Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Po inventorizacijos - pasikeisiu:) Jei sayonara mažą fotkę padarys biggrin.gif
Jei rimtai, tai neturiu PS, nežinau kaip foto sumažint biggrin.gif , seniai noriu pasikeist.
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2011 08 20, 12:00)
kaip noreciau tokiu leliju turet savo gelyne, kokios grazios sakes.
man kvadratas patiko ir dar patinka kad net visi plaukeliai matosi.

Aciu smile.gif Tiesa, leliju vardus tai supainiojau neissimiegojusi (jau kelinta diena gripuoju cool.gif). Cia ne tigrine lelija, o tricyrtis, arba toad lily ("rupuziu lelija", jei pazodziui is anglu k. versti, bet internetas sako, kad lietuviskai "kreivuoniais" vadinamos). Is tiesu nera jos labai ispudingos, nes ziedai visai mazulyciai ir neryskus, bet uztai labai tinka makro fotografijai, nes tada visas grozis pasimato... wub.gif

QUOTE(jaukuciukas @ 2011 08 20, 12:00)
faina ta makro fotografija , kada nors isitaisysiu stikla tokiam tikslui.

Man irgi labai patinka, nors dar tik pradedu. Tik beda, kad butinai trikojo reikia, be jo visai nieko gero nesigauna, nei ryskumo, nei fokuso. Man dar patinka, kad tas macro objektyvas labai graziai fona sulieja, su "kelioniniu zumu" tokio grazaus efekto neisgaunu.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 08 20, 11:42)
Aš ką tik po krikštynų.
Visiškas pravalas. Lauke lietus, vaikai vos pradėję vaikščioti, šventė namuose, bet ten jokių šansų fotografuoti.
Taigi atfotkinau bažnyčią ( ten pusė bėdos) ir už tuos pačius auksinius - pasiūlau fs kažkada kai tik bus geras oras. Nebesugalvojau ką daryt.

Ir aš katik po krikštynų biggrin.gif Bet šį kart buvo prašyta TIK Bažnyčioj fotografuoti.. Tokios šviesios Bažnyčios dar nebuvau mačius, dėkojau dangui, kad nereikėjo fs PO daryti...
Kuo daugiau krikštynų fotkinu, tuo matau kiek kunigai dėję skersą ant ceremonijos.. Fe kaip neskaniai atskaito savo kalbą ir neša kudašių į savo kambarėlį... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 08 20, 12:05)
Jei rimtai, tai neturiu PS, nežinau kaip foto sumažint biggrin.gif , seniai noriu pasikeist.

As su Picasa mazinu, eksportuodama norimo dydzio... ir horizonta tiesinti man su Picasa paprasciau... ax.gif
Atsakyti
Laba diena,
labai patiko mintis "maza berniuko svajone" thumbup.gif

leliuko foto kaip jau mineta erdves zvilgsniui truksta.....bet siaip labai grazu ax.gif

na o as rodausi portreta. desinej pusej fone juodas dryzius kliuna, kas dar?

user posted image

siek tiek visko
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 20, 13:22)
Ir aš katik po krikštynų  biggrin.gif Bet šį kart buvo prašyta TIK Bažnyčioj fotografuoti.. Tokios šviesios Bažnyčios dar nebuvau mačius, dėkojau dangui, kad nereikėjo fs PO daryti...
Kuo daugiau krikštynų fotkinu, tuo matau kiek kunigai dėję skersą ant ceremonijos.. Fe kaip neskaniai atskaito savo kalbą ir neša kudašių į savo kambarėlį... schmoll.gif

Na man šiandien taip nepasisekė, bet kunigas buvo taip pat labai taupus - pylė vandenį - vieną lašą, vieną kartą ir žinoma pasistengė, kad būtų labai viskas greitai. Spėjau vaiko pakaušį pagaut. Būna tokių dienų , lyg tyčia...
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 20, 13:23)
As su Picasa mazinu, eksportuodama norimo dydzio... ir horizonta tiesinti man su Picasa paprasciau... ax.gif

O. Picasą tai aš mėgstu, einu žiūrėt kur ten tie dydžiai.
O va tiesinant horizontą, picasa, bent jau man grybauja, labai vagia ryškumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 20 rugpjūčio 2011 - 12:32
QUOTE(frederica @ 2011 08 20, 12:31)
O. Picasą tai aš mėgstu, einu žiūrėt kur ten tie dydžiai.
O va tiesinant horizontą, picasa, bent jau man grybauja, labai vagia ryškumą.

Su dydziais tai labai paprasta, eini i Export (irankiu juosta apacioj) ir renkiesi Image size. Gauni sumazinta nuotrauka, originalas lieka nepasikeites.

O del ryskumo - niekad nepastebejau... reikes patyrineti atidziau ax.gif
Atsakyti
Stovi malunai prie kelio smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2011 08 20, 12:58)
perziurejau kristingos berods foto su daug merginu, pora man visai patiko. , nors nepasakyciau kad ten makijazas akcentuotas visur blankokas toks, ir nieko mandro, nors gal tos mergaites norejo tokio, nezinau.

Cia turbut apie mano foto kalbi blush2.gif Na makiazas, pas vienas geriau padarytas, pas kitas, na nelabai nelabai koks, todel jo neakcentavau, visgi pauglytes pacios sau ji daresi. smile.gif

Pasiskaiciau jusu postus, na rimtai o ka daryt kai toks oras per vestuves??? jus tai nelabai pakartosi doh.gif O su krikstynom, tai negi tevai jei namuose fotkinti neina, nesutinka i kokia sviesia kavine palekt? idomiai kazkaip...
Atsakyti
QUOTE(3kitten @ 2011 08 20, 13:53)
Pasiskaiciau jusu postus, na rimtai o ka daryt kai toks oras per vestuves??? jus tai nelabai pakartosi  doh.gif  O su krikstynom, tai negi tevai jei namuose fotkinti neina, nesutinka i kokia sviesia kavine palekt? idomiai kazkaip...

O ką gražaus galima nufotografuot kavinėj? Kalbu apie patalpą viduje, jei ji net ir labai šviesi ir interjeras jos gražus?/ vaikus sėdinčius už stalo, vaiką prie lango?/ man tai visiškai svetimkūnis taptų šventėje, jei nešvenčiama kavinėje. Portretukų prie lango galima padaryt bet kokioj patalpoj, tik kur krikštynų šventės ayspindys?/ ar aš blogai mastau, gal per daug aš čia sureikšminu?
Šiaip labai būtų įdomu padiskutuot.
Jei ir kitos paatvirautumėt.
Suprantu, kad gerų žvejybos plotų neišduosim, tiesiog...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 20 rugpjūčio 2011 - 13:04
Sedov smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lietaus sokis @ 2011 08 20, 12:47)
Stovi malunai prie kelio  smile.gif

user posted image

Saule seniai vakaruos... smile.gif

user posted image

Sorry, nesusilaikiau... daugiau taip nedarysiu biggrin.gif Nors i Sedov irgi labai norejosi atsiliepti mirksiukas.gif blush2.gif

Prie kokio kelio tavo malunai stovi? Tos lygumos man taip kazka primena... g.gif
Atsakyti