Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(nikofija @ 2011 09 22, 19:29)
Ačiū. O muilą ūkišką reikia imti?

nebutinai, galite ir namini, savo gamybos muila naudoti rolleyes.gif
Sutarkuojate muila, uzpilate karstu vandeniu, kaitinate ant vandens voneles kol muilas issilydis, pamaisote ir iberiate soda, ji butinai(!) turi visiskai istirpti. Jei norite ilasinate EA keleta lasu. Pastatote vesti.
Konsistencija priklauso nuo kalcinuotos sodos kiekio ir tipo. Jei biri, kaip valgomoji soda, jos uztektu apie 35g geliui. Jei labiau patinka kaip pasta tada ir 40-45g. Na, cia reikia pabandyti, kad pasirinkti tekstura rolleyes.gif
Isplauna tikrai gerai, kalcinuota soda veikia ir kaip minkstiklis. Jei be EA, skalbiniu kvapas tiesiog gaivus (dar zinoma priklauso nuo muilo). Visada galima maza kieki pabandyti ax.gif
I skalbykle deti apie 120-150g (nors man atrodo cia jau individualiai kaip kam), rankomis - tiek kiek reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 09 22, 23:37)
nebutinai, galite ir namini, savo gamybos muila naudoti rolleyes.gif
Sutarkuojate muila, uzpilate karstu vandeniu, kaitinate ant vandens voneles kol muilas issilydis, pamaisote ir iberiate soda, ji butinai(!) turi visiskai istirpti. Jei norite ilasinate EA keleta lasu. Pastatote vesti.
Konsistencija priklauso nuo kalcinuotos sodos kiekio ir tipo. Jei biri, kaip valgomoji soda, jos uztektu apie 35g geliui. Jei labiau patinka kaip pasta tada ir 40-45g. Na, cia reikia pabandyti, kad pasirinkti tekstura rolleyes.gif 
  Isplauna tikrai gerai, kalcinuota soda veikia ir kaip minkstiklis. Jei be EA, skalbiniu kvapas tiesiog gaivus (dar zinoma priklauso nuo muilo). Visada galima maza kieki pabandyti ax.gif
  I skalbykle deti apie 120-150g (nors man atrodo cia jau individualiai kaip kam), rankomis - tiek kiek reikia smile.gif

Ačiū, būtinai bandysiu. Tik muilo dar negaminau, teks ūkišką naudoti.
Atsakyti
Apie emulsiklius manau, kad kiekvieno oda į juos gali juos priimti skirtingai. Man paskutiniu metu geriausiai pasiteisina mišinys Oivem 1000 ir AZ Nr.2 santykiu 2:1. Į 30 ml kremo dedu, pvz., 0,4 g Olivemo ir 0,2 g Nr.2. Kremas gaunasi lengvas ir pakankamai apsaugantis. O kvapas dabar man topinis - mimozų absoliuto - toks medaus su vingiarykštėmis..
Mira ir sandalmedį kitą savaitę gausiu. Taip nupasakojot, ked negalėjau atsispirti.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Doviljana @ 2011 09 22, 11:16)
turiu magnolijos EA, kvapas nelabai magnolijų-na bet tam ir EA o ne absoliutas.
vienas kvepia man nelabai stebuklingai, bet pamaišius su vanilės olegumu, citrusais jau neblogai  4u.gif

Supratau 4u.gif vadinasi brauksiu magnolija is saraso, nes bus kaip su Rozalinos EA. Perskaiciusi aprasyma, pagalvojau, kad geliskas ir skanus bus, o gavau arbatmedzio giminaite, tik svelnesnio kvapo biggrin.gif

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 22, 12:43)
Turiu rožių EA  iš AZ dviejų rūšių ir rožių absoliutą, turių rožių otą(pati nelabai žinau kuo skiriasi nuo absoliuto, dar neišsiaiškinau) iš KN.

Aciu uz apzvalga 4u.gif Imsiu roziu absoliuta, o del tirpumo raso:
Rose absolute is perfectly soluble in alcohol at 90 ° and fats (vegetable oils and butters).
Atsakyti
Atsiprašau už reklamą... lotuliukas.gif Bet kremo kvapas - pusė malonumo(man net dar daugiau), kai nepatinka kvapas, ir kremas nemielas. Tas kur sausas lecitinas iš vaistinės, duoda tokį neužmušamą savotišką kvapą, ir gal jį sunaudosiu kaip maisto papildą, nors odai ir gerai buvo, bet kvapas nervina. Mačiau rusės naudoja sausą lecitiną labai panašų(todėl ir pabandžiau), ne tik kremams bet ir valgo, nes sveika odai ir iš viršaus ir iš vidaus, kažin pas jas irgi smirdi ar ne...
Emulsikliai reikia atsirinkt kiekvienam kas patinka, nors Olivem1000 ir AZ N2 labai daug kas naudoja ir patenkintos. Kažkuriai nepatiko N1. Dar ir nuo metų laiko priklauso ko norisi, ir nuo aliejų pasirinktų, ir nuo aliejų-vaško-vandens santykio... Čia kaip su EA, vienai kvepia, kitai smirda,vienai per sausa,kitai per riebu. AZ N3 odai malonus, lengvas, bet pats su charakteriu, kiek kartų dariau ir vis kai supilu į aliejus vandenuką galvoju, susijungs ar ne, nes reikia ilgokai palaukt, kol pradeda tirštėt, iš pradžių kisieliaus vaizdelis, tik paskui kremuku virsta.
Pirmasis su Capriliu toks kremukas nelabai stabilus,truputį skiriasi aliejai, reikės galvot ar daugint vaško, ar aliejų kiekį keist į kažkurią pusę. Bet nedaug dariau, greit susinaudos, MB dukart dienoj tepu ir sau kaip kaukę prieš plovimą galvos odą įtryniau, tuoj ir neliks.
Užtat vakar užmaišiau puodą kad vos tilpo, 600g, būtų pravertęs rimtesnis plakiklis...
Sau, dukrytei ir sesei kūnui, N3, Caprilis, aliejai, agurkų sultys šaldytos,naminis fitolis,hidrolatai irgi... Bus matyt kas gavosi. Va jo kvapu labai džiaugiuos. Atidarius indelį ir pasitepus iškart kaip ir nieko ypatingo, bet kai ant odos sušyla, pradeda skleistis labai malonus šiltas rytietiškas, truputį lyg su dūmu kvapas. Nemažai santalo dėjau, iš visų EA daugiausia. Truputį stengiaus laikytis tvarkos, kiek supratau ir kiek pavyko, pirmiausia viršutinė nata, tada vidurinė,tada bazinė ir šoninė(Palomina, nesijuok, 4u.gif galiu nusišnekėt, tik pradedu kapstytis). Tikiuos, nors ir ne kvepalai, taip geriau sugula kvapo kompozicija. Dar išskaičiau, kad į gaminius kvapus reikėtų pilt prieš tai sumaišius baziniam aliejuj, ta pačia nustatyta tvarka kaip ir Palomina rašė, tada kvapas kokybiškesnis, geresnis, turėtų būti. Tik jau nusivėlinau ir tingėjau kažkur atskirai makaluoti. Bet gal kada pasidarysiu ir aš mišinukų, tada gaminant labai laikas taupytųsi, kai nebereiktų daug buteliukų sukinėt, skaičiuot, galvot. 4u.gif
Bet kitoks kiekvieną kartą irgi įdomu...
Atsakyti
Agne.Ramute, baisiai smalsu, kokius eterinius dėjai tam kvapui išgauti?
Atsakyti
ech tie kvapai... norejau visai 'vyriskai' kosmetikai kvapus biski pagerinti, uzsisakiau kedro ir vetiveriju ea nu bet kad ir smirda abu doh.gif kedra dar kokiais rozmarinais ir bergamotem uzmusu, o jau to nelaimingo vetiverijaus niekaip neiseina uzmaskuot; nuo jo kvapo as pradedu ziaugciot.

norit pasijuokt mergaites - darau kondicionieriu, nemazai taip, tiek gerio sudejau, viska plaku didelej stiklinej su virtuviniu mikseriu, tik 1 sluotele, labai gerai issiplaka. mazius stovi salia ant kedes, jam paberiau makaronu ant stalvirsio, ciupineja jis sau ir staiga matau kad jis nuo tos kedes krenta - as ji gaudyt... vaika tai pagavau, bet mikserio nespejau isjungt, tai virtuve buvo liuksusovai iskondicionuota - absoliuciai viskas apsitaske tuo mano geruoju kondicionierium, teko generalini svarinimasi daryt. rezultate svari virtuve biggrin.gif
Atsakyti
Čia jūs visos pažengusios, bet aš taip primityviai pagalvojau - o jeigu pasidaryčiau veidui valiklį kokį hidrolatą su aliejum sumaišiusi? mano oda mišri, bet tokia kaip dehidratuota, vietomis nusausėjusi. Pagalvojau, kad jeigu su aliejumi galima odos valymą daryti, tai gal galima tai ir kasdienai panaudot. pvz lazdyno riešutų aliejus reguliuoja riebalų gamybą, maišau jį su kokiu drėkinančiu hidrolatu ir valau tuo mišiniu odą (dar kažką gal reikėtų įmest kas vandenį su aliejum suriša). Šiaip nemėgstu tų stipresnių prausiklių ir mielai daug rečiau juos naudočiau, bet vis galvoju juk vien kokiu vandeniu to riebalo tai nenuplausiu.
Ką manot, ar labai aš čia į lankas nusivariau? smile.gif
p.s.: čia turėjau omenyje nenuplaunamą valiklį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gira: 23 rugsėjo 2011 - 14:46

bazinis receptukas:
1litras vandens
50g sutarkuoto muilo
45g kalcinuota soda (yra senukuose) paprasta netinka
EA jei norit...
[/quote]

O kuo skiriasi paprasta soda nuo kalcinuotos g.gif
Atsakyti
Gira, į lankas nenuvarei, Alioniuko micelinis vanduo valytų ir nesausintų, galima ir kokio putoklio trupučiuką įderint, daug kas aliejų temoj taip valo makiažą, kai kam patinka. Man nepatiko, jausmas sakytum tas nesurišas aliejus kemša, nenusiplauna. Pabandyk pradžiai kelis ml susipilt ir susiplakt ir matysi, ar tau bus gerai.
Kaip sudėjau EA vakar, parašysiu kai namie būsiu.
Šiaip ką galiu patarti - įdėmiai išstudijuokit to kvapo, kuris nepatinka, sudedamąsias dalis(AZ visų eterinių yra), to elemento, kurio daugiausia, žiūrėkit kad kituose kur planuojat pirkti nebūtų arba būtų mažai. Tas pats ir su tais kas patinka, jei norit kelis panašius turėt, pagal sudėtį galit pasieškot. O šiaip nereikia išsigąsti, jei kvapas nepatinka. Deriniuose atsiskleidžia visai kitaip, tik reikia pataikyt savo nosiai tinkamus variantus. Vyrams vetiverijas bandykit maišyt su benzoinu, santalu, mira, ir citrusu kokiu, gal ne bergamotė bet mandarinai būtų geriau. Pipirai, gvazdikėliai labai įdomų efektą duoda. Kardamono dar tik laukiu.
Vetiverijų neturiu dar. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 23 rugsėjo 2011 - 15:00
QUOTE(alioniukas @ 2011 09 22, 23:37)

įdomu būtų pabandyt, o dėti į miltelių skyrių ar į būgną (kaip muilo riešutus)?

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 23, 12:44)
Užtat vakar užmaišiau puodą kad vos tilpo, 600g, būtų pravertęs rimtesnis plakiklis...

oho, Agne/Ramute, kur tiek kremo dėsit? bigsmile.gif tikriausiai visus gimines ir kaimynus aprūpinsit biggrin.gif

parašykit kokio šedevro receptą į blogą mirksiukas.gif
Atsakyti
jau su viskuo ka turiu bandziau tas vetiverijas maisyt, ir vis tiek man jos viska permusa. nei mandarinai, nei tokie stiprus kvapai kaip citronela, geranium ar eukaliptas nepermusa.

beje geranium 50% su citronela ir levanda buvo labai geras tepalas nuo uodu.

as vis bandau issivirti skysta muila; gaunasi bet neidealiai. gal kuri bandet sitoki rugstingumo indikatoriu?

http://www.ebay.co.u...244916554929352
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlueFire: 23 rugsėjo 2011 - 15:13