Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

bigsmile.gif Gražaus vakaro... Lauksim įspūdžių, nes kaip tik sojų vaško siuntinuke irgi bus... Ilgiems rudens vakarams. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 19, 22:06)
bigsmile.gif  Gražaus vakaro... Lauksim įspūdžių, nes kaip tik sojų vaško siuntinuke irgi bus... Ilgiems rudens vakarams. thumbup.gif

Labas rytas:)
tai va, žvakė iškepta, kaip sakant:) tik aš norėjau kvepiančios, tokios, kad namai pasklistų aromatu..ir atrodo, kad tikrai nemažai lašinau eterinių ir kvapų, bet matos, kad reiks dar didesnę dozę lašinti:)
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 19, 15:48)
  Na ir šitos temos dėka namuose atsirado augalinio glicerino(čia rašau toms, kurios nusipirko ir nežino kam tinka), nekalbant apie visus kitus gėrius, kuo toliau, tuo daugiau visur naudoju ir džiaugiuosi-grindis ploviau, nepilnas arbatinis šaukštelis į puskibirį vandens, keli lašai EA ir putoklio, grindys blizga, namai kvepia, ir svarbiausia - jokios agresyvios chemijos.

Jau ne pirmą kartą matau kalbant apie putoklį, čia iš AZ siunčiatės ? Ar Lietuvoj jo galima gaut, gal čia panašu kaip ir AN šampūno bazė?

Noriu pasidaryt veido prausiklį, rasulo molis su vandeniu ir aliejais išsausino ir sudirgino odą verysad.gif Gal kokį receptą žinote jautriai , amžinai dehidruotai odai ? Žinau kad turbūt AZ yra labai daug receptų, bet nieko iš ten nesisiunčiu ir išvis nelabai draugauju su tuo puslapiu doh.gif
Atsakyti
Aš dar apie tą šaltalankių aliejų. Ar gaminotės kas? Nusigraibiau nuo viršaus. Ir kaip dabar jį laikyti, šaldytuve? Ar nesuges greitai? Juk begraibant ir sulčių kartu kažkiek pasisemia. O sulteles susišaldžiau į ledukus. Dėsiu po vieną į puodelį ir gersiu. Man labaaaai daug skiesti reikia, kitaip neskanu.
Atsakyti
4u.gif Nodo, naudojau putų bazę iš AZ, galima ir sausus coco sulfatą, SCI karštesniam vandeny tirpinti, tiks iš AN šampūno bazė(bet gal gaila grindims gadint, ir kai plaunu skudurą pirma nuplaunu švariam tekančiam vandeny, kad tas tirpaliukas būtų neužterštas, tada su labai nedaug galima išsiversti, litro užtenka visam namui), bet su AZ vertėtų susidraugauti dėl palankesnių kainų... Naudokis vertėju ir neišsigąsk kad lietuviškai rodo tuščią krepšelį, jei kas bus neaišku, klausk, padėsim 4u.gif Pasidėliok, pasiknaisiok, išmoksi 4u.gif
Sausą odą reikėtų aktyviau drėkinti, daryt kažką panašaus kaip Alioniuko micelinis vanduo, tik galima dar drėkinančiais, raminančiais priedais praturtinti ir naudot kaip toniką prieš kremą. Kartu juo ir nusivalysit. Rasulo molis man irgi veidui per stiprus, nebent labai retai kap pylingas... Arba (nenoriu girtis perdaug) kažką panašaus tokios pat paskirties rožių losjoną gaminausi, nebūtina dėt visus tokius pačius ingredientus, tiesiog pasinaudokit kaip rėmais ir susikurkit iš ko turit. Naudojo sesuo, irgi labai patenkinta. Jau antrą partiją baiginėju ir vėl gaminsiuos.
Putojančio veidui dar negaminau, baigsiu ką turiu tada ir galvosiu. 4u.gif Ir su putojančiais veidui irgi reiktų atsargiai, jie sausins. Kuo daugiau plaunama, šveičiama, tuo labiau oda sausėja. Man seniai viena kosmetologė (tik rusiškai, geriau skamba) pasakė tokią patarlę - dažnai praustis-trumpai gyventi. Nusiprausimui užtenka vandens, prausiklius, muilą naudot kuo rečiau, kasdien muilinu tik strategines vietas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 20 rugsėjo 2011 - 11:12
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 20, 11:10)
4u.gif  Nodo, naudojau putų bazę iš AZ, galima ir sausus coco sulfatą, SCI karštesniam vandeny tirpinti, tiks iš AN šampūno bazė

Labai aciu, kad dalinates savo atradimais 4u.gif Super, ploviklis grindims bigsmile.gif Visas namas kvepia citrinkvapiu eukaliptu, tikiuos ir bacilu siek tiek sunaikino biggrin.gif Ir reikes butinai pabandyti SCI sitam tikslui, nes plaukams jis netiko.

Merginos, gal kuri gaminote vaikiukams koki alieju misinuka, nuo pleiskanu luobeles, na, kad greiciau eitu ja nukrapstyti. Galvoju sumaisyti taukmedi su migdolais g.gif Kas dar cia tiktu? Vandenuko turbut neverta deti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo witulee: 20 rugsėjo 2011 - 12:02
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 09 20, 08:02)
Labas rytas:)
tai va, žvakė iškepta, kaip sakant:) tik aš norėjau kvepiančios, tokios, kad namai pasklistų aromatu..ir atrodo, kad tikrai nemažai lašinau eterinių ir kvapų, bet matos, kad reiks dar didesnę dozę lašinti:)

gal ekonomiškiau gautųsi įlašint kelis lašus aplink dagtį(prieš uždegant), kai sušils pagaruos... Ir eterinis eteriniui nelygu, vieni kvapnesni, kiti greičiau dingsta. Muilą kai dariau vieną kartą dėjau 5gr.- 2 rožmedis, 2 ravensara(ne veltui lotyniškas ravensara aromatica, tai reiškia kad nuo senų laikų žinomas kaip kvapnus augalas), 1 kananga. Kitą kartą tokiam pat kiekiui muilo mišinį dariau jau 30g., bet jis nė kiek stipriau nekvepia... Taigi ne vien kiekis svarbu, o iš ko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nodo @ 2011 09 20, 11:16)
Jau ne pirmą kartą matau kalbant apie putoklį, čia iš AZ siunčiatės ? Ar Lietuvoj jo galima gaut, gal čia panašu kaip ir AN šampūno bazė?

Noriu pasidaryt veido prausiklį, rasulo molis su vandeniu ir aliejais išsausino ir sudirgino odą  verysad.gif  Gal kokį receptą žinote jautriai , amžinai dehidruotai odai ? Žinau kad turbūt AZ yra labai daug receptų, bet nieko iš ten nesisiunčiu ir išvis nelabai draugauju su tuo puslapiu  doh.gif

NESU KOSMETIKOS GAMYBOS EKSPERTE, TIK PRADEDANTI, BET TIKRAI ZINAU KAD JEIGU REIKIA DREGMES PASIGAMINKITE PRAUSIKLI SU HIALURONO RUGSTIMI, HIALURONAS STIPRIAI DREKINA.
O BAZE GALITE NUSIPIRKTI IS AROMANATURAL.
Papildyta:
QUOTE(Scurry @ 2011 09 19, 18:21)
Sveikos,
ar kas perkatės iš www.aliejus.com (www.rudugys.lt)? Kaip aliejų kokybė?

AS TEN NUOLATOS PERKU, IR MAISTUI IR KOSMETIKAI, TEN IR PRIESKONIAI BE NATRIO GLIYTOMATO, IR DIDELSI PASIRINKIMAS, BE VISTIENOS SULTINIO MILTELIU, KURIS IRGI BE NATRIO GLIUTOMATO, NEGALIU GYVENTI
Atsakyti
Man skubi vienkartinė pagalba perdžiovinus ir suerzinus veido odą molio prausikliu, chrorelės kauke ar kt. džiovintojais, buvo keli lašeliai tamanų aliejaus, paskirstyti ant drėgnos odos.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 09 19, 21:56)
Gal alavijo gelis per vėsus buvo? Man kartą irgi buvo nuo gelio sutraukę, bet aš ilgai ir nuobodžiai plakiau ir išplakiau iki vientisos masės:)

MERGINOS O SU KUO JUS PLAKATE, SU TUO PLAKIKLIU IS AROMA NATURAL, KUR SU 4 ANTGALIAIS?
Papildyta:
PATARKITE KOKIU ETERINIU ALIEJU GALIMA NAUDOTI I PRAUSIKLIUS RIEBIAI, SPUOGUOTAI ODAI?
Atsakyti
Ačiū mergaitės kad dalinatės patarimais 4u.gif Su AZ reiks pradėt bendraut, kada paskirsiu porą dienelių tam reikalui.

Su savo oda amžinai vargstu, šerpetoja kaip velnias doh.gif Į visus kremu dedu haliuroną ir nedaug aliejų, reiks vienus tamanus pabandyt, dabar naudoju kremą su tamanais, bet ten nedidelė dalis jų, haliuroną visada dedu maksimalią leidžiamą dozę į kremus, net po kremu tepu gelį iš alavijo ir hidrolatų, žodžiu vargas doh.gif
Agne/Ramute gal galit primint rožių losjono receptą, gal turit kokį blogą kur visi Jūsų receptai sudėti? Alioniuko bloge taip gerai, viskas vienoj vietoj, vis įlendu pasisemti idėjų rolleyes.gif
Atsakyti
Receptas yra"mūsų bloge, kurį pačios pildom".
Nodo, kažko tu savo odai neatspėji, nepataikai ko ji nori, taip neturi būt. Gal kažkas alergizuoja iš kosmetikos priemonių, o gal koks maistas(labai labai tikėtina). Dėl hialurono - jei trūksta vistiek drėgmės, bandyk kitus drėkiklius, kol rasi "savąjį". Apie hialuroną yra dvi priešingos teorijos - viena kad jis puikiai drėkina, kita - kad jis nė velnio nedrėkina, nes jo molekulės paprasčiaisiai per didelės ir ten kur mes norim ant odos užteptas nepatenka, kad jis veikia kaip humektantas ir tiek, o jo drėkinimas - mitas.
Pabandyk vidutinę (aš visada skeptiškai žiūriu į maksimalias dozes) pantenolio dozę į kremą, serumą prieš kremą "maktelt", jo poveikis įvairiopas, ne vien drėkinantis, gal šerpetojimą apramins, labai mažai glicerino, galbūt turi Arnikos CO2, irgi praverstų. Daug kas drėkina, bet reikia atsirinkt kas patiks, o aš mėgstu visko po truputį - šilko, keramidų, inulino, bičių pienelio(irgi skaičiau kad poveikis mitas), skvalanas labai gerai, AZ drėkinantis kompleksas, augalų ekstraktai.
Ką išskaičiau apie Pantenolį: knisau ieškodama info apie tokius vaistus nuo plaukų slinkimo, ir kaip dažnai būna - randi daugiau negu ieškai, radau kad pantenolis stiprina tų vaistų, o taip pat ir EA patekimą gilyn, į plauko šaknį, veikia kaip veikliosios medžiagos "nešėjas". Taigi - kai reikia stiprint šaknis, verta įkomponuot pantenolio. 4u.gif
Atsakyti