Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(JEma @ 2011 08 21, 14:34)
O kaip tada su M ar P rezimais? blush2.gif

P tai visiskas automatas, bet galima ten reguliuo EV, kiek pamenu.. nesinaudoju juo smile.gif keiciant EV, turetu matyt abu dydzius pats fotikas reguliuot, kad butu sviesiau/tamsiau kaip tu jam sakai.

O M taigi visai rankinis, tu ir taip visus dydzius pats reguliuoji, todel EV reguliavimo mygtuko ir nera. bet keisdamas dydzius matai i kuria puse rodo ekspozicija.
Atsakyti
vat , visa info apie visus režimus M, P, Av, Tv... http://www.efoto.lt/...zimai_programos
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 08 21, 12:57)
Jei be blykstės, tai sveikinu, atrodo, kad dirbtiniam balta.  smile.gif

QUOTE(virdzzinija @ 2011 08 21, 13:12)
biggrin.gif  issikapstei ,uzskaitau  4u.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 08 21, 13:03)
uzskaitau 4u.gif

Jeeee!!!! clap.gif yahoo.gif victory.gif Pagaliau! assa.gif Dabar ramia sirdim galesiu gelineti arba lasiukus fotografuoti... bigsmile.gif

Ka, ne, man ten taip netycia isejo surasyt - atseit "i liaudi" tavo asmenyje kreipiausi, o ne tave jusinau, ar juo labiau ragana laikiau... ax.gif biggrin.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 08 21, 13:41)
aha, ir man. cia didelis dekui Jurzolei 4u.gif

Nu va kaip gerai blush2.gif Apkirpta man laaaabai patinka... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 21 rugpjūčio 2011 - 14:30
Paprasta, su gimtadieniu 4u.gif
Atsakyti
Paprasta su gimtadieniu happybday.gif happybday.gif happybday.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 08 20, 14:44)

Juk ne dėl fotografijų krikštijam vaikus. Svarbiausios akimirkos, bažnyčioje. Jų nepraleisit ar lyja ar sninga ar.... O po to, žmonės tiesiog nori gražių foto. Ir manau jiem nelabai svarbu, kavinukėje ar kokių baldų parduotuvėlėje jaukiame kampelyje. 

Va todėl ir aš nukelčiau fs dėl oro.. Nes krikštynų dvasia jausis Bažnytinėse foto, pasiruošimo.. O jau po ceremonijos, kad gautųsi gražios, manau geriau nukelti...
Arba labai iš anksto turėti kažkokią vietą numačius, kad būtų galima bėgti fotografuotis ten, nes ekspromtu sunku būtų..

Papasakokite kaip fotkinat judančius vaikus, pvz kai tėvai veda vaiką? Perjungiate į ta C fokusavimą? Ar ant S bet sugaudot? Nu kaip aš bijau tų judančių vaikiukų, kad nesusitvarkysiu su fokusu.. Jei ant C fokuso fotkint, tai neina perkandruot, nuspaudus iki pusės, nes šoka fokusas pajudinus fotiką. Kaip darot?
Kieno ten šokinėjanti mergina buvo, Kike, Tavo? Parašyk kaip ją fotkinai.
Atsakyti
Paprasta - su uogienės ir šampo diena thumbup.gif drinks_cheers.gif happybday.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 21, 16:56)
Va todėl ir aš nukelčiau fs dėl oro.. Nes krikštynų dvasia jausis Bažnytinėse foto, pasiruošimo.. O jau po ceremonijos, kad gautųsi gražios, manau geriau nukelti...
Arba labai iš anksto turėti kažkokią vietą numačius, kad būtų galima bėgti fotografuotis ten, nes ekspromtu sunku būtų..
Papasakokite kaip fotkinat judančius vaikus, pvz kai tėvai veda vaiką? Perjungiate į ta C fokusavimą? Ar ant S bet sugaudot? Nu kaip aš bijau tų judančių vaikiukų, kad nesusitvarkysiu su fokusu.. Jei ant C fokuso fotkint, tai neina perkandruot, nuspaudus iki pusės, nes šoka fokusas pajudinus fotiką. Kaip darot?
Kieno ten šokinėjanti mergina buvo, Kike, Tavo? Parašyk kaip ją fotkinai.

na vaikus nemažai fotkinu per krikštynas ir visi bėga kaip pamišę lotuliukas.gif doh.gif Na šiaip aš iš toliau fotografuoju,žiūriu kuria linkme bėga, fokusuoju su centriniu tašku ir kartais dar spėju perkadruoti,na šiaip bandau nuspėti jei vaikas bėgs į vieną ar kitą pusę kaip gausis... bet kartais tenka apkarpyti... aišku gaunasi keli kadrai kai bėga tarkim į mane,bet vienas kažkuris tikrai pagautas ir geras momentas ir fokusas ir nuotaika - šiandien buvo tikrai gera diena, krikštynos, nuotaika, oras , vieta na viskas apgalvota ir tfu tfu tfu rodos gerai gavosi 4u.gif Dėl į orą pašokusios merginos - ji ten nešoko mirksiukas.gif
Papildyta:
dar dėl vaikų... aš maždaug paplanuoju kadrą, tada kai vaikas toje vietoje atsiranda aš bandau atkreipti jo dėmesį ir kartais tikrai pavyksta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 21 rugpjūčio 2011 - 16:00
QUOTE(Kikirike @ 2011 08 21, 16:00)
Dėl į orą pašokusios merginos - ji ten nešoko  mirksiukas.gif

Bet taip ir neparašei, su kokiu fokusavimu? Su C ar S?

Nu nešoko, pašoko, kakoj skirtum, man įdomu kaip Tu ją nufotkinai?

Arba būna tėvai paima leliuką ant rankų ir sūpuoja, tai kaip pagaut tokius? Aš gal ir pagaunu, bet paniškai bijau tokių situacijų, tai va įdomu kaip kitos darot..
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 21, 17:02)
Bet taip ir neparašei, su kokiu fokusavimu? Su C ar S?

Nu nešoko, pašoko, kakoj skirtum, man įdomu kaip Tu ją nufotkinai?

Arba būna tėvai paima leliuką ant rankų ir sūpuoja, tai kaip pagaut tokius? Aš gal ir pagaunu, bet paniškai bijau tokių situacijų, tai va įdomu kaip kitos darot..

nu tai jei nešoko,tai tiesiog sufokusavau į ją ir nufotkinau lotuliukas.gif biggrin.gif ji stovjo tiesiog ax.gif

o šiaip fotkinu ir vaikus ir nevaikus One Shot fokusuodama centriniu tašku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 08 21, 16:12)
nu tai jei nešoko,tai tiesiog sufokusavau į ją ir nufotkinau  lotuliukas.gif biggrin.gif ji stovjo tiesiog  ax.gif

o šiaip fotkinu ir vaikus ir nevaikus One Shot fokusuodama centriniu tašku  mirksiukas.gif

O kaip ji kabo ore? Nieko nebesuprantu biggrin.gif

O ant kokio fokusavimo pas tave svirtelė? C,S ar kažkokio M?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 21, 17:14)
O kaip ji kabo ore? Nieko nebesuprantu biggrin.gif

O ant kokio fokusavimo pas tave svirtelė? C,S ar kažkokio M?

o va taip vat kabo lotuliukas.gif

o fokusavimo svirtelių pas mane nėra doh.gif yra One Shot/AI servo/ AI focus - tai aš fotkinu ant one shot - paskaityk ką tavo tos raidės reiškia, gal čia tą patį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 08 21, 16:02)

jei labai bijau kad pabėgs iš fokuso, pasididinu diafragmą tarp F2.8-F4 , ir tokie visokie lingavimai kaip mama vaiką supa, tikrai nrturėtų būt baisūs smile.gif
Atsakyti