Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Sveikos 4u.gif
QUOTE(Kuisis @ 2011 09 07, 13:22)
pusiau į temą: gal  kas plačiau domėjotės ir žinot ar endometriozė prasideda iškart su pirmom mėnesinėm, ar gali atsirasti iš esmės, bet kokiam "vaisingame" moters amžiuje? g.gif

Aš skaičiau, kad daugeliu atvejų ji paveldima... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kiva @ 2011 09 07, 13:38)
Sveikos 4u.gif

Aš skaičiau, kad daugeliu atvejų ji paveldima... sad.gif

taip paveldima, bet aš ne apie tai. turiu galvoje, atvejus, kai pavyzdžiui žmogus turi kokių nors bacilų bet nebūtinai suserga ir tik esant tam tikrom sąlygom liga pasireiškia. kaži ar aš čia aiškiai išsireiškiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2011 09 06, 23:26)

Kristinuke, žinai, kad aš ( ir ne tik aš, čia visas būrys) su Tavim. viskas bus gerai  mirksiukas.gif  kaip tavo pūslė, aprimo ?

Ačiū, ačiū 4u.gif Aš taip pat su jumis ir už jus.
Pūslė mano keistoka unsure.gif Po antibų dozės jau žiauriai nebuvo užėję, vakar pasėdėjau dar ant bulvių garų doh.gif Tikiuosi, kad nepakenks man jos cirkai. Nors kita vertus, gal man ne vien pūslė, o kokia dar zaraza, panaši į šlapimo pūslės uždegimą. Tai dar gerųjų bakterijų prie viso ko įsigrūdu ir palaimingai laukiu rytojaus. Manau, kad sodinsiuos 2-3 embrioniukus, bet atsižvelgsiu į pono gydytojo nuomonę, kurios dar nežinau.
Dieną esu rami, o naktis išdavikė parodo, kad pasąmonėje verda, oi, kaip verda. Sakau vyrui, argi nekeista: mes LT abu laukiam, kol kažkur LV bando susidraugauti motariškaitės su vyriškaičiais vardan naujos gyvybės rolleyes.gif Ot, laikai atėjo. umn.gif
Papildyta:
QUOTE(Kuisis @ 2011 09 07, 12:52)
kristinuke, sėkmės tau, ir nesvarbu kiek įsodinsit, bile visi " prigytu"

Tai mūsų tikslas ir yra, kad "prigytų". Bet kaip žinoti, kiek jų žada "prigyti"... Kai vyrui leidau pasirinkti, tai net bijo minties apie trynukus biggrin.gif Nors žiūrėdama IVF statistiką nemačiau, kad kam būtų gimę trynukai įsodinus tris embrioniukus. Bet daugiau įsodinus, didesnė galimybė gal, kad kažkuris iš jų panorės visom keturiom įsikibti.
Atsakyti
Mergaites, gal kuri girdejote apie sias tebletes ? g.gif vakar mano gydytoja uzsimine apie galimybe gerti tokius vaistukus, bet israse paprastus KT. I klausima kuom jos geresnes uz tokia kaina, tik nusisypsojo ir sake, kad reklama brangiai kainuoja. Pasidalinkit, gal kuri ka daugiau zino 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DruiDe: 07 rugsėjo 2011 - 14:07
druide,tokiu vaistu negirdejus,bet paskaityk lapeli atidziau,tai vaistai kurie slopina endo simptomus,is pradziu raso endo gydyt,o skliausteliuose paaiskinimas,kad slopinti simptomams..ir dar sudeti paziurek,sudetine dalis progesteronas..tai koks gi skirtumas tarp dufastono ir sito?as kolkas nematau,reiks namie pasinagrineti..ar tik ji ta gyd reklama neuzsiima?
Atsakyti
siek tiek panagrinejau,kiek suprantu abieju preparatu sudedamoji dalis progesteronas,tik kad kainu skirtumas lb didelis,duphastonas beveik 4kart pigesnis,o ir ano anotacija man nelimpa..kas is to kad simptomai nuslopinami jei endo nestabdoma..nu blin nesuprantu kodel gyd to nepaaiskina?gerai kad pasirinkai KT.
Atsakyti
QUOTE(Kuisis @ 2011 09 07, 13:43)
taip paveldima, bet aš ne apie tai. turiu galvoje, atvejus, kai pavyzdžiui žmogus turi kokių nors bacilų bet nebūtinai suserga ir tik esant tam tikrom sąlygom liga pasireiškia. kaži ar aš čia aiškiai išsireiškiau g.gif

pirmam psl yra n informacijos, bet vat tame ir yra bjaurumas, kad niekas nezino apie sia liga daug tik spejimai...nei kaip ji atsiranda, nei kas ja lemia doh.gif mano atveju buvo taip: pries nutariant susilaukti maziuku pries tai geriau KT vos ne 5 metus....bet nutraukus nepastojau schmoll.gif vat ir klausimas atsirado....kada ji man prasidejo g.gif jei visus tuos 5 metus geriau KT, ji kaip ir neturejo reikstis, bet ir nutraukus nepastojau, vadinasi ji arba bujojo prie KT gerima arba KT gerimo metu...vat ir neatseku galu doh.gif bet jei ji jau buvo prie KT gerima tai jus galit isivaizduoti, kad ji pas mane atsirado kai man buvo 16 metu blink.gif doh.gif blink.gif SIAUBAS blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2011 09 07, 16:03)

Papildyta:

Tai mūsų tikslas ir yra, kad "prigytų".

laikau kumstukus ir linkiu, kad prigytu ir labai tvirtai!:)
Atsakyti
QUOTE(lauraz5 @ 2011 09 07, 18:08)
pirmam psl yra n informacijos, bet vat tame ir yra bjaurumas, kad niekas nezino apie sia liga daug tik spejimai...nei kaip ji atsiranda, nei kas ja lemia doh.gif mano atveju buvo taip: pries nutariant susilaukti maziuku pries tai geriau KT vos ne 5 metus....bet nutraukus nepastojau schmoll.gif vat ir klausimas atsirado....kada ji man prasidejo g.gif jei visus tuos 5 metus geriau KT, ji kaip ir neturejo reikstis, bet ir nutraukus nepastojau, vadinasi ji arba bujojo prie KT gerima arba KT gerimo metu...vat ir neatseku galu doh.gif bet jei ji jau buvo prie KT gerima tai jus galit isivaizduoti, kad ji pas mane atsirado kai man buvo 16 metu blink.gif  doh.gif  blink.gif SIAUBAS blink.gif

Mano atvejis panašus, tik aš KT gėriau 10 metų...Nutraukus iškart nebandžiau pastoti..Manau per tą laiką ji pas mane ir atsirado sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kiva @ 2011 09 07, 17:35)
Mano atvejis panašus, tik aš KT gėriau 10 metų...Nutraukus iškart nebandžiau pastoti..Manau per tą laiką ji pas mane ir atsirado  sad.gif

as niekad negeriau KT,bet jeigu tai susije su bacilom-tai tikrai turejau situ negeru draugu-chlamidiju... frusty.gif gal jos itakojo endo atsiradima... unsure.gif
o del paveldimumo-tai daugiausia bijojau piktybiniu navyku po IVF-o ir IUI,nes mama mano mire nuo kruties vezio... verysad.gif netgi pas mamologa lankiausi,bet lyg ir nieko blogo nerado... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(briukele @ 2011 09 07, 19:33)
as niekad negeriau KT,bet jeigu tai susije su bacilom-tai tikrai turejau situ negeru draugu-chlamidiju... frusty.gif gal jos itakojo endo atsiradima... unsure.gif
o del paveldimumo-tai daugiausia bijojau piktybiniu navyku po IVF-o ir IUI,nes mama mano mire nuo kruties vezio... verysad.gif netgi pas mamologa lankiausi,bet lyg ir nieko blogo nerado... unsure.gif

siaip negirdejau kad chlamidijos itakotu endo atsiradima, bet kas cia gali zinoti...ir visokie IUI, IVF gryni hormonai irgi gali isprovokuoti...kas ten zino ka jie ten gali padaryti doh.gif cia apie bacilas kalbejo kaip apie pvz mirksiukas.gif
Atsakyti
ai, dabar visur tyko visokie pavojai musu sveikatelei...ir maiste, ir ore, ir vaistuose... vis tik anksciau zmones sveikesni buvo...
Atsakyti