asstukas, o kodel LV darysi LP?
[/quote]
Todel, kad lankausi pas gydytoja Treisa, nuo pernai metu, jis yra pirmasis musu vaisingumo spec., dabar priejom isvados kad reik LP, kazkaip nesinori lakstyti pas visus, manau kas gydo tas geriausiai ir zino mano situacija, ko ten pas mane ieskoti...
Nes dabar kai suvokiu kad ta pirmoji LP buvo tik kaip informacine, nustate PKS ir drilinga padare, kazkaip man rodosi kad PKS galima ir echo nustatyti...kai pradedi minti sita kelia tada daug daugiau supranti
Tik zinoma tas kad LT galeciau pasidaryti nemokamai arba uz atsidekojima daktarui, o cia tai kainuos nemazus pinigus
QUOTE(lauraz5 @ 2011 08 29, 13:07)
vargsiuke yra ir liaudisku budu...gertik, stipria kmynu arbata patikrintas budas ir daznai ja gerk...gal pramus bet kodel tau skausmai tokie baisus.... primink kas daryta tau?nematau taves savo saraselyje
Pradesiu nuo to, kad laparaskopijas per 3 metus turejau jau 2.
Pirmaja dare del 2 priezasciu:
1. 5 metus gyvenau su skausmais, kurie su kiekvienais metais stiprejo ir priejo iki to, kad likus 1-2 savaitems iki mm, tiesiog galedavau lipti sienomis is skausmo, kartodavosi kas mazdaug valanda, vaistai nepadedavo, prasidedavo mm, visi skausmai zaibiskai dingdavo.
2. Del pastojimo. Kai padare pirmaja operacija man pasake, jei planuojate vaikeli netolimoje ateityje, tai siulyciau bandyti po operacijos nieko nelaukiant, nes ale viskas sutvarkyta ir paruosta pastojimui, nes metams begant, neaiski situacija po to gali buti su pastojimu. Visgi, rado Endo III.
Po operacijos 4 menesi sekmingai pastojau, isnesiojau ir pagimdziau suneli, kuriam siuo metu neuzilgo 2 metukai.
Po gimdymo pradejau gerti KT, skausmu tokiu tikrai nebuvo, gal pamausdavo, bet tikrai neskaudedavo, o jei ir skaudedavo, tai buvo retas atvejis.
2 laparaskopija
Nuejusi pasitikrinti pas gydytoja, vel issiaiskinome, kad vel atsirado endo dariniu, cista ir pan., ir kad reiketu vel laparaskopijos, o po jos spirale "Mirena", nes pastoti kolkas neplanuoju.
Pries operacija kaip tik baigiau paskutines KT, isoperavo, po savaite pradejau teplioti ir kruojuoti (nelabai smarkiai). Ta diena, kada visa laika sulaukdavau mmm, nesulaukiau, o praejus dar kelioms dienoms, prasidejo tie kosmariski skausmai, kurie kamuodavo mane iki pirmosios laparaskopijos.
Issikankinau berods 5-6 dienas, kolkas 2 diena jau ramiau, tik pamaudzia..
Su gydytoja susitareme, kad spirale des per kitas mmm, bet as tikriausiai leksiu jau per sitas, nes manau, kad iki kitu mm, tas pats su skausmais bus, nes jokiu KT negeriu, nenoriu net pagalvoti..
O jos vat veluoja, nepamenu kiek laiko pirmaji karta po operacijos velavo..
Tai sakai, kad turetu padeti kmynu arbata, bandysiu, tikiuosi, kad nebus didelio viduriu uzkietejimo, nes kmynai, berods turi toki poveiki.
Ineza, Mane taip pat kamuojuo aštrūs, duriantys skausmai, ypač kairėje pusėje. Savo mmm turėjau sulaukt LP operacijos dieną,- nesulaukiau, tad atliko procedūrą. Taip mmm nesulaukiu jau dvi savaites, vakar nežymiai patepliojo, šiandien -nebe. Mano Gine liepė atvykt po mmm, tačiau neaišku kada jų sulauksiu, ir kamuoja neaiškus skausmas... Bandysiu brautis pas Ginę kuo greičiau.
ineza puikiai tave suprantu per 3 metus turejau 1 operacija ir 2lp.pries tai kankinausi nerealiais skausmais iki nualpimo ir tragisku skausmu tustinantis,nekalbu apie 'sokolada' nuo ciklo vidurio,per pirma lp rado n saaugu endo 2st,sake bandyti natur 6men.-nieko,seke1IUI stimuliuotam cikle-nieko,1stimuliacija be IUI.paskui,paskui po mazdaug 8 men pertraukos nezmoniski skausmai,prasikankinau 2men,vaiksciojau melyna uodega,nes vyras leisdavo ketanova,kol lp atejo 2lp rezultatai endo cista 5cm,3st endo,o ji pas mane uzlipo ant slapimo pusles,tiesiosios zarnos.zodziu liudnos zinios,o rezultato jokio,to dar negana vyras taip pergyvena del mano sveikatos kad net jokie nd mum deja neiseina.zodziu taikausi su mintim kad niekada nepavyks. as jau nebetikiu..galit nieko nesakyt nes tikejima turiu atrast pati..
[zodziu taikausi su mintim kad niekada nepavyks. as jau nebetikiu..galit nieko nesakyt nes tikejima turiu atrast pati..
[/quote]
Dievaži, Lauraz5, aip liūdna skaityt...Apie jokią gyvenimo kokybę tokiais atvejais negalima kalbėt...Aš ir, per tuos 7-erius laukimo metus nusikamavau...Ir tom itin beviltiškom minutėm guodė vis artimieji jog reikia tik nusiramint, kuo mažiau jaudintis ir tikėtis- tuomet ir visai netikėtai bus Deje, tiek iš to laukimo naudos. Galėjau ir anksčiau tą "jautį griebti už ragų".
O tu, Lauraz5, tikrai nemažai nuveikusi, gal ištikro ramaus poilsio svečioj šaly reiktų ..
[/quote]
Dievaži, Lauraz5, aip liūdna skaityt...Apie jokią gyvenimo kokybę tokiais atvejais negalima kalbėt...Aš ir, per tuos 7-erius laukimo metus nusikamavau...Ir tom itin beviltiškom minutėm guodė vis artimieji jog reikia tik nusiramint, kuo mažiau jaudintis ir tikėtis- tuomet ir visai netikėtai bus Deje, tiek iš to laukimo naudos. Galėjau ir anksčiau tą "jautį griebti už ragų".
O tu, Lauraz5, tikrai nemažai nuveikusi, gal ištikro ramaus poilsio svečioj šaly reiktų ..
Sveikutes,
as irgi su savo bedom ir klausimais Histero temute numirusi, bet gal cia esa mergaiciu, kurios esat turejusios histero (polipai, pertvareles)? Jau trecia savaite, kaip skauda pilva, jau pradeda siek tiek varginti, nes nieko veikti negaliu, guleti dar guliu, bet judeti sunkiau. Idomu cia normalu
as irgi su savo bedom ir klausimais Histero temute numirusi, bet gal cia esa mergaiciu, kurios esat turejusios histero (polipai, pertvareles)? Jau trecia savaite, kaip skauda pilva, jau pradeda siek tiek varginti, nes nieko veikti negaliu, guleti dar guliu, bet judeti sunkiau. Idomu cia normalu
sanzile vargsiuke..taip ir kankinies iki siol?taigi pasuk gydytojui po kokios 13val,nesamone taip ilgai kentet..
Zemyna aciu tau to man ir reikia..kad kas 'pasedetu'kartu..
Ziurkyte,manau visas sveikimas priklauso nuo zmogaus ir nuo galbut nuo gyd istaigos..nes pirma lp turejau kmuk'e tai po 10dieu vaiksciojau kaip sena bobule..sveikau ilgai..o per antra mane operavo P.V tai jau 3diena po lp jauciausi puikiai ir varinejau kaip naujai gimus..net darzan ejau ravet!jei reiktu dar turet lp rinkciausi tik P.V..
Ingira..dar mano vienas skaudulys,tevu nemeile ir nepalaikymas..deja maniesiems rupi tik sava gerove ir materializmas..vienintele dukra deja nerupi. del kelioniu kaip as sakau tikimes geriausio ruosiames blogiausiam,taupom bustui didesniam nes galvojam jei nepavyktu pasimti mazyli..db musu bustas per mazas..
Zemyna aciu tau to man ir reikia..kad kas 'pasedetu'kartu..
Ziurkyte,manau visas sveikimas priklauso nuo zmogaus ir nuo galbut nuo gyd istaigos..nes pirma lp turejau kmuk'e tai po 10dieu vaiksciojau kaip sena bobule..sveikau ilgai..o per antra mane operavo P.V tai jau 3diena po lp jauciausi puikiai ir varinejau kaip naujai gimus..net darzan ejau ravet!jei reiktu dar turet lp rinkciausi tik P.V..
Ingira..dar mano vienas skaudulys,tevu nemeile ir nepalaikymas..deja maniesiems rupi tik sava gerove ir materializmas..vienintele dukra deja nerupi. del kelioniu kaip as sakau tikimes geriausio ruosiames blogiausiam,taupom bustui didesniam nes galvojam jei nepavyktu pasimti mazyli..db musu bustas per mazas..
zinau negali but kitaip.tik biski mane ismuse is veziu,todel cia taip ir gaunas.