Vis sau liepiu užsičiaupti ir nesigauna... Paskaitinėjau disertaciją, kiaulaitės ir naktį sapnavosi. Ten buvo siekiama jei teisingai supratau išsiaiškinti ar keli eteriniuose aliejuose radami fenoliai ( o pagal P.Davis fenoliai - prie pavojingų darinių, jie turi puikių savybių dezinfekuojančių, bet naudoti reikia atsargiai, todėl ir čiobrelių EA draužiamas nėščioms ir mažiems vaikams), naudojami eterinių aliejų arba išgrynintos veikliosios medžiagos pavidalu, po vieną arba įvairiomis kombinacijomis, gali pakeisti uždraustus kiaulių racione antibiotikus, kuriais gyvuliai būdavo šeriami kad neviduriuotų ir geriau priaugtų svorio. Visko neskaičiau, gabalais, nes net ir atsirenkant vistiek daug informacijos, ir dar suprasti teisingai skaitant angliškai man nėra taip visai paprasta... Gera radau tai, kad nustatyta jog jie greitai skyla ir lengvai bei greitai pašalinami. Nedidelės dozės gana saugios ir veiksmingos, bet vis dėlto sutrikdo kai kurių veiksmingų medžiagų pasisavinimą ir atsiranda nedidelių pakitimų kraujo sudėtyje, nebeprisimenu (neužsirašiau), ko randamas sumažėjęs kiekis, leukocitų ar limfocitų, na kažko. Išvados maždaug tokios, kad gali būti naudojamas, bet reikia tirti toliau. Citata iš reziume:
Contrary, in two trials with weaned piglets the supplementation with carvacrol and thymol at the doses applied did not reduce the bacterial load, most likely due to fast absorption of the active ingredient in the stomach and the proximal small intestine. Some effects indicate that the good health balance might by improved, however the using chamber showed deleterious effect on active nutrient absorption.
Turbūt todėl Biosolio ir negalima naudoti su kai kuriais EA, matyt su tais, kurių sudėtyje yra timolio, kad neperdozuoti. Pirmas saugos lapas Kanados, jau žinojau ir rašiau kad ten draudžiamas. Kiekviena šalis nusistato savo normas, ir kai kurios griežtesnės vienur, kai kurios kitur. Nemanau kad saugiai(mažom dozėm, pagal atsargumo nurodymus ir t.t.) naudojamas jis pakenks, bet dėl šventos ramybės naudočiau ribotai, ir gal ant nepaliekamų ant kūno priemonių - kondicionieriui, šampūnui, saugos nuo gedimo ir nusiplaus, nepaklius į kraują. Naudojamas medicinoje, bet ten griežti kiekiai ir riboti terminai. Dantų pastoje kur leidžiamas - iki 0,1 proc., ir ją išspjauname. Jei radau teisingai, japonijoje leidžiamas parfumerijoje iki 0,5 proc., irgi nepurškiam kvepalais viso kūno (dažniausiai, gal kas purškia, nesiginčysiu). Nelaikykit to ką parašau vienintele tiesa, ten kur mano mintys, mano nuomonė visada galiu klysti.
Plaukus aš saugau...
(saugau be abejo ir akis ir visus vidaus organus-todėl norisi rast maksimalius sprendimus).Nes man problema su jais, o va akys nors ir visada daug skaičiau negenda, kai plaukai slenka penki-šeši metai(ne savaitės, ne mėnesiai) ir nieko negaliu pakeist, matyt hormoninės plonybės, tyrimai geri, bet vienoms su amžium prededa augt ūsai, o aš plinku...
Iš antro karto ir man pasisekė pasigamint kondicionierių. Konservantų nedėjau (tikrų), truputį įkrėčiau į stiklinaitę ir padėjau spintelėje - o kas gi bus pažiūrėti, kitą laikysiu šaldytuve. Šiandien naudojau ( nuskalavau), rezultatu patenkinta, bet sudėtis jo nenormali, jūs taip nedarot. Pirmas nesigavo nes turbūt negalėjo gautis - man vis reikia ko nors nebandyto, sumaišiau kelis emulsiklius, ir įsitikinau kad toks derinys blogas - BTMS + emulsiklis VE + cetilo alkoholis(ar stearino rūgštį dėjau? Užrašai namie,negaliu pažiūrėti) = sugadinti produktai...
Vis pagalvoju apie tai kodėl sureagavo Seacret galvos odelė. Ji naudojo citrinų EA, jis dirgina odą, gal jam dar yra jautri tada užteko ir nedidelio kiekio...
Plastikinę stiklinaitę galėjo ir citrinų sultys ištirpdyti, citrinų rūgštį naudoju valiklyje ( ir pramonė daro tą patį) tirpdyti nešvarumus, gal plastikas ir pasidavė... Pabandyčiau įpilti sulčių ir pažiūrėt, ar jos vienos tirpdo, ar tik junginyje su pantenoliu (ieškojau, ar jis prie rūgščių priskiriamas, bet dar neišsiaiškinau, o galėjo įvykt reakcija ir virto kažkuo kitu) - jei tirpdo tik jų junginys, gal būtų verta tokio derinio kosmetikoje pasisaugoti, kad su oda "neprisidirbt"