Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

Ateinu pagalbos prašyti.
Nugi nusipirkau rodos visko ko reiktų pasigaminti kosmetikai, balzamui plaukų ir pan., bet va tų pirmųjų kartų kaip bijau.
O kur rasti proporcijas, kiek ten tarkime turi būti EA, kiek aliejaus, kiek vaško ar kitų dalykų. Gal žinote? Labai baisus pirmas kartas biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
ar kas perkatės iš www.aliejus.com (www.rudugys.lt)? Kaip aliejų kokybė?
Atsakyti
Atsilikau nuo jūsų, neskaičiau kokią savaitę( darbų daug). Noriu paklausti apie šaltalankių aliejaus gamybą. Viską susirašiusi esu, sultis išspaudžiau, palikau parai. Dabar ant viršaus toks neskaidrus sluoksnis kaip ant sulčių būna. Ar tai ir yra aliejus , jį nugraibyti? Aš įsivaizdavau, kad lašais bus plaukiojančiais ax.gif Ir kaip jį laikyti nugraibius? O pirktas tai skaidrus kažkodėl ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 09 19, 17:05)
Ateinu pagalbos prašyti.
Nugi nusipirkau rodos visko ko reiktų pasigaminti kosmetikai, balzamui plaukų ir pan., bet va tų pirmųjų kartų kaip bijau.
O kur rasti proporcijas, kiek ten tarkime turi būti EA, kiek aliejaus, kiek vaško ar kitų dalykų. Gal žinote? Labai baisus pirmas kartas  biggrin.gif

daug infi pirmame psl. Bet pradziai gal video pades http://www.youtube.c...h?v=MTcprOWhB3U
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2011 09 19, 16:38)
O kaip sandalmedžio ir miros eterinių kvapai? ar kas turit?

... pratęsiu Palominą - smilkaliniai, rytietiški, mira ramesnė, santalas toks labiau šiltas ir erotiškas, toks sunkus kaip raudona veliūro užuolaida karalienės miegamajame...... Man mira "eina" visur, nes tokius kvapus labai mėgstu, santalas patinka dar labiau... Bet jei jums smilkalai smirdi, gali nepatikt. Man primena Guerlaino Samsara, Shalimar kvepalus - pasitepiau riešus dabar abiem ir kaifuoju. Man jie ir kartu, ir atskirai nuostabūs...
Nepykit, mergaitės, turtų nesirodysiu, labai daug buteliukų reiktų sustatyt. Ko dar iš AZ neturėjau, laukiu dar vieno siuntinuko, jame vanilės bus (nemėgstu saldžių, nepirkau anksčiau, o žiūriu į kvepalus kaip ir labai reikia) ir dar keli, šalavijų prigriebiau fiksavimui, na iki viso AZ asortimento nedaug trūksta, tai ten ir pasižiūrėkit mirksiukas.gif Kas važiuosit pro mano kaimą - prašom į svečius, duosiu pauostyt kas domins 4u.gif KN tik vieną kartą buvau užsukus, tai nedaug turiu, patys kalti kad internetu neskuba prekiauti...
Refresh, pirmam temos psl. yra mergaičių blogai su receptais, ten ir rasi kiek ko reikia, proporcijų universalių viskam dar neišradom 4u.gif
Atsakyti
Ojej, kaip poetiškai...bet maždaug aišku - šiek tiek ritualiniai kvapai.. Ko gera reiks kurio nors.
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 09 19, 17:35)
Atsilikau  nuo jūsų, neskaičiau kokią savaitę( darbų daug). Noriu paklausti apie šaltalankių aliejaus gamybą. Viską susirašiusi esu, sultis išspaudžiau, palikau parai. Dabar ant viršaus toks neskaidrus sluoksnis kaip ant sulčių būna. Ar tai ir yra aliejus , jį nugraibyti? Aš įsivaizdavau, kad lašais bus plaukiojančiais  ax.gif Ir kaip jį laikyti nugraibius? O pirktas tai skaidrus kažkodėl  ax.gif

Aš kai gaminau irgi susidarė toks neskaidrus oranžinis sluoksnis, bet niekas neatsakė, ar tai aliejus, tad teko išpilti, nes netyčia sumaišiau viską doh.gif
Atsakyti
biggrin.gif Negaminau šaltalankių aliejaus dar niekada gyvenime, kaime apžiūrėjau - uogų neradau, arba žemė labai kūda arba paukščiai nulesė... Viršuj turėtų būt aliejus, nupiltas manau nusistovės per kiek laiko, drumzlės dar nusės, tada dar per kavos filtrą atsargiai nupylus galima prafiltruot, o nenorėkit kad nefiltruotas būtų kaip parduotuvinis, nes (jei neklystu) vaistinėse tai kitu aliejum būna šaltalankių sėklos užpiltos, užtat ir skaidru, AZ parduoda sėklų šalto spaudimo, bet namų sąlygom tokio nepasigaminsim. Tai nors sugert sultim reikėjo, jei susimaišė, ar išvirt uogienę, vitaminai... 4u.gif
Atsakyti
Sutraukė į varškę mano kremą.... sad.gif

Atrodo dariau kaip reikia, bet vadinasi nedadariau.

Kokosų aliejų, emulsinį vašką ir sviestmedžio sviestą pakaitinau.
Distiliuotą vandenį kitame inde irgi.
Temperatūros buvo abiejų vienodos.
Bet kai bandžiau įdėt alavijų gelio ir vit. E viskas sušoko į varškę
Ką netaip padariau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 19 rugsėjo 2011 - 19:55
QUOTE(Refresh @ 2011 09 19, 20:53)
Sutraukė į varškę mano kremą.... sad.gif

Atrodo dariau kaip reikia, bet vadinasi nedadariau.

Kokosų aliejų, emulsinį vašką ir sviestmedžio sviestą pakaitinau.
Distiliuotą vandenį kitame inde irgi.
Temperatūros buvo abiejų vienodos.
Bet kai bandžiau įdėt alavijų gelio ir vit. E viskas sušoko į varškę
Ką netaip padariau?

Gal alavijo gelis per vėsus buvo? Man kartą irgi buvo nuo gelio sutraukę, bet aš ilgai ir nuobodžiai plakiau ir išplakiau iki vientisos masės:)
Atsakyti
Jau supratau. Ačiūūū smile.gif Pavyko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 19 rugsėjo 2011 - 20:15
QUOTE(Refresh @ 2011 09 19, 21:10)
Jau supratau. Ačiūūū smile.gif Pavyko smile.gif

Nu liuks:) aš einu traukt žvakių, šiandien pirmą kartą dariau jas:) tikiuosi,kad nepadegsiu namų biggrin.gif
Atsakyti