Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 21, 12:30)
o ka pliusinis EV reiskia, ar zinai?

Ne man žinutė skirta, aš nežinau, bet labai norėčiau sužinoti biggrin.gif . Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 21, 09:49)

aij, o dėl spalvų, tai sąmoningai nesuvienodinau.. man taip gražiau žiūrėjosi smile.gif

Svajonė + ???

]

patiko laaaabaiii bigsmile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 08 21, 10:19)
Tai niekas man nepatarsit del ND su WB? Na ir bukit tokios, pati kaip nors issikapstysiu...  bebe.gif
pastebeti... rolleyes.gif

biggrin.gif issikapstei ,uzskaitau 4u.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 08 21, 13:00)
sveikos

pagelynejau ir as siek tiek. ka manot smile.gif ?

man patiko abi grazu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzzinija @ 2011 08 21, 13:12)

man patiko abi grazu  rolleyes.gif

aciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nieko sau @ 2011 08 21, 14:08)
Ne man žinutė skirta, aš nežinau, bet labai norėčiau sužinoti  biggrin.gif . Ačiū.

nu pacios pabandykit biggrin.gif nes kai pasakai, vis tiek ne tas pats, kas pats pabandai..

radau ka seniau sakiau:

nu jei ant A ar S fotikas parenka tau islaikyma ar diafragma, tai is esmes reiskia, kad jis tau parenka ekspozicija - tamsiau ar sviesiau, jis nusprendzia. ir jei tu matai, kad tu nori, kad tarkim butu sviesiau nei jis parenka, tai tu tarsi sakai tam fotoaparatui, as noriu sviesiau nei tu parenki, ir tada paspaudi ta mygtuka i ta puse i kuria nori. o jis tada atitinkamai islaikyma ar diafragma pareguliuoja, priklausomai ant kurio rezimo esi

vienu zo, EV nera kazkoks papildomas dydis ar parametras. ji keisdama tu reguliuoji kazkuri viena is kitu parametru, priklausomai ant kokio rezimo esi
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 08 21, 14:15)

apkirpta kudroj labiau patiko,super 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 08 21, 12:00)
sveikos

pagelynejau ir as siek tiek. ka manot smile.gif ?

pirmoji- labai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 21, 13:28)
O gal tu tiesiog ne nuo to galo pradedi?  g.gif Gal pirma paeksperimentuok geram apsvietime, kaip tie nustatymai vienas su kitu draugauja, isbandyk skirtingus variantus, paziurek, kas gausis - ir tik tada, kai jau busi mazdaug tikra, kad ne tik teoriskai, bet ir praktiskai tau daugmaz aisku, kokie kada turi buti nustatymai, imkis fotografuoti prastam apsvietime? As cia is savo praktikos, nes apie nustatymus irgi kol kas tik teoriskai nusimanau, ir prastam apsvietime man irgi kaip kada gaunasi...  blush2.gif

Tai as ekperimentuoju, ir nemazai (kiek turiu galimybes fotika rankose laikyti) biggrin.gif O prastam apsvietime as cia ne jokias fs noriu daryti, tiesiog siaip savo atzala iamzinti, net ne albumui, o tiesiog prisiminimui (na bus kompe), nes visu foto tikrai nepadarysi. Ir buna va staigiai prireikia kazka iamzinti ir pastoviai nesigauna doh.gif biggrin.gif Anksciau fotkindavau su blicu ir vargo nematydavau, o dabar nebesinoriu kai prisiskaiciau koks tas blicas bjaurybe biggrin.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 21, 13:30)
o ka pliusinis EV reiskia, ar zinai?

Ziuriu toliau yra ir atsakymas... Na busiu atvira, nezinojau kad pastumdzius EV i viena ar kita puse fotoaparatas pakeis ir kitus duomenis blush2.gif Kazkaip man atrode, kad butent jei yra per tamsu su esamais nustatymais, tai dar galima pasviesinti su EV blush2.gif
QUOTE(brumbrumai @ 2011 08 21, 14:24)
nu jei ant A ar S fotikas parenka tau islaikyma ar diafragma, tai is esmes reiskia, kad jis tau parenka ekspozicija - tamsiau ar sviesiau, jis nusprendzia. ir jei tu matai, kad tu nori, kad tarkim butu sviesiau nei jis parenka, tai tu tarsi sakai tam fotoaparatui, as noriu sviesiau nei tu parenki, ir tada paspaudi ta mygtuka i ta puse i kuria nori. o jis tada atitinkamai islaikyma ar diafragma pareguliuoja, priklausomai ant kurio rezimo esi

vienu zo, EV nera kazkoks papildomas dydis ar parametras. ji keisdama tu reguliuoji kazkuri viena is kitu parametru, priklausomai ant kokio rezimo esi

O kaip tada su M ar P rezimais? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 21, 12:05)
Na va pvz vakar po maudyniu norejau pafotografuoti savo maze

su tokiu objektyvu prastam apšvietime be blykstės neišgausi kokybės fotkinant judančius objektus.. kad judantį pagauti, reikia nu minimum 1/160s išlaikymo, o prie tokios diafragmos jau iso gali tekt iki maximumo pakelt.. tai dėl to ir nukenčia kokybė.. nieko nepadrysi.. kaip sakiau- tamsoj technika stebuklų nepadrys.. beje, nepamiršk white balanso pasireguliuot, nes kur įdėjai foto kaip pavizdy, nenustatytas white balansas smile.gif

siūlau su tokiu objektyvu tokiomis apšvietimo sąlygomis su bykste fotografuoti, jei neturi išorinės, fotkink su integruota, bet fotografuojant uždenk blykstę su baltu popieriaus lapu, kad išsklaidytų šviesą, pamatysi- rezultatai tikrai bus geresni nei dabar smile.gif su blyksye išlaikymą trumpesnį galėsi pasirinkti, ir vaikučiai bus tikrai "pagauti" ir neišsilieję smile.gif tik nepamiršk white balanso!
Atsakyti
QUOTE(virdzzinija @ 2011 08 21, 13:25)
apkirpta kudroj labiau patiko,super  4u.gif

aha, ir man. cia didelis dekui Jurzolei 4u.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 21, 13:26)
pirmoji- labai  rolleyes.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
laba,
Aš vis dingstu ir dingstu atostogų ax.gif Žiū, pražiopsojau ir susitikimą, ir koliažus unsure.gif
Žinau, kad privalu ateiti tik su nuotraukom:)

Rytas kaime...kai saulės medūzos krito į šulinįsmile.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 21, 14:41)
su tokiu objektyvu prastam apšvietime be blykstės neišgausi kokybės fotkinant judančius objektus.. kad judantį pagauti, reikia nu minimum 1/160s išlaikymo, o prie tokios diafragmos jau iso gali tekt iki maximumo pakelt.. tai dėl to ir nukenčia kokybė.. nieko nepadrysi.. kaip sakiau- tamsoj technika stebuklų nepadrys.. beje, nepamiršk white balanso pasireguliuot, nes kur įdėjai foto kaip pavizdy, nenustatytas white balansas smile.gif

siūlau su tokiu objektyvu tokiomis apšvietimo sąlygomis su bykste fotografuoti, jei neturi išorinės, fotkink su integruota, bet fotografuojant uždenk blykstę su baltu popieriaus lapu, kad išsklaidytų šviesą, pamatysi- rezultatai tikrai bus geresni nei dabar smile.gif su blyksye išlaikymą trumpesnį galėsi pasirinkti, ir vaikučiai bus tikrai "pagauti" ir neišsilieję smile.gif tik nepamiršk white balanso!

Nu va labai aciu uz toki komentara. Va kazkaip ir maniau, kad cia dar ir nuo turimo objektyvo priklauso ax.gif (cia aisku nebandau pateisinti saves). Tiesiog va ir norejau suzinoti ar tai priklauso ir nuo turimos technikos. Vat butent zinau kad judantiems vaikuciams minimum tokio islaikymo reikia, o kai ji padaraui pastoviai fotikas nebenori fotografuoti ir raso, kad tamsu jam verysad.gif O su WB tai ant auto fotografavau tai taip iseina, kad auto vakarais irgi labai labai grybauja unsure.gif
O koks objektyvas butu tinkamas? Portretinukas? Jau pradedu mastyti, kad vis labiau noriu kito objektyvo, nes net ir mokinantis kartais ne viskas su tuo kitinuku gaunasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 21, 13:47)
Nu va labai aciu uz toki komentara. Va kazkaip ir maniau, kad cia dar ir nuo turimo objektyvo priklauso  ax.gif  (cia aisku nebandau pateisinti saves). Tiesiog va ir norejau suzinoti ar tai priklauso ir nuo turimos technikos. Vat butent zinau kad judantiems vaikuciams minimum tokio islaikymo reikia, o kai ji padaraui pastoviai fotikas nebenori fotografuoti ir raso, kad tamsu jam  verysad.gif  O su WB tai ant auto fotografavau tai taip iseina, kad auto vakarais irgi labai labai grybauja  unsure.gif 
O koks objektyvas butu tinkamas? Portretinukas? Jau pradedu mastyti, kad vis labiau noriu kito objektyvo, nes net ir mokinantis kartais ne viskas su tuo kitinuku gaunasi  doh.gif

žinok aš turiu 50 tuką, F1.4 , bet ir prie F1.4 prastomis apšvietimo sąlygomis ne kaip gaunasi.. nes kuo mažesnė ryškumo zona, tuo sunkiau judantį vaiką pataikyti sufokusuoti.. na jei nejudėtų vaikas, tai tada liuks būtų smile.gif žodžiu, man su 50- tuku vakarais, kai reikia degti lempa, panašūs rezultatai gaunasi kaip ir pas tave rodytam pavizdy smile.gif nebent pas tave šviesiau namuose nei pas mane, tai tada žymiai geriau gautųsi biggrin.gif bet kokiu atveju jei įsigytum portretinuką, tai kokybė nuo kitinio ryškiai skiriasi smile.gif bet tai nereiškia, kad blogom apšvietimo sąlygom nuotraukos gausis tokios kokių nori..
Atsakyti