Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

Nu neįsivaizduoju,kuo vetiverijos kvepia, pagal sudėtį nesuprantu... Reikės nusipirkt vien kad pauostyt. Kiek lašų į kiek dedi? Man iš visur išlenda vokietijos ramunėlių kvapas, (romaniškųjų normalus, kaip arbatėles) bet jei labai mažai dingsta. Tikrai naudosiu ir sunaudosiu... cool.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Man kilo klausimas dėl depiliacinio cukraus : štai ŠIO

Klausimas būtų toks. Ar reikia tik tam kartui išsivirti? ar gali kažkiek laiko stovėt šaldytuve ar dar kur? ir jei nesunaudoji iškart viso kiekio ar veiksmingas jis bus vėliau ?
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 09 23, 17:00)
įdomu būtų pabandyt, o dėti į miltelių skyrių ar į būgną (kaip muilo riešutus)?
oho, Agne/Ramute, kur tiek kremo dėsit?  bigsmile.gif  tikriausiai visus gimines ir kaimynus aprūpinsit  biggrin.gif

parašykit kokio šedevro receptą į blogą  mirksiukas.gif

user posted image

Na va, pagaliau pavyko ikelti mikserio nuotrauka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rima44 @ 2011 09 23, 18:28)
user posted image

Na va, pagaliau pavyko ikelti mikserio nuotrauka  smile.gif
tik ne ten kur reikia  bigsmile.gif

Atsakyti
4u.gif Kažkur radau kad vetiverijos įdomios su vanile, bet pamečiau tą puslapį doh.gif Gal vėl atkasiu, buvo keli receptai kvapų su ja. Jei nesusigyvensit su vetiverijom, BlueFire, perpirkčiaum mielai nes neturiu, o ji žemės kvapo kiek radau, greta pačiulės, man turėtų patikt.
O čia kaip muilų skaičiuoklė kažkas panašaus, tik pasirinkus du kvapus, duoda gatavus derinius, tada pasirenki aliejų svorį ir paskaičiuoja kiek ko dėti, gal primityvu, bet kam nors ir pravers(ir pati rasiu... blush2.gif ) Receptai daugiau muilams gal, bet kvėpinimas kremų tas pats...
http://www.rainbowme...blendselect.php
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 23 rugsėjo 2011 - 20:30
vetiverijos kvepia: pirma nata - dumblu is uzpelkejusios kudros, antra - tvarte gerokai pabuvusiu ir papuvusiu sienu, ir paskutine - slapiu sunim, kai gryzta is lauko purve issivoliojes ir susyla, dar sakyciau supuvusia mediena. nu niekaip man, susimaisiau lasiuka dar su vanile bet vel tik sugadinau alieju.

liuks mikseris, rimtas atrodo. as turejau is Ikea pieno putu plakikli, tai panaudojau gal kokius 3 men ir suluzo, gerai kad nebrangus buvo.

o romeniskos ramuneles man patinka, ir dar ka pastebejau - kur brangus EA, tas gerai ir kvepia, uztenka 2-3 lasiuku 50 ml kremo, o pigesnis ir neturi tokio efekto.

http://www.naturally...ential-Oil.html
http://www.boots.com...ile-10ml_10753/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlueFire: 24 rugsėjo 2011 - 14:42
Kur perkat emu aliejų?.. aroma-zone jo nerandu g.gif
Atsakyti
Emu aliejus kiek supratau yra to paukščio taukai, ne augalinis produktas, tai ir nėra aroma-zonoje. Skaičiau jo reklamų, išgirta egzotika, gal kam padeda, lieuvoj giria pvz. kiškio, barsuko taukus, tai ten kažkas panašaus. Neturiu ir neieškau, bet kažkur mačiau, googlo paklauskit duos nuorodų.
Romaniškos ramunėlės ir man kvepia, o germaniškos, beje brangesnės, turi tokį šleikštų prieskonį...
Vetiverijų kvapo aprašymas thumbup.gif Bet manau aš jam vis tiek ragus aplaužysiu... biggrin.gif
Čia kvepalų(vyriškų) su vetiverija pvz
An example of a Chypre formula:
Bergamot 15
Sandalwood 8
Vetiver 6
oakmoss 5
Rose 6
Jasmin 5
Gamma Methyl Ionone 3
Patchouli 5
Musk ketone 3
Clary sage 2
Neroli 2

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 24 rugsėjo 2011 - 16:59
[quote=Agnė/Ramutė,2011 09 23, 12:44]
... Dar išskaičiau, kad į gaminius kvapus reikėtų pilt prieš tai sumaišius baziniam aliejuj, ta pačia nustatyta tvarka kaip ir Palomina rašė, tada kvapas kokybiškesnis, geresnis, turėtų būti.

Sveikos, raganaitės. Vakar iki galo neįsigilinusi ir pabandžiau į kremą įterpti absoliutų ir EA mišinį simondsijų aliejuje ir ką gi - kiek beplakiau, kremuke matosi mikroniniai aliejaus lašeliai, emulsija liko stabili. Šildyti nebegalima, teks naudoti tokį.

Agne/Ramute, gal ten buvo nurodyta, kokiu būdu įterpti tą mišinuką?
Atsakyti
Sveikos.

Turiu pasidariusi kietą šampūną. Bet jis nesušokęs man į akmenį, gal neteisingai jį laikau. (Kambario temp.?)
Ir dar noriu paprašyti PAGALBOS....
Net ir darydama kietąjį šampūną dėjau visokių ingridientų prieš pleiskanas.
Mane kamuoja seborėjinis dermatitas (pleiskanota visa galvos oda ir ausų vidiniai "kaušeliai") ir rodos kuo labiau artinuosi prie ekologijos tuo baisiau mano galvos oda reaguoja.
Išbandžiau tikrai labai daug ką, jau kartais norisi nuleisti rankas, nes turiu ilgus plaukus, o pleiskanos sningančios iš galvos tikrai neatrodo estetiškai..... sad.gif
Gal kokį stebuklingą receptą žinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 25 rugsėjo 2011 - 09:27
QUOTE(Refresh @ 2011 09 25, 10:26)
Išbandžiau tikrai labai daug ką, jau kartais norisi nuleisti rankas, nes turiu ilgus plaukus, o pleiskanos sningančios iš galvos tikrai neatrodo estetiškai..... sad.gif
Gal kokį stebuklingą receptą žinot?

turiu lygiai ta pacia beda ir kankinuosi iki pazaliavimo... doh.gif badau viska kas papuola ir greit nuleisiu rankas,griebsiuos vel headnshoulders...
Atsakyti
wink.gifp+2011 09 23, 16:20-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 09 23, 16:20)
Sveikos smile.gif

Man kilo klausimas dėl depiliacinio cukraus : štai ŠIO
Klausimas būtų toks. Ar reikia tik tam kartui išsivirti? ar gali kažkiek laiko stovėt šaldytuve ar dar kur? ir jei nesunaudoji iškart viso kiekio ar veiksmingas jis bus vėliau ?

as kai issiverdu, tai daznai dar ir lieka tos koses.. tai inda su ta kose idedu i maiseli ir laikau tiesiog spinteleje.. kelis menesius gali laisvai isbuti ir po to vel but panaudojamas.. smile.gif
Atsakyti
Gaila kad netikusiai patariau ir Saulei/Guodai neišsiplakė aliejus. Sakiau - skaičiau, bet dar nebandžiau. Simondsijų aliejus gera bazė kvapams, bet gal per tirštas? g.gif
Gal tada bandyt į kokį vertingesnį tiesiog aliejų, kurio jau nebešildom, o dedam kaip pagerinimą? Aš kartais taip šaltalankius, brokolius, figų aliejų dedu, na tuos kur labai brangūs ir po mažai yra. Nes jei šildyt, irgi negerai, labai prasigaruos... Patarimų internete visokių yra, pabandai ir sužinai... Tik kad nuo to kokia eilės tvarka sulašinami kvapai priklauso kažkiek rezultatas, neabejoju. Ir dar kitur radau kad pirmiausia reikia dėt pagrindinės natos... Vien žo, bandyt ir tiek. 4u.gif
Ai, ir to bazinio turi būti nedaug, negalima dėt kelių-keliolikos ml, tada tikrai nesusijungs bet koks aliejus, santykis 1 prie keturių, pvz. 1 lašas EA į 4 lašus bazinio, ir t.t., į maždaug 1 ml. bazinio bus 0,25ml EA, jei pagal AZ lašintuvus - 8-9lašai, turbūt niekas nesprogs jei ir keliais daugiau... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 25 rugsėjo 2011 - 11:35