Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(BlueFire @ 2011 09 12, 11:40)
itartinai daug eteriniu alieju  g.gif  jei toki stipru darant, butinai reiketu odos jautruma pasitikrint pries vartojant.

ir man taip atrodo su tais EA
dovilijana, alioniukas gal pakomentuos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 11, 16:21)
4u.gif  Toks iš interneto, tik dar reikia konservanto, čia arbatinais šaukšteliais, persiskaičiuok į ml, ir darykis mažiau (nes neaišku ar patiks), eterinio galima nedėt:
3 tsp jojoba oil
3 tsp apricot-kernel oil
1 tsp beeswax
5 tsp rose water
5 drops carrot-seed essential oil
  Aš receptų nekaupiu ir darausi sudėtingus... Gali pagal kokį turimą pavyzdį pasikeist dalis, dėt minimum emulsinio vaško, po truputį iki kiek norisi tirštinti ksantanu arba agaru(bet ksantanas patogiau nes galima bet kada papildyt, šildyt nereikia), su lengvais aliejais - pačiai labai įdomu susigalvoti. Niekas kitas geriau už tave nežino, kas tau tinka ir patinka 4u.gif

Pasidariau buten pagal šį receptą kremuką, tik be EA, išsitepiau paakis ir lūpas , laukiu smile.gif Kol kas patinka, riebokas, bet ne toks, kaip lūpų balzamas. Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šaunuolė Adusia, o su bičių vašku nelabai gaunasi neriebiai... 4u.gif
Ten su tais eteriniais tikrai netvarkoj, arba kažkas kažką kažkur nugirdo ir parašė, arba korektūros klaida, po 1ml. dedant ir tai jau būtų labai stipru, gal ten eterinių lašai turėjo būti. Arba net ne eteriniai, o tiesiog aliejai, nes nesąmonė visiška, negaminkit ir negadinkit produktų! Pasitikrinkit labai paprastai - pasiskaitinėkit prie tų EA aprašymų receptukus AZ, daug būna kur reikia į 30 ml. pagrindinio EA skiesti, tokių bajerių bent aš kad po 10ml eterinio dėt neaptikau kol kas. Ten ir daug saugesnių receptų plaukams rasit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 12, 12:34)
Šaunuolė Adusia, o su bičių vašku nelabai gaunasi neriebiai... 4u.gif
Ten su tais eteriniais tikrai netvarkoj, arba kažkas kažką kažkur nugirdo ir parašė, arba korektūros klaida, po 1ml. dedant ir tai jau būtų labai stipru, gal ten eterinių lašai turėjo būti. Arba net ne eteriniai, o tiesiog aliejai, nes nesąmonė visiška, negaminkit ir negadinkit produktų! Pasitikrinkit labai paprastai - pasiskaitinėkit prie tų EA aprašymų receptukus AZ, daug būna kur reikia į 30 ml. pagrindinio EA skiesti, tokių bajerių bent aš kad po 10ml eterinio dėt neaptikau kol kas. Ten ir daug saugesnių receptų plaukams rasit 4u.gif

tai va doh.gif as ir taip galvoju o receptas is vienos parduotuves kur vis paseku receptukus kokius ideda naujasnius doh.gif
Atsakyti
Sveikos, raganaites:) vel kisu nosi su savo kremais, kas galetu patarti. jei didinu aliejaus kieki kreme, ar reikia didint EMULSINIO vasko kieki? ir kiek BICIU vasko rekomenduotumet det i krema(ruosiuos krema su siuo vasku gamint)?
dar noriu pasigirt, kad sikart pasigaminau liesa krema su 20 proc alieju, 5 proc e.vasko ir 75 proc vandens, gavosi super(net per liesas) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 10, 12:28)
kas ksantaną mažom dozėm, patiko jo ir Gelisoucre derinukas, gavosi  malonus geliukas paakiams, o tas skystas emulsiklis įtariu prailgina galiojimą, labai žiauriai jį laikau ir ilgai negenda, nors konservanto nedaug.

Kaip tik noriu pasigaminti geli paakiam, gal turite issisaugojus receptuka, arba bent koki kieki ksantano ir gelisoucre deti 4u.gif Labai pagelbetumete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 09 10, 12:12)

as pastebejau, kad dauguma pamege ksananta, o agaro nenaudoja, guaro taip pat. tai man ir kilo klausimas kodel. as kaip tik atsisiunciau is az agara kaukems, norriu daryti tokia nuplesiama, ziuresiu kas gausis. gal kuri nors bande?

gal jau bandete daryti nuplesiamas kaukes su agaru? ax.gif , papasakokite... man ju poveikis labai patinka, ypac paakiams bigsmile.gif , bet nevisada gaunasi be vargu nuplesiama plevele doh.gif doh.gif
Atsakyti
Nuplėšiamų kaukių nedarau, man labai žiauriai skamba, vengiu drastiškų procedūrų... biggrin.gif Čia kas ką mėgsta tiesiog.
Receptuko paakiams negaila, bet kad ten mano pats pirmas toks gaminys, net svarstyklių neturėjau, tai miltelių tikslių kiekių nežinau, ir pridėta visko daug... Bet va naudoju nuo birželio galo ir kai baigsiu nedaug ką pakeitus gaminsiu kitą (žiemai vos vos riebesnį). Su ksantanu reikia nepadaugint, nes tada nemaloni tekstūra gaunasi, kabini, o kremukas nuo tavęs bėga. doh.gif Jei kuo padės (pasikeiskit savom priemonėm ko neturit), prašom: Ksantano ant šaukštuko galo ( doh.gif ), Gelisoucre (skystas emulsiklis iš AZ) 0,25 ml. Vandeninė dalis (apie 9ml viso): hamamelio hidr.6ml., vandens lelijų ekstraktas 2 ml., edelveisų ekstraktas 5lašai, relax rides 10 lašų, skystas šilkas 15 lašų,
lubinų peptidai 10 lašų, aloe koncentratas(ne želė) 0,25ml. Sausas pagerinimas - Gelee royale(bičių pienelis), irgi ant šaukštuko galo(na gal būtų nuo 0,05-0,1g, kai pagaminsiu su svarstyklėm žinosiu). Čia ištirpint ksantaną, emulsiklį, bičių pienelį, tada supilt aliejus: aviečių kauliukų 1ml., pasiflorų 1 ml., nerolio eliksyras(ne EA) 10 lašų, bisabolol 3 lašai, suplakt. Dėjau 1 lašą pačiulės EA, galit koks kvapas patinka, bet jei akys labai jautrios, nedėkit (nors mano irgi jautrios ir neerzina). Šituo ir lūpas tepuos, kai kampučiai suskilę buvo, labai gerai po nakties apgijo... Man toks neriebus patinka. Konservanto dėjau Cosgard 3 lašus, o laikiau tai vonioj, ten vasarą ir po 30 šilumos buvo, tai šaldytuve kai nepamiršdavau... Šiaip pastebėjau, kad kremukai su vaškais nemėgsta temperatūrų šokinėjimo. Jei laikai šaldytuve, tai ten ir padėk kai pasitepi, tada nesisluoksniuoja. Šitas toks atsparesnis nepriežiūrai... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 09 12, 20:11)
gal jau bandete daryti nuplesiamas kaukes su agaru? ax.gif , papasakokite... man ju poveikis labai patinka, ypac paakiams bigsmile.gif , bet nevisada gaunasi be vargu nuplesiama plevele  doh.gif  doh.gif

o nebaisu istampyti oda nuo tokiu kaukiu?
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 09 12, 18:08)
o nebaisu istampyti oda nuo tokiu kaukiu?

nebaisu smile.gif , cia tik skamba kiek bauginanciai
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 12, 20:01)
Nuplėšiamų kaukių nedarau, man labai žiauriai skamba, vengiu drastiškų procedūrų... biggrin.gif Čia kas ką mėgsta tiesiog.
Receptuko paakiams negaila, bet kad ten mano pats pirmas toks gaminys, net svarstyklių neturėjau, tai miltelių tikslių kiekių nežinau, ir pridėta visko daug...

Labai aciu, bandysiu ir as kazka sukurpti paakiam 4u.gif

o labai idomu, kad ir nulupamas kaukes galima paciom pasigaminti, imeskit kokia nuorodele kur yra koks bazinis receptukas 4u.gif
Atsakyti
ar yra merginu, kurios kremus galetu pagaminti ne tik sau, bet ir kitiems? kokia mazdaug veido kremo kaina butu? (jei sudetis paprastesne, maziau ingredientu, tiesiog orientacijai, kiek galetu kainuoti)
Atsakyti