Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Jurzole, trečioji nuotrauka tikrai vau.. ohmy.gif Tik kokybės man turputi trūksta.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 22, 12:48)

grazu bigsmile.gif man be sansu pagaut tokius ,as net nezinau kaip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 08 22, 13:19)
Jurzole, trečioji nuotrauka tikrai vau.. ohmy.gif Tik kokybės man turputi trūksta.

Man irgi tie karoliukai super thumbup.gif O kokybes gal del technikos truksta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 22, 12:48)
blush2.gif  biggrin.gif As cia labiau apie tai, kad va atejo izuli naujoke ir kritikuoja labiau patyrusiu senbuviu nuotraukas...  ax.gif Bet jei niekas taip nemano, tai tada gerai  4u.gif
Aciu  4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 08 22, 12:52)
o tai, kad naujesnės merginos ryžtasi komentuoti senbuves yra skatintina. ir todėl, kad naujokės mokosi analizuoti, ir todėl, kad senbuvės gauna šviežią žvilgsnį. jis neilgai bus šviežias, nes paskui atsiras asmeninių pažinčių, simpatijų ir pan., todėl tas naujas žvilgsnis yra labai feng shui smile.gif bent jau man visai patinka kartais, kai naujokai komentuoja, būna, išgirsti įdomių dalykų.

Kažkaip norėjosi pasisakyti, bet žiūriu say aplenkė, tai nebesiplėsiu , nes visiškai pritariu.
Aš pati galvoju, kad kai kurios esam jau per daug susikūkave ir tai nėra gerai, ta prasme, kad jau komentaras nebėra skaidrus biggrin.gif Daug vsitik lemia simpatijos, antipatijos, kiti atsargumo niuansai biggrin.gif - žodžiu naujoko komentaras , jei tai nėra vien wub.gif , būnadažniau objektyvus, nei senioko biggrin.gif
Atsakyti
Tai sakot, nieko tas mano blynas? Aciu smile.gif 4u.gif

QUOTE(dosa @ 2011 08 22, 12:17)
nu kur jau... visai neprisviles sakyciau tas blynas. Man patikti. O trecia nuotrauka su tais blikiukais spalvotais-tai isvis fantastic!  bigsmile.gif Jei ta sakele kaireje puseje nevogtu demesio-butu tobula mano skoniui  4u.gif

Turi omeny ta saka kaireje, kur nuo virsaus iki apacios eina? Tai kad ja nukirpus, beveik nieko nebeliktu is nuotraukos, ir taip jau labai smarkiai apkarpiau - mat originale tas karoliuku efektas daug silpnesnis, jie ten kazkur viduryje nuotraukos pasimete... ax.gif

QUOTE(virdzzinija @ 2011 08 22, 12:23)
grazu  bigsmile.gif  man be sansu pagaut tokius ,as net nezinau kaip  blush2.gif

Labai paprasta... tereikia smarkiai priverti diafragma. Kazkada internete radau si patarima, bet tuomet nezinojau, nei ka tai reiskia, nei kaip naudotis rolleyes.gif Bet tikrai veikia. Pamegink mirksiukas.gif

QUOTE(Ka @ 2011 08 22, 12:19)

QUOTE(levap85 @ 2011 08 22, 12:25)
Man irgi tie karoliukai super thumbup.gif  O kokybes gal del technikos truksta?  g.gif

Ne, su technika lyg ir viskas tvarkoj, del prastos kokybes turbut tik fotografe kalta blush2.gif Priveriau diafragma iki f/22 - pailgejo islaikymas, o fotika laikiau rankoj. Ir siaip, tamsu gi ten tame medyje, ypac kontraste su saules zuikiu - tai ir gavosi, kaip gavosi... Noreciau ismokti, kaip padaryti tokia nuotrauka, kad butu kokybiska ir ryski.

O kaip pirmosios dvi, kokybes prasme? Irgi nelabai, ane?

Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 08 22, 12:35)
Kažkaip norėjosi pasisakyti, bet žiūriu say aplenkė, tai nebesiplėsiu , nes visiškai pritariu.

na va, bent vienoje srityje dar galiu ką nors aplenkti biggrin.gif
nes su aplenkimais fotografijoje tai jau sunkiai gaunasi smile.gif

p.s. šiandien gal pasiimsiu juostas, nai nai nai
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 22, 13:37)
Tai sakot, nieko tas mano blynas? Aciu  smile.gif  4u.gif
Turi omeny ta saka kaireje, kur nuo virsaus iki apacios eina? Tai kad ja nukirpus, beveik nieko nebeliktu is nuotraukos, ir taip jau labai smarkiai apkarpiau - mat originale tas karoliuku efektas daug silpnesnis, jie ten kazkur viduryje nuotraukos pasimete...  ax.gif
Labai paprasta... tereikia smarkiai priverti diafragma. Kazkada internete radau si patarima, bet tuomet nezinojau, nei ka tai reiskia, nei kaip naudotis  rolleyes.gif Bet tikrai veikia. Pamegink  mirksiukas.gif
Ne, su technika lyg ir viskas tvarkoj, del prastos kokybes turbut tik fotografe kalta  blush2.gif Priveriau diafragma iki f/22 - pailgejo islaikymas, o fotika laikiau rankoj. Ir siaip, tamsu gi ten tame medyje, ypac kontraste su saules zuikiu - tai ir gavosi, kaip gavosi... Noreciau ismokti, kaip padaryti tokia nuotrauka, kad butu kokybiska ir ryski.

O kaip pirmosios dvi, kokybes prasme? Irgi nelabai, ane?

Na kokybes truksta blush2.gif Labiausiai kokybes prasme antra isejo. Bet paskutinej tie karoliukai viska nurungia wub.gif O jei pabandytum su ps pazaisti?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2011 08 22, 13:41)
na va, bent vienoje srityje dar galiu ką nors aplenkti biggrin.gif
nes su aplenkimais fotografijoje tai jau sunkiai gaunasi smile.gif

p.s. šiandien gal pasiimsiu juostas, nai nai nai

Laukiam nai nai nai smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
As irgi jungiuosi prie tu, kurie nespeja su tema smile.gif foto visas perziuriu, bet apie komentavima jau net negali buti kalbos, nebespeju smile.gif
Atsinesu triju skirtingu vaikuciu foto, vidurinioji maniske biggrin.gif

Ko gero tos raides trukdo, norisi perskaityt kas ten parasyta? smile.gif
user posted image

Vezimo desinej per daug matosi, o kas dar..? smile.gif
user posted image

Patiko emocija smile.gif
user posted image

gottes mergaites ziauriai foto patiko, tokie mieli tie naujagimiai, o jau ta su suniu - susilydziau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 22, 13:37)

Labai paprasta... tereikia smarkiai priverti diafragma. Kazkada internete radau si patarima, bet tuomet nezinojau, nei ka tai reiskia, nei kaip naudotis  rolleyes.gif Bet tikrai veikia. Pamegink  mirksiukas.gif
]

aciukas uz patarima reiks butinai pamegint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 22, 08:53)
Nu, o šita kaip? Man baisiai tada sunku su išdegimais susitvarkyti kai prieš saulę..

Va dar pamirsau parasyti pries tai - kazko ieskodama, verciau puslapius atgal, paziurejau vel i sita tavo nuotrauka, ir eme ji man patikti savo nuotaika. Pirmakart nieko joj nemaciau, o dabar man patinka tas saules spinduliu permerktos zemes ivaizdis. Tik ryskumo tai truksta, ir gal dangaus per daug - bet jei nukirpt, tai dings tie grazieji blikai...

QUOTE(levap85 @ 2011 08 22, 12:42)
O jei pabandytum su ps pazaisti?

Nemoku... blush2.gif O ir ar verta taisyti akivaizdziai techniskai nekokybiskas nuotraukas? Gal geriau pasimokyt, kaip geriau nufotografuoti? Nors siuo atveju net nezinau, nuo ko pradeti, kad daugiau ryskumo butu - gal nuo trikojo? g.gif
Atsakyti
ND perdarymai:

1.

user posted image
user posted image
user posted image

2.

user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
5.

Natūralus apšvietimas
A: user posted image
PA: user posted image
R: user posted image

Su šviesom
A: user posted image
PA: user posted image
R: user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2011 08 22, 13:46)
Atsinesu triju skirtingu vaikuciu foto, vidurinioji maniske biggrin.gif

pirmoje raides tikrai trukdo, blasko, jei butu vienspalvis fonas, ziuretusi, manau, labai graziai.
anta foto, mergyte labai grazi, o akys wub.gif tik kad vezime sedi schmoll.gif
o trecia centruota kiek pastebejau, bet emocija super thumbup.gif

blondeee, vistiek matosi kad judejo foto aparatas. as tai kai dariau pasidejau ant stalo tris daiktus vienas uz kito ir fotoaparata ant stalo kad butu stabilus ir nejudetu. 4u.gif pirmas kaip ir geras mano akim
2 ND irgi matosi kad judejo fotikas. nes tas juodas daiktas kampe pirmoj foto jo nera, antroj ir trecioj atsirado. be to man antra ir trecia beveik nesiskiria. gal paklausiu ar supranti, ko ismoko sis ND.

p.s. as kai dariau nd tikrai nekeliau pirmu bandymu, daug kadru padariau, kol palyginus su kitu nd (pirmo psl nuorodoj) maciau kad bus geri, nes viskas gaudavosi, tada ir ikeliau. o juk jei pats matai, kad negeri, tai kam kelti? cia pamastymai, netaikau niekam....... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aroonele: 22 rugpjūčio 2011 - 13:11