QUOTE(BlueFire @ 2011 09 25, 18:46)
is visu perskaitytu knygu ir is visu isbandytu mitybos 'taisykliu' ir visokiu kitokiu biesu (dietos pagal kraujo grupe, nevalgant mesos su angliavandeniais, iv. sulciu gerimas ir pan.) man labiausiai priimtinas vieno rusu gydytojo poziuris (pavardes nepamenu) kad zmogaus organizmas priima maista pagal ta sistema, kurioj jis buvo uzaugintas; t.y. organizmo virskinamojo trakto sugebejimas isisavinti maista formuojamas vaikysteje. del to ir vaikams stengiuosi duoti kuo ivairesni maista
man gerai veikia 1 dienos pabadavimas (ir tai ne grieztai, nes vaikams valgyt darau ir kava su pienu vienakart per diena geriu). reiketu karta per savaite, bet iseina karta per menesi.
Reikės pagooglinti, gal rasiu to daktaro pavardę
QUOTE(Tendre @ 2011 09 25, 19:01)
Man padėjo arbatmedžio ir citrinos ea
Kažko netiko šampūnas ir buvo atsiradę pleiskanų, kai dėdavausi plaukų kaukes aliejus ir šiti ea, jos išnyko. Aišku, įmasažuodavau ir galvos odą, palaikydavau porą val
O prieš kelis metus mano buvo padėję levandų ea šitam reikalui, lašindavau jo į šampūną plaudama galvą. Praėjo gal pora sav. kol susitvarkė. Savo konspektuose dar turiu užsirašius, kad nuo pleiskanų turėtų padėti pelargonijų ea
O jei pleiskanos - odos išsausėjimas, seborėjinio dermatito pasėkmė, tai turbūt teks rinktis produktus padedančius tokiai odai, o ne nuo pleiskanų...
Vėliau reikės gal ir greipfrutus pabandyti, kai pažiūrėsiu kaip arbatmedžio EA veikia
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 25, 20:43)
Visos ligos nuo nervų - ommmm.... Taip.
Reikia mokytis su jais susitvarkyt, tai irgi darbas...
Sakiau kad labai gera H. Shinya knyga, Fermentų faktorius. Jis mane ir įtikino kad pienas ir visi jo produktai kenkia. Mums kalama, kad pienas padeda nuo osteoporozės, o jis įrodinėja kad kaip tik išplauna kalcį. Visos girdėjom, kad žalia arbata antioksidantas ir naudinga, jis įrodinėja kad sukelia skrandžio vėžį, pats japonas ir negeria, nes japonai penkis kartus dažniau juo serga net už amerikiečius... Čia ne mano, to gydytojo teiginiai, kuriuos jis padarė ištyręs 300 000 japonų ir amerikiečių, gydantis, operuojantis gydytojas... Jis nesiūlo nei maisto derinimo, nei ypatingų dietų, bet valgyt tai, kas to krašto žmonėms įgimta, na ir dar yra daug minčių, bet perskaitykit, labai lengvai skaitosi, per du vakarus suėdžiau... Galima ginčytis, nesutikt, bet tikrai kitoks ir įdomus požiūris, argumentuotas jo surinktais faktais.
Jis daug kur nesutinka su oficialia medicina.
Šitą knygą jau pasižymėjau prie vertų dėmesio
O apie pieną aš irgi esu tokių nuomonių skaičiusi, tik tame, mano skaitytame straipsnyje, buvo rašoma, kad jį gerti galima, ir, kad jis ypač reikalingas augančiam organizmui