Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

Labas darbstuoles 4u.gif ,

gal galite pagelbeti: susiruosiau pasidaryti sampuna su bazemis is AZ. Desiu baze, riebalinio audinio atstatytojo, inulino, ir pieno rugsties. Ju recepte raso kad reikia deti konservanto. Bet kazkokio normalaus konservanto neturiu. tik vitE ir GSE. Tai ar geriau nieko nedeti ir laikyti saltai, ar deti juos? o jiegu siaip tai koki cia konservanta reiktu deti? Turiu dar pantenolio. kiek jo reiktu lasinti 100ml sampuno?

is anksto dekoju blush2.gif
Atsakyti
biggrin.gif Vadinas nenurašysiu jojobos plaukų priemonėse, turėsiu minty. Ir su tuo pirmuoju MB nusiskuto, tik kaip ir aš sakė putojimo trūksta, o oda liko labai švelni, nenusausinta, su tokia kaip apsaugine plėvele nuo jojobos... Dabar duosiu antrą, o tą sau kaip dušo kremą sunaudosiu. Bijau ant muilo virimo "užsikabinti", tada jau visai bus blogai... Susilaikau tik todėl kad muilo labai mažai sunaudoju. O pagal tavo, Alioniuk receptą nedariau nes su pirktiniu muilu nesinori (jei teisingai supratau apie kurį kremą skutimuisi kalba eina, nuoroda neatsidarė man), o kur naminio dovanų gavau gadint gaila 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 11, 16:20)
biggrin.gif  Vadinas nenurašysiu jojobos plaukų priemonėse, turėsiu minty. Ir su tuo pirmuoju MB nusiskuto, tik kaip ir aš sakė putojimo trūksta, o oda liko labai švelni, nenusausinta, su tokia kaip apsaugine plėvele nuo jojobos... Dabar duosiu antrą, o tą sau kaip dušo kremą sunaudosiu. Bijau ant muilo virimo "užsikabinti", tada jau visai bus blogai... Susilaikau tik todėl kad muilo labai mažai sunaudoju. O pagal tavo, Alioniuk receptą nedariau nes su pirktiniu muilu nesinori (jei teisingai supratau apie kurį kremą skutimuisi kalba eina, nuoroda neatsidarė man), o kur naminio dovanų gavau gadint gaila 4u.gif

ten ne su pirktiniu, o su savo gamybos muilu mirksiukas.gif, su pirktiniu nedaryciau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 11, 19:20)
biggrin.gif  Vadinas nenurašysiu jojobos plaukų priemonėse, turėsiu minty. Ir su tuo pirmuoju MB nusiskuto, tik kaip ir aš sakė putojimo trūksta, o oda liko labai švelni, nenusausinta, su tokia kaip apsaugine plėvele nuo jojobos... Dabar duosiu antrą, o tą sau kaip dušo kremą sunaudosiu. Bijau ant muilo virimo "užsikabinti", tada jau visai bus blogai... Susilaikau tik todėl kad muilo labai mažai sunaudoju. O pagal tavo, Alioniuk receptą nedariau nes su pirktiniu muilu nesinori (jei teisingai supratau apie kurį kremą skutimuisi kalba eina, nuoroda neatsidarė man), o kur naminio dovanų gavau gadint gaila 4u.gif

Daryk su naminiu, negailėk, dovanų bet kada vėl gali gauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikute24 @ 2011 09 11, 16:03)
Labas darbstuoles  4u.gif ,

gal galite pagelbeti: susiruosiau pasidaryti sampuna su bazemis is AZ. Desiu baze, riebalinio audinio atstatytojo, inulino, ir pieno rugsties. Ju recepte raso kad reikia deti konservanto. Bet kazkokio normalaus konservanto neturiu. tik vitE ir GSE. Tai ar geriau nieko nedeti ir laikyti saltai, ar deti juos? o jiegu siaip tai koki cia konservanta reiktu deti? Turiu dar pantenolio. kiek jo reiktu lasinti 100ml sampuno?

is anksto dekoju  blush2.gif

Jeigu jus nedesite jokio aliejuko ir EA, tai issilaikys ir be konservanto 1-1,5 menesio, paskui vistiek tos bazes kazkaip rugsta (bent jau man).
Jei bazes desite mazdaug 40-50% + riebalinio sluoksnio atstatytoja apie 1-3% gaunasi kiek skystas sampunas, ir jei prideti ksantana, jau be konservanto niekaip, o GSE su ksantanu nedraugauja. Na riebalinio sluoksnio atsatytojas patirstina, bet jei plaukai riebus jo reikia deti minimaliai. Bet kai kuriems patinka skysti sampunai, man kiek tirstesni..
Atsakyti
QUOTE(zuikute24 @ 2011 09 11, 17:03)
Labas darbstuoles  4u.gif ,

is anksto dekoju  blush2.gif

pas mane ant pantenolio buteliuko (skysto, 75%) raso kad iki 5%. o sampunus dariau be konservantu, dejau 10 lasu vit.E ir 10 lasu GSE 100 ml, nei vienas nesugedo kol sunaudojau
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 09 11, 20:48)
Jeigu jus nedesite jokio aliejuko ir EA, tai issilaikys ir be konservanto 1-1,5 menesio, paskui vistiek tos bazes kazkaip rugsta (bent jau man).
Jei bazes desite mazdaug 40-50% + riebalinio sluoksnio atstatytoja apie 1-3%  gaunasi kiek skystas sampunas, ir jei prideti ksantana, jau be konservanto niekaip, o GSE su ksantanu nedraugauja. Na riebalinio sluoksnio atsatytojas patirstina, bet jei plaukai riebus jo reikia deti minimaliai. Bet kai kuriems patinka skysti sampunai, man kiek tirstesni..

Labai aciu uz pagalba 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 11, 20:49)
pas mane ant pantenolio buteliuko (skysto, 75%) raso kad iki 5%. o sampunus dariau be konservantu, dejau 10 lasu vit.E ir 10 lasu GSE 100 ml, nei vienas nesugedo kol sunaudojau

Labai aciu 4u.gif

Siandien dariausi krema, kuri jau darausi koki 5 karta ir pirma karta nesigavo, niekaip neina sutirstinti, toks pienelis ir tiek. Dejau 18ml abrikosu kaul aliejaus, 11ml jojobos, 7gr emulsinio, 60ml hidrolato ir t.t /ir niekaip neina sutirstinti. Visada gaudavosi toks lengvas kremukas, normalios konsistencijos.
Ar gali buti kad nesutirsteja nes pyliau hidrolata is AZ ir emulsini vaska Ansciau pildavau hidrolata pirkta cia Lietuvoj. Nu ir prirasiau, tikiuosi suprasit ko klausiu doh.gif
Papildyta:
O BTMS vaskas tik sampums ar ir kremas? oi as jau visai pasimeciau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikute24: 11 rugsėjo 2011 - 20:07
QUOTE(zuikute24 @ 2011 09 11, 21:09)

o ne per daug hidrolato,ar bent jau ne per mazai vasko,kad gautusi kremiskas kremas? g.gif
Atsakyti
Mergaites, gal darotes namie hidrolata, as ji dariau, va taip: http://webcache.goog...e=www.google.lt
ar galima ji daryti su distiliavimo aparatu elektriniu g.gif
Atsakyti
labas mergiukai 4u.gif
as cia toki labai idomu recepta radau bet man kazkaip atrodo kad labai labai daug ten eteriniu gal kuri apie EA nusimamanti galetu pakomentuoti 4u.gif aciu 4u.gif

Ypatinga plaukų kaukė nuo slinkimo
10ml Arbatmedžio eterinis aliejus
10ml Pušų eterinis aliejus
10ml Rozmarinų eterinis aliejus
10ml Šaltmėtės eterinis aliejus (galima naudoti mėtos ar melisos aterinį aliejų)
30ml Avokado aliejaus (galima naudoti ricinos arba š.spaudimo alyvuogių aliejų)

Sumaišykite visus aliejus buteliuke ir gerai suplakite. Leiskite pastovėti per naktį, kad aliejai vienas kitą "sugertų". Tepkite aliejų mišiniu plaukų šaknis 2 kartus per savaitę. Kaukę pakanka palaikykite 10-15 min ir nuplaukite švelniu šampūnu (Idealu jei kaukę užteptumėte nakčiai, o ryte plaukus išplautumėte).
Atsakyti
[QUOTE][quote=SECREAT,2011 09 11, 22:21]
o ne per daug hidrolato,ar bent jau ne per mazai vasko,kad gautusi kremiskas kremas? g.gif
[/quote]

mmm, nu gal, bet kad visada taip darydavau ir neblogai gaudavosi, o si karta niekaip, ir pakaitinau, ir vasko dadejau. netgi spalva ne balta kaip visada, o kazkokia gelsva gavosi doh.gif

Ta skysta kremuka siandien tepiau kunui tai visai gerai, reiks bandyti susiplakti is naujo.

Ploviau galva siandien sampunu, kuri vakar pasidariau. Mazai putojo, plaukai labai svelnus, bet nepasipute. O mano kirpimui reikia kad pustusi ax.gif Pasiputimui silikonas tinka ar ne?
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2011 09 12, 06:24)
labas mergiukai 4u.gif
as cia toki labai idomu recepta radau bet man kazkaip atrodo kad labai labai daug ten eteriniu gal kuri apie EA nusimamanti galetu pakomentuoti 4u.gif aciu  4u.gif
Ypatinga plaukų kaukė nuo slinkimo
10ml Arbatmedžio eterinis aliejus
10ml Pušų eterinis aliejus
10ml Rozmarinų eterinis aliejus
10ml Šaltmėtės eterinis aliejus (galima naudoti mėtos ar melisos aterinį aliejų)
30ml Avokado aliejaus (galima naudoti ricinos arba š.spaudimo alyvuogių aliejų)

Sumaišykite visus aliejus buteliuke ir gerai suplakite. Leiskite pastovėti per naktį, kad aliejai vienas kitą "sugertų". Tepkite aliejų mišiniu plaukų šaknis 2 kartus per savaitę. Kaukę pakanka palaikykite 10-15 min ir nuplaukite švelniu šampūnu (Idealu jei kaukę užteptumėte nakčiai, o ryte plaukus išplautumėte).

itartinai daug eteriniu alieju g.gif jei toki stipru darant, butinai reiketu odos jautruma pasitikrint pries vartojant.
Atsakyti