Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 08 20, 23:00)
įdėk pavyzdžių, surašyk nustatymus ir manau bus kas padeda. Na sunku rašyti kai nežinai kas pas tave gaunasi, kaip nusistatai ir t.t.

Na va pvz vakar po maudyniu norejau pafotografuoti savo maze (judancia kazkiek aisku, nes rami ji nebuna). Na tai kaip pvz nuotrauka (tiklsiau foto cia nedesiu, nes ji gavosi visiskai juoda - netersiu eterio. Zodziu nieko joje nesimato). Tai nustatymai : 45mm, ISO 800, F4.8,1/200, +2AV. Tada susiparinau biggrin.gif Ir pradejau zaisti. Tai juodu foto turiu kelias doh.gif Kitu nustatymai (cia apie juodas visiskai kalbu) 62mm, ISO 3200, F5.3, 1/200, +0EV. Na zodziu keliau ISO, F kiek suprantu naudojau maziausia skaiciu (pagal stiklo galimybes), bandziau EV i pliusa stumti... rolleyes.gif
Nu yra nuotrauk, kur matosi kazkas, bet man nepatinka (o gal taip turi buti) blush2.gif Pasiziurejau, kad dauguma tokiu foto su draugais ar ju mazyliai, kuriu neturiu leidimo cia rodyti. Tai radau viena savo mazes paprasta foto is fotoaparato bandymu. Nu tai va duomenys tokie: 35mm, ISO 3200, F4.5, 1/40, +0EV, o rezultatas toks:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JEma: 21 rugpjūčio 2011 - 12:06
QUOTE(jlclove @ 2011 08 21, 12:00)
pagelynejau ir as siek tiek. ka manot smile.gif ?

Pirmoji man patinka, tik tuscios vietos per daug - gal labiau kvadratu apkirpk? unsure.gif

Antrojoj spalvu truksta, o siaip ji man nesako nieko, as tokias darau, tiesiog kai noriu prisiminti, kas mano sode tais metais zydejo... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 08 21, 11:57)
Paprasata, paprastai, va taip paprastuoju būdu, būk paprastai nepaprasta.
Su gimtadieniu Tave. Paprasto ir skanaus juoko, paprastos be rūpesčių  dienos, nepaparastai skanaus torto. Gerų ir paprastų vaikų, parasto ir nuoširdaus vyro, paprastų pokalbių ir nepaprastų svajonių.
Būk paprasta ir nepaprastai laiminga!!!
Myliu Tave.
Oi wub.gif
Vagiu bent šimtadalį jausmo iš šios žinutės ir dovanoju Paprastai - laimės, sveikatos, tyro oro smile.gif Su gimtadieniu smile.gif happybday.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 21, 12:05)
Na va pvz vakar po maudyniu norejau pafotografuoti savo maze (judancia kazkiek aisku, nes rami ji nebuna). Na tai kaip pvz nuotrauka (tiklsiau foto cia nedesiu, nes ji gavosi visiskai juoda - netersiu eterio. Zodziu nieko joje nesimato). Tai nustatymai : 45mm, ISO 800, F4.8,1/200, +2AV. Tada susiparinau biggrin.gif Ir pradejau zaisti. Tai juodu foto turiu kelias  doh.gif Kitu nustatymai (cia apie juodas visiskai kalbu) 62mm, ISO 3200, F5.3, 1/200, +0EV. Na zodziu keliau ISO, F kiek suprantu naudojau maziausia skaiciu (pagal stiklo galimybes), bandziau EV i pliusa stumti...  rolleyes.gif
Nu yra nuotrauk, kur matosi kazkas, bet man nepatinka (o gal taip turi buti)  blush2.gif  Pasiziurejau, kad dauguma tokiu foto su draugais ar ju mazyliai, kuriu neturiu leidimo cia rodyti. Tai radau viena savo mazes paprasta foto is fotoaparato bandymu. Nu tai va duomenys tokie: 35mm, ISO 3200, F4.5, 1/40, +0EV, o rezultatas toks:

tik mano, kaip nemoksos manymu, tai per didelis ISO ir per mazas islaikymas. gal ir daugiau dar ka kitos pakomentuos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jlclove: 21 rugpjūčio 2011 - 12:08
QUOTE(Ka @ 2011 08 21, 12:52)
Pusiau tai bus saulytė, lemputė ir kiti.  4u.gif

Tai jei šiti pusiau automatiniai, tai kokie tada rankiniai? Kaip sakant, kuo labiau į mišką, tuo daugiau medžių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(blondeee @ 2011 08 21, 12:07)
Tai jei šiti pusiau automatiniai, tai kokie tada rankiniai? Kaip sakant, kuo labiau į mišką, tuo daugiau medžių  doh.gif

biggrin.gif Apie rankini WB nustatyma parasyta pirmojoje temos zinuteje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 08 20, 23:14)
Flickre sulaukiau vos poros komentaru. Gal cia ju bus daugiau?..  mastau.gif

Aš iš viso šitų foto nematau flickr. Gal privatumo nustatymai yra kažkokie. unsure.gif
Pirmoji man patinka emocija. Bet nepatinka nuotraukos apdirbimas. Norisi tikro jb. O čia regis to rūko per daug. Bandyčiau mažinti. smile.gif
Antrojoje kliūna man žolė, liemenėlė besimatanti, nevienodas įdegis. Bet bendros nuotraukos spalvos man patinka. smile.gif
JB koliažas man kažkaip nesiriša. Bet atskirai nuotraukos gražios. Tačiau kaip ir pirmojoje, man ne itin patinka toks jb.
Na, o paskutinė mane suglumino.. Pamačiusi ją galvojau, tai buvo nėštukės fs ar ne? unsure.gif Ar čia šiaip tos knygos? Jei tai buvo nėštukės fs, tai nelabai atskleista ta dvasia prieš tai esančiose nuotraukose.. unsure.gif
Kaip koliažas man žiūrisi. Tačiau spalvos galėjo būti vienodesnės. Dabar pirmojoje žolės spalva vienokia, antroje vėl kitokia. Galbūt pavyktų antrosios nuotraukos žalumą pritempti prie pirmosios? ax.gif
Tiek tos mano dar mažai patyrusios nuomonės. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 21, 12:06)
Pirmoji man patinka, tik tuscios vietos per daug - gal labiau kvadratu apkirpk?  unsure.gif

Antrojoj spalvu truksta, o siaip ji man nesako nieko, as tokias darau, tiesiog kai noriu prisiminti, kas mano sode tais metais zydejo...  ax.gif

dekoju aciuks.gif

QUOTE(blondeee @ 2011 08 21, 12:07)
Tai jei šiti pusiau automatiniai, tai kokie tada rankiniai? Kaip sakant, kuo labiau į mišką, tuo daugiau medžių  doh.gif

na rankinis tik vienas toks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 08 21, 13:07)
tik mano, kaip nemoksos manymu, tai per didelis ISO ir per mazas islaikymas. gal ir daugiau dar ka kitos pakomentuos 4u.gif

Na po vakaryksciu pasisakymu as irgi jau supratau, kad su ISO kartais persistengiu doh.gif O kodel tada su 800 ISO ir net su pliusiniu EV foto visiskai tamsi gavosi? g.gif Nu liaudiskai, teoriskai man tie nustatymai aiskus, bet va kai jau reikia paveiksluoti prastame apsvietime tai iskart susimaunu sad.gif
Atsakyti
paprasta, po nepaprastos fredericos žinutės, lieka tik paprastai pasakyti - su švente Tave smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 08 21, 13:07)

Laukinė man atrodo, kad ne vieną kartą jau sakė. Išlaikymas fotografuojant vaikus ir šiaip judrius objektus 1/250 bent jau turi būti. smile.gif

QUOTE(blondeee @ 2011 08 21, 13:07)

Rankinis tik vienas būna. Nežinau kaip kituose fotoaparatuose, bet pas mane (Canon) jis žymimas user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 21 rugpjūčio 2011 - 12:21
Dar vienas 5-ojo ND bandymas... doh.gif

Auto:
user posted image

Lempute:
user posted image

Rankinis:
user posted image
Atsakyti