Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(Babi* @ 2011 09 14, 21:08)
Nelabai į temą mano klausimas, bet gal moderatorė labai nesupyks: ką gaminat peršalus, kai jaučiasi sunkumas krūtinėje, yra kosulys, sloga? blush2.gif

http://www.o-kaip.lt...-cinamonas.html
kai pradejau vaikui duoti kasdien, po du kart, eidamas darzelin vaikas nebeserga
Atsakyti
QUOTE(welniūkštė @ 2011 09 12, 23:56)
ar yra merginu, kurios kremus galetu pagaminti ne tik sau, bet ir kitiems?

Va va, ir aš norėčiau,kad kas už mane kokį drėkinantį kremuką veidui sumakliavotų ax.gif Norisi mažo kiekio pabandymui,tai kas darosi,galėtumėt ir nupilt kelius lašelius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 09 14, 22:03)
alioniuk, peel off (nuplesiamoms - lietuviskai tikrai baisokai skamba) kaukems ka naudojai: agara ar ksantana?

Nuplesiama kauke darau tik nosies srity inkstyrams pasalinti (zelatinas+pienas (kartais ozkos). Man tikrai patinka, ant pleveles lieka nesvarumai, net matosi smile.gif
O su agaru gaminu nuemamas kaukes (dazniausiai paakiams), jas nuplesiamomis nepavadinsi, greiciau nuimamos. Nusiema labai svelni mazdaug 1-2mm storio plevele panasi i zeles sluoksni. Ir taip nusiema, kad praktiskai odos nepakelia. Man padeda nuo pajuodimu ar kazkokiu tinimu po akim (mazai miegu, tai budinga).
Siaip ir nosies sriciai galima daryti su agaru, jei uztepti neypatingai storu sluoksniu, tai jau labiau nuplesiama kauke gaunasi, bet vistiek ne ytin drastiska. Taip pat nuvalo inkstyrus, bet kiek silpniau nei su zelatina.
Agaras - bespalvė, stingstanti medžiaga yra išskiriama iš aštuonių rūšių jūrinių raudonųjų dumblių. Be to, jame gausu maistinių medžiagų: sudėtyje yra jodo, kalcio, geležies, fosforo, vitaminų A, C, D, K ir B vitaminų kompleksas. Na, internete galima pasiskaityti. Tai augalinis zelatinos pakaitalas. Tik su juo reikia ismokti dirbti doh.gif . Ir kadangi greitai genda (agara mokslininkai naudoja bakterijoms auginti) kaip ir zelatina, i kremus butu sunku pritaikyti, net su konservantu (nors kremai ir geliai su juo gaunasi geri, drekinantys). O i kaukes - super rolleyes.gif .
Be to, kad atskleisti agaro savybes, reikia ji su vandeni uzvirinti. Vien uzpilti karstu vandeniu nevisada pakanka (is eksperimentu)..jis tirpsta nuo 90laipsniu. Bet jei pergreitai sustingsta, galima vel kaitinti, geruju savybiu nepraranda. Alieju priema, kai kiek atvesta, bet turi buti panasios temperaturos ir neperdaug, kad nesusidarytu kruopelytes doh.gif
Vienu zozdiu geras tas agaras, jei daryti paprastas kaukes, o efektas tikrai yra rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 15 rugsėjo 2011 - 13:29
QUOTE(omega @ 2011 09 15, 01:03)
ya tema gydomes naturaliai smile.gif). siaip tai eukaliptas su ciobreliu  thumbup.gif . silta (beveik karsta) druska ant krutines ir kaklo.

Labai ačiū, eisiu dar tos temelės ieškoti 4u.gif

QUOTE(mėnulis @ 2011 09 15, 09:32)
http://www.o-kaip.lt...-cinamonas.html
kai pradejau vaikui duoti kasdien, po du kart, eidamas darzelin vaikas nebeserga

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Almantaitė @ 2011 09 12, 17:23)
Sveikos, raganaites:) vel kisu nosi su savo kremais, kas galetu patarti. jei didinu aliejaus kieki kreme, ar reikia didint EMULSINIO vasko kieki? ir kiek BICIU vasko rekomenduotumet det i krema(ruosiuos krema su siuo vasku gamint)?
dar noriu pasigirt, kad sikart pasigaminau liesa krema su 20 proc alieju, 5 proc e.vasko ir 75 proc vandens, gavosi super(net per liesas) thumbup.gif

Emulsinio vaško kiekis labiausiai priklauso nuo vandeninės dalies kiekio kreme, ir, aišku, nuo jo rūšies ir pan. Aš pvz emulsinio nr.2 (iš AZ) dedu 3 proc., jei darau kūnui dar įdedu ir bičių vaško, tėtis bitininkas, tai vašką dedu faktiškai ne dėl emulsinimo:wub: O kokį kremą su vien bičių vašku norite gaminti? Jei veido odai, pati negaminau, bet kiek mačiau daugeliui nepatiko bičių vaškas veido kremui - per sunkus. Nebent esate sausiaodė smile.gif Aš visą vasarą dar "liesesnius" kremus gaminau, iš 7-10 proc. aliejų, 3proc. emulsiklio, vandeninės dalies, pagerinimų. Rudeniui reiks truputėlį riebesnius gamintis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikute24 @ 2011 09 11, 21:09)
Ar gali buti kad nesutirsteja nes pyliau hidrolata is AZ ir emulsini vaska  Ansciau pildavau hidrolata pirkta cia Lietuvoj.  Nu ir prirasiau, tikiuosi suprasit ko klausiu  doh.gif
Papildyta:
O BTMS vaskas tik sampums ar ir kremas? oi as jau visai pasimeciau  doh.gif

Kremo konsistencija priklauso dar ir nuo to su kuo kremą plakate
Papildyta:
QUOTE(zuikute24 @ 2011 09 12, 09:51)
mmm, nu gal, bet kad visada taip darydavau ir neblogai gaudavosi, o si karta niekaip, ir pakaitinau, ir vasko dadejau. netgi spalva ne balta kaip visada, o kazkokia gelsva gavosi  doh.gif

O kuo blogai gelsva spalva? smile.gif čia nuo ingridientų spava priklauso, atsimenu man buvo taip pabodus balta kremų spalva, galvojau kaip čia išgavus kokią spalvą biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Kopka @ 2011 09 13, 15:38)
Zinau, kad tikrai esat kalbejusios apie AZ kvapus, bet dabar jau nebepamenu.. Kaip vaniles ekstraktas? Jauciasi kvapas gaminiuose ar reikia supilti puse buteliuko? smile.gif

Mano naujausias kvapas moorea wub.gif kaip aš jį mėgstu, dedu dabar faktiškai visur wub.gif Kvapas salsvas, kaip kokių pievų gėlyčių, intensyvus. labai gerai atsiskleidžia ir kremuose, lūpų balzame išvis fantastika smile.gif Man net baisų šlamučio hidrolato kvapą "pramušė", ko niekaip anksčiau nepavyko.
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 09 15, 17:57)

O kuo blogai gelsva spalva?  smile.gif čia nuo ingridientų spava priklauso, atsimenu man buvo taip pabodus balta kremų spalva, galvojau kaip čia išgavus kokią spalvą biggrin.gif
Papildyta:

Mano naujausias kvapas moorea wub.gif kaip aš jį mėgstu, dedu dabar faktiškai visur wub.gif  Kvapas salsvas, kaip kokių pievų gėlyčių, intensyvus. labai gerai atsiskleidžia ir kremuose, lūpų balzame išvis fantastika smile.gif Man net baisų šlamučio hidrolato kvapą "pramušė", ko niekaip anksčiau nepavyko.

net vienas lasiukas saltalankiu aliejaus labai graziai gelsvai kremus paspalvina.

man naujausias ir kieciausias kvapas - palmarosu ea rolleyes.gif ir veido, ir ranku kremas su juo, ir namai kvepia nes pastoviai garinu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 09 15, 19:57)
O kuo blogai gelsva spalva?  smile.gif čia nuo ingridientų spava priklauso, atsimenu man buvo taip pabodus balta kremų spalva, galvojau kaip čia išgavus kokią spalvą biggrin.gif
Papildyta:

Neblogai, tik buvo keista kodel nesigavo kaip visada ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 09 15, 14:27)
Nuplesiama kauke darau tik nosies srity inkstyrams pasalinti (zelatinas+pienas (kartais ozkos). Man tikrai patinka, ant pleveles lieka nesvarumai, net matosi smile.gif

Gal galima tikslu receptuka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2011 09 15, 22:59)
Gal galima tikslu receptuka?  4u.gif

man ir idomu butu,gal Drogines pakeisti naminem galima bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sviesiaplauke_as @ 2011 09 15, 19:59)
Gal galima tikslu receptuka?  4u.gif

galima 4u.gif
5ml pieno istirpinti 2ml zelatinos, as kiek pasildau ant labai mazos ugnies, kadangi kiekis mazas, reik ziureti kad neprisviltu (galima ir mikrobangineje keleta sekundziu, nors as tai jos nemegstu ax.gif ). Uztepti mase ant nosies, galima teptuku, ar tiesiog pirstu, palaikyti 30min ir nulupti.
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 09 16, 00:00)
galima 4u.gif
5ml pieno istirpinti 2ml zelatinos, as kiek pasildau ant labai mazos ugnies, kadangi kiekis mazas, reik ziureti kad neprisviltu (galima ir mikrobangineje keleta sekundziu, nors as tai jos nemegstu  ax.gif ). Uztepti mase ant nosies, galima teptuku, ar tiesiog pirstu, palaikyti 30min ir nulupti.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Alioniuk, sulfatinis ricinos aliejus,tai yra toks? :

user posted image

labai noriu pasidaryti ta valomaji vandenuka,kuri idejus puslapely savo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SECREAT: 16 rugsėjo 2011 - 08:27