negaliu nepasidalinti
tai geriausias mano kada nors gamintas kremas
(siaip esu labai priekabi prie veido kremu, bet sis man tiko puikiai, naudoju jau trecia savaite )
Ir indigridijentu naudojau minimaliai
, bet labai idemiai rinkau kiekviena, pagal chemine sudeti..
* agurklės aliejus 2ml
* lazdynų riešutų aliejus 2ml
* sviestmedžio sviestas 2ml
* lecitinas 1g
* ester de sucre 2g (2,6ml)
* levandų hidrolato 12ml
* hialurono rūgštis ant peilio galiuko
* vitaminas E 2lašai
* keramidai 7lašai
* rozmarino eterinis aliejus 3lašai
* biosol konservantas ant peilio galiuko
Ester de sucre suplakti kartu su hidrolatu ir hialurono rūgštimi. Lazdynų riešutų, sviestmedžio aliejus, lecitiną ir konservantą vos vos pašildyti, sviestmedis gana greitai išsilydo. Įpiltii agurklės aliejų. Iki tokios pat temperatūros pašildyti ir vandens fazę. Viską sujungti ir plakti elektriniu plaktuvėliu. Vėliau tiesiog šaukšteliu. Sudėti vitaminą E, keramidus, eterinį aliejų.
Kadangi kremai su lecitinu pakankamai greitai genda, reiktų labai atsakingai dezinfekuoti visus indeliu ir šaukštelius. Ir kremus gamintis nedideliais kiekiais. Bet pastangos vertos rezultato.
Lecitinas - priklauso fosfolipidų klasei - jis sudaro didžiąją dalį ląstelių membranų. Be jo neįmanomas naujų ląstelių susidarimo ir pažeistų atsinaujinimo procesas.
Taip pat recepte subalansuotos nesočiosios (tris pagrindinės, kurios sudaro vitamina F) ir sočiosios aliejų rūgštys.
Keramidai dalyvauja epiderminio barjero formavime. Labai padeda išsausėjusiai odai.
Hialurono rūgštis sulaiko vandenį ir paverčia jį geliu (šis natūralus procesas vyksta dermos sluoksnyje).
Vitaminas E - antioksidantas, kuris reikalingas beje kiekviename kreme. Šiuo atvėju agurklės aliejui jis nepakeičiamas, nes aliejus labai greitai oksiduojasi, bet turi begalo daug savybių, dėl kurių jį verta naudoti kremų gamyboje (10%).
Ester de sucre emulsiklis yra mano megstamiausias: jis visiškai natūralus, drėkina, su juo kremai labai minkšti ir švelnus. Nors esteris sudaro tiesioginę emulsiją, bet kartu su lecitinu gavosi grižtamoji, todėl lieka apsauginė plėvelė ant veido.
Kremą naudoju nakčiai, dienai būtų perriebus. Jau po poros dienų pastebėjau, kad mano oda tartum pripompuota vandens, minkšta, švelni. Tiesiog sveika iš vidaus!!!
Papildyta:ir dar
jei kam idomu ne tik ant saves tepti naturaluma
jau seniai norejau parasyti, nes isbandytas daikciukas, o pavyko tik is trecio karto nustatyti proporcijas
tualeto gaiviklis
* 3g agaro (4ml)
* 92ml vandens
* 4ml glicerino
* 5ml sodium coco sulfate
* šiek tiek chlorofilo (spalvai)
* 10lašų pušų eterinio aliejaus
* 10lašų eglių eterinio aliejaus
Į vandenį įberti agaro ir viską užvirinti. Nebūtina naudoti vandens vonelę. Nuimti nuo ugnies, sudėti sodium koko sulfatą, gliceriną, chlorofilą, šiek tiek atvėsus masei įlašinti eterinius aliejus. Viską supilti į pasirinktą formelę ir į šaldiklį vienai valandai.
Šią žėlę naudoju kaip tualeto gaiviklį
įdedu į tą specialų indelį, kuris kabinamas..
Agaras sunkiai tirpsta šaltame vandenyje, jo užtenka ilgam. (Šiltame tirpsta akimirksniu). Nuleidžiant vandenį, pasklinda gaivus spygliuočių kvapas! beto žėlė putoja
Tokio kiekio užtenka maždaug 1-1,5mėnesiui.