Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Gintarija86 @ 2011 08 22, 14:14)
Man tai lig levpa85 (tikiuosi teisingai nika atsimenu:) labai grazus ND buvo, lig su cinamono lazdelem kazkas...  ax.gif

Taip, mano cinamonas, mano 4u.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
VA, pilnas ignoras, temos veteranui, o naujokės dar viarkiat biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 22 rugpjūčio 2011 - 13:23
QUOTE(levap85 @ 2011 08 22, 13:18)
Yra zmoniu kurie kabinejasi prie isdeginimu, yra kurie del fokuso ar dar kazko, o man fonas nuotraukoj yra lygiai taip pat svarbus kai ir pagrindinis veikejas. Cia tos raides man kliuna g.gif  Zinau ir as dar darau tas pacias klaidas , bet mane moke, kad fotografuojant, pries paspaudziant mygtuka, reikia ismokti pamatyti visas ''fotosiuksles''. Nes teoriskai viska galima pataisyti su ps, bet kam papildomas darbas?
Antroj- vel fonas ax.gif
Trecioj emocija tikrai gera.

Aciu 4u.gif taip taip, stengiuos viska pamatyti, kas trukdytu graziai nuotraukai, bet deja, dazniausiai kolkas gaunasi taip, kad pamatau jau ikelus foto i kompa smile.gif na bet gyveni ir mokaisi.. zinau, kad su laiku ismoksiu rolleyes.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 08 22, 13:18)
Gintarija86, jau galiu išimti foto? ar palikti?

Galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2011 08 22, 14:21)
Aciu  4u.gif  taip taip, stengiuos viska pamatyti, kas trukdytu graziai nuotraukai, bet deja, dazniausiai kolkas gaunasi taip, kad pamatau jau ikelus foto i kompa smile.gif na bet gyveni ir mokaisi.. zinau, kad su laiku ismoksiu  rolleyes.gif
Galima  4u.gif

Cia reikia daugiau patirties. Kuo toliau, tuo daugiau pradesi matyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 22, 11:37)
Turi omeny ta saka kaireje, kur nuo virsaus iki apacios eina? Tai kad ja nukirpus, beveik nieko nebeliktu is nuotraukos, ir taip jau labai smarkiai apkarpiau - mat originale tas karoliuku efektas daug silpnesnis, jie ten kazkur viduryje nuotraukos pasimete...  ax.gif

Jep, ta pacia. Tau uztat ir kokybe matomai nukentejo, nes stipriai apkarpei nuotrauka... Na, as stengciausi pries paskaudziant mygtyka suziuret, o ne paskui karpyti -nors ir man ne visad taip gaunas , deja laugh.gif

QUOTE(Gintarija86 @ 2011 08 22, 11:46)
Labas  4u.gif

Is visu man pirma patiko-tik sviesinciau, ir paskutines emocija smagi .
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 08 22, 14:14)
aš nenaudoju šito funkcijos blush2.gif tai gal kas kitas patars, kaip geriau. su PS šito ir nemokėčiau, jaučiu  bigsmile.gif šiuo atveju aš su "curves" pašviesinau, tada truputį kontrasto dėjau ir voooos vos triukšmo.

su Aperture programa tai labai lengva gabalais šviesinti ir paskui užlyginti kraštus tų plotų, kuriuos šviesinai, kad nesiskirtų nuo tų, kurie neliesti.
dėl ND tai pilnai pritariu Yvettei ir kitiems.

4u.gif ačiū. Reiks su curvemis pažaist doh.gif kažkada mokėjau, bet jau N metų nenaudoju...
Atsakyti
QUOTE(blondeee @ 2011 08 22, 14:01)
ND perdarymai:

Nezinau ar as jau turiu teise komentuot, bet kaip atlikus uzskaitytus ND parasysiu ka matau:
1. gerai.
2. ne. Todel, kad fotoaparatas keite pozicijas. Atsirado ne tik kad gale nuotraukos juodas daiktas, bet ir prieki linijos skirtingu kampu fotkintos.
5.ne. Man jau ne tik kad i melynuma tempia, bet ryskiai melyna, o ne balta matau.

Susikaupk, jei reikia pailsek pora dienu. Zinau, kad norisi kuo greiciau, bet greiciau nereiskia visada geriau. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 08 22, 13:03)
Aš su klausimu, techninė dalis man fotografijoje = 0 biggrin.gif
Tai jūs  man blondinei, komentaras apie dulkes tikras, ar čia kiti dalykai?/ čia F didelis, grūdo daug atsirado biggrin.gif , mianas tsakant  biggrin.gif, pasakykit.
pažiūrėkit kas netingit

nėra čia to grūdo tiek daug, frosia smile.gif
o kas konkrečiai Tau čia negerai? grūdas?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 08 22, 14:14)
aš nenaudoju šito funkcijos blush2.gif tai gal kas kitas patars, kaip geriau. su PS šito ir nemokėčiau, jaučiu  bigsmile.gif šiuo atveju aš su "curves" pašviesinau, tada truputį kontrasto dėjau ir voooos vos triukšmo.

su Aperture programa tai labai lengva gabalais šviesinti ir paskui užlyginti kraštus tų plotų, kuriuos šviesinai, kad nesiskirtų nuo tų, kurie neliesti.
dėl ND tai pilnai pritariu Yvettei ir kitiems.

Su ps su lasso tool galima parinkti plota kuri norite pakeisti. Tada jau galima sviesinti/tamsinti itt. Visai lengva ir veiksminga.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 08 22, 14:21)
VA, pilnas ignoras, temos veteranui, o naujokės  dar viarkiat biggrin.gif

Aš va ką tik peržiūrėjau tavo nuotraukas mirksiukas.gif apie mianą lai išmanantys pasisako.
Man patiko wub.gif ypač mažosios apranga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(blondeee @ 2011 08 22, 14:01)
ND perdarymai:

Va po šito posto iškart spustelėjau "atsakyti". Nors ir retokai pasireiškiu.
Ir bumbėsiu, nes kai pati atlikinėjau namų darbus, čia esančios moterys bumbėjo ant manęs. Kodėl atnešat tokius ND? Ar čia gražu? Estetiška?
Jei mokomės fotografuoti, tai ir mokykimės. O ne fotografuokim kažkokias etiketes.
Atsiprašau iš anksto, bet .....
Atsakyti
Tema skyla clap.gif
Atsakyti