Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(Almantaitė @ 2011 09 06, 20:33)
sveikos, pagaliau pasigaminau ir as krema, pirmas blynas nelabai tinkamas mano veidui nes per riebus. dejau 1 dali kokosu sviesto, 1 dali alyvuogiu aliejaus, 1 dali emulsinio vasko ir 4 dalis roziu vandens bei lasiuka glicerino. reikes bandyt ieskot migdolu aliejaus ir visai atsisakyt kokosu sviesto nes tikrai labai riebus gavosi. gal kas kokiu patarimu turetu kaip dar gaminti neriebu krema? wink.gif

per daug vasko smile.gif mazink vasko kieki, o del alieju, tai jei nori irgi gali siek tiek pamazinti..
pas tave dabar tokios proporcijos:
14 proc. emulsinio vasko
29 proc. alieju/sviestu
57 proc. H2O

nezinau koks pas tave emulsinis vaskas, bet, as manau, trigubai tai tikrai gali sumazinti..
o jei derintum su ksantanu emulsini vaska, tai ir dar daugiau galetum sumazinti jo kieki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bishojo @ 2011 09 06, 18:31)
Super įdomiai bendraujate paskutinėmis dienomis  4u.gif
Nors esu tik pasyvi skaitytoja, radau keletą nuorodų apie thymolį. Jei jau kas skaitę jas, tai gal kitiems bus naudinga  4u.gif

Disertacija "Eterinių aliejų poveikis kiaulių žarnyno bakterijoms ir visam funkcionavimui"Šiaip prezentacija apie saugius konservantus
saugos lapas 1
Saugos lapas 2

O šiaip, kadangi prieinu prie mokslinių tam tikrų duombazių, radau nemažai straipsnių apie thymolįo poveikį žmonių organizmui (kvėpavimo, skeleto funkcijoms ir t.t), bet turbūt tai nėra įdomu  smile.gif

pagal pirma saugos lapa biosolis priskiriamas prie hazard - taigi kenksmingas... kaip supratau akims labiausiai ir be viso to dar visiems vandens gyvunams toksiskas. kai supratau ir jo garai gali pakenkti akims (as jas saugau labiau uz plaukus smile.gif - palyginus su dauguma, nes jos turi polinki silpti). raso jog gali dirginti oda ir jei yra zaidzu, sudirgimo, serpetojimo ar pan negalima...
Atsakyti
Palomina, aciu wink.gif vakar as irgi pasiskaiciavau proporcijas biggrin.gif susistaciau nauja kremo formule su 80 proc skyscio, 12 proc riebalu ir 8 proc e. vasko. kai baigsiu sita, bandysiu vel gamint.sitas kremukas tirstas gavosi...
Atsakyti
QUOTE(Almantaitė @ 2011 09 07, 11:13)
Palomina, aciu wink.gif vakar as irgi pasiskaiciavau proporcijas biggrin.gif susistaciau nauja kremo formule su 80 proc skyscio, 12 proc riebalu ir 8 proc e. vasko.  kai baigsiu sita, bandysiu vel gamint.sitas kremukas tirstas gavosi...

kad 8 proc vasko irgi daugoka g.gif nors, aisku, neaisku koks tas vaskas pas tave mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif Vis sau liepiu užsičiaupti ir nesigauna... Paskaitinėjau disertaciją, kiaulaitės ir naktį sapnavosi. Ten buvo siekiama jei teisingai supratau išsiaiškinti ar keli eteriniuose aliejuose radami fenoliai ( o pagal P.Davis fenoliai - prie pavojingų darinių, jie turi puikių savybių dezinfekuojančių, bet naudoti reikia atsargiai, todėl ir čiobrelių EA draužiamas nėščioms ir mažiems vaikams), naudojami eterinių aliejų arba išgrynintos veikliosios medžiagos pavidalu, po vieną arba įvairiomis kombinacijomis, gali pakeisti uždraustus kiaulių racione antibiotikus, kuriais gyvuliai būdavo šeriami kad neviduriuotų ir geriau priaugtų svorio. Visko neskaičiau, gabalais, nes net ir atsirenkant vistiek daug informacijos, ir dar suprasti teisingai skaitant angliškai man nėra taip visai paprasta... Gera radau tai, kad nustatyta jog jie greitai skyla ir lengvai bei greitai pašalinami. Nedidelės dozės gana saugios ir veiksmingos, bet vis dėlto sutrikdo kai kurių veiksmingų medžiagų pasisavinimą ir atsiranda nedidelių pakitimų kraujo sudėtyje, nebeprisimenu (neužsirašiau), ko randamas sumažėjęs kiekis, leukocitų ar limfocitų, na kažko. Išvados maždaug tokios, kad gali būti naudojamas, bet reikia tirti toliau. Citata iš reziume:
Contrary, in two trials with weaned piglets the supplementation with carvacrol and thymol at the doses applied did not reduce the bacterial load, most likely due to fast absorption of the active ingredient in the stomach and the proximal small intestine. Some effects indicate that the good health balance might by improved, however the using chamber showed deleterious effect on active nutrient absorption.
Turbūt todėl Biosolio ir negalima naudoti su kai kuriais EA, matyt su tais, kurių sudėtyje yra timolio, kad neperdozuoti. Pirmas saugos lapas Kanados, jau žinojau ir rašiau kad ten draudžiamas. Kiekviena šalis nusistato savo normas, ir kai kurios griežtesnės vienur, kai kurios kitur. Nemanau kad saugiai(mažom dozėm, pagal atsargumo nurodymus ir t.t.) naudojamas jis pakenks, bet dėl šventos ramybės naudočiau ribotai, ir gal ant nepaliekamų ant kūno priemonių - kondicionieriui, šampūnui, saugos nuo gedimo ir nusiplaus, nepaklius į kraują. Naudojamas medicinoje, bet ten griežti kiekiai ir riboti terminai. Dantų pastoje kur leidžiamas - iki 0,1 proc., ir ją išspjauname. Jei radau teisingai, japonijoje leidžiamas parfumerijoje iki 0,5 proc., irgi nepurškiam kvepalais viso kūno (dažniausiai, gal kas purškia, nesiginčysiu). Nelaikykit to ką parašau vienintele tiesa, ten kur mano mintys, mano nuomonė visada galiu klysti. 4u.gif
Plaukus aš saugau... 4u.gif (saugau be abejo ir akis ir visus vidaus organus-todėl norisi rast maksimalius sprendimus).Nes man problema su jais, o va akys nors ir visada daug skaičiau negenda, kai plaukai slenka penki-šeši metai(ne savaitės, ne mėnesiai) ir nieko negaliu pakeist, matyt hormoninės plonybės, tyrimai geri, bet vienoms su amžium prededa augt ūsai, o aš plinku... verysad.gif
Iš antro karto ir man pasisekė pasigamint kondicionierių. Konservantų nedėjau (tikrų), truputį įkrėčiau į stiklinaitę ir padėjau spintelėje - o kas gi bus pažiūrėti, kitą laikysiu šaldytuve. Šiandien naudojau ( nuskalavau), rezultatu patenkinta, bet sudėtis jo nenormali, jūs taip nedarot. Pirmas nesigavo nes turbūt negalėjo gautis - man vis reikia ko nors nebandyto, sumaišiau kelis emulsiklius, ir įsitikinau kad toks derinys blogas - BTMS + emulsiklis VE + cetilo alkoholis(ar stearino rūgštį dėjau? Užrašai namie,negaliu pažiūrėti) = sugadinti produktai...
4u.gif Vis pagalvoju apie tai kodėl sureagavo Seacret galvos odelė. Ji naudojo citrinų EA, jis dirgina odą, gal jam dar yra jautri tada užteko ir nedidelio kiekio...
4u.gif Plastikinę stiklinaitę galėjo ir citrinų sultys ištirpdyti, citrinų rūgštį naudoju valiklyje ( ir pramonė daro tą patį) tirpdyti nešvarumus, gal plastikas ir pasidavė... Pabandyčiau įpilti sulčių ir pažiūrėt, ar jos vienos tirpdo, ar tik junginyje su pantenoliu (ieškojau, ar jis prie rūgščių priskiriamas, bet dar neišsiaiškinau, o galėjo įvykt reakcija ir virto kažkuo kitu) - jei tirpdo tik jų junginys, gal būtų verta tokio derinio kosmetikoje pasisaugoti, kad su oda "neprisidirbt" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 07 rugsėjo 2011 - 11:04
4u.gif Pantenolis irgi rūgštis, tai nenuostabu kad plastikas ištirpo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Panthenol
Atsakyti
Bonda, nezinau koks vaskas wink.gif pirkau ebay ir tiek. o kokie tie vaskai gali but?
Atsakyti
Almantaite, pažiūrėk gal yra parašyta iš ko vaškas susideda, pirmiausia ar jis yra vaškas(bičių, augalinis), emulsinis vaškas ar koks emulsiklis, ir iš kokių medžiagų - tada bus galima bandyt atrinkt kiek jo reikia kokiai tekstūrai gauti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 07 rugsėjo 2011 - 13:58
ziurejau ir as ciobreliu ea, bet del to ir nepirkau kad vaikams negalima.

ir vis tiek mane tas timolis vilioja, nors ir neaisku kaip jis ten pagamintas ir ar tikrai nekenkia - bet i vaiku muilus ir krema jo nedesiu. sau desiu 0.2% spiritiniam tirpale.
vis tiek man aiskiau kai gali pasiskaityt net jei kas negerai, negu naticidas kur tokios info paprasciausiai ner nes gamintojai nepasako sudeties. bet tai yra mano asmenine subjektyvi nuomone, nemuskit labai smile.gif

gavau sian siuntini is naturallythinking, ir hidrolato ir aliejaus abieju bonku kamstukai brokuoti - biski issipyle, nedaug bet einu skundo rasyt jiems schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 07, 15:11)
gavau sian siuntini is naturallythinking, ir hidrolato ir aliejaus abieju bonku kamstukai brokuoti - biski issipyle, nedaug bet einu skundo rasyt jiems  schmoll.gif

Bent jau man, tai jie visiškai nereagavo į skundus. turėjau du didelius siuntinius, šunybių visokių tik prikrėtė ir tyla doh.gif
Atsakyti
O kaip indeliai naturallythinking? Atrodo iš ten pirkot, apie juos atsiliepimų prašom pateikti 4u.gif
Gal kada buvo rašyta apie Naticidą, bet jei ne tai pacituosiu iš anksčiau dėtos nuorodos apie jį:
Another product from Sinerga called Naticide has also been shown to have excellent results at around 1% and despite continual pestering have been unable to determine what plants have been used as the source of the active materials (INCI name: Parfum). .......
All of these materials are well-known for their antimicrobial activity and give rise to a host of active molecules: carvacrol, thymol, cinnamaldehyde, eugenol, cineole, camphore, -pinene, rosmarinic acid, berberine, hydrastine, linalyl acetate and linalool. This area could be exploited far more, because there are many other essential oil components that have antibacterial properties.
- aš supratau taip, kad Naticido tiksli sudėtis - na intelektinė nuosavybė, kad nekopijuotų slepiama, bet ne dėl to kad vartotojai gali ko pavojingo išsigąsti. Čia pastraipa kaip konsertvanto rolėje gali būti naudojami parfum, eterinių aliejų sudedamosios dalys, ir timolis tame tarpe. Greičiausiai Naticide jo irgi yra, bet derinyje su kitais aktyviais antibakteriniais, antimikrobiniais EA elementais. (Beje, kiaulaičių disertacijoje irgi nustatyta kad kai kurie deriniai efektyvesni negu viena sudedamoji dalis). Slepiama, kokiais tiksliai ir kaip jie sudėlioti.
Bet man jo kvapas ne visai patinka... Ir aišku būtų gerai žinoti kas ten tiksliai yra...
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 07, 14:32)
O kaip indeliai naturallythinking? Atrodo iš ten pirkot, apie juos atsiliepimų prašom pateikti 4u.gif

naturally thinking plastmasiniai indeliai geri, bet isplovus indaplovej biski praranda forma biggrin.gif dabar uzsisakiau metaliniu, kad lengviau dezinfekuot butu, tai vizualiai atrodo mazesni negu yra (30 ir 50 ml)
Atsakyti