[quote=Refresh,2011 09 20, 22:49]
Girdėjau kad galima namuose pasidaryti savos gamybos užpiltines/fitolius. (Ar kaip čia teisingai pavadinti?)
Gal kur nors yra koks pradžiamokslis kaip tą padaryti?
puslapyje patisau.lt yra kaip tai namuose atlikti, o jei skaitote rusų kalba, tai radau labai šaunų puslapį milomarket.com ten yra apie fitolius (maceratus) ir ne tik...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 20, 19:09)
Pasikartosiu, iš to recepto pasiimk mintį, o naudok ką turi ir kas patinka, gali kiek daugiau pantenolio - dėjau 0,25ml, bet jo ir mano kreme yra, o jei vien į losjoną, gali didint (maksimali būtų 2,2ml į 50ml) pagal norą, gal iki 1-1,5ml. Ricinos aliejus reikalingas nuriebintas, kaip ir Alioniuko miceliniame vandenuke.
Taip, supratau , visada gamindama kremus imu tik mintį ar pagrindinius ingridientus kurių reikia , žiūrint ko noriu iš kremo. Ricinos aliejus nuriebintas kaip suprantu tik AZ yra, kol kas bandysiu kremą su pantenoliu ir glicerinu darytis , kai išsinagrinėsiu AZ reiks parsisiųsti ir ricinos al.
omega, kaip ten bandyti jogurtą, vieną patį dėti kaip kaukę, ar kaip nors gudriau ?
Dėl RUDUGIO - tikrai nėra jis ten kokybiškas , bet aš siūlau merginoms abejojančioms pabandyti tokį dalyką (išbandžiau pati) - išsitepti plaukus su rudugio kokosų aliejum palaikyti tiek kiek paprastai laikot aliejines kaukes, išsiplauti galvą. Ir pabandyti tą patį kokosų aliejų iš AN ar sveikų produktų ar kt vėl palaikyti ir išsiplauti. Vat ir labai puikiai pajusite skirtumą, rudugio kokosams išplauti užtenka nedidelio kiekio šampūno ir iš pirmo karto puikiausiai išsiplauna plaukai, o vat su kitais reikia rimčiau padirbėti, perplauti keletą kartų su šapmūnu kad išplauti iš plaukų aliejų .Tai jeigu kokybiškas ,nepraskiestas aliejus kaip galima taip lengvai jį išplauti Maistui gal jis kuo puikiausiai tinkamas , bet kremams ir kaukėms - abejoju
Vakar vėl gaminausi rožių losjoną, ir ką - nelabai gavosi... Įsitikinau kad pirmas variantas buvo teisingas ir nieko nereikia daugiau dėt... Atskiesiu dar hidrolatu ir vėl bus gerai. Padidinau pantenolio, šilko, maniau, ruduo, irgi užbėgsiu už akių sausėjimui. Bet mano odai labiau patiko kai buvo mažiau, dar kartą įsitikinau kad bent jau man tinka taisyklė kuo mažiau, tuo geriau... Taip kad, Nodo, bandyk naujus priedus nuo mažų kiekių, jei tiks ir patiks, pasididint visada spėsi Ir jei turi vit. E, pabandyk vakare kelis lašus į kremą įmaišyt, pasitept ir taip nakčiai palikt. Kokį kartą-du per savaitę, nereikia kasdien. Gal ir tau tiks, man labai gerai.
Oi, o tau Sidabražole ačiū už želmenis Būtinai pabandysiu. O tu perki sudaigintus ar daiginiesi pati? Savi būtų geriausia, bet kur tų gyvų nebeicuotų grūdų rast. Ir išvis noriu želmenų daug, kad visiems namiškiams būtų...
Kitoj temoj rekomenduotą knygą nusipirkau ir pusę jau suvalgiau, kas neskaitėt - verta dėmesio, apie sveiką gyvenseną, mitybą, ligas, tada ir odai savaime aišku geriau: Hiromi Shinya "Fermentų faktorius". Galima ginčytis su autorium ir turėt savo nuomonę, bet pamąstyt apie tai ką kalba tikrai labai naudinga. Ir labai ekologiškai jis mąsto, ekologiškus produktus siūlo valgyt . Daug ką matau ir vertinu panašiai kaip jis.
Oi, o tau Sidabražole ačiū už želmenis Būtinai pabandysiu. O tu perki sudaigintus ar daiginiesi pati? Savi būtų geriausia, bet kur tų gyvų nebeicuotų grūdų rast. Ir išvis noriu želmenų daug, kad visiems namiškiams būtų...
Kitoj temoj rekomenduotą knygą nusipirkau ir pusę jau suvalgiau, kas neskaitėt - verta dėmesio, apie sveiką gyvenseną, mitybą, ligas, tada ir odai savaime aišku geriau: Hiromi Shinya "Fermentų faktorius". Galima ginčytis su autorium ir turėt savo nuomonę, bet pamąstyt apie tai ką kalba tikrai labai naudinga. Ir labai ekologiškai jis mąsto, ekologiškus produktus siūlo valgyt . Daug ką matau ir vertinu panašiai kaip jis.
Aš želmenų sultis įsigyju visai primityviai - atsinešu indelį ir nusiperku kioskelyje, kur spaudžia įvairias sultis. Nevargstu. Tikiuosi, kad iš specialių grūdų, bet nesu klaususi, reiks paklausti.
O neapdorotų grūdų tur būt būtų ūkininkų turguose ar prie ekologiškų maisto produktų. Savo pagamintos sultys, aišku, patikimesnės..
O neapdorotų grūdų tur būt būtų ūkininkų turguose ar prie ekologiškų maisto produktų. Savo pagamintos sultys, aišku, patikimesnės..
QUOTE(nodo @ 2011 09 21, 11:31)
omega, kaip ten bandyti jogurtą, vieną patį dėti kaip kaukę, ar kaip nors gudriau ?
man labai veiksminga veidui kauke rasulo molis+jogurtas+clary sage (salavijo?) ea+truputi ersketroziu aliejaus, jogurta naudoju gyva, tibeto pieno grybo.
Merginos, gaminate žvakes, grindų ploviklius, muilus. Gal ir skalbiklį pasigaminate ?
Merginos, gal kuri pirkot is AZ magnolijos, rododendru EA? Idomu koks kvapas
Agne/Ramute, o tu roziu EA ar absoliuta is AZ pirkai?
Gal galit kas nors paaiskinti, kuo roziu absoliutas nuo EA skiriasi
Ziemai artejant ant kvapu patrauke pradejus gamintis kremukus, teko nosi prie naturaliu sviestu/alieju/hidrolatu kvapu pratinti, o dabar kitas etapas - norisi gaminius ne aromatiniais ekstraktais, o EA ar absoliutais paskatinti
Ziemai artejant ant kvapu patrauke pradejus gamintis kremukus, teko nosi prie naturaliu sviestu/alieju/hidrolatu kvapu pratinti, o dabar kitas etapas - norisi gaminius ne aromatiniais ekstraktais, o EA ar absoliutais paskatinti
QUOTE(nikofija @ 2011 09 22, 08:53)
Merginos, gaminate žvakes, grindų ploviklius, muilus. Gal ir skalbiklį pasigaminate ?
pasigaminame
bazinis receptukas:
1litras vandens
50g sutarkuoto muilo
45g kalcinuota soda (yra senukuose) paprasta netinka
EA jei norit...
QUOTE(Liurda @ 2011 09 22, 11:06)
Merginos, gal kuri pirkot is AZ magnolijos, rododendru EA? Idomu koks kvapas
turiu magnolijos EA, kvapas nelabai magnolijų-na bet tam ir EA o ne absoliutas.
vienas kvepia man nelabai stebuklingai, bet pamaišius su vanilės olegumu, citrusais jau neblogai
Sveikos
Žinau, kad buvo kalbėta, bet gal galit priminti koks emulsiklis iš AZ geriausias, "lengviausias" ?
Žinau, kad buvo kalbėta, bet gal galit priminti koks emulsiklis iš AZ geriausias, "lengviausias" ?
Sakiau gi kad nerodysiu buteliukų, nes labai daug... Turiu rožių EA iš AZ dviejų rūšių ir rožių absoliutą, turių rožių otą(pati nelabai žinau kuo skiriasi nuo absoliuto, dar neišsiaiškinau) iš KN.
Rožės man patinka ir odai tinka, mėgstu maišyt kelių rūšių, nes kvapai skirtingi. Rožių absoliutas iš AZ jau rašiau kad gaunasi gan gera kaina. KN kvapas labai geras, labai patinka, bet brangu. Rožių EA AZ kur yra bulgariška rožė(mediniam dar induke įdėtas), man mažiau patiko, bet tai skonio reikalas, vaikystę priminė, tokius parsiveždavo teta iš užsienio, kartais kai išvažiuodavo, lygiai tas pats kvapas... Ir va galvoju, kad odai gal EA net geriau buvo, nes dabar į losjoną kai dariau absoliuto dėjau, kitąsyk vėl naudosiu EA. Mano visi kremukai kaip kvepalai, man patinka maišyt kvapus, tai kartais sunku tilpt į normas.
Absoliutas ir EA ne tas pats, skiriasi išgavimo būdas, koncentracija, kvapo tvarumas ir poveikis, tirpumas. EA beveik visi tirpūs aliejuje, absoliutai dauguma spirite, alkoholyje ir kai kurie dar ir aliejuje. Daug neaiškinsiu, kad nenusišnekėčiau, kadangi pati ne viską žinau...
Vakar dariau MB kažkokį sutvėrimą galvai tept, pridėjau daug EA, nes galvos oda tokia mažiau jautri,norėjau gydomojo poveikio, 91 lašas gavosi į 100 su trupučiu gramų. Na ir kaip didžioji eksperimentatorė vakare pasitepiau veidą - likau gyva ir patenkinta, nedirgino, nedegino. Bet nesakau kad pulkit dėt į kremus kuo daugiau eterinių, ne, aš jį kokį kartą per savaitę kaip gydymą naudosiu. O pasakoju todėl, kad pirmą kart dariau su Capriliu, "sausu" kokoso aliejum(oktano/dekano trigliceridas, ne milteliai, neriebus skystis), aliejų tarpe jo 9proc., 9,5 kiti aliejai (ir lecitinas AZ 1,5 proc., man šitam deriny ir veidui patiko, va kaip nevienodai gaunasi ir jaučiasi), emulsinis AZ vaškas N3 5 procentai. Gaunasi neriebu, labai gerai geriasi, kaprilis pagerina veikliųjų medžagų įsiskverbimą, nu toks labai įdomus gaminys, kitoks, gerai drėkina. Tik pagalvojau, kad neteisingai eterinius sulašinau, ne iš eilės... Kitą kartą pasitaisysiu ir bandysiu dėt ne bet kaip, nes vis pradedu nuo tų kurių labiausiai reikia dėl poveikio, o paskui derinu pagal kvapą.
Rožės man patinka ir odai tinka, mėgstu maišyt kelių rūšių, nes kvapai skirtingi. Rožių absoliutas iš AZ jau rašiau kad gaunasi gan gera kaina. KN kvapas labai geras, labai patinka, bet brangu. Rožių EA AZ kur yra bulgariška rožė(mediniam dar induke įdėtas), man mažiau patiko, bet tai skonio reikalas, vaikystę priminė, tokius parsiveždavo teta iš užsienio, kartais kai išvažiuodavo, lygiai tas pats kvapas... Ir va galvoju, kad odai gal EA net geriau buvo, nes dabar į losjoną kai dariau absoliuto dėjau, kitąsyk vėl naudosiu EA. Mano visi kremukai kaip kvepalai, man patinka maišyt kvapus, tai kartais sunku tilpt į normas.
Absoliutas ir EA ne tas pats, skiriasi išgavimo būdas, koncentracija, kvapo tvarumas ir poveikis, tirpumas. EA beveik visi tirpūs aliejuje, absoliutai dauguma spirite, alkoholyje ir kai kurie dar ir aliejuje. Daug neaiškinsiu, kad nenusišnekėčiau, kadangi pati ne viską žinau...
Vakar dariau MB kažkokį sutvėrimą galvai tept, pridėjau daug EA, nes galvos oda tokia mažiau jautri,norėjau gydomojo poveikio, 91 lašas gavosi į 100 su trupučiu gramų. Na ir kaip didžioji eksperimentatorė vakare pasitepiau veidą - likau gyva ir patenkinta, nedirgino, nedegino. Bet nesakau kad pulkit dėt į kremus kuo daugiau eterinių, ne, aš jį kokį kartą per savaitę kaip gydymą naudosiu. O pasakoju todėl, kad pirmą kart dariau su Capriliu, "sausu" kokoso aliejum(oktano/dekano trigliceridas, ne milteliai, neriebus skystis), aliejų tarpe jo 9proc., 9,5 kiti aliejai (ir lecitinas AZ 1,5 proc., man šitam deriny ir veidui patiko, va kaip nevienodai gaunasi ir jaučiasi), emulsinis AZ vaškas N3 5 procentai. Gaunasi neriebu, labai gerai geriasi, kaprilis pagerina veikliųjų medžagų įsiskverbimą, nu toks labai įdomus gaminys, kitoks, gerai drėkina. Tik pagalvojau, kad neteisingai eterinius sulašinau, ne iš eilės... Kitą kartą pasitaisysiu ir bandysiu dėt ne bet kaip, nes vis pradedu nuo tų kurių labiausiai reikia dėl poveikio, o paskui derinu pagal kvapą.