Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: profesionalo konsultacijos

Kaimynė šiandien man minėjo, kad mokama informacija teikia firmą Rejesta ar pan. esanti prie savivaldybės 4u.gif
Atsakyti
Kokia tema bigsmile.gif thumbup.gif
Turiu tokį klausimą. Po kelių savaičių baigiu bakalaurą ir planuoju pradėti ieškotis darbo. Dar rimtai nesidomėjau darbo pasiūlymais, bet kiek žiūrėjau, nedaug yra analitinio pobūdžio darbo pasiūlymų (turiu omenyje duomenų analitikų) unsure.gif Tai norėjau paklausti, kur, išskyrus bankus, dar reikalingi duomenų analitikai blush2.gif Įmonių, užsiimančių rinkos tyrimais pas mus yra gan mažai. Negi tik į užsienį važiuoti reikia g.gif
Papildyta:
Dar norėjau paklausti, jei yra reikalaujamas magistro laipsnis, o aš turiu tik bakalauro, bet planuoju tęsti studijas magistantūroje, tai ar nepaprašys manęs atidžiau perskaityti reikalavimus darbo skelbime ir ateiti, kai turėsiu magistrą? g.gif (čia į valstybės tarnautojų vietą...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo farfalla: 27 gegužės 2006 - 15:36
QUOTE(farfalla @ 2006 05 27, 16:35)
Dar norėjau paklausti, jei yra reikalaujamas magistro laipsnis, o aš turiu tik bakalauro, bet planuoju tęsti studijas magistantūroje, tai ar nepaprašys manęs atidžiau perskaityti reikalavimus darbo skelbime ir ateiti, kai turėsiu magistrą? g.gif (čia į valstybės tarnautojų vietą...)

Į valstybės tarnybą, jei jau prašo magistro, tai tik tokį diplomą ir priims.
Atsakyti

Į valstybės tarnybą einantis žmogus turi tiksliai atitikti išvardytus reikalavimus.Čia tau ne privatus verslas,kur gali laviruoti pažadais.Baigsi - tada galėsi pretenduoti.
Atsakyti
Sveika, plepute, man smalsu suzinoti, o kaip darbdaviai ziuri i daktaro laipsni turincius kandidatus? Siuo metu dirbu privacioje imoneje ne paciose zemiausiose pareigose, bet sioje imoneje pradejau dirbti dar tada, kai net nestudijavau doktoranturoje. Tarkim, as pradeciau ieskotis darbo i vidutinio lygio vadovo pareigas. Ar tas laipsnis butu vertinamas kaip pliusas, ar kaip minusas? Ar teko susidurti su tokiu variantu?
Atsakyti
Kokia tema  bigsmile.gif thumbup.gif
Turiu tokį klausimą. Po kelių savaičių baigiu bakalaurą ir planuoju pradėti ieškotis darbo. Dar rimtai nesidomėjau darbo pasiūlymais, bet kiek žiūrėjau, nedaug yra analitinio pobūdžio darbo pasiūlymų (turiu omenyje duomenų analitikų) unsure.gif Tai norėjau paklausti, kur, išskyrus bankus, dar reikalingi duomenų analitikai blush2.gif Įmonių, užsiimančių rinkos tyrimais pas mus yra gan mažai. Negi tik į užsienį važiuoti reikia g.gif
Na, rinkos tyrimu kompaniju atsiranda vis daugiau mirksiukas.gif Nezinau koks tiksliai yra tavo issilavinimas, bet analitiku labai reikia IT kompanijose bei konsultacinese kompanijose, kurios teikia verslo vadybos sistemu diegima. Taip pat draudimo bendroves. Taip pat kai kurios valstybines institucijos (tarkime, statistikos departamentas) ir pan. mirksiukas.gif

Pritariu merginom - su valstybe juokauti galima, bet nelabai pavyksta. Jei jau reikalauja magistro, vadinasi, reikia butent jo doh.gif Deja.

QUOTE(Augustina @ 2006 05 28, 10:13)
Sveika, plepute, man smalsu suzinoti, o kaip darbdaviai ziuri i daktaro laipsni turincius kandidatus? Siuo metu dirbu privacioje imoneje ne paciose zemiausiose pareigose, bet sioje imoneje pradejau dirbti dar tada, kai net nestudijavau doktoranturoje. Tarkim, as pradeciau ieskotis darbo i vidutinio lygio vadovo pareigas. Ar tas laipsnis butu vertinamas kaip pliusas, ar kaip minusas? Ar teko susidurti su tokiu variantu?
Viskas priklauso nuo darbo pobuzdio ir imones. Siaip darbdaviai linke nelabai vertinti daktaro laipsnio, todel kad patys jo neturi. Dziaugsmas del tavo laipsnio jiems reikstu pripazinima, kad patys neturi to, ka labai vertina. Todel jie geriau "nusprendzia" jo nevertinti verysad.gif Laipsni vertins tik tie darbdaviai, kurie patys ji turi, arba kurie isitikino, kad toks darbuotojas is tiesu yra labai vertingas (tada jie jau ir mokes daugiau uz laipsni). To gali tiketis tik labai didelese, turtingose ir pazengusiose imonese...
Apibendrinant, patarciau savo daktaro laipsnio ypatingai nepabrezti ir nebandyti vien tik juo pagristi kodel pretenduoji i sias pareigas. Ta prasme, idealiausias variantas yra toks: "As turiu daug patirties, todel noreciau isbandyti save siame darbe. Be to, as turiu nemazai ir teoriniu ziniu apie tai (esu parasiusi desertacija tokia ir tokia tema), todel manau, kad sios zinios padetu man taikyti patirti, kuria jau turiu". Kazkas tokio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2006 03 05, 21:43)
2. Jei skelbimas buvo lietuviskai, nesiuskite anglisko CV ir atvirksciai. Susidaro ispudis, kad kandidatas turi vieninteli CV ir nesugeba jo isversti i reikiama kalba.

O jei skelbimas angliškai (tarptautinė kompanija), bet darbas Lietuvoje ir su lietuviais, tai ir CV angliškai rašyti?
Bandau pasigaminti CV g.gif Bet ilgas jis man išeina unsure.gif 2 lapai, nors atrodo, viską glaustai nurodžiau. Gal nereikia tų visų kompetencijų nurodinėti (aš pagal Europass pavyzdį dariau)? Bet aš, kadangi patirties neturiu, tai įdėjau viską, svarbiausius kursus, studijas užsienyje, praktikas visas blush2.gif biggrin.gif
Dar adaptuosiu kiekvienai įmonei ir tada, *plepute*, norėčiau paprašyti leidimo atsiųsti tau savo CV įvertinimui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(farfalla @ 2006 05 29, 20:12)
O jei skelbimas angliškai (tarptautinė kompanija), bet darbas Lietuvoje ir su lietuviais, tai ir CV angliškai rašyti?
Taip bigsmile.gif Todel kad jie nori paziureti, kaip sudarei angliskai CV (ivertina tavo anglu kalba), o taip pat yra didele tikimybe, kad atrankoje tam tikrus sprendimus daro uzsinieciai ir jiems reikia anglisko CV.

QUOTE(farfalla @ 2006 05 29, 20:12)
Bandau pasigaminti CV g.gif Bet ilgas jis man išeina unsure.gif 2 lapai, nors atrodo, viską glaustai nurodžiau. Gal nereikia tų visų kompetencijų nurodinėti (aš pagal Europass pavyzdį dariau)? Bet aš, kadangi patirties neturiu, tai įdėjau viską, svarbiausius kursus, studijas užsienyje, praktikas visas blush2.gif  biggrin.gif
Dar adaptuosiu kiekvienai įmonei ir tada, *plepute*, norėčiau paprašyti leidimo atsiųsti tau savo CV įvertinimui blush2.gif
Siusk mirksiukas.gif Paziuresim, ivertinsim, ismesim tai, ko nereikia biggrin.gif plepute@inbox.ru
Atsakyti
Laba 4u.gif
noriu ir as pasikonsultuoti ax.gif tuoj baigsiu bakalaura ir iki siol niekur nedirbau, isskyrus viena menesiuka pardaveja, mano specialybe tikrai neprestizine (geografija) verysad.gif pagal ja abejoju ar darba susirasciau, nors noreciau smile.gif tad ieskosiu darbo ir ne pagal specialybe. Idomu butu suzinoti kaip turetu atrodyti mano cv ir motyvacinis laiskas, nes neturiu jokios patirties, igudziu ir pan. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulašarė: 30 gegužės 2006 - 09:47
QUOTE(Saulašarė @ 2006 05 30, 09:47)
Laba 4u.gif
noriu ir as pasikonsultuoti ax.gif  tuoj baigsiu bakalaura ir iki siol niekur nedirbau, isskyrus viena menesiuka pardaveja, mano specialybe tikrai neprestizine (geografija) verysad.gif  pagal ja abejoju ar darba susirasciau, nors noreciau smile.gif  tad ieskosiu darbo ir ne pagal specialybe. Idomu butu suzinoti kaip turetu atrodyti mano cv ir motyvacinis laiskas, nes neturiu jokios patirties, igudziu ir pan.  verysad.gif

rašyk medicinos atstovo... gegografija šiaip ar taip gamtos mokslas (tarkim smile.gif ) o pardavėja - tai didelis didelis pliusas smile.gif gyvensi ir vargo nematysi bigsmile.gif
o įgūdžius tai labai gerai pergalvok ir tikrai rasi labai labai gerų smile.gif Čia iš patirties sakau - rašydama motyvacinį kiekvienam darbdavio reikalavimui prisimink kokį nors savo darbą - kursinis/praktika/situacija dirbant pardavėja it t.t. ir parašyk gražų rašinėlį lotuliukas.gif
Dar patarčiau truputėlį pameluot blush2.gif nu ne mėnesiuką, o dvejas vasaros atostogas ta pardavėja dirbai... ir laaaabai gerai pardavinėjai.... tiesiog prie tavo kasos eilės nusidriekdavo mirksiukas.gif
ir būtinai nusiųsk pleputei paskaityti 4u.gif
Atsakyti
Norejau kad patartumet kaip suformuluot toki dalyka kad turi savo individualia imone ir kad si patirtis pades atlikti pareigas i kurias pretenduoju (pareigos vadovaujancios)
Atsakyti
Saulašarė, Motina tau gerai patare:
QUOTE(Motina @ 2006 05 30, 21:58)
o įgūdžius tai labai gerai pergalvok ir tikrai rasi labai labai gerų smile.gif Čia iš patirties sakau - rašydama motyvacinį kiekvienam darbdavio reikalavimui prisimink kokį nors savo darbą - kursinis/praktika/situacija dirbant pardavėja it t.t. ir parašyk gražų rašinėlį
Kai neturi dideles patirties, pirmiausiai reikia akcentuoti savo igudzius, kurie buvo igyti kitoje veikloje, o po to pabrezti teorines zinias sioje srityje. Pvz., jei reikalauja organizaciniu gebejimu, prisimink ar esi dalyvavus kokioj visuomeninej veikloj, kur teko nemazai organizuoti (gal mokykloj, stovykloj, siaip kokiam burely). Tinka bet kas, kas nors is tolo primena sia veikla. Taip pat prisimink, ka esi apie tai skaicius, o gal rasius referata, o gal siaip turi ypatingu ziniu sioj srityje. Visa tai reikia parodyti darbdaviui... Ir net jei tau atrodo, kad pareigos, i kurias pretenduoji, neturi nieko bendro su tavo issilavinimu ir gyvenimu, vis tiek turi surasti salycio taskus rolleyes.gif Pirmiausiai reikia itikinti save, kodel tinki siam ar kitam darbui, tik tada tuo gales patiketi ir darbdavys... mirksiukas.gif

Kristi3d, is to ka parasei patarciau butent taip ir rasyti - turejau savo imone, jai vadovavau, taigi zinau kaip tai yra daroma ax.gif Tik tada reikes paaiskinti, kas atsitiko tai imonei, kaip sekesi ir kodel siuo metu ieskai samdomo darbo.
Atsakyti