Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(Palomina @ 2011 09 25, 18:48)
man dar neteko girdeti, kad pieno produktai darytu itaka galvos odai, sukeltu pleiskanojimus ir pan.. Va, kad veido odai netinka tai tikrai, pati isitikinau ir ne viena karta..

Noriu paprieštarauti ax.gif . Prieš keletą metų turėjau ir aš bėdų su pleiskanomis, ir tikrai, pastebėjau, kad jų atsirasdavo po "varškės" dienų. Labai mėgstu varškę, nors pieno negeriu.
Atsakyti
Visos ligos nuo nervų - ommmm.... Taip. 4u.gif Reikia mokytis su jais susitvarkyt, tai irgi darbas...
Ginčysiuos su Palomina - jei jau dermatitas, tai ar galvoj, ar uodegoj, ar ant veido - su maistu labai dažnai susiję. Ne visada, bet dažniausiai. Tiesiog kam kur išlenda. 4u.gif
Sakiau kad labai gera H. Shinya knyga, Fermentų faktorius. Jis mane ir įtikino kad pienas ir visi jo produktai kenkia. Mums kalama, kad pienas padeda nuo osteoporozės, o jis įrodinėja kad kaip tik išplauna kalcį. Visos girdėjom, kad žalia arbata antioksidantas ir naudinga, jis įrodinėja kad sukelia skrandžio vėžį, pats japonas ir negeria, nes japonai penkis kartus dažniau juo serga net už amerikiečius... Čia ne mano, to gydytojo teiginiai, kuriuos jis padarė ištyręs 300 000 japonų ir amerikiečių, gydantis, operuojantis gydytojas... Jis nesiūlo nei maisto derinimo, nei ypatingų dietų, bet valgyt tai, kas to krašto žmonėms įgimta, na ir dar yra daug minčių, bet perskaitykit, labai lengvai skaitosi, per du vakarus suėdžiau... Galima ginčytis, nesutikt, bet tikrai kitoks ir įdomus požiūris, argumentuotas jo surinktais faktais. 4u.gif Jis daug kur nesutinka su oficialia medicina.
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 09 25, 20:31)
Noriu paprieštarauti ax.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 25, 20:43)
Ginčysiuos su Palomina

o as gi niekur neteigiau, kad negali atsirasti pleiskanu nuo pieno produktu smile.gif tik pasakiau, kad man dar neteko apie tai girdeti 4u.gif 4u.gif taip, kad nereikia man nei priestarauti nei gincytis su manimi, nes as nesiginciju biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif Šventa tiesa, Palomina. blush2.gif Mes gi nesipykstam, tik aptarinėjam problemą. 4u.gif
Atsakyti
Seborejiniam dermatitui mityba jokios įtakos neturi. Tai jeigu pleiskanos atsiranda turint seborėjinį dermatitą, tai jokie maisto derinimai nepadės 4u.gif
Didžiausia įtaką daro tai- stresas, nuovargis, dar dažnai paūmėja per sezonų kaitą. Ir tai liga visam gyvenimui...
Atsakyti
Citata iš http://ligos.sveikas...inis_dermatitas
Seborėjinio dermatito priežastys nėra visai aiškios. Manoma, kad ligos sukėlėjas yra grybelis – Pityrosporum ovale, tačiau yra nuomonių, kad grybelio infekcija yra tik antrinė infekcija. Pažeidimų atsiradimui įtakos turi metų laikas (seborėjinis dermatitas sustiprėja rudenį, žiemą, o susilpnėja vasarą), klimatas, nervų sistemos ligos (Parkinsono liga, siringomielija, epilepsija), paveldimumas, imuninė būklė, netinkamas gyvenimo būdas, mityba, amžius (dažnai ši patologija atsiranda kūdikystėje, paauglystėje).
Ten dar yra keli patarimai ką galima bandyt daryti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 26 rugsėjo 2011 - 11:06
Nu ir aš įsiterpsiu, nors ne taip dažnai pasisakau šioje temoje, bet čia jau negaliu nutylėt... ax.gif

Kas turi bet kokios kilmės dermatitą, ar seborėjinį, ar atopinį, ar alerginį, jo šaknys slypi mumyse, mūsų gyvenimo ritme, aplinkos užterštume, ir didele įtaka turi tai, ką mes valgom, nes ne paslaptys, kad mūsų organizmai ant tiek prifarširuoti sintetika, E...kad mūsų organizmas per odą bando išsivalyt, tai kad nors kiek palengvint ir apramint dermatitą reikia sureguliuot savo mitybą, valgyt ko daugiau vaisių/daržovių, mažiau stresuot(bent pasistengt)

Dabar dėl šampūno, prie dermatito kietas šampūnas netinka, reikia daryt švelnesnius, kad bent kiek apramint, naudokit kaukės iš sviesto(kokoso, sviestmedžio...), ir su EA reikia atsargiai, negalima iškarto daug maišyt, įvedinėkit po keletą, kad matytųsi ar tinka, ar priima jūsų odą jį
Atsakyti
Labai įdomu ką rašot, tikrai panaudosiu sau.
Seborėjinis dermatitas tikrai susijęs su stresu. Aš metus laiko gydausi depresiją, buvo labai sunkus metas, tiesiog kraupus, tada ir paūmėjo. Šiuo metu esu laiminga, džiaugiuosi gyvenimu, bet deja tas dermatitas nedingo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 09 26, 18:42)
Labai įdomu ką rašot, tikrai panaudosiu sau.
Seborėjinis dermatitas tikrai susijęs su stresu. Aš metus laiko gydausi depresiją, buvo labai sunkus metas, tiesiog kraupus, tada ir paūmėjo. Šiuo metu esu laiminga, džiaugiuosi gyvenimu, bet deja tas dermatitas nedingo smile.gif

jis nelabai su visam dings, deja unsure.gif prapult gali ir ilgam, bet betkada islist vel doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 25, 18:46)
is visu perskaitytu knygu ir is visu isbandytu mitybos 'taisykliu' ir visokiu kitokiu biesu (dietos pagal kraujo grupe, nevalgant mesos su angliavandeniais, iv. sulciu gerimas ir pan.) man labiausiai priimtinas vieno rusu gydytojo poziuris (pavardes nepamenu) kad zmogaus organizmas priima maista pagal ta sistema, kurioj jis buvo uzaugintas; t.y. organizmo virskinamojo trakto sugebejimas isisavinti maista formuojamas vaikysteje. del to ir vaikams stengiuosi duoti kuo ivairesni maista

man gerai veikia 1 dienos pabadavimas (ir tai ne grieztai, nes vaikams valgyt darau ir kava su pienu vienakart per diena geriu). reiketu karta per savaite, bet iseina karta per menesi.

Reikės pagooglinti, gal rasiu to daktaro pavardę 4u.gif

QUOTE(Tendre @ 2011 09 25, 19:01)
Man padėjo arbatmedžio ir citrinos ea drinks_cheers.gif Kažko netiko šampūnas ir buvo atsiradę pleiskanų, kai dėdavausi plaukų kaukes aliejus ir šiti ea, jos išnyko. Aišku, įmasažuodavau ir galvos odą, palaikydavau porą val smile.gif  O prieš kelis metus mano buvo padėję levandų ea šitam reikalui, lašindavau jo į šampūną plaudama galvą. Praėjo gal pora sav. kol susitvarkė. Savo konspektuose dar turiu užsirašius, kad nuo pleiskanų turėtų padėti pelargonijų ea
O jei pleiskanos - odos išsausėjimas, seborėjinio dermatito pasėkmė, tai turbūt teks rinktis produktus padedančius tokiai odai, o ne nuo pleiskanų...

Vėliau reikės gal ir greipfrutus pabandyti, kai pažiūrėsiu kaip arbatmedžio EA veikia 4u.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 25, 20:43)
Visos ligos nuo nervų - ommmm.... Taip. 4u.gif  Reikia mokytis su jais susitvarkyt, tai irgi darbas...

Sakiau kad labai gera H. Shinya knyga, Fermentų faktorius. Jis mane ir įtikino kad pienas ir visi jo produktai kenkia. Mums kalama, kad pienas padeda nuo osteoporozės, o jis įrodinėja kad kaip tik išplauna kalcį. Visos girdėjom, kad žalia arbata antioksidantas ir naudinga, jis įrodinėja kad sukelia skrandžio vėžį, pats japonas ir negeria, nes japonai penkis kartus dažniau juo serga net už amerikiečius... Čia ne mano, to gydytojo teiginiai, kuriuos jis padarė ištyręs 300 000 japonų ir amerikiečių, gydantis, operuojantis gydytojas... Jis nesiūlo nei maisto derinimo, nei ypatingų dietų, bet valgyt tai, kas to krašto žmonėms įgimta, na ir dar yra daug minčių, bet perskaitykit, labai lengvai skaitosi, per du vakarus suėdžiau... Galima ginčytis, nesutikt, bet tikrai kitoks ir įdomus požiūris, argumentuotas jo surinktais faktais. 4u.gif Jis daug kur nesutinka su oficialia medicina.

drinks_cheers.gif

Šitą knygą jau pasižymėjau prie vertų dėmesio smile.gif O apie pieną aš irgi esu tokių nuomonių skaičiusi, tik tame, mano skaitytame straipsnyje, buvo rašoma, kad jį gerti galima, ir, kad jis ypač reikalingas augančiam organizmui smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti