Įkraunama...
Įkraunama...

"Servėtėlinės" mocherinės suknelės pradžiamokslis

as ir vos izlibinau rolleyes.gif
Atsakyti
Dabar reik ir kitas izlibinti man, ieskot teks, kad vel neklausineciau lotuliukas.gif zioplu klausimu
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
as vel su klausimu del M.z. Cia reikia aki nukelti i desine ar i kaire viena aki?
Atsakyti
Aš nebeatsimenu, ką tiksliai reiškia Mz ir Mv. Bet naują ratą reikia pradėti vieną akį išmezgus arba nedamezgus. Pagal raštą turi matytis, kad tvarkingai motyvas tęstųsi.
Atsakyti
Kai perkeli M.z. viena aki nuo desinio virbalo ant kairio ir ismezgi gera aki, tai ji tampa pirma motyvo akimi. bet tada mezgant motyva pirma karta jame buna viena akimi daugiau nei kartojant motyva toliau, o paskutiniame motyve truksta akies? As nesuprantu kam tada reikia kilnoti aki, nes pagal rasta nieks ten graziau negula doh.gif Cia 41 eilute turiu omeny.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Misisipe10: 03 sausio 2012 - 18:26
Pagal šitą schemą aš numezgiau dvi sukneles ir jokių problemų nekilo. Visada buvo aišku, kur tą akį dėti, ar išmegzti, ar nedamegzti.
Atsakyti
o ta aki reik kiekvienam motyve perkelineti ar tik karta pradedant rata. As pirma kart mezgu, tai man ir kyla daug klausimu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Misisipe10: 03 sausio 2012 - 19:02
Tik pradedant ratą. Visas ratas pasistumia viena akim į kairę arba dešinę.
Atsakyti
Mielosios, pagelbėkite.
Verčiuosi aprašą mezgimo iš rusų kalbos. Ten yra kažkoks markeris akių (akims). Nerandu niekur paaiškinimo. Kas čia per daiktas?
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2012 01 03, 21:38)
Mielosios, pagelbėkite.
Verčiuosi aprašą mezgimo iš rusų kalbos. Ten yra kažkoks markeris akių (akims). Nerandu niekur paaiškinimo. Kas čia per daiktas?

Tai toks daikčiukas, kuriuo pasižymi mezginio pradžią (jei mezgi ratu), žymi reglano rankovių nuleidimo vietą, kad nereiktų kas kart skaičiuoti akių ir t.t. Tai palengvina mezgimą. Galima naudoti žiogelį, aš pasidariau iš karoliukų kabančius markerius. Gali iš spalvotų siūlų susirišt "uodegėles" ant kilpučių ir naudot.
Atsakyti
Sveikutes, noriu ir as pabandyti pirma karta megzti serveteline suknele. Gal kas turi ir galetu ikelti sios sukneles schema ir sutartiniu zenklu paaiskinima 4u.gif
user posted image
Atsakyti
sveikos visos mezgancios. atlekiu velgi pas jus. praktiskai einu i pabaiga su schema. mezgu pagal sia https://plus.google....8...&banner=pwa. truksta ir ganetinai daug ilgio. patarkit nuo kurios eiles vel man kartot rasta arba gal kurios bandet damegzti pagal kokia kita servetele. galvojau kartoti daug kartu paskutiniuosius zigzagus, tik kad neattitinka akiu skaicius. ta prasme pagal schema ismezgus paskutiniaja eile turiu 1motyvui 24akys*12=288akys, o zigzagai prasaidejo turint jei neklystu nuo 62eilutes 1 motyvuij 18akys*12=216. labai daug laisvu akiu. arba ne nuo tos eilutes bandau ziuret. pasimeciau g.gif
Atsakyti