Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

schmoll.gif Nežinau stebuklingų priemonių nuo pleiskanų, niekada neturėjau, bet gal reikia tvarkyt mitybą? Jei šita bėda vargina seniai, kažkas netvarkoj viduje, pirmiausia reiktų atsisakyt visų pieno produktų ir ribot keptus, rūkytus, aštrius, su sintetiniais priedais produktus... Kietas šampūnas jei su coco sulfatu gali dirgint, gal tiktų skystos švelnios bazės, bet kas gali atspėt ar kuri tiks ar ne... Man be pieno sunku, nes kavos, arbatos be jo negeriu, stengiuos mažint ir kavą, ir pieną, prisiskaičiau, darau išvadas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 09 25, 10:48)
turiu lygiai ta pacia beda ir kankinuosi iki pazaliavimo...  doh.gif  badau viska kas papuola ir greit nuleisiu rankas,griebsiuos vel headnshoulders...

Panašu, kad man irgi jis tik vienintelis padeda. blink.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 25, 12:55)
schmoll.gif  Nežinau stebuklingų priemonių nuo pleiskanų, niekada neturėjau, bet gal reikia tvarkyt mitybą? Jei šita bėda vargina seniai, kažkas netvarkoj viduje, pirmiausia reiktų atsisakyt visų pieno produktų ir ribot keptus, rūkytus, aštrius, su sintetiniais priedais produktus...  Kietas šampūnas jei su coco sulfatu gali dirgint, gal tiktų skystos švelnios bazės, bet kas gali atspėt  ar kuri tiks ar ne... Man be pieno sunku, nes kavos, arbatos be jo negeriu, stengiuos mažint ir kavą, ir pieną, prisiskaičiau, darau išvadas... blush2.gif

Uuuuj, kiek visko išbandyta, kiek visko ribota.
Nesimaitinam labai tvarkingai, ta prasme nedaėjom iki to kad derintume produktus. Tačiau aš pati tik ryte padarau vienintelę nuodėmę tai kava su pienu. Ir tik vienas puodelis.

Sintetinių priedų jau senokai atsisakėm, bet visgi jų manau būna tarkime karšto rūkymo kumpeliuose, kurį kartais deduosi ant sumuštinio. Neišeina visko kas skanu atsisakyt, kitaip visai nebeįdomu bus gyventi.... verysad.gif

Bet va tarkim gamindama maistą tai preciziškai atrenku tik tai kas be priedų ir be E. Jau seniai namuose karaliauja tik žolelės, na ir dar himalajų rožinė druska, pipiriukas.
Atsakyti
biggrin.gif Ir aš nusidedu, kaip gi kitaip. Bet kai dermatitai, pirma mintis kad kalta mityba, antra kad kažkoks kontaktinis dirgiklis.
Ką aš galvoju - jei padeda Headandshoulders, skaitykit sudėtį, nagrinėkit kas ten yra ir bandykit natūralesnėm ir mažiau kenksmingom priemonėm atkartot, vadinas jums tos sudedamosios dalys tikrai duoda teigiamą efektą. Gal pavyks pasidaryt. Nėra paprasta su ta natūralia kosmetika, kiekvienam kažkas kita gali netikt... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 09 25, 11:26)
Ir dar noriu paprašyti PAGALBOS....
Išbandžiau tikrai labai daug ką, jau kartais norisi nuleisti rankas, nes turiu ilgus plaukus, o pleiskanos sningančios iš galvos tikrai neatrodo estetiškai..... sad.gif
Gal kokį stebuklingą receptą žinot?

Isbandytas ir patikrintas sis misinukas:
1 saukstas jusu plaukams tinkacio aliejaus ( pvz. alyvuogiu)
3 lasai atlaso kedru EA
2 lasai rozmarinu EA (arba arbatmedzio EA)
2 lasai citrinu EA.
Aliejus sumaisykite. Misiniu itrinkite galvos oda ir palaikykite minimum 2 valandas. Tada plaukus isplaukite sampunu ir kruopsciai perskalaukite, pav su nuoviru dilgeliu arba varnalesu saknu (yra pirkti vaistinese).
Taip pat galima naudoti ir eukalipto, kiparisu, melisų eterinius aliejus.

Jeigu pleiskanoja oda,nes labai sausa,nepamainomas dalykas kokosų aliejus, padeda atikratyti pleiskanų.

Nenukabinkit nosies. Reikia kantrybes ir laiko ir pamazu atsirinksite kas tikrai tinka jusu plaukams.
Atsakyti
schmoll.gif  Nežinau stebuklingų priemonių nuo pleiskanų, niekada neturėjau, bet gal reikia tvarkyt mitybą? Jei šita bėda vargina seniai, kažkas netvarkoj viduje, pirmiausia reiktų atsisakyt visų pieno produktų ir ribot keptus, rūkytus, aštrius, su sintetiniais priedais produktus...  Kietas šampūnas jei su coco sulfatu gali dirgint, gal tiktų skystos švelnios bazės, bet kas gali atspėt  ar kuri tiks ar ne... Man be pieno sunku, nes kavos, arbatos be jo negeriu, stengiuos mažint ir kavą, ir pieną, prisiskaičiau, darau išvadas... blush2.gif

O mane vis kankina riebios pleiskanos, kolkas nieko, kas padėtų neatradau. Dabar bandau arbatmedžio EA, gal jis pagelbės unsure.gif

O man teko skaityti, kad kava gerai (žinoma, su saiku, buvo rašyta, kiek puodelių per dieną galima išgerti) g.gif Turbūt čia, kaip visur galioja taisyklė: viskas gerai, kol su saiku.

Gal kas žinot gerų knygų apie sveiką mitybą?
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 09 25, 15:38)

Gal kas žinot gerų knygų apie sveiką mitybą?

is visu perskaitytu knygu ir is visu isbandytu mitybos 'taisykliu' ir visokiu kitokiu biesu (dietos pagal kraujo grupe, nevalgant mesos su angliavandeniais, iv. sulciu gerimas ir pan.) man labiausiai priimtinas vieno rusu gydytojo poziuris (pavardes nepamenu) kad zmogaus organizmas priima maista pagal ta sistema, kurioj jis buvo uzaugintas; t.y. organizmo virskinamojo trakto sugebejimas isisavinti maista formuojamas vaikysteje. del to ir vaikams stengiuosi duoti kuo ivairesni maista

man gerai veikia 1 dienos pabadavimas (ir tai ne grieztai, nes vaikams valgyt darau ir kava su pienu vienakart per diena geriu). reiketu karta per savaite, bet iseina karta per menesi.
Atsakyti

man dar neteko girdeti, kad pieno produktai darytu itaka galvos odai, sukeltu pleiskanojimus ir pan.. Va, kad veido odai netinka tai tikrai, pati isitikinau ir ne viena karta..
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 09 25, 17:38)
O mane vis kankina riebios pleiskanos, kolkas nieko, kas padėtų neatradau. Dabar bandau arbatmedžio EA, gal jis pagelbės unsure.gif

Man padėjo arbatmedžio ir citrinos ea drinks_cheers.gif Kažko netiko šampūnas ir buvo atsiradę pleiskanų, kai dėdavausi plaukų kaukes aliejus ir šiti ea, jos išnyko. Aišku, įmasažuodavau ir galvos odą, palaikydavau porą val smile.gif O prieš kelis metus mano buvo padėję levandų ea šitam reikalui, lašindavau jo į šampūną plaudama galvą. Praėjo gal pora sav. kol susitvarkė. Savo konspektuose dar turiu užsirašius, kad nuo pleiskanų turėtų padėti pelargonijų ea
O jei pleiskanos - odos išsausėjimas, seborėjinio dermatito pasėkmė, tai turbūt teks rinktis produktus padedančius tokiai odai, o ne nuo pleiskanų...
Atsakyti
Merginos, ar nesiruosiat kas artimiausiu metu daryti uzsakymo is
naturallythinking? Labai indeliu norisi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 09 25, 18:48)
man dar neteko girdeti, kad pieno produktai darytu itaka galvos odai, sukeltu pleiskanojimus ir pan.. Va, kad veido odai netinka tai tikrai, pati isitikinau ir ne viena karta..

Aš ir esu skaičiusi, jog pieno produktai ir rūkyti gaminiai turi įtakos veidos odos išvaizdai, būklei. Man tas irgi pasitvirtina smile.gif
Atsakyti
va dar cia yra receptu pleiskanoms naikinti
http://forum.aromart...ost.php?p=86918
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 09 25, 10:26)

Mane kamuoja seborėjinis dermatitas

man kol kas padeda per tuos pikus, tai i sampuna (jau kai imi plaut i ta pora lasu sampuno) ilasint po laseli ar du - bergamociu ea, arbatmedzio ea, levandu ea, rozmarinu ea (galima dar ar vietoj kazko pacioliu ea, alavijo sulciu) ir palaikyt na pora ar penketa minuciu 4u.gif ir skalaut ir dar as irgi esu pasidarius balzama plaukam -irgi toki labiau siai problemai + visokie pasvelininimai/pagerinimai 4u.gif . as plaunu galva kas antra diena- tai kokias dvi sav drasiai taip darau 4u.gif ir man praeina 4u.gif
o paumejimai bent pas mane -tai pirmas dalykas del ko -tai nervai/stresas/pervargimas 4u.gif

Atsakyti