Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

airV - esu biški išsiblaškiusi doh.gif ir visai užmiršau tau parašyti, o dabar taves nėra skype , einu rašyti tau žinutės , paskaityk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 08 20, 23:14)
Flickre sulaukiau vos poros komentaru. Gal cia ju bus daugiau?.. 

man koliazas patiko, gerai ziurisi, tik gal zinai, ta zoles spalva desinioje nuotraukoje laaaabai jau ryski ir salotine smile.gif mazinciau saturation rolleyes.gif
Atsakyti
Paprasta, labai smagu, kad pavyko vestuvinė sesija, tieeeek teigiamų emocijų sklinda iš tavo pasisakymų smile.gif

QUOTE(kristukass @ 2011 08 20, 23:14)
Flickre sulaukiau vos poros komentaru. Gal cia ju bus daugiau?..  mastau.gif

antrai sakau ne, ketvirtoji, dešiniausioji, lyg ir per šviesi truputėlį. smile.gif
Atsakyti
nu va, foto koliažui, tarukiau iš archyvų, nes man kažkaip dobilo ir norėjosi, o dabar jų rast nelabai žinau ar įmanoma biggrin.gif nu gal dar šiai foto kažką ir kito sugalvosiu, bet nepažadu smile.gif

aij, o dėl spalvų, tai sąmoningai nesuvienodinau.. man taip gražiau žiūrėjosi smile.gif

Svajonė + ???

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 21 rugpjūčio 2011 - 08:50
Labas rytas...su kava perbėgau pašnekesius, esu išsunkta iš po kelionės...ir dar po tokios, su navarotais, kad ujujui...bet labai gerai viskas baigėsi ax.gif
Patiko koliažas su grybais ir paskutinis koliažas nėštukės, labai gražu man ten viskas...

Koliažas puikus...man patikti...ir spalvos labai tinka...nereikia vienodumo... bigsmile.gif

Svajonė + juratike13

Atsakyti
Tai niekas man nepatarsit del ND su WB? Na ir bukit tokios, pati kaip nors issikapstysiu... bebe.gif

Dar norejau paklausti - tos, kurios vestuves fotografuojat, kaip susitvarkot su baltos nuotakos sukneles atspalviais? Visada ziurit, kad gautusi tokia spalva, kaip tikroveje? Ar pacios nuotakos i tai kreipia demesi, nuotraukas perziurinedamos?

Musu vestuves fotografavo draugas, vienas is sveciu, rezultatas buvo super, siltos, nuotaikingos nuotraukos. Bet nusprendem, kad reiketu ir "profesionalios" fotosesijos. Pasisamdem fotografa is miestelio fotoatelje, nusivede jis mus i vietini parkeli, padare mini fotosesija, gal 20 minuciu, gavom berods 12 vidutinio formato nuotrauku, sumokejom uz jas nemaza suma, jau nepamenu kiek, bet tikrai nemazai (tas buvo pries 12 metu, ne Lietuvoj). Nuotraukos labai vidutiniskos (ideju prasme, ir mes jose kiek susikauste), ir mano suknele jose - sniego baltumo. O is tiesu ji buvo islaikyto dramblio kaulo spalvos - tikrai smarkiai off-white, profesionalas turejo pastebeti... rolleyes.gif

P.S. Grazus jusu koliazai... grybai ir dobilai bene labiausiai istrigo. Ir mazo berniuko svajone. Tik zaidimo taisykliu nesuprantu, todel tiesiog geriuosi... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 08 20, 23:24)
airV - esu biški išsiblaškiusi  doh.gif ir visai užmiršau tau parašyti, o dabar taves nėra skype , einu rašyti tau žinutės , paskaityk  4u.gif

Mačiau, radau, skaičiau smile.gif Vakar prie PC net neprisėdau. Viskas tvarkoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 21, 10:49)
nu va, foto koliažui, tarukiau iš archyvų, nes man kažkaip dobilo ir norėjosi, o dabar jų rast nelabai žinau ar įmanoma  biggrin.gif  nu gal dar šiai foto kažką ir kito sugalvosiu, bet nepažadu smile.gif

aij, o dėl spalvų, tai sąmoningai nesuvienodinau.. man taip gražiau žiūrėjosi smile.gif

Svajonė + ???

Gražu, ypač kai toks oras už lango smile.gif O dobilų dar yra biggrin.gif
Atsakyti
žinokit susirgau juostos liga doh.gif skaitmenos net į rankas nebenoriu paimt doh.gif ne dėl to nuotraukų sterilumo, o dėl pačio proceso daugiau.. nu nebeįdomu skaitmena, nes žinau ko tikėtis, rezultatą iš kart matai, ir po to net tingiu į kompą įsikelt, tiesiog- neįdomu doh.gif o va juosta, tai fotkini, neši ryškint, skanuoji, neįsivaizduoji koks rezultatas gausis .. jaučiuosi kaip mažas vaikas, kuris vynioja skanų saldainį iš treškančio popieriuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 21, 09:49)
Svajonė + ???

Gražus koliažas 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, mergyčkos mirksiukas.gif

kristukass -> patiko spalvotasis koliažas mirksiukas.gif o tas j/b, tai nelabai man trūksta ryškumo... pirmoji foto patiko, tik ryškumo man trūksta kaip tais manęs šiuo metu nelabai žavi toks j/b parinkimas smile.gif Antrojoj nuotraukoj pažastis man pasirodė kaip purvina, tada įsižiūrėjau, o ten gi žolytės išblurintos, na nelabai man smile.gif Antrojoj norėtųsi kiek daugiau erdvės, kad bent alkūnės tilptų, bet įdėja man patinka ax.gif SDpalvotose nuotraukose patiko spalvos, ne per ryškios man, tokios dbr veža bigsmile.gif
Atsakyti
Mano namų darbai:

1. Trys daiktai. Fotografuojame tris, priešais fotoaparatą padėtus daiktus, paeiliui fokusuodami į pirmą, antrą, ir trečią. Geriausia juos dėti vieną už kito, taip išdėliojant visus tris.

user posted image
user posted image
user posted image

2. Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

user posted image
user posted image
user posted image

3. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nekeisdami atstumo iki objekto, bet zūmindami - t.y. keisdami objektyvo židinio nuotolį. Pasirenkamas fotografavimo taškas, tada vis arčiau ir arčiau "pritraukiat" objektyvu objektą. Pasirinkite “margą” nuotraukų foną, jame geriausiai matysis kaip keiciasi fonas, keičiant židinio nuotolį. Kuo didesnis židinio nuotolis tuo labiau išsiliejęs fonas turi gautis.

user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
4. Fotografuojam daiktą nekeisdami diafragmos, nezūmindami, bet fiziškai keisdami atstumą iki objekto. Iš toliau, iš arčiau ir iš visai arti. Čia irgi siūlomas kuo margesnis fonas, kad aiškiai matytųsi kaip jis keičiasi fotografuojant iš skirtingų atstumų.

user posted image
user posted image
user posted image

5. WB nustatymas. Baltą daiktą fotografuojam 2-jose aplinkose: natūraliam apšvietime ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb, pusiau automatiniu, rankiniu wb.

Natūralus apšvietimas:
A:user posted image
R:[IMG]http://img534.imageshack.us/img534/1825/nd014.jpg[/IMG

Su šviestuvais:
A:user posted image
R:user posted image
Atsakyti