuvo ko vairuot, o kai atsirado tai jau nemazai metu buvo praeje, net kokie 3 tai labai baisu. bet jus cia teisios reikia kada nors iisidrasint jau 5 metai stazas:) ziuresim koks tas pokalbis bus:) nes jau noriu noriu darbo...
Atsakyti
Nu žinokit jums gal keistai pasirodys, bet man labai svarbus klausimas iškilo. Kadangi aš dabar ieškausi darbo ir man labai svarbu, kad kuo geresnį įspūdį padaryčiau darbdaviams. Tai vat, pvz toms pareigybems, kur rašoma reikalinga reprenzetatyvi išvaizda. O vat aš turiu dėtis briketus, ar man dar palaukti kol įsidarbinsiu ar čia tokis dalykas neturi reikšmės.
Atsakyti
QUOTE(neramioji @ 2006 07 04, 17:53)
Nu žinokit jums gal keistai pasirodys, bet man labai svarbus klausimas iškilo. Kadangi aš dabar ieškausi darbo ir man labai svarbu, kad kuo geresnį įspūdį padaryčiau darbdaviams. Tai vat, pvz toms pareigybems, kur rašoma reikalinga reprenzetatyvi išvaizda. O vat aš turiu dėtis briketus, ar man dar palaukti kol įsidarbinsiu ar čia tokis dalykas neturi reikšmės.

Jei darbas ne su stomatologais, tai siūlyčiau palaukt...
Atsakyti
QUOTE(neramioji @ 2006 07 03, 20:35)
vat jau mane pakvietė trečiadienį pirmajam mano pokalbiui ir aš jau CV nebegalėsiu pataisyti, nes jau ten minėjau tą fiktyvų darbą. Taigi turėsiu kažkaip suktis ir nerimauju dėl to, jog pradėsiu meluoti.

Kita vertus, galima tiesiog taip ir pasakyti, kad darbas buvo fiktyvus mirksiukas.gif Aisku, jei turi igavus reikiama patirti kituose darbuose...

QUOTE(neramioji @ 2006 07 03, 20:35)
Mane pakvietė seminaro koordinatoriaus pareigoms, nors jie rašė, kad jiems reikalinga patirtis, bet aš surizikavau ir nusiunčiau, tai po dienos man jie paskambino. jie reikalavo tik CV, bet aš prikabinau dar ir motyvacinį laišką, kad paaiškinti apie save plačiau ir kad kodėl manau esu tinkama šioms pareigoms. Dabar labai pergyvenu dėl šio pokalbio, nes niekada to neesu dariusi. Gal kažkokių patarim galima būtų išgirsti, kaip save pateikti ir kaip yrodyti savo tinkamumą.
Mes cia patarimus daliname visoje temoje biggrin.gif Pakartosiu klasikini atsakyma - perskaityk reikalavimus ir pateik save taip, kad darbdavys pamatytu, jog reikalavimus atitinki rolleyes.gif

QUOTE(neramioji @ 2006 07 03, 21:09)
O dėl specialybių:medicina man patiko, nes visuomet labai mėgau rakinėti visokias žaizdas ir daryti "operacijas" įvairias, visada per teliką žiūrėdavau serialus apie medikus su begaliniu žavesiu. Taigi mokyklos laikais lankiau gamybinį 2 metus, mokiausi kartu su medicinos mokyklos studentais , lankiau jų paskaitas ir atlikinėjau praktiką ligoninės skyriuose. taigi labiausia man patiko tokie ligoniai, kurie su pragulom ir kt žaizdom ir man patikdavo jas ten knibinėti ir gydyti. Kažkaip maniau visuomet, kad norėčiau būti tokia chirurgė, kuri niekada neims kyšių ir kuri turės savo kliniką, kuri bus biednims žmonėms.
Architektūra tarukė, nes norėjau studijuoti interjero dizainą, nes tai man atrodė labai nuostabus dalykas, kurti gyvenamas erdves, nes aš visuomet mėgau namuose kažką keisti, kurti , taip pat modeliavimas rūbų dar buvo svajonėse, nes aš niekuomet nemėgau parduotuvinių rūbų. Aš vaikščiojau su savos kūrybos drabužiais ir labai tuo džiaugiausi ir labai būdavau pamaloninta, kai draugės prašydavo manęs sukurti joms stilių naują ar kaip pakeisti garderobą iš senų skudurų.
Archeologija domėjausi dėl mūsų istorijos ir visokiausių istorinių faktų.
Žurnalistiką norėjau studijuoti dėl didžiulės neteisybės aplinkui ir maniau pasauliui rašysiu tikrus faktus, o ne iškraipytus.
Politologiją-dėl norėjimo taip pat pakeisti pasaulį, padarysti jį geresniu ir teisingesniu
Tarpatautiniai santykai, dėl to kaip ir politologija
Na, vat todėl viso to norėjau  ax.gif
Vadinasi, kaip sake Kalinka, esi lobis - daug kuom domiesi, daug kas tau yra idomu. Tokiems zmonems daug sunkiau surasti darba, kuris juos tenkintu, nors imanoma. Nors kita vertus tokie zmones dirba viena darba, o kitus savo talentus realizuoja per hobi ir "uzklasine" veikla cool.gif
Atsakyti
ar būtina vietoj pildant anketą rašyti kur dirba tėvai brolliai seserys ir pan g.gif man šias punkatas nepatiko ir nemanau kad jis reikalingas g.gif tada parašiau nes kažkaip pasimečiau bet daugiau nenorėčiau to rašyt schmoll.gif tai niekaip nesusiję su manim g.gif kaip taktiškai pasakyti kad aš to nenoriu minėt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2006 07 02, 18:30)
bet pažįstu kelis žmones kurie iškrat pradėjo nuo tam tikros algos.... per bandomąjį ji buvo tokia kaip ir po jo...
priedai per bandomąjį nesiskaičiuoja.. po bandomojo mane alga tenkina... tai ir noriu kad per bandomąjį mokėtų tiek kiek po jo tik be priedų rolleyes.gif  g.gif 
rytoj reikia atsakyt o aš nžn ar rizikuot doh.gif

O kaip galima apsidrausti dėl tos didesnės algos po bandomojo? g.gif Ar tai gali būti nurodoma darbo sutartyje? Dirbu trečioje darbovietėje, bet mano praktika rodo, kad kiek iš pradžių susitari, tiek ir turi unsure.gif T. y. neina kalba apie bandomąjį ir laiką po jo, bet vėliau pasididinti algą būna laaaabai sudėtinga. Aišku, kiekvienas atvejis skirtingas, bet smulkios privačios firmelės paprastai linkusios tik taupyti... Pvz., man išėjus vaiko auginimo atostogų mano pamaina gavo jau 200 Lt mažiau. O dabartinėje darbovietėje labai aktyviai nori išstumti vieną žmogų, intensyviai ieško vietoj jo kito ir jam nori mokėti 400 Lt mažiau... Beje, norinčių randa ir man labai pikta ant tokių „pamainų“, nes numuša algas kitiems...
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2006 07 05, 12:55)
ar būtina vietoj pildant anketą rašyti kur dirba tėvai brolliai seserys ir pan g.gif  man šias punkatas nepatiko ir nemanau kad jis reikalingas g.gif  tada parašiau nes kažkaip pasimečiau bet daugiau nenorėčiau to rašyt schmoll.gif  tai niekaip nesusiję su manim g.gif  kaip taktiškai pasakyti kad aš to nenoriu minėt? g.gif
Kaip keista - tokius klausimus uzduoda tik priimant i valstybes tarnyba g.gif cia privacioj imonej taves to reikalavo????????

QUOTE(Vitalija @ 2006 07 05, 14:36)
O kaip galima apsidrausti dėl tos didesnės algos po bandomojo? g.gif Ar tai gali būti nurodoma darbo sutartyje? Dirbu trečioje darbovietėje, bet mano praktika rodo, kad kiek iš pradžių susitari, tiek ir turi unsure.gif T. y. neina kalba apie bandomąjį ir laiką po jo, bet vėliau pasididinti algą būna laaaabai sudėtinga. Aišku, kiekvienas atvejis skirtingas, bet smulkios privačios firmelės paprastai linkusios tik taupyti... Pvz., man išėjus vaiko auginimo atostogų mano pamaina gavo jau 200 Lt mažiau. O dabartinėje darbovietėje labai aktyviai nori išstumti vieną žmogų, intensyviai ieško vietoj jo kito ir jam nori mokėti 400 Lt mažiau... Beje, norinčių randa ir man labai pikta ant tokių „pamainų“, nes numuša algas kitiems...
Alga bandomuoju ir po jo ne gali buti, o turi buti irasyta darbo sutarty. Tik tai save apdrausite ir galesite jaustis uztikrintai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 07 05, 14:51)
cia privacioj imonej taves to reikalavo????????

taip unsure.gif

darbą gavau bet viską permąsčius atsisakiau unsure.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2006 07 05, 14:55)
taip unsure.gif

darbą gavau bet viską permąsčius atsisakiau unsure.gif  cool.gif
g.gif gal ir nebloga sprendima priemei g.gif Is mano praktikos tokios informacijos norejo tik imones, prekiaujancios nafta arba kokie pusiau mafiozai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 07 05, 14:59)
g.gif gal ir nebloga sprendima priemei g.gif

Is mano praktikos tokios informacijos norejo tik imones, prekiaujancios nafta arba kokie pusiau mafiozai unsure.gif

vis dar grauziu save kad atsisakiau, nes perspektyvos buvo geros.. bet va kad vilnius... o as turiu maza vaikiuka, kuriam as manau matyt nuvargusia nuo kelioniu ir darbo mama max dvi val per parą būtų mažoka wub.gif

nu čia statybininkai biggrin.gif
Atsakyti
Priemei sprendima atsizvelgdama i savo vertybes ir principus. Uz tai esi saunuole mirksiukas.gif

O del statybininku - tai buvo antra mintis, kuri atejo i galva mastant apie toki priemima i darba biggrin.gif
Atsakyti