Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(alioniukas @ 2011 07 14, 08:51)
tik kai ka siunciausi is Rusijos. bet nepakeiciama konservanta milteliuose naudoju

gal galite ideti nuoroda 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Gal galite pakonsultuoti kaip pasidaryti melisų hidrolatą? Turiu savo eko mwlisų tik va nelabai aišku kaip tą hidrolatą pagamint blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pliushke @ 2011 08 24, 16:32)
Sveikos merginos,
Gal galite pakonsultuoti kaip pasidaryti melisų hidrolatą? Turiu savo eko mwlisų tik va nelabai aišku kaip tą hidrolatą pagamint  blush2.gif  4u.gif

Čia aprašyta 4u.gif
Atsakyti
Melisos labai geras gėris, užsipilkit aliejum! Nedaug turiu, tai hidrolatui gaila buvo...Man labai patiko iš paprasčiausios Maksimos ekologiškas alyvuogių, baigiau iš italijos parvežtą auksą, ieškojau kuo pakeist... 0,5 litro apie 18 litų, o va pirkau ekologiškų prekių parduotuvėj (ne internetinėj) Vilniuje 0,75 už 40litų super gryną netūralų ir nepatiko, nei kvapo nei skonio... Mano kaime ekologiškų daugiau nėra apart Maksimos skyrelio.
Dar buvo klausimas dėl pieno rūgšties - pirkau AZ. Nedideliam kremo kiekiui reikėtų pirma atsiskiesti ir tada lašais lašint, kad nepadaugint. Dėjau ją kad kremas rūbų nedažytų, ir dar žinau kad žvynelinei parūgštinimas gerai, odą minkština, o vaisių rūgštys netinka. PH gavosi idealus, 5,5, jei tikėt juostelės matavimu nelabai tiksliu...
Dar iš savo patirties ( senatvės požymis pamokslauti) - lanolino kapsulę žiemą naudodavau po dušo kūnui, veidui, sumaišau turinį delne su kremu kuriuo tepsiuos (ar indely, kai kremas skystas) ir tokią kaip kaukę kartą į savaitę maždaug susitepu. Arba vitaminą E, irgi taip pat, ypač veidui patinka. Jo dabar dedu į visus kremus dėl poveikio odai, ne tik todėl kad antioksidantas. 4u.gif
Atsakyti
Babi, ačiukas už nuorodą 4u.gif . Reiks išbandyt, gal pavyks.
Agne/Ramut, ačiukas už patarimą smile.gif
Atsakyti
O gal galit pasakyti ar galima kuriuo nors aliejumi tepti šešiamečiui nosies vidų ? Labai sausėja nosytė viduj, jis šiek tiek elergiškas, tai kai kas sudirgina, niešti nosį, ji išsausėja viduj ir dar kraujas retkarčiais pabėga. Tai vat ir mąstau gal ką natūralaus pabandyt g.gif

Ir ačiū visoms atsakiusioms dėl plaukų, šiaip aš irgi visada ant sausų darydavau, o vat matyt persiskaičiau ir pradėjau blūdyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nodo @ 2011 08 24, 21:02)
Ir ačiū visoms atsakiusioms dėl plaukų, šiaip aš irgi visada ant sausų darydavau, o vat matyt persiskaičiau ir pradėjau blūdyt  doh.gif

Aš visada sudrėkintus plaukus tepu:)
Atsakyti
QUOTE(nodo @ 2011 08 24, 20:02)
O gal galit pasakyti ar galima kuriuo nors aliejumi tepti šešiamečiui nosies vidų ? Labai sausėja nosytė viduj, jis šiek tiek elergiškas, tai kai kas sudirgina, niešti nosį, ji išsausėja viduj ir dar kraujas retkarčiais pabėga. Tai vat ir mąstau gal ką natūralaus pabandyt  g.gif

Ir ačiū visoms atsakiusioms dėl plaukų, šiaip aš irgi visada ant sausų darydavau, o vat matyt persiskaičiau ir pradėjau blūdyt  doh.gif

Aš saviškėms tokiu atveju sviestmedį naudoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 08 24, 21:21)
Aš visada sudrėkintus plaukus tepu:)

as irgi tik dregnus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš visada tepdavau sausus, paskui kai pradejau šią temą skaityti pagalvojau kad sudrėkintus būtų naudingiau tepti, kaip ir veido bei kūno odą. Prieš porą dienų pasidariau kaukę ant šlapių plaukų, tai kaip man viskas varvėjo doh.gif Tiesa aš ir aliejaus nepagailėjau, tai išbuvau tik valandą apsitepliojus .Pagalvojau kad jau gal ieškau dantų ne toj vietoj doh.gif Nutariau pasiklausti pas jus, pasirodo darote įvairiai. Turbūt pasidarysiu vandeninį purškalą su visokiais pagerinimais, kurie tirpsta tik vandeny, apipurkšiu visus plaukus ir tada ištepsiu šaknis ir plaukus aliejum su kitais pagerinimais, kurie maišomi su jais. Gal taip bus efektyviausiai.

O del vaiko aš irgi pagalvojau apie sviestmedį ir dar apie alyvuogių aliejų.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 24, 09:55)

Dar dėl sausų šampūnų - tas pagal Palominos receptą, kur vien coco sulfatas, mažiau sausina plauką negu kur derinys su SCI, ar tik taip man atrodo? Gaunasi kad bėgi nuo vilko, mažini sulfato, bet pasausini plauką... Ką čia išmintyt dar gudriau? Visai patinka sausi šampūnai, kad galvą niežti nespėju pastebėt, nes kas antrą dieną plaunu... g.gif

As pastebejau, kad kur tik SCS odos neniezti ir plaukai paslankesni, o kur maisyta su SCI po keliu dienu pradeda niezteti oda, ir plaukai siurkstesni, tai matyt musu pastebejimai panasus smile.gif

Alioniuk, aciu aciu aciu 4u.gif Viska labai aiskiai paaiskinai. Atsivere akys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nodo @ 2011 08 24, 21:02)
O gal galit pasakyti ar galima kuriuo nors aliejumi tepti šešiamečiui nosies vidų ? Labai sausėja nosytė viduj, jis šiek tiek elergiškas, tai kai kas sudirgina, niešti nosį, ji išsausėja viduj ir dar kraujas retkarčiais pabėga. Tai vat ir mąstau gal ką natūralaus pabandyt  g.gif

Man irgi nosis greitai džiūsta. Tepdavau alyvuogių aliejum. bet dar blogiau.Dabar džiaugiuosi atradusi lydytą sviestą. Labai gerai nosytei. Ir kai pakraujuoja galima tepti, nesusidrao šašas, kuris po to vėl ir vėl būna nukrapštomas, pasaka be galo. O jau susidariusį šašą suminkština ir jo tuoj pat nebelieka. Neskatina kraujavimo, o toks jausmas, kad stabdo, priešingai aliejui.
Atsakyti