Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

gal galit kuri papasakot kuo skiriasi biciu vaskas ir emulsinis vaskas darant krema? noriu darytis krema veidui turiu biciu vasko ir mastau verta pirkt emulsini ar didelio skirtumo nera g.gif dekui smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,
norėčiau prisijungti prie šio temos, t. y., iš pasyvių skaitytojų pereiti prie aktyvesnių smile.gif
Atsakyti
Tilpsim, Sidabražole, sveika atskridus ant raganų kalno. 4u.gif
Gutka, pasiskaityk pirmam temos psl., yra aprašyta gamyba su bičių vašku ir atskirai gamyba su emulsiniu vašku. Skiriasi gaminiai 4u.gif Vaškas reikalauja daugiau negu 50 proc. kad būtų aliejų kreme, pats riebina, gaunasi riebūs, labiau maitinantys,ilgiau išliekantys (bet veidui, bent jau mano nuomone, nelabai tinka), o su emulsiniu galima įvairiau, nuo maždaug 10 proc. aliejų (tik tada kartais reikia kuo kitu tirštint papildomai), ir emulsinių būna įvairių su skirtingom galimybėm. Jei jau vistiek sugalvosi daryt veidui su bičių vašku(nepatiks- visada sueis kūnui), tai rinkis kuo lengvesnius, geriau susigeriančius aliejus, sviestų nedėk. Bet - čia kaip kam. Nėra geležinių taisyklių, tik vaškas - tai aliejų didelis procentas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 19, 09:54)
Tilpsim, Sidabražole, sveika atskridus ant raganų kalno. 4u.gif
Gutka, pasiskaityk pirmam temos psl., yra aprašyta gamyba su bičių vašku ir atskirai gamyba su emulsiniu vašku. Skiriasi gaminiai 4u.gif Vaškas reikalauja daugiau negu 50 proc. kad būtų aliejų kreme, pats riebina, gaunasi riebūs, labiau maitinantys,ilgiau išliekantys (bet veidui, bent jau mano nuomone, nelabai tinka), o su emulsiniu galima įvairiau, nuo maždaug 10 proc. aliejų (tik tada kartais reikia kuo kitu tirštint papildomai), ir emulsinių būna įvairių su skirtingom galimybėm. Jei jau vistiek sugalvosi daryt veidui su bičių vašku(nepatiks- visada sueis kūnui), tai rinkis kuo lengvesnius, geriau susigeriančius aliejus, sviestų nedėk. Bet - čia kaip kam. Nėra geležinių taisyklių, tik vaškas - tai aliejų didelis procentas. smile.gif

dekui, uztenka info thumbup.gif su biciu vasku neeksperimentuosiu nes per riebiu nemgstu, po to blizga veidas kaip kaledinis zaisliukas biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, gal galite parasyti veido prausiklio recepta, aciu labai.
Atsakyti
Ačiū, Agne/R už pasisveikinimą. Tavo įkvėpta braidžiojau pakrantėm iškodama lakišių... O taip pat išbandžiau veido kremui kviečių želmenų sultis, laukinių erškėčių vaisių sultis. Abu komponentai vitaminingi, o taip pat patraukliai nuspalvina krema. smile.gif
Atsakyti
Lakišių bent radai? Džiovintų jei kas visada vaistinėse būna, populiari žolė. Papasakok kaip laikos kremukai su želmenim, ką odai pastebėjai? Aš galvą laužau kaip padaryt galvos odai serumą su spiritiniu-glicerininiu lakišių antpilu, sulčių nebeišsispausiu, kad būtų neriebu ir gerai drėkintų, MB žvynelinė tokiu metų laiku pradeda lysti, reikia kažkaip ją prilaikyt... Paskutines porą savaičių muilo gaminimu domėjaus, 4u.gif Alioniuko, neringos.jn 4u.gif užkrėsta, tai kremai liko apleisti... blush2.gif O Palominos pavyzdys wub.gif gundo pasidaryt kvepalų, bet niekaip nesiryžtu šitam darbui,nors EA, absoliutų prisipirkau. Bet dar trūksta labai žinių. Pačios pradžios, esmės nepagaunu.
Na ir šitos temos dėka namuose atsirado augalinio glicerino(čia rašau toms, kurios nusipirko ir nežino kam tinka), nekalbant apie visus kitus gėrius, kuo toliau, tuo daugiau visur naudoju ir džiaugiuosi-grindis ploviau, nepilnas arbatinis šaukštelis į puskibirį vandens, keli lašai EA ir putoklio, grindys blizga, namai kvepia, ir svarbiausia - jokios agresyvios chemijos. Beje, žiūrėjau glicerino vaistinėje, tai Eurovaitinėje 25ml virš septynių litų, siaubingai brangu, iš AZ kur kas pigiau gaunasi, ypač litrą perkant. Dar bandysiu su EA vietoj minkštiklio į skalbimo mašiną, nes bent jau grindų skudurui tai labai gerai suveikė... Atsiprašau už poster_offtopic.gif 4u.gif
Atsakyti
Lakišių radau, dar spėjau, kol nebuvo visi nužydėję. Veido kreme šiek tiek dirgino akis, taigi akių zonos geriau netepti. Bet odai tiko. Ačiū jums visoms už puikias idėjas. Jūs šaunuolės!

Želmenys turi daug chlorofilo, kremas gaunasi švarios salotinės spalvos, gerai susiriša komponentai, man labai tiko ir patiko. Be to sulčių nesudėtinga gauti (ir pagrioviais braidyti nereikia). Tikrai verta pabandyti.
Kremo veidui gaminu ne daugiau 30 ml, laikau šaldytuve, kabinu stiklo lazdele, tai man laikosi gerai. Konservuoju tik rozmarinų ekstraktu.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 19, 15:48)
nors EA, absoliutų prisipirkau.

pasidemonstruok kokiu gerybiu turi (kalbu apie EA, abs. ir pan.) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(`lina @ 2011 09 19, 12:48)
Merginos, gal galite parasyti veido prausiklio recepta, aciu labai.

o kokie pageidavimai prausikliui? nes veida galima prausti ir moliu jei odai patinka..
Atsakyti
O kaip sandalmedžio ir miros eterinių kvapai? ar kas turit?
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2011 09 19, 16:38)
O kaip sandalmedžio ir miros eterinių kvapai? ar kas turit?

as pasakysiu taip: kvapas yra toks dalykas, kur kiekvienas uzuodzia skirtingai smile.gif vienam tarkim sie aliejai bus kazkas nezemisko, o kitam visai nepatiks.. be to, su laiku uosle labai keiciasi, kvapus imanoma prisijaukinti ir pan.
pvz., as pipiru nemegstu, i maista labai retai dedu biggrin.gif pirmus kartus ir eterinis aliejus man buvo trumpai issireiskus - nepriimtinas, bet pratinau savo nosi, ir dabar pipiru kvapas man netgi patinka.. turiu net EA biggrin.gif kuris daznai pasitarnauja kuriant kvepalus..
kas del miros ir santalo eteriniu.. jei nori pvz., kurti kvepalus, tai manau, kad jie turetu buti 'must have'..
miros ir santalo kvapai man asocijuojasi su baznyciomis, sventyklomis.. smilkaliniai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 19 rugsėjo 2011 - 15:55