Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(welniūkštė @ 2011 09 12, 22:56)
ar yra merginu, kurios kremus galetu pagaminti ne tik sau, bet ir kitiems? kokia mazdaug veido kremo kaina butu? (jei sudetis paprastesne, maziau ingredientu, tiesiog orientacijai, kiek galetu kainuoti)

mane irgi domintu g.gif
Atsakyti
sveikos, gal kuri bandete pasidaryti toki veido krema? :
VEIDO KREMAS SAUSAI ODAI

18ml alyvuogių aliejaus
11 ml simondsijų aliejaus
7g emulsinio vaško
60ml Rožių arba Levandų hidrolato
3g/ml Glicerino
0.6g/ml (12-15 lašų) Konservanto - greipfrutų sėklų ekstrakto
0.5g/ml natūralaus vitamino E
0.5g/m (10-12 lašų) eterinių aliejų

galvoju bandyt ar ne gamintis g.gif
Atsakyti
QUOTE(welniūkštė @ 2011 09 12, 19:56)
ar yra merginu, kurios kremus galetu pagaminti ne tik sau, bet ir kitiems? kokia mazdaug veido kremo kaina butu? (jei sudetis paprastesne, maziau ingredientu, tiesiog orientacijai, kiek galetu kainuoti)

ir as noreciau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2011 09 12, 11:06)
ir man taip atrodo su tais EA
dovilijana, alioniukas gal pakomentuos  blush2.gif

Aš irgi labai skeptiškai žiūriu į šituos kiekius-jei būtų lašais ir tai jau būtų nemažai, bet gydymo tikslais įtikėtina, o dabar...aš tiek nedėčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 09 10, 12:12)
manidomu kokios patirtys ir poveikis naudojat skirtingads"gumas" guaro, ksananto ir agar agar? kam pas labiau patinka, kaip kas veikia?
agara zinau ne tik kosmetikai naudoja, bet ir maistui vietoje zelatinos - pati nebandziau, bet noreciau ir tam pabandyti, nes zelatina gyvulinis produktas, o as vegetare...

esu gaminus sau veido kremus tik su ksantanu arba su guaru. Tai man su guaru absoliut nepatiko schmoll.gif na gaunas kremas -is tos serijos, kaip -nezinau kaip aiskiau pasakyt - na, nusivolioja paskui nuo veido lotuliukas.gif Ale veliau pasidomejau -tai nevienur taip ir isskaiciau 4u.gif ir net pirktinius -kazkada naudotus, susiradau sudetis -akurat, tie kurie taip 'nusivolidavo' visi buvo su guaru 4u.gif su guaru tik ir dariau du kartus -kadangi jausmas tas pats-'pamirsau' as ji blush2.gif

QUOTE(zydrem @ 2011 09 12, 08:24)
[i]Ypatinga plaukų kaukė nuo slinkimo
10ml Arbatmedžio eterinis aliejus
10ml Pušų eterinis aliejus
10ml Rozmarinų eterinis aliejus
10ml Šaltmėtės eterinis aliejus (galima naudoti mėtos ar melisos aterinį aliejų)
30ml Avokado aliejaus (galima naudoti ricinos arba š.spaudimo alyvuogių aliejų)

jei lasai gal ir patikeciau g.gif 4u.gif
nes as pati sau galvai, kai buna kritinis laikotarpis, i sampuno 'laseli' isilasinu po pora laseliu bent jau 3 skirtingu ea, o buna ir 5-6 4u.gif bet...zinau, kad man tinka, nenudegins, o tik pades, nes isbandyta n kartu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 13 rugsėjo 2011 - 10:23
QUOTE(Almantaitė @ 2011 09 12, 18:23)
Sveikos, raganaites:) vel kisu nosi su savo kremais, kas galetu patarti. jei didinu aliejaus kieki kreme, ar reikia didint EMULSINIO vasko kieki? ir kiek BICIU vasko rekomenduotumet det i krema(ruosiuos krema su siuo vasku gamint)?
dar noriu pasigirt, kad sikart pasigaminau liesa krema su 20 proc alieju, 5 proc e.vasko ir 75 proc vandens, gavosi super(net per liesas) thumbup.gif

Pasidalinkik, prašau receptu to liesaus kremo, nes mano kremai visi riebus išeina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2011 09 13, 10:43)
sveikos, gal kuri bandete pasidaryti toki veido krema? : 
VEIDO KREMAS SAUSAI ODAI
18ml alyvuogių aliejaus
11 ml simondsijų aliejaus
7g emulsinio vaško
60ml Rožių arba Levandų hidrolato
3g/ml Glicerino
0.6g/ml (12-15 lašų) Konservanto - greipfrutų sėklų ekstrakto
0.5g/ml natūralaus vitamino E
0.5g/m (10-12 lašų) eterinių aliejų

galvoju bandyt ar ne gamintis    g.gif

As toki dariausi jau ne karta. Man patiko, tik si karta kai plakiau tai skystokas gavosi. Ir paskui dariau eksperimenta. Plakiau puse normos su hidrolatu pirktu Lietuvoj, ir puse normos su hidrolatu is AZ, i abu dejau visko po vienoda kieki. Nezinau cia sutapimas ar kaip bet su hidrolatu is AZ gavosi gerokai skystenis, o po paros sutirstejo.
Atsakyti
Gal kas galit pasidalinti receptuku probleminei, spuoguotai odai blush2.gif
Atsakyti
Zinau, kad tikrai esat kalbejusios apie AZ kvapus, bet dabar jau nebepamenu.. Kaip vaniles ekstraktas? Jauciasi kvapas gaminiuose ar reikia supilti puse buteliuko? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kopka @ 2011 09 13, 15:38)
Zinau, kad tikrai esat kalbejusios apie AZ kvapus, bet dabar jau nebepamenu.. Kaip vaniles ekstraktas? Jauciasi kvapas gaminiuose ar reikia supilti puse buteliuko? smile.gif

Su kvapais tai įdomiai..jei kokiam lūpų balzamui, tai kvapai super. Bet norint kokį kūno kremą pasiskaninti, tai nekas tada..labai susimaišo kvapas su aliejais, hidrolatais ir tt, o ir nemažai sulašinti reikia.
Man labai patinka kavos kvapas, bet jį naudoju tik balzamams
Atsakyti
QUOTE(Kopka @ 2011 09 13, 15:38)

Vaniles ekstrakta kartu su kitais dedu i krema vyrui po skutimosi, tai kvapas thumbup.gif
Dar dejau i kaledinius kremus kartu su cinamono ir gvazdikeliu EA - puikiai tiko
Atsakyti
QUOTE(Kopka @ 2011 09 13, 16:38)

Turiu vyšnaites ir karamelę. Vyšnaičių kvapo net į lųpū balzamą reikia dėti tikrai daug, jeigu nori išgauti normalų ir skanų kvapą, o karamelės užtenka kelių lašiukų net ir stambiam gaminiui, o ir kvapas superinis wub.gif
Atsakyti