Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

Išdžiuvo, tai valimas su kempinelem gavosi kaip savotiškas pilingas doh.gif . Gal ir patriniau per stipriai, nes mano oda ne iš jautriųjų. Dabar galvoju per kiek laiko galima tą kaukę pakartoti? Reanimuoti jau moku lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Adusia, nebijai kartot? Jei alergija, antras kartas gali būt blogiau... Bent jau švelnesnę daryk, nudžiūt neleisk ir netrink, bet gali molis būt per stiprus. Ir aš gal bandyčiau paprastą alyvuogių aliejų ir vandenį ( o gali ir žalią arbatą sėkmingai panaudot, už akių užbėgdama). 4u.gif
Alioniuk, labai įdomus rankų kremuko receptas, pats principas labai įdomus. Skaičiau kelis kartus. thumbup.gif O ten vandens reikia ar ne, pamiršai įrašyt ar nedėjai, užteko kiek nuo aloe gelio? 4u.gif
Atsakyti
Bijau, bet nuo spuogu jau jokio gyvenimo nera, tai gavau pagaliau tą molį ir kažkaip norisi truputi prasivalyti veido oda nuo tų "niekšialių" smile.gif . Bandysiu purkšti su vandenukų ar žaliąją arbatą, kad ne nudžiutu, nes vakar tikrai sudžiuvo ir laikiau 15 min, kas gal irgi per ilgai.
Atsakyti
QUOTE(adusia @ 2011 09 08, 21:01)
. Bandysiu purkšti su vandenukų ar žaliąją arbatą, kad ne nudžiutu, nes vakar tikrai sudžiuvo ir laikiau 15 min, kas gal irgi per ilgai.

ant kaukės uždėk polietileninį maišelį, padariusi skyles akims, nosiai ir burnai. Niekas neuždžius ir dar geriau kaukė suveiks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 08, 17:28)
Alioniuk, labai įdomus rankų kremuko receptas, pats principas labai įdomus. Skaičiau kelis kartus.  thumbup.gif O ten vandens reikia ar ne, pamiršai įrašyt ar nedėjai, užteko kiek nuo aloe gelio? 4u.gif

ne, nepamirsau vandens ideti rolleyes.gif , cia toks kremukas su mazu alavijo gelio ir glicerino kiekiu. Tiesiog karta bandziau ipilti dar ir vandens, kremas tikrai prieme, bet tekstura jau pasikeite, ir nebuvo tokia svelni, kaip be jo. Su geliu vasku, pvz. mimozu, jazminu turetu gautis dar idomesne tekstura rolleyes.gif Pats principas trumpan ideti i saldikli kazka keicia. Panasiu budu ir krema be vasku ir emulsikliu lengviau daryti, kad susijungtu dalys.
Atsakyti
Ačiū, gudriai, reiks kada pabandyt, bet tiek visko prisigaminau kad nebėr ką tept... Šiandien dezodorantą bandžiau darytis nes pasibaigė turėtas, panaudosiu bus matyt kas gavosi, jei pažastys neišsilups lotuliukas.gif
Ir galiu atraportuot, kad tas saugas lecitinas kreme visai gerai, neatsisluoksniavo, bet nors ir kūdą dariau, man veidui nei nakčiai nei dienai nea:mmm Pamirkau šiltai hidrolate, gaunas toks kisieliukas. Ir plaukams kai dariau kondicionierių dėjau, ten man labiau patiko, ir gal kad parūgštintas daiktas ir dėl BTMS, labai įdomiai ant rankų jaučias jei patepi - nuplauni o lieka sakytum pirštinaitės užpurkštos, rytoj su juo bandysiu plaukus plaut, žiūrėt ar kaip su pirktiniu buvo gausis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 08, 19:33)
Ačiū, gudriai, reiks kada pabandyt, bet tiek visko prisigaminau kad nebėr ką tept... Šiandien dezodorantą bandžiau darytis nes pasibaigė turėtas, panaudosiu bus matyt kas gavosi, jei pažastys neišsilups lotuliukas.gif
  Ir galiu atraportuot, kad tas saugas lecitinas kreme visai gerai, neatsisluoksniavo, bet nors ir kūdą dariau, man veidui nei nakčiai nei dienai  nea:mmm Pamirkau šiltai hidrolate, gaunas toks kisieliukas. Ir plaukams kai dariau kondicionierių dėjau, ten man labiau patiko, ir gal kad parūgštintas daiktas ir dėl BTMS, labai įdomiai ant rankų jaučias jei patepi - nuplauni o lieka sakytum pirštinaitės užpurkštos, rytoj su juo bandysiu plaukus plaut, žiūrėt ar kaip su pirktiniu buvo gausis.  biggrin.gif

gal netiko, nes padauginot lecitino? tada atsiranda lipnumo jausmas..
Atsakyti
Pasidariau siandien ranku krema.(Antra mano kurinys,pirmas buvo lupu balzamas)
2.5g biciu vasko
13g sviestmedzio
3g kanapiu seklu al.
12 g. abrikosu kauliuku al.
2g kakavos sv.
10g. levandos hidrolato
10g dist vandens
10l GSE
4l Vit. E
12l kedru ea.
Susijunge viskas labai graziai,bet biski skystokas,ne kremas ,o penelis ,sakyciau rolleyes.gif Gal vasko permazai?Ar maisiau pertrumpai g.gif ?
Atsakyti
4u.gif Olivka, su daugiau būtų tirštesnis, bet jei nenorėjai daugint vaško, pabandyk įdėt į šaldytuvą, ypač su bičių vašku patirštėja kai būna šaltas, na ir laikysis ilgiau:4u:
biggrin.gif Alioniuk, nuo lecitino nelipnu, dėjau to tirpaus iš vaistinės 1,5 proc., bet po nakties man veidas toks lyg uždusęs jautėsi, nepatiko, nors oda ir atidrėko. Emulsiklis buvo cukraus esteris. Dienai viskas gerai, jokio lipnumo nei blizgesio, net labai gerai palygina ir patempia odą, ant jo krempudra lygiai gražiai gula, bet irgi toks jausmas kad poras kimšti ima, kelias dienas bandžiau ir nutariau - ne, nepatinka. Kai pasitepiau vakare kūną, likau patenkinta, neriebu, gerai drėkina, minusų nemačiau. Dėsiu žiemą į kūno priemones nedvejodama. Dar su juo galima įdomiai hidrolatą pasitirštint ir praturtint būtų. Veidui dar buvau bandžius AZ lecitino dėt 0,5 proc., irgi man buvo ne prie širdies ir tiek. 4u.gif
Šiandien plaukus ploviau su savos gamybos kondicionierium, medum ir aloe - ir nesigavo kaip su pirktiniu. Kur gerai neišskalavau, riebaluota liko. Bet šitos idėjos dar neatsisakau, sunaudosiu šitą kaip kaukę, ar nuplaunamą kond. neliečiant šaknų, tada gerai buvo. Nedaug pasidariau, ir vėl bandysiu kažką panašaus, tik su mažiau emulsiklio, mažiau aliejų, gal su lašeliu kokio putoklio. Manau tikrai galima taip apsišvarinti, be tikro šampūno, su tokiu a lia kremu valančiu, ir norėčiau kad nesimakaluot prieš plovimą iškart sudėt daug medaus ir aloe.
O va dezodorantu patenkinta net labai. Oda švari, sausa, drabužių netepa, nes viskas susigeria, neriebu. Dvylika valandų atlaikė puikiai, jo kvapas dar jaučiasi, prakaito ne, nors aš ne iš tų kur upeliais plaukia, ir karščiai baigėsi. Gal net vos vos riebesnis galėtų būti, bet pirmam blynui tikrai gerai. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 09, 19:35)
O va dezodorantu patenkinta net labai. Oda švari, sausa, drabužių netepa, nes viskas susigeria, neriebu. Dvylika valandų atlaikė puikiai, jo kvapas dar jaučiasi, prakaito ne, nors aš ne iš tų kur upeliais plaukia, ir karščiai baigėsi. Gal net vos vos riebesnis galėtų būti, bet pirmam blynui tikrai gerai. wub.gif

Koks receptas? blush2.gif

Aš arbatmedžio eteriniam aliejui dedu labai riebų pliusą kovoje su spuogais: vienas jau buvo išlindęs užteko patepti tik tris kartus (tepiau tris vakarus iš eilės) ir spuogo kaip nebūta thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif Prašau, negaila, surašysiu iškart kaip dariau ir pastabas. Tik dar trumpai naudojau, o gal skūra nusilups? ( šiaip neturėtų, ribų lyg ir neperžengiau. Rašau receptus tikėdamasi ne tik pagyrų, bet ir kritikos - mano praktika dar labai negausi, tarp jūsų yra daug daugiau žinančių) Apie 31g:
Ant galo metalinės mentelės pakabinau Labdano(gauruotojo švitrūno) absoliuto, maždaug pusė nedidelio ryžio grūdo dydžio, tirpinau užpylus 0,6ml spiritinės dilgėlių ištraukos, kartu supyliau sutrynus 0,06g benzoino dervos(ryžio grūdas). Absoliutas laaabai tirštas, sunkiai tirpsta, pamakalavau ir kitam indely būriau antrą dalį. Ten sumaišiau pirma sausus ingredientus, indelis stiklinis, na ir sausi nesureaguoja, tik nečiaudėti... Ksantano 0,14g(vos mažiau negu 0,05proc), alūno milteliai 0,12g(0,4proc), druska 0,3g (maišiau 0,2 himalajų ir 0,1epsom, 1proc. druskos tirpalas, truputį stipresnis negu fiziologinis), sauso šilko milteliai 0,4g. Supyliau 24,5ml kėnių hidrolato, išmaišiau. Tada sulašinau Bacti-pur 10 lašų, Algo-zinc 18 lašų, alijošiaus(koncentrato, iš Aromantic, želės reiktų daugiau) 0,3ml, emulsiklis Gelisoucre 0,5ml ( galima ramiai keist truputį didesniu kiekiu glicerino).
Kol maišiau vandenis, pratirpo absoliutas ir derva, ir išgaravo spiritas(didžioji dalis tai tikrai), nes vis pamaišydavau. Tada supyliau ten 1,8ml hidrogenizuoto ricinos aliejaus, sulašinau 22 lašus skvalano (kitą kartą dėsiu daugiau). Tada į šitą indelį sulašinau EA: Usnea barbata 3lašai, santalas 3, palmarosa 4 ( oi, čia kvapas man taip patiko, bet sudėjau vis tiek ir visus kitus ką buvau suplanavusi), petitgrain 4 lašai, myra 2, bosvelijų 1. Viskas, supyliau vandenį į riebalus, sumaišiau, įlašinau 8 lašus Cosgard.
Iškart sakau - absoliutas ir dilgės čia nėra būtinybė, bet druska(kad ir kokia kita, jūros), derva ir EA, ypač palmarosa(galima keist pelargonija, monarda, kur daug geraniolio) ir petitgrain, reikalingi dėl poveikio - na, taip man atrodo. Gavosi netirštas geliukas. Jei nėra kuo tirpint dervą, lašint benzoino EA. Greit susigeria ir nelieka jokios žymės, tik kvapas ir sausumas. Tikiuos, neišdžiovins per daug, jei norėsis kokiu riebalu bet kada galima papildyt... Atrodo viską surašiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 09, 21:17)
4u.gif Prašau, negaila, surašysiu iškart kaip dariau ir pastabas. Tik dar trumpai naudojau, o gal skūra nusilups? ( šiaip neturėtų, ribų lyg ir neperžengiau. Rašau receptus tikėdamasi ne tik pagyrų, bet ir kritikos - mano praktika dar labai negausi, tarp jūsų yra daug daugiau žinančių) Apie 31g:...

Oho, sudėtinių dalių pavadinimai daugumos net negirdėti man blush2.gif Labai ačiū už receptą, reikės būtinai išbandyti ateityje 4u.gif
Atsakyti