Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

Merginos , dar truputį ne į temą, bet labai man svarbu . Bandziau truputį
( maždaug iš 40 g sviesto )pasidaryti ghi, kaitinau stiklinėje įstačius į puodą su vandeniu, nes nedidelis kiekis. Viskas gavosi gerai, nupyliau , bet po kiek laiko mano sviestukas sutirštėjo kambario temperatūroje(apie 22 laipsniUS) ir nebėra skystas. Nėra jis labai kietas, bet lašint tai niekaip , čia normaliai ar blogai ?
Atsakyti
Mano ghi iš kilogramo ir dar karštas, tai nežinau... O tos druskos ne tik šviestuva, didelį gabalą naudinga būtų pirtyje pastatyti... Vokietijoje tokioj druskinėj pirty buvau,labai įdomiai, ant druskos laša vanduo virš krosnelės padėkle ir ta druska pamažėl tirpsta ir garuoja...
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 23, 22:37)

Jau ne pirma karta isitikinau, kad komponentu kiekis nelemia kokybes. Jei viska gerai parinkti, 10-12 indigridientu, ar net maziau, iskaitant EA , pakanka kokybiskam kremui. Bet cia tik mano nuomone ax.gif

100 % pritariu: gerai subalansuotas is nedidelio kiekio ingridientu ir be ypatingos gausos pagerinimu duoda puiku poveiki thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(nodo @ 2011 08 25, 22:10)
( maždaug iš 40 g sviesto )pasidaryti ghi, kaitinau stiklinėje įstačius į puodą su vandeniu, nes nedidelis kiekis. Viskas gavosi gerai, nupyliau , bet po kiek laiko mano sviestukas sutirštėjo  kambario temperatūroje(apie 22 laipsniUS) ir nebėra skystas.  Nėra jis labai kietas, bet lašint tai niekaip , čia normaliai ar blogai ?

cia normaliai. kaitinimo budu is sviesto pasalinami baltymai, lieka tik riebalai, todel jis ir negenda labai ilgai palyginus su paprastu sviestu.
beje ghi sviesta apskritai naudoja kosmetikai: veido ir kjuno ordos prieziurai, ne tik nosytei, pati kremo su juo nedariau, bet rankas pasitepus pojutis superinis. nuo skilinejimu beje padeda smile.gif kam aktualu.
Atsakyti
QUOTE(nodo @ 2011 08 25, 22:10)
( maždaug iš 40 g sviesto )pasidaryti ghi, kaitinau stiklinėje įstačius į puodą su vandeniu, nes nedidelis kiekis. Viskas gavosi gerai, nupyliau , bet po kiek laiko mano sviestukas sutirštėjo  kambario temperatūroje(apie 22 laipsniUS) ir nebėra skystas.  Nėra jis labai kietas, bet lašint tai niekaip , čia normaliai ar blogai ?

Jis ir būna kaip minkštas sviestas. O lašinti ir nereikia, tiesiog sutepti nosytę pirštuku iš vidaus( labai paprasta smile.gif) . O norint lašinti galima mažą kiekį pašildyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 26 rugpjūčio 2011 - 10:23
Ačiū mergaitės 4u.gif Nuo vakar jau tepliojamės, reikės daugiau šito gėrio pasidaryt .

O ar esat kuri bandžiusi daryti piliarožių fitolį ? Pasiskyniau žiedų ir galvoju ar verta užpilti kokiu aliejum ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nodo: 26 rugpjūčio 2011 - 11:18
Aš kekviena sestadieni pridsidarau ivairiu kremu, odai , plaukams, kunui ir t.t. su durkyte vakarais pas mus SPA vyksta biggrin.gif
Atsakyti
Milijoną ingredientų aš naudoju... ax.gif Prisipirkau ir viską norisi išbandyti, tai viena priežastis. Kita - kai darai su konkrečiu tikslu, nori nors kokio gydomojo poveikio, tenka dėt kas galį tą problemą spręsti, lakišių kreme viskas surinkta neatsitiktinai, vienintelio drėkinančio komplekso ten galėtų nebūti, bet nėra hialurono, tai dėjau, eteriniai irgi neatsitiktiniai... Jūs dedat cinko oksidą kaip apsaugą nuo saulės, aš labai mažai - kap darantį raminantį poveikį žvynelinei... Seniau maišydavau pirktinį vaikišką kremuką su cinko tepaliuku ir dar pelenais kartais. Na ir didelės koncentracijos man nepatinka,gal aš pernelyg jautri. Net vaistus dažnau naudoju vaikiškom dozėm. Kai įdėjau rozmarinų EA 2 lašus į 50 ml. veidui kremo, man kaito(jis gi plečia kraujagysles), kitą kartą galvoju, švelniau bus CO2, mažiau bet vistiek jaučiau, daugiau jo veidui visai nenaudoju ir galiu patart atsargiai naudot visoms kurios turi prasiplėtusias kraujagysles.
Vakar pasidariau kėnių hidrolato. Liuks, spygliuočiais kvepia, vos matėsi EA ant viršaus. Beje, kai matau kad eterinio kažkiek skyrėsi, pabaigus indą nuo kurio lašėjo nušluostau popierine servetėle(ten EA būna psisikaupę) ir tada ją padedu tualete ( užsikiša pas mane už bakelio, ten taip nemažai vietos yra), gaunasi natūralus kvapiklis. Šiandien ten net Alioniuko gaiviklio kvapą permuša, savaitę mažiausiai veiks. 4u.gif
Atsakyti
O ar esat kuri bandžiusi daryti piliarožių fitolį ? Pasiskyniau žiedų ir galvoju ar verta užpilti kokiu aliejum ar ne?
[/quote] Neturiu šio gėrio, bet yra 13 temos 43 psl. labai įdomus Alioniuko aprašytas būdas pasidaryti piliarožių ištraukai, pabandykit 4u.gif (Nemoku nuorodos gudriai įkelt...)
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2011 08 25, 19:51)
Idomi nuoroda  g.gif Pažiūrinėjau, o gi žiūriu yra net himalaju druskos ale dezikai (kaip kad alūno)  unsure.gif idomiai...
BlueFire, o kai atsiunčia tą druską, ji principe ir yra tokia su skyle viduje? Galvoju, jei užsisakius tokios formos kilograminį druskos, tai ten gali ir šviestuvą iš jos pasidaryti, juokingai nebrangiai gautusi  g.gif

kilograminis biski per mazas lempai, reiktu bent 2 kg. ta skyle vidury nera didele, kokie 3-4 cm

is ekologisku dezodorantu man labiausiai ir patinka sitas druskinis - nes nei vienas is ju vis tiek neveikia taip kaip perspirantas. ir nebeperku spec. apgludintos druskos dezikui, o susiskaldziusi didesni gabala palaikau per nakti vandeny, pasidaro toks aptakus, nugludintas ir naudoju kaip dezodoranta
Atsakyti
Norejau paklausti 4u.gif Anksciau naudodavau emulsini vaska is Aromanatural. Viskas pavykdavo. Dedavau priklausomai nuo norimos konsistencijos 2-5 g i 50-60 ml kremo. Bet siuo metu nusipirkau emulsikli is Akomaskincare. http://www.akomaskin.../477/emulsiklis
Ir nesuprantu, kaip ji naudoti. Ant pakuotes jokios informacijos nera. Jis milteliais. Dariau pagal iprasta recepta, dejau 3 g i 50 ml kremo, vandens su aliejine fazes susijunge, bet konsistencija kaip losjono, skystutele blink.gif gal jis skirtas kam nors kitam? Ir gal kas nors naudojo, tai pakomentuotu, kaip ji naudoti ax.gif
Atsakyti
Sakyčiau kad tai AZ emulsiklis Nr.3, glyceryl stearate. Man viskas susijungė, net gana tvirtas kremukas gavosi su 6proc. emulsiklio, paskystino kai sulašinau drėkinantį kompleksą, bet ne pienelis vistiek... Gal ir jums kokie priedai, konservantas taip suveikė? Pasiskaitykit apie jį AZ 4u.gif
Atsakyti
[quote=Agnė/Ramutė,2011 08 26, 14:31]
[/quote] Neturiu šio gėrio, bet yra 13 temos 43 psl. labai įdomus Alioniuko aprašytas būdas pasidaryti piliarožių ištraukai, pabandykit 4u.gif (Nemoku nuorodos gudriai įkelt...)
[/quote]

notworthy.gif Einu ieškot, pati sėdžiu vienuoliktoj temoj
Atsakyti