Labas visoms
Pirmiausia noriu padėkoti visoms kurios kantriai čia savo patirtimi, pastebėjimais ir žiniomis dalinasi. Pradėjau domėtis natūralia kosmetika ir pirmiausia žinoma pradėjau nuo skaitymo, nuo pat pirmos temos. Šiuo metu sėdžiu aštuntoj Info jau nemažai sukaupiau, kas svarbu užsirašau, po truputį atsirinkinėju kas tinka man. Padariau keleta užsipirkimų ir keletą kremų, porą žinoma teko mest lauk, nes netiko. Visai netiko kremas su skystu emulsikliu, kažkokia nesąmone, kremu nepavadinsi ir veidas lieka blizgantis , fui. O vat dariau pagal pirmose temose rastą receptą be emulsikliu, su mango ir tucuma sviestais,, tai labai super ir man ir mamai, negaliu atsidžiaugt, geriausias naktinis kremas Tik per durnumą neužsirašiau ko ir kiek dėjau, nes truputį keičiau sudėtį. Taip pat dariau kremą lengvesnį dienai, gal tik su 15-20% aliejines fazes, o vandens fazę tirštinau su ksantanu,o į aliejinę nedėjau jokių emulsiklių irgi labai geras gavosi. Konsistencija kaip pienelio, bet gerai susigeria,tinka dienai, nepalieka blizgesio, ir po krempudra tinka, kas man yra būtina. Ir dar pabandžiau pasigaminti gelį: pelarginijų hidrolatą tirštinau ksantanu ir sumaišiau su alavijų geliu. labai geras lengvas produktas, veido netempia, plėveles nepalieka .
Dabar su klausimu, gal tarp aštunots temos ir šios apie tai jau buvo, tai labai nepykit jei pasikartosiu. Kaip jūs aliejines kaukes ant plaukų darote : ar ant sausų ar ant drėgnų? Aš anksčiau prieš miegą gerai sutepdavau sausus plaukus ir ryte plaudavau. Bet dabar pagalvojau, jei odą reikia sudrėkinti prieš tepant aliejais, tai logiška būtų ir plaukus sudrėkinti Ar čia jau nušnekėjau ?
QUOTE(nodo @ 2011 08 24, 10:32)
Dabar su klausimu, gal tarp aštunots temos ir šios apie tai jau buvo, tai labai nepykit jei pasikartosiu. Kaip jūs aliejines kaukes ant plaukų darote : ar ant sausų ar ant drėgnų? Aš anksčiau prieš miegą gerai sutepdavau sausus plaukus ir ryte plaudavau. Bet dabar pagalvojau, jei odą reikia sudrėkinti prieš tepant aliejais, tai logiška būtų ir plaukus sudrėkinti Ar čia jau nušnekėjau ?
Aš plaukų niekada nedrėkinu, tepu aliejų ant sausų
Aš irgi plaukų nedrėkinu, ir labiausiai tepu ant šaknų nes slenka...
Alioniuk, pasidariau gaiviklį, bet teks pirktis valdišką dėkliuką, mažai jo, gaila nesąmones daryt... Dažiau dilgėm, irgi žalia gaunasi. Pyliau karštą vandenį iš arbatinio, į jį agarą, ir tada dar truputį į mikrobangę, kad po puodą nesimakaluot, lyg ir gavosi viskas puikiai
Kremus mėgstu lengvus, bandysiu kur nors lecitino įdėt, bet jau tada be sviesto ir agurklės, kiek dariau su sviestu man veidui nelabai. Parduotuvėse kuo vyresnė oda tuo riebesnius kremus siūlo, brandžiai riebesni, o man kuo senyn tuo labiau nepatinka kai riebu...
Dar dėl sausų šampūnų - tas pagal Palominos receptą, kur vien coco sulfatas, mažiau sausina plauką negu kur derinys su SCI, ar tik taip man atrodo? Gaunasi kad bėgi nuo vilko, mažini sulfato, bet pasausini plauką... Ką čia išmintyt dar gudriau? Visai patinka sausi šampūnai, kad galvą niežti nespėju pastebėt, nes kas antrą dieną plaunu...
Sveika atskridus, Nodo, sėkmės raganavimuose Aš dešimtoj temoj...
Alioniuk, pasidariau gaiviklį, bet teks pirktis valdišką dėkliuką, mažai jo, gaila nesąmones daryt... Dažiau dilgėm, irgi žalia gaunasi. Pyliau karštą vandenį iš arbatinio, į jį agarą, ir tada dar truputį į mikrobangę, kad po puodą nesimakaluot, lyg ir gavosi viskas puikiai
Kremus mėgstu lengvus, bandysiu kur nors lecitino įdėt, bet jau tada be sviesto ir agurklės, kiek dariau su sviestu man veidui nelabai. Parduotuvėse kuo vyresnė oda tuo riebesnius kremus siūlo, brandžiai riebesni, o man kuo senyn tuo labiau nepatinka kai riebu...
Dar dėl sausų šampūnų - tas pagal Palominos receptą, kur vien coco sulfatas, mažiau sausina plauką negu kur derinys su SCI, ar tik taip man atrodo? Gaunasi kad bėgi nuo vilko, mažini sulfato, bet pasausini plauką... Ką čia išmintyt dar gudriau? Visai patinka sausi šampūnai, kad galvą niežti nespėju pastebėt, nes kas antrą dieną plaunu...
Sveika atskridus, Nodo, sėkmės raganavimuose Aš dešimtoj temoj...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 18, 22:47)
"Lakišių kremas"( apie 200ml)
Pieno rūgšties dėjau kad spalvą blukintų
Pieno rūgšties dėjau kad spalvą blukintų
labai idomius receptus kuriate lakisiu zole rinkote, kaip padarete sultis?
Norejau paklaust pieno rugsti perkate AZ?
QUOTE(witulee @ 2011 08 23, 20:57)
Gal galite placiau paaiskinti, kas ta tiesiogine ir griztamoji emulsija
na kiek sugebesiu (atsiprasau uz mano lietuviu)
Normaliose salygose vanduo su aliejumi nesusijungia. Todel reikalingas emulsiklis (vaskas ir kt.). Viena emulsiklio molekules dalis turi hydrofiline poliarine grupe, kita nepoliarine lipofiline. Todel papuolant i vandens ir alieju misini emulsiklio hydrofiline molekules dalis pasineria i vandeni, o kita lipofiline i alieju. Taip emulsikli pamegsta ir vanduo ir aliejus. Kad tai ivyktu, reikia atitinkamo emulgatoriaus % ir maisymo.
Aliejaus/vandens lasiukai, kuriuos apgaubia emulsiklio molekules buna apskritimo formos. Tiesiogine emulsija gaunasi, paprasta tariant, kai lasiuko vidury atsiduria aliejus, o aplink ji vanduo (Oil in Water aliejus vandenyje). O tai priklauso nuo emulsiklio tipo, ne tik nuo aliejaus kiekio. Pvz., OLIVEM100 - veikia butent taip. Kremai su juo gaunasi lengvi, gerai pasiskirsto, nepalieka riebumo, vandenine faze geriau praeina i gilesnius odos sluoksnius. Jo molekules daugiau hydrofolines, t.y. vanduo aplink alieju ir pirma su kuo susiliecia oda kai temap krema - yra vanduo, kuris apgaubia aliejaus lasiuka, ir pavirsiuje lieka vanduo. Todel tokie emulsikliai nepalieka pleveles, bet tuo paciu ir apsaugos, nuplaunami vandeniu ir daznai kartu su odos lipidais , iseitis rinktis kuo naturalesnius lengvus emulsiklius, jei norisi lengvo kremo, ir deti daugiau drekinancius dregme sulaikancius komponentus, nes kitaip gali ishsausinti is vidaus, sujautrinti oda.
Griztamoji emulsija viskas tiesio.g atvarksciai (Water in Oil, vanduo aliejuje) gaunasi pvz. su vasku, emulsiniu kvieciu emulsikliu is AZ. Tada toks tipas priema ir aliejaus fazes daugiau. Kremai riebesni, lieka plevele, kartu apsauga, nenuplaunama vandeniu, kaip tiesioginej emulsijoje. Fiziologiskai zymiai vertingesni odai. Todel ir reiktu bent jau nakciai (jei vasara) tokio kremo. Nes pasitepant veida virsutiniame sluoksnyje lieka butent aliejus. Taip jie riebesni, veidas pablizga, bet nenusiplauna vandeniu kartu su odos lipidais..
Buna kai kremas gaunasi ir tokios ir tokios emulsijos (sudetingos).
O padaryti lengva krema, kad gautusi griztamoji emulsija su apsauga naminese salygose neimanoma..
Nezinau ar aiskiau papasakojau, bet jei ka klauskite, nes kazkaip sudetinga viska viska aprasyti
QUOTE(Palomina @ 2011 08 23, 18:05)
vadinasi jums niezti nuo sodium coco-sulfate.. turi jis savybe dirginti oda..
zinau kad turbut jau simta kart sneketa, bet gal galetumete parasyti dar karteli kuo sodium coco sulfatas skiriasi nuo sodium laureth sulfato ir kuom pastarasis toks didelis blogis ?
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 24, 11:29)
Lenkiuosi prieš tave o riebesnei odai irgi reikia tų kremų su grįžtamuoju ryšiu? po tavo recepto tas šaltasis emulsiklis ir lecitinas iš karto atsidūrė mano krepšy, kiti planuoti pirkiniai nusistūmė kitam užsakymui
QUOTE(SaDa @ 2011 05 08, 20:16)
Turiu toki klausimuka, pasigaminau pati purskiama dezodoranta, gaminau nes alunas yra gera priemone nuo prakaitavimo, bet va kai pirkau is aromanatural aluno miltelius nedaskaiciau, kad ten aliuminio alunas.
o vat del aliuminio ir yra kenksmingi dezodorantai:
http://www.imuniteta...ruties-vezi-923
gal kas geriau apie tuos alunus galit papasakot ka nors?
My Webpage
o vat del aliuminio ir yra kenksmingi dezodorantai:
http://www.imuniteta...ruties-vezi-923
gal kas geriau apie tuos alunus galit papasakot ka nors?
My Webpage
atsinesu posta is senesnes temos. Straipsniuose yra kalbama apie sintetini aluna. Kosmetikos pramonėje gaminami sintetiniai kalio alūno kristalai, kurie gaunami cheminių reakcijų metu aliumininio hidroksidą (ATH) rūgštyje sumaišius su kaliu ar amonio sulfatu. Sintetinis alūno akmuo palieka ant odos aliuminio hidroksido pėdsakus. Sintetiniuose dezodorantuose yra naudojama grynai aliuminio druska. Tai ir kenkia musu sveikatai. Naturalus gamtoj randamas alunas ( Potassium alum ) nera kenksmingas KN aluno akmenelis
Del AN aluno nieko negaliu pasakyti, bet AZ yra taip pat naturalus is gamtos, paprasciausiai sumaltas aluno akmenelis ir padaryta pudra
QUOTE(Flos @ 2011 08 24, 09:26)
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 24, 11:29)
Lenkiuosi prieš tave o riebesnei odai irgi reikia tų kremų su grįžtamuoju ryšiu? po tavo recepto tas šaltasis emulsiklis ir lecitinas iš karto atsidūrė mano krepšy, kiti planuoti pirkiniai nusistūmė kitam užsakymui
tai cia priklauso nuo to, ko tu nori is kremo ? kaip tiesiogine taip ir griztamoji emulsijos turi savo pliusu savo minusu. Vasara dienai gaminti lengvesni krema ar geli, nakciai su griztamuoju rysiu, o ziema atvirksciai (bet visada drekinti).Yra daugybe niuansu...Reikia atsizvelgti ir i aliejus skirtus riebiai veido odai (jei akne, vengti stearino rugsties esancios aliejuose ir panasiai), hidrolatus, EA.
Ester de sucre man labai patinka, ji galima tirpinti kaip vandenyje taip ir aliejuje (abiejuose variantuose visgi siek tiek pasildau, nedaug), ir naudoti su kokiu kitu emulsikliu, ar tirstikliu o ne viena pvz., su lecitinu, cetyl alcohol, su kvieciu emulsiniu vasku. Kitaip reikia dideli % deti.
Vėl AČIŪ Alioniuk, vaje kiek visko žinote... Aš kai dariau su Olivem1000 vieną kartą dar dėjau skysto emulsiklio, kitą lanolino 1 proc.,galima plėvelę kurt pridedant lecitino, bet emulsijos tipas aišku nuo to nepasikeis... Bandysiu dar tokį variantą - dėti bičių vaško kaip aliejinės dalies 0,5-1 proc, su kokiu lengvu emulsikliu. Reikia bandyt visokius derinius... Mažai vaško kremo neapsunkins, nebus reikalo dėt daug aliejų, o plėvelė jau bus.
Kažkiek iš nuojautos suprantu tokius dalykus, ne taip moksliškai teisingai, todėl ir dariau MB riebų kremą su agurkų sultim ir natūraliu vašku, kad išliktų ta apsauga... O su lakišiais lengvesnį, kad būtų galima galvos odą patept ir dar to riebaus nepabaigėm, pakaitom naudojasi dabar.
Lakišius labai gera žolė odos ligoms, seniai žinojau, tik nemokėjau kremo pasidaryt su jais... Pataria sultimis žvynelinę tept, o pabandyk kad gudrus kasdien tų sulčių prisidaryt, užsiknisi... Ir sau veidą dienai šituo kremu tepu, neblizga, poras patraukia. Naudojama žolė, geriausiai jaunų šakelių viršūnės su lapais ir besikleidžiančiais žiedais, pumpurais,nužydėję nelabai tinka, sausi tokie stagarai, bet kažkas gero lieka ir juose... Gal net tas sėklas galima maceratui panaudot. Tai va, prisikarpau bliūdą žolės, nuplaunu, nuvarvinu ant rankšluostuko, tada žirklėm pasmulkinu, dedu į kapoklį elektinį, sumalu, ir sunkiu. Galima mėsmale malti, bet aš taip nemėgstu, labai daug metalo liečiasi, oksiduojasi. Sunkos mažai, todėl ant tos košės užpilu hidrolato kurį naudosiu ir vėl sunkiu, tada tuo kas nubėgo vėl užpilu ir vėl sunkiu, kelis kartus. Galima aišku distiliuotu vandenuku pilt, arba jei labai mažai žaliavos pagrūsti su skysčiu grūstuvėje ir tada nusunkt, milijonas išeičių...
Kažkiek iš nuojautos suprantu tokius dalykus, ne taip moksliškai teisingai, todėl ir dariau MB riebų kremą su agurkų sultim ir natūraliu vašku, kad išliktų ta apsauga... O su lakišiais lengvesnį, kad būtų galima galvos odą patept ir dar to riebaus nepabaigėm, pakaitom naudojasi dabar.
Lakišius labai gera žolė odos ligoms, seniai žinojau, tik nemokėjau kremo pasidaryt su jais... Pataria sultimis žvynelinę tept, o pabandyk kad gudrus kasdien tų sulčių prisidaryt, užsiknisi... Ir sau veidą dienai šituo kremu tepu, neblizga, poras patraukia. Naudojama žolė, geriausiai jaunų šakelių viršūnės su lapais ir besikleidžiančiais žiedais, pumpurais,nužydėję nelabai tinka, sausi tokie stagarai, bet kažkas gero lieka ir juose... Gal net tas sėklas galima maceratui panaudot. Tai va, prisikarpau bliūdą žolės, nuplaunu, nuvarvinu ant rankšluostuko, tada žirklėm pasmulkinu, dedu į kapoklį elektinį, sumalu, ir sunkiu. Galima mėsmale malti, bet aš taip nemėgstu, labai daug metalo liečiasi, oksiduojasi. Sunkos mažai, todėl ant tos košės užpilu hidrolato kurį naudosiu ir vėl sunkiu, tada tuo kas nubėgo vėl užpilu ir vėl sunkiu, kelis kartus. Galima aišku distiliuotu vandenuku pilt, arba jei labai mažai žaliavos pagrūsti su skysčiu grūstuvėje ir tada nusunkt, milijonas išeičių...
QUOTE(alioniukas @ 2011 08 24, 13:59)
Ester de sucre man labai patinka, ji galima tirpinti kaip vandenyje taip ir aliejuje (abiejuose variantuose visgi siek tiek pasildau, nedaug)
bet ji galima naudoti ir viena pati, ar ne
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 24, 14:12)
Lakišius labai gera žolė odos ligoms, seniai žinojau, tik nemokėjau kremo pasidaryt su jais...
aciu uz info
man irgi patiko daugelis jūsų patarimų-bet riebiam veidui man geriausia kefyro kaukė-šlakelis kefyro plius šaukštas citrinos sulčių..ir maitina ir gaivina..laikyti kaukę maždaug 15 min..po to nuplaut šiltu vandenuku..viskas..