Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(je t'aime @ 2011 08 20, 16:22)
sesiją atidėjom ateinančiai savaitei (jeigu pavyks), tai ta proga vėl pievose sėdėt galiu

o čia apie žmones ir jų katinus...

Man labai labai tavo zolynu nuotraukos... tokios svelnios, nostalgiskos, dvelkiancios nueinancia vasara... wub.gif

O va tos apie zmones ir katinus kazkaip neprakalbejo i mane, nors katinelis ir labai panasus i mano kazkada tureta katyte. Tiesa, katino snukutis antroj nuotraukoj labai "patieshnas" smile.gif
Atsakyti
šiandien tik skaitau, vis prisiruošiu parašyt bet nesidėlioja mintys, ryškiai oras visas čia veikia, o gal dar pilnatis kad taip jautriai čia diskutuoja kitos smile.gif Žinau viena viskas praeina ir po kiek laiko atrodo juokingai, kaip kažkas rašė kad taip nuolatos, čia gyvenimo ciklas biggrin.gif

QUOTE(paprasta @ 2011 08 20, 20:51)
smile.gif šiandien fotografavau vestuves... lijo visą dieną... smile.gif  lietus tikrai nesukliudė- aišku, grįžau šlapia kaip viščiukas, bet viskas visai gerai susidėliojo thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

smagu kad nesukliude, lauksiu foto

je t'aime nugi patinka man tos tavo žolytes, ir pareita karta fainos buvo. Ir aš noriu helioso, kokius turit pagal ka rinktis gal kas turi atsilieps. Aš canona naudoju dar adapteri reikia, gal irgi kas nepatinges parašyt koki. o jie tingėsit gausiu eiti googlint, pataupykit mano laika a... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 20 rugpjūčio 2011 - 21:35
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 20, 20:27)
rankinis mėlynuoja, marš perdaryt smile.gif

doh.gif doh.gif doh.gif Plaukus nusirauti galima... bukit zmones, pasakykite kas nors, ka as ne taip darau??? verysad.gif Be to, mano ekrane nemelynuoja... ir su pipete, taip iseina, ne taip tikrinu, nes buvau tikra, kad gerai... As supratau, kad jei r,g ir b reiksmes viena nuo kitos per daug nenutole (+-5 ribose), tada gerai. Dabar galvoju, gal tos reiksmes ne daugiau kaip -5 nuo 255 turi buti nutole? Prasau, paaiskinkit kas nors neismanelei... fool.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 08 20, 21:26)
Paprasta, šaunuole tu.  Džiugu skaityti, kad taip fainai improvizavot fotosesijos vietas. Labai lauksiu rezultatų. Pasirodyk
Gal apie tą patį ir norėjau šiandien brūkštelti, minėdama parduotuvėles ar kavines. Žinau, kas tokiomis paslaugomis naudojasi, atsilygindamas nuotraukomis. Tarkim kavinės nuotraukos už leidimą fotografuotis ten. Visai geras susitarimas. Mažesniuose miestuose turėtų puikiai veikti.

Dėkui ir pati taip džiaugiuosi... wub.gif Pavargusi... gal kiek per jautriai reaguoju į kitų žmonių išgyvenimus- vienu metu vos neapsiverkiau, kaip tėvelis gal kokia 5 minutes laikė savo dukrą apkabinęs...

Mums leido vienoje kavinukėje šiandien fotografuoti be jokių problemų smile.gif labiausiai bijojom dėl oro uosto, bet ten ypatingai gražiai priėmė- ir apsauginiai- gviešėsi pozuoti lotuliukas.gif ir informacijos kioskelio moterys thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Vuojej, kiek čia visko smile.gif

Noriu pagirti "koliažininkes" - kaip puikiai susitvarkėt, smagu žiūrėti thumbup.gif Ypatingai patiko su grybukais ir su oro balionu ir berniuku... Kaip susitvarkėt šauniai, spalvos net dera tarpusavy. Gražu žiūrėti, norėjau ir aš siūlytis, ale pamaniau, kad man dar paaugti reikia rolleyes.gif ir... labai jau stipriai augti. blush2.gif

Sandrutia -> pakomentavau flick'e, kai kurias foto. Man ko tais irgi veža dbr tie actionai, bet kiek per stipriai spalvos pakeistos pas tave ir tas vinjietavimas nelabai man žiūrisi kai kuriose nuotraukose, o šiaip tai faina, vykusi fotosesija, manau, kaip pradžiai, tai liuks smile.gif

Malūnus, gryčias jau tiek visos prikomentavo, kad jau nebesigylinu blush2.gif

je t'aime -> wa čia tai žolinėjimai, kaip man patinka spalvos, krintanti šviesa!2,3, 6 nuotraukos man labiausiai. O su katinu, tai rodo tik 2 foto, bet man norėtųsi kiek daugiau kairės pusės, kad bent pečiai matytųsi mirksiukas.gif

Maggie -> visada peržiūriu tavo festivalių nuotraukas, smagu, patiko pasižaidimai su dūmais, ten kur cigarečių nesimato ax.gif ale aš kaip tai nustojau fotografuoti chenbrą geriančią, kai jau balius įsibegėja, padedu fotiką ir sakau - nieko nebus, nėr čia ko biggrin.gif ko tais tokia nuotaika gal ar kas...

Sandrutia -> spalvos labai ryškios, bet man kažkaip šiuo metu patinka, žinok smile.gif berods flicke pakomentavau, jau nebepamenu doh.gif bet matyt, kad, nes norėjau. Ot, atmintis manoji ;DD

Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 08 20, 22:03)
tikiuosi viskas susidėlios ir jauniesiems patiks  smile.gif

tai aišku, kad patiks 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, vaje kokios cia diskusijos verda arba vire smile.gif As savotiskai i ta pacia tema noreciau paklausti blush2.gif Kadangi tema "pradziamokslis" tai man asocijuojasi su daugeliu dalyku, ne tik su nuotraukomis (t.y. jau gautu rezultatu). Kelis kartus esu kazko uzklaususi is technines puses, bet deja atsakymo nesulaukiau verysad.gif Va ir dabar vis dar matau, kad turiu bedu su fotografavimu prastame apsvietime be blico. Nu man baisios, negrazios nuotraukos gaunasi doh.gif Ir nesuprantu, ka turiu daryti, kad butu kitaip... Bandau fotografuoti keliais rezimais, keiciu nustatymus, bet bet bet... sad.gif Arba tamsu kaip siknoje (tiesa sakant nelabai zinau koks ten apsvietimas, bet taip jau liaudis sako), arba nuotraukos neaiskiu spalvu, susiliejusios, arba isvis panasu, kad labai triuksmingos blush2.gif Na zodziu man kaip zaliai (visiskai) tai butu idomu, kokie dazniausiai nustatymai naudojami tokiame apsvietime (na as cia kalbu apie paprastas namu aplinkas vakarais, net su ijungtu apsvietimu taciau nelabai galingu) ax.gif Tikrai busiu dekinga jei kuri pasidalins patirtimi 4u.gif Siandien knygyne visas knygas apie fotografija perverciau akimis, bet neradau tokios kokios noreciau (Kelby visas tris turiu).
Atsakyti
QUOTE(Lietaus sokis @ 2011 08 20, 15:25)

O kaip padaryti? blush2.gif

versciau i jb, reguliuociau levels ir curves bei deciau noiso arba tekstura:rolleyes:

QUOTE(eurik@.k @ 2011 08 20, 16:06)

? * eurik@.k

mano pirmoji foto rolleyes.gif as uz pirmaji varianta mirksiukas.gif man patiko, sauniai susitvarkei smile.gif

QUOTE(dziustik @ 2011 08 20, 16:32)
O čia mano koliažas

man grazu, tik buciau keitusi vietomis ir pritempineciau tokia pat zalios spalva ax.gif

likusias ryt arporyt pakomentuosiu Flircke 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 08 20, 21:38)
nieko nebus, nėr čia ko  biggrin.gif ko tais tokia nuotaika gal ar kas...

Sandrutia -> spalvos labai ryškios, bet man kažkaip šiuo metu patinka, žinok smile.gif  berods flicke pakomentavau, jau nebepamenu  doh.gif bet matyt, kad, nes norėjau. Ot, atmintis manoji ;DD

taip! labai tau aciu uz commentus flickre- tu pirmoji tai padarei biggrin.gif vertinu labai labai wink.gif
as irgi kazkaip megstu ryskiau, va kazkuri minejot, kad ryskiai, salotiniai, man kazkaip to ir norejosi. Kazkaip sakau, dabar ir man tikriausiai toks laikas, kad noris ir kontrasto didesnio, ir sviesumo ryskumo..

Bet, su fotiku darbuojuosi pora menesiu, o savo stiliu, tai ka noriu fotkinti - tikriausiai atrasiu dar negreit. Idomu apskritai per kiek laiko ateina tas suvokimas, Ka butent nori fotkinti, Ka butent nori perteikti per foto ir pan g.gif nes ziurint garsiu fotografu puslapius jau tikrai matosi jus tilius ir specifika nuotrauku, pas mane makalyne dar 100 procentine unsure.gif suprantu, kad per greit visko noriu, bet NORIU biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 20, 21:48)
\ Na zodziu man kaip zaliai (visiskai) tai butu idomu, kokie dazniausiai nustatymai naudojami tokiame apsvietime (na as cia kalbu apie paprastas namu aplinkas vakarais, net su ijungtu apsvietimu taciau nelabai galingu)  ax.gif 

iso 800-1600, F1.4-F2 išlaikymas 1/60 maždaug.. pas mane labai tamsu vakarais, ir apšvietimas nekoks, tai fotkinu maždaug tokias nustatymais, stebuklų tikrai nebūna prie tokio apšvietimo.. juk fotografijoje svarbiausia yra šviesa, kad ir koks geras fotikas, kad ir koks geras objektyvas, šiknoj jis gerai nefotkins smile.gif atsiprašau už palyginimą, bet jis tinkamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 20, 22:57)
iso 800-1600, F1.4-F2 išlaikymas 1/60 maždaug.. pas mane labai tamsu vakarais, ir apšvietimas nekoks, tai fotkinu maždaug tokias nustatymais, stebuklų tikrai nebūna prie tokio apšvietimo.. juk fotografijoje svarbiausia yra šviesa, kad ir koks geras fotikas, kad ir koks geras objektyvas, šiknoj jis gerai nefotkins smile.gif atsiprašau už palyginimą, bet jis tinkamas  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2011 08 20, 22:48)
Sveikos, vaje kokios cia diskusijos verda arba vire smile.gif As savotiskai i ta pacia tema noreciau paklausti  blush2.gif  Kadangi tema "pradziamokslis" tai man asocijuojasi su daugeliu dalyku, ne tik su nuotraukomis (t.y. jau gautu rezultatu). Kelis kartus esu kazko uzklaususi is technines puses, bet deja atsakymo nesulaukiau  verysad.gif  Va ir dabar vis dar matau, kad turiu bedu su fotografavimu prastame apsvietime be blico. Nu man baisios, negrazios nuotraukos gaunasi  doh.gif  Ir nesuprantu, ka turiu daryti, kad butu kitaip... Bandau fotografuoti keliais rezimais, keiciu nustatymus, bet bet bet... sad.gif Arba tamsu kaip siknoje (tiesa sakant nelabai zinau koks ten apsvietimas, bet taip jau liaudis sako), arba nuotraukos neaiskiu spalvu, susiliejusios, arba isvis panasu, kad labai triuksmingos  blush2.gif  Na zodziu man kaip zaliai (visiskai) tai butu idomu, kokie dazniausiai nustatymai naudojami tokiame apsvietime (na as cia kalbu apie paprastas namu aplinkas vakarais, net su ijungtu apsvietimu taciau nelabai galingu)  ax.gif  Tikrai busiu dekinga jei kuri pasidalins patirtimi  4u.gif  Siandien knygyne visas knygas apie fotografija perverciau akimis, bet neradau tokios kokios noreciau (Kelby visas tris turiu).

įdėk pavyzdžių, surašyk nustatymus ir manau bus kas padeda. Na sunku rašyti kai nežinai kas pas tave gaunasi, kaip nusistatai ir t.t.
Atsakyti