Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: profesionalo konsultacijos

QUOTE(Will @ 2006 06 03, 22:39)
Gera tema, *plepute*  thumbup.gif  Pusę dienos praleidau viską skaitydama  tongue.gif

Norėčiau patarimo  ax.gif  Man reikalingas profesionalus CV anglų kalba (nes labai noriu dirbti toje įmonėje, kur siųsiu tą CV  ax.gif  be to, ten darbas vadovaujantis, o tokios patirties aš kol kas neturiu  blush2.gif  ), gal galėtumėte patarti kur geriausia kreiptis? Manau, kad personalo atrankos įmonės teikia tokią paslaugą, ar aš klystu?  ax.gif

Kitas klausimas- esu dirbanti, taigi, norėdama pereiti į kitas pareigas negalėčiau to padaryti anksčiau nei po 2 savaičių, nes net jei darbdavys ir išleistų, visgi reiktų užbaigti darbus  doh.gif Be to, dar norėčiau ir pailsėti truputį, nes jau esu bandžiusi dirbti be atostogų, buvo negerai  verysad.gif  Įmonė, kurioje noriu dirbti ieško vadovo Lietuvoje, žiūrint iš darbdavio pozicijos, manau, kad būtų per didelė prabanga ~mėnesį neturėti vadovo, ar labai smarkiai sumažėtų mano galimybė gauti darbą prašant laiko?  ax.gif
Aciu uz gerus zodzius 4u.gif
Pirmiausia, kaip supratau tau reikia gero CV anglu kalba? Gali atsiusti man savo turima versija, paziuresiu rolleyes.gif
Del vadovo darbo patirties - tai minusas. Taciau su juo reikia "dirbti" kaip ir su bet kokiais minusais atrankoj - paieskok kur kitur naudojai vadovui reikalingus igudzius ir bandyk juos pristatyti darbdaviui...
Del 2 savaiciu - jas tau tikrai duos, nes to reikalauja istatymas. Manau, kad duotu ir menesi, nes butent surasti gera vadova uztrunka. Taigi, ne vienas rimtas darbdavys nesitiki surasti vadova per kelias savaites. Kartais paieskos uztrunka menesius. Karta maciau kaip atranka uztruko 1 metus mirksiukas.gif Be abejo daug kas priklauso nuo situacijos imoneje. Todel patariu nieko nesakyti apie norimas atostogas atrankos pradzioje. Jei jie tave issirinks ir prades deretis nuo kada gali pradeti dirbti, susiorientuosi vietoj: galima pasakyti, kad jau nupirkai kelione ir tau reikia atostogu, o galima pasakyti, kad visus darbus priduoti imoneje tau reikia menesio. Ar dar ka nors tokio pasakyti. Zodziu, tai neturetu buti problema ax.gif
Del personalo atrankos imones nesupratau klausimo g.gif
Atsakyti
Ką daryt su tokiais, kurie gavę CV viską išpliurpia tavo dabartiniam darbdaviui verysad.gif net į pokalbį nekvietė...tai kurio velnio pliurpt reikėjo bash.gif
Blin, bet juk ne oficialiai informaciją atskleidė, o "po družbe"... niekam juk neįrodysi verysad.gif
Ir beje, jei skelbime nėra to prierašo "konfidencialumą garantuojame", tai jie vistiek turi kokiosnors etikos laikytis ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Motina @ 2006 06 04, 14:26)
Ką daryt su tokiais, kurie gavę CV viską išpliurpia tavo dabartiniam darbdaviui verysad.gif net į pokalbį nekvietė...tai kurio velnio pliurpt reikėjo bash.gif
Blin, bet juk ne oficialiai informaciją atskleidė, o "po družbe"... niekam juk neįrodysi verysad.gif
Ir beje, jei skelbime nėra to prierašo "konfidencialumą garantuojame", tai jie vistiek turi kokiosnors etikos laikytis ar ne?
Daugiau niekada nenurodinek savo dabartines darbo vietos. Tiesiog CV parasyk kompanijos veiklos sriti ir tiek.
O siaip... jei zinai tiksliai to zmogaus varda, galetum jam parasyti ir padekoti uz "profesionalu" elgesi gun_bandana.gif
Liudna, kad Lietuvoj dar darosi tokie dalykai. Darbuotojai nera vertinami nei darbovietese, nei atrankos kompanijose verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *plepute*: 04 birželio 2006 - 13:31
QUOTE(*plepute* @ 2006 06 04, 13:30)
Daugiau niekada nenurodinek savo dabartines darbo vietos. Tiesiog CV parasyk kompanijos veiklos sriti ir tiek.
O siaip... jei zinai tiksliai to zmogaus varda, galetum jam parasyti ir padekoti uz "profesionalu" elgesi gun_bandana.gif
Liudna, kad Lietuvoj dar darosi tokie dalykai. Darbuotojai nera vertinami nei darbovietese, nei atrankos kompanijose verysad.gif

O tai galima cv taip rašyt - "tretinio lygio sveikatos priežiūros paslaugas teikianti įstaiga" blin... bet koks skirtumas, juk arkliui aišku kokia...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Motina: 04 birželio 2006 - 14:53
QUOTE(Motina @ 2006 06 04, 15:49)
O tai galima cv taip rašyt - "tretinio lygio sveikatos priežiūros paslaugas teikianti įstaiga" blin... bet koks skirtumas, juk arkliui aišku kokia...
O jei "sveikatos prieziuros paslaugas teikianti istaiga"? Nelabai susigaudau kas yra tas tretinio lygio g.gif
Atsakyti
Pasirodė tokis skelbimukas, siūlantis teisinį darbą (aš dabar baigiu teisės bakalaurą), taigi noriu pasiųsti savo CV ir motyvacinį. Vienas iš reikalavimų - intravertiškumas, pirmą kartą matau tokį reikalavimą blink.gif
Iš tiesų, aš esu intravertė (nors daug metų bandau pajudėti ekstravertiškumo link), bet niekaip nesugalvoju, kaip galėčiau motyvaciniam šią savo savybę parodyti be tiesmuko "aš esu intravertė". Juo labiau, kad dalyvauju visuomeninėje viekloje (vis išeina, kad makaluojousi viešuosiuose ryšiuose), kas palaiko ekstravertiškumo pusę. Na, nebent bandyti pritempti, kad renkuosi man pažįstamas ir artimas visuomenines organizacijas, bet ar čia į tą pusę? g.gif
Patarkit 4u.gif

Papildyta:
Kątik kaukštelėjo mintis: jų siūlomas darbas yra teisinės informacijos sisteminimas, duomenų bazių priežiūra, o man tokie darbai labai patinka. Be to, mėgstu sėdėti prie popierių. Tiesą sakant, kai būnu labai pavargusi, tai sėdu prie popierių - ir pailsiu, ir nusiraminu blush2.gif Ar tiktų tokios krypties motyvacija? Ir kaip tai gudriai išreikšti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 04 birželio 2006 - 17:54
rašyk, kad esi savarankiška, gerai jautiesi dirbdama viena, o ne komandoje, kad mėgsti prisiimti atsakomybę unsure.gif
Atsakyti
Prieblanda, tai ka parasei yra kaip tik to, ko reikia. Dar gali tiesiai sviesiai parasyti, kad tave labai nustebino ir pradziugino toks reikalavimas, kaip intravertiskumas, nes tai labai atitinka tavo charakteri. Esi tokia ir ieskai darbo, kuris atitiktu si tavo bruoza.
Siap is tokio reikalavimo sprendziu, kad tikriausiai jiems reikia zmogaus, megstancio tyla, darba su popieriais, siek tiek uzdaro ir labai savarankisko (kaip teisingai pastebejo Ieva-Pieva). Tai turi buti ramus, savim pasitinkintis zmogus, dar siek tiek pedantiskas ir, be abejo, atsakingas (kaip vel gi labai teisingai pastebejo Ieva-Pieva). Taigi, gali drasiai rodyti sias savo savybes mirksiukas.gif
Atsakyti
Siandien parasiau labai juokinga ir emocionalu motyvacini laiska su trupuciu ironijos savo ir situacijos atzilgiu. Na pozicija yra kurybos direktorius – reikia issikirti. Suveike nerealiai 15 min po issiuntimo paskambino ir pakviete pokalbiui lotuliukas.gif lotuliukas.gif
gal galit painformuoti kokius testus gali tekti laikyti? darbas atsakingas, kurybiskas.
Atsakyti
ir vėl aš su savo klausimais blush2.gif pakvietė rytoj į pokalbį dėl darbo bigsmile.gif bet yra problema: aš vasarą išteku ir jau susiplanavom atostogas... kaip ir kada man apie tai pasakyti? ir ar tiesa, kad dauguma darbdavių bijo ką tik ištekėjųsių? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2006 06 05, 13:53)
Siandien parasiau labai juokinga ir emocionalu motyvacini laiska su trupuciu ironijos savo ir situacijos atzilgiu. Na pozicija yra kurybos direktorius – reikia issikirti. Suveike nerealiai 15 min po issiuntimo paskambino ir pakviete pokalbiui  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
gal galit painformuoti kokius testus gali tekti laikyti? darbas atsakingas, kurybiskas.
Ziurint i posto data, norisi paklausti - ir kaip viskas praejo? Gal pasidalintum? mirksiukas.gif

QUOTE(Saulašarė @ 2006 06 08, 21:16)
ir vėl aš su savo klausimais  blush2.gif  pakvietė rytoj į pokalbį dėl darbo  bigsmile.gif  bet yra problema: aš vasarą išteku ir jau susiplanavom atostogas... kaip ir kada man apie tai pasakyti? ir ar tiesa, kad dauguma darbdavių bijo ką tik ištekėjųsių?  verysad.gif
Sakyk apie tai pokalbio pabaigoje, kai busite aptare darbo turini, salygas ir pan. Is tiesu tai nieko cia baisaus, jei tu patiksi darbdaviui, jis bus linkes tave isleisti paatostogauti. Todel tavo strategija turetu buti tokia - is pradziu patik, o po to deliok savo salygas rolleyes.gif
O del istekejusiuju - bijo ne ju, o padidejusios tikimybes del vaiko atsiradimo. Matai, vaikai gasdina ne tik vyrus, jie gasdina dar ir darbdavius biggrin.gif
Atsakyti
dar nezinau iki galo kaip praejo, bet baisingo streso nebuvo, netgi sakyciau buvo smagu ir malonu. tik gal issimiegot daugiau treikejo nei 4 h pries pokalbi, nes duotu testu tai suskaiciuoti matematiniu uzduociu nesugebejau. tikiuosi, kad tai visko nesugadins. sake pirmadieni pateiks rezultatus - testo atsakymus ir grafini vaizda kaip lyginant su kitais kandidatais atrodau. truputi neramu, nes labai noriu to darbelio g.gif
be to dar sake kad laukia tiesiognis pokalbis su darbdaviais. ziuresim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omega: 08 birželio 2006 - 22:08