jei nesupyksit aš kurį laiką pabūsiu pasislėpusi....
dėl diferelino/zoladex.... nežinau kaip kitur, bet man ir operavusi gydytoja (pasisekė susisiekti vėliau) ir ta gydytoja (irgi chirurgė, dirbanti RK) pasakė, kad diferelinas skiriamas TIK po laparaskopijos, kurios metu patvirtinama endo. ir tuomet per pusmetį (na gal iki metų irgi įmanoma, bet man kažkodėl akcentavo pusę metų) galima skirti kompensuojamus.
man nelabai suprantama kodėl. juk jei jau nustatyta endo, tai ir bus. negi kaskart turi darytis operacijas, kad įsitikintum, kad yra ?
dar neteko skaityti/girdėti, kad kam nors endo visiškai dingo. galbūt po nėštumo ir sumažėjo, nustojo plisti, bet kiek suprantu ji vis tiek yra. na, drįsčiau prilyginti vėžiui, tik tiek kad nuo endo nemirštama... bet kai pagalvoji kiek ji sukelia šlykščių pojūčių tai tik verkti norisi...
ir tai gali suprasti, tik pati toj pačioj valtyje sėdinti...
pvz, man visą šią savaitę skaudėjo pilvą, jaučiau abi kiaušides... nuotaikų kaita nežmoniška, o dar tas reikalas su vaistų gavimu....
pasiguodžiau kolegei, kad man pms, o ji "nesąmonė", arba užvelia, kad girdi diedas nuo visko vaistas...
kaip gerai toms, kurios nežino, kas tas pms... kaip gerai joms, kad gali bet kada, bet kaip, bet kur su vyru paišdykauti, kaip gerai joms, kad pirmosiomis mėmių dienomis nesiraito ir nealpsta iš skausmo, kad nesukyla temperatūra vos ne iki 38, ir gydytojai nesako, kad tai normalu. ir kaip gerai joms, kad užtenka tik pabandyti pastoti mėnesį, pusmetį, metus ir tai pavyksta....
man endo trumpina gyvenimą. ji nėra matoma, ji nepalieka žymių randų išorėje, ji tik subjauroja tiek kūną, tiek dvasią.... ir niekas to nesupras. tik ta, kuri nešioja savyje endometriozę ir kurį ją jaučia visaip kaip.
gi būna, kad kitos atsitiktinai sužino, kad endo yra, nors ničnieko nejaučia....