Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(nikofija @ 2011 08 25, 01:03)
Man irgi nosis greitai džiūsta. Tepdavau alyvuogių aliejum. bet dar blogiau.Dabar džiaugiuosi atradusi lydytą sviestą. Labai gerai nosytei. Ir kai pakraujuoja galima tepti, nesusidrao šašas, kuris po to vėl ir vėl būna nukrapštomas, pasaka be galo. O jau susidariusį šašą suminkština ir jo tuoj pat nebelieka. Neskatina kraujavimo, o toks jausmas, kad stabdo, priešingai aliejui.


Ačiū 4u.gif Niekad nebūčiau pagalvojus. Būtinai pabandysiu.
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 08 24, 22:03)
Man irgi nosis greitai džiūsta. Tepdavau alyvuogių aliejum. bet dar blogiau.Dabar džiaugiuosi atradusi lydytą sviestą. Labai gerai nosytei. Ir kai pakraujuoja galima tepti, nesusidrao šašas, kuris po to vėl ir vėl būna nukrapštomas, pasaka be galo. O jau susidariusį šašą suminkština ir jo tuoj pat nebelieka. Neskatina kraujavimo, o toks jausmas, kad stabdo, priešingai aliejui.


cia tai tikrai superinis dalykas thumbup.gif , apie sviesta ghi kalbate? ax.gif , pries kokius 7metus gaminau toki sviestuka be eteriniu alieju, lasinau i nosi, dabar dar kamparo arba metu EA dedu (vaikui be ju). Labai paprasta pasigaminti, reikia gero nesuraus (!) sviesto, is 100g iseina apie 70g sviesto ghi, papjaustyti nedideliais gabaliukais, pastatyti ant vandens voneles, maisyti kol ishsilydis, tada uzkaitinti, ir sumazinti ugni iki minimumo, neuzdengiant laikyti taip apie valanda, kol pavirsius nebus sviesus, nes i dugna nuseda visi baltymai. Pavirsiu nugriebti (tai ir yra ghi), o jei likusi dalis sviesiai ruda tada viskas gerai pagaminta.
Ghi galima laikyti menesiais, valgyti zymiai sveikiau, ir i nosi lasinti 4u.gif , as supilu i buteliuka su lasintuvu. Jei laikyti saldytuve, kiek sustings, tada pries naudojima galima pastatyti ant radiatoriaus ir panasiai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(eglute82 @ 2011 08 24, 12:24)
bet ji galima naudoti ir viena pati, ar ne unsure.gif
aciu uz info 4u.gif

galima, bet tada reikia labai dideli kieki deti net iki 20%, o tai nera labai gerai, nors AZ ir rekomenduoja, bet is patirties galiu pasakyti, kad geriau naudoti ne viena, ir kremas stabilesnis 4u.gif bei svelnesnis
Papildyta:
QUOTE(eglute82 @ 2011 08 24, 12:52)
gal galite ideti nuoroda 4u.gif


stai cia 4u.gif (siuntimas apie 70-80lt verysad.gif)
Papildyta:
QUOTE(witulee @ 2011 08 24, 18:45)
Alioniuk, aciu aciu aciu  4u.gif  Viska labai aiskiai paaiskinai. Atsivere akys  biggrin.gif


prasom, jei padejo rolleyes.gif
Atsakyti
Alioniuk, man draugė pasakojo apie ghi sviestą..bet aš niekaip nesuvokiu, kodėl jis sveikesnis nei paprastas sviestas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 25, 09:00)
cia tai tikrai superinis dalykas thumbup.gif , apie sviesta ghi kalbate? ax.gif  , pries kokius 7metus gaminau toki sviestuka be eteriniu alieju, lasinau i nosi, dabar dar kamparo arba metu EA dedu (vaikui be ju). Labai paprasta pasigaminti, reikia gero nesuraus (!) sviesto, is 100g iseina apie 70g sviesto ghi, papjaustyti nedideliais gabaliukais, pastatyti ant vandens voneles, maisyti kol ishsilydis, tada uzkaitinti, ir sumazinti ugni iki minimumo, neuzdengiant laikyti taip apie valanda, kol pavirsius nebus sviesus, nes i dugna nuseda visi baltymai. Pavirsiu nugriebti (tai ir yra ghi), o jei likusi dalis sviesiai ruda tada viskas gerai pagaminta.
Ghi galima laikyti menesiais, valgyti zymiai sveikiau, ir i nosi lasinti 4u.gif , as supilu i buteliuka su lasintuvu. Jei laikyti saldytuve, kiek sustings, tada pries naudojima galima pastatyti ant radiatoriaus ir panasiai smile.gif
Papildyta:




Oho koks procesas . Aš galvojau tiesiog išlydyti užkaitinus vandens vonelėj. Tai vadinasi valandą laiko reikia ant minimalios ugnies kaitinti ? O sviestas tinka maistinis iš parduotuvės ar ne? Bandysiu kaime paprašyt kad sumuštu sviesto, ar tiktu kažin? Atsimenu kažkada seniai panašų sviestą draugė elergiškam vaikui darydavo .
Atsakyti
Mes Ghee sviestą jau senokai naudojame. Perkame, tokį
Ghee sviestukas
Atsakyti
QUOTE(nodo @ 2011 08 25, 10:29)
Oho koks procesas . Aš galvojau tiesiog išlydyti užkaitinus vandens vonelėj. Tai vadinasi valandą laiko reikia ant minimalios ugnies kaitinti ? O sviestas tinka maistinis iš parduotuvės ar ne? Bandysiu kaime paprašyt kad sumuštu sviesto, ar tiktu kažin?  Atsimenu kažkada seniai panašų sviestą draugė elergiškam vaikui darydavo .

temutė SM . Bandžiau daryti Ghee sviestą, puikiai gavos iš parduotuvinio 82 procentų riebumo. Labai skanus, toks karamelizuotas sakyčiau.. O močiutė pasakojo, jog jos mamutė per karą namuose taip buvo prilydžiusi sviesto, kad jei tektų bėgti, pasiimti ir ilgai negestų..

Atsakyti
Tai ką, teks daryt sviestą, į margarinus ant sumuštinio kreivai žiūriu bet tepu.
4u.gif Alioniuk, buvai senesnėse temose užsiminus kad turi kažkokį nepamainomą konservantą iš rusijos, dėkui už nuorodą. Noriu nusipirkt, jei kas dar pageidauja iš Utenos ar kelios kurios pačios išsidalintų iš Vilniaus - galiu nupirkt (tikiuos sugebėsiu, iš Rusijos nieko dar nesu pirkusi), nebūtų siuntimas toks brangus... Kas dar ten stebuklingo yra?
Vakar kremų nedariau, merkiau augalėlius ir ieškojau, kas gero auga šalia namų. Akys užkliuvo už kėnio ( pas mane Abies koreana ir siberica), paieškojau informacijos. AZ yra du kėnių eteriniai, bet kitokių, balzaminio ir dar kažkokio. Rusiškam internete atradau, kad kėnis - seniai vartojamas liaudies ir oficialioj medicinoj, stiprus baktericidas ir t.t. Daug ten apie jį. Pamerkiau į aliejų kankorėžių pasmulkinus, sakai aliejuje labai gerai tirpsta. Naudoja spyglius, kankorėžius, sakus, žievę... Eterinį aliejų, nuovirus, balzamą ( va kaip jį daro tai neparašyta, slaptas matyt receptas).
Kas neturi mažų vaikų ar gyvūnėlių, galima bandyt į indą verdančio vandens įmest kankorėžį, teigia kad oras patalpoje tampa sterilus ir aišku pakvimpa pušimis... Kėnis iš pušų, eglių veikia stipriausiai. Jaunuose spygliuose vitamino C kaip juoduosiuose serbentuose.
Bet žinoma - pasitikrinkit, ar jums tinka ir galima vartoti. Reikėtų kažkokį tokį įspėjimą patalpinti pirmame temos puslapyje...
Dar dėl BTMS prisiminiau. Dėjau į kietą šampūną, bet šiek tiek abejodama ar nekimš plauko šaknies maišelio, tai va, patikrino mano šaknis mikroskopu, viskas gerai, jokio brudo nesikaupia, galima dėt drąsiai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 25, 11:35)
  4u.gif  Alioniuk, buvai senesnėse temose užsiminus kad turi kažkokį nepamainomą konservantą iš rusijos, dėkui už nuorodą. Noriu nusipirkt, jei kas dar pageidauja iš Utenos ar kelios kurios pačios išsidalintų iš Vilniaus - galiu nupirkt (tikiuos sugebėsiu, iš Rusijos nieko dar nesu pirkusi), nebūtų siuntimas toks brangus... Kas dar ten stebuklingo yra?

kas ten per konservantas? blush2.gif
Atsakyti
Alioniuko žinutėje aukščiau nuoroda yra, sausas konservantas
Atsakyti
Sveikos smile.gif jungiuosi prie jūsų, pradėsiu nuo to, kad eisu skaityti sena stemas.

Patirties turiu nulį, tik tiek, kol laukiausi pasimaišydavau aliejukus pilvukui tepti.

Gal patarsit nuo kokio receptelio pradėti, norėčiau pasidaryti kremuką veidui, kol kas paprastą, drėkinantį.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 24, 10:55)
   4u.gif  Sveika atskridus, Nodo, sėkmės raganavimuose  friends.gif Aš dešimtoj temoj...


Ačiū ,aš irgi dešimtoj biggrin.gif Jau greit pasivysim mirksiukas.gif


PUCA, patarčiau pradėt nuo pačių pirmųjų temų, ten visas pradžiamokslis yra.Ar bent jau nuo šios temos pirmosios žinutės . Ir žinoma bloguose didžiuliai lobiai slypi mirksiukas.gif

Labai dėkinga dėl paaiškinimų apie ghi sviestą 4u.gif Tiek prisikankinau su tom vaikų nosim. Šiandien bus didžioji raganos naktis, vyras su vaikais išvažiuoja kaiman, o aš virsiu, tepsiu, plaksiu ... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nodo: 25 rugpjūčio 2011 - 11:27
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 25, 12:00)
Alioniuko žinutėje aukščiau nuoroda yra, sausas konservantas

maciau ir as, kad kazkoks sausas.. bet mane domina konkretus pavadinimas, INCI ir pan. dalykai.. o tada ir bus matyt ar man reikia jo ar ne..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 25 rugpjūčio 2011 - 11:48