Prašau, negaila, surašysiu iškart kaip dariau ir pastabas. Tik dar trumpai naudojau, o gal skūra nusilups? (
šiaip neturėtų, ribų lyg ir neperžengiau. Rašau receptus tikėdamasi ne tik pagyrų, bet ir kritikos - mano praktika dar labai negausi, tarp jūsų yra daug daugiau žinančių) Apie 31g:
Ant galo metalinės mentelės pakabinau Labdano(gauruotojo švitrūno) absoliuto, maždaug pusė nedidelio ryžio grūdo dydžio, tirpinau užpylus 0,6ml spiritinės dilgėlių ištraukos, kartu supyliau sutrynus 0,06g benzoino dervos(ryžio grūdas). Absoliutas laaabai tirštas, sunkiai tirpsta, pamakalavau ir kitam indely būriau antrą dalį. Ten sumaišiau pirma sausus ingredientus, indelis stiklinis, na ir sausi nesureaguoja, tik nečiaudėti... Ksantano 0,14g(vos mažiau negu 0,05proc), alūno milteliai 0,12g(0,4proc), druska 0,3g (maišiau 0,2 himalajų ir 0,1epsom, 1proc. druskos tirpalas, truputį stipresnis negu fiziologinis), sauso šilko milteliai 0,4g. Supyliau 24,5ml kėnių hidrolato, išmaišiau. Tada sulašinau Bacti-pur 10 lašų, Algo-zinc 18 lašų, alijošiaus(koncentrato, iš Aromantic, želės reiktų daugiau) 0,3ml, emulsiklis Gelisoucre 0,5ml ( galima ramiai keist truputį didesniu kiekiu glicerino).
Kol maišiau vandenis, pratirpo absoliutas ir derva, ir išgaravo spiritas(didžioji dalis tai tikrai), nes vis pamaišydavau. Tada supyliau ten 1,8ml hidrogenizuoto ricinos aliejaus, sulašinau 22 lašus skvalano (kitą kartą dėsiu daugiau). Tada į šitą indelį sulašinau EA: Usnea barbata 3lašai, santalas 3, palmarosa 4 ( oi, čia kvapas man taip patiko, bet sudėjau vis tiek ir visus kitus ką buvau suplanavusi), petitgrain 4 lašai, myra 2, bosvelijų 1. Viskas, supyliau vandenį į riebalus, sumaišiau, įlašinau 8 lašus Cosgard.
Iškart sakau - absoliutas ir dilgės čia nėra būtinybė, bet druska(kad ir kokia kita, jūros), derva ir EA, ypač palmarosa(galima keist pelargonija, monarda, kur daug geraniolio) ir petitgrain, reikalingi dėl poveikio - na, taip man atrodo. Gavosi netirštas geliukas. Jei nėra kuo tirpint dervą, lašint benzoino EA. Greit susigeria ir nelieka jokios žymės, tik kvapas ir sausumas. Tikiuos, neišdžiovins per daug, jei norėsis kokiu riebalu bet kada galima papildyt... Atrodo viską surašiau