mergaites gal kuri galetumet paaiskint kaip cia buvo?
dariausi balzama plaukams su avizu pienu pagal si nuostabu Palominos recepta, didelis aciu
http://palomaslabora.../label/Plaukams
kol btms kaito, i plastikine vienkartine stiklinele sudejau visokiu priedu - isspaudziau sviezios citrinos, skysto pantenolio, silko milteliu (silk amino acid) ir jau buvau bedaranti, bet atsikele vaikai ir as (isjungus karsti) 15 min su jais tvarkiausi. kai jau vel atejau darytis savo balzamo, ta vienkartine balta plastikine stikline buvo istirpus visas dugnas susilydes, gerai kad stalvirsis issivale.
kas cia negerai sureagavo? citrina su silku? bet kad to silko ant peilio galo tik buvo?
Super įdomiai bendraujate paskutinėmis dienomis
Nors esu tik pasyvi skaitytoja, radau keletą nuorodų apie thymolį. Jei jau kas skaitę jas, tai gal kitiems bus naudinga
Disertacija "Eterinių aliejų poveikis kiaulių žarnyno bakterijoms ir visam funkcionavimui"Šiaip prezentacija apie saugius konservantus
saugos lapas 1
Saugos lapas 2
O šiaip, kadangi prieinu prie mokslinių tam tikrų duombazių, radau nemažai straipsnių apie thymolįo poveikį žmonių organizmui (kvėpavimo, skeleto funkcijoms ir t.t), bet turbūt tai nėra įdomu
Nors esu tik pasyvi skaitytoja, radau keletą nuorodų apie thymolį. Jei jau kas skaitę jas, tai gal kitiems bus naudinga
Disertacija "Eterinių aliejų poveikis kiaulių žarnyno bakterijoms ir visam funkcionavimui"Šiaip prezentacija apie saugius konservantus
saugos lapas 1
Saugos lapas 2
O šiaip, kadangi prieinu prie mokslinių tam tikrų duombazių, radau nemažai straipsnių apie thymolįo poveikį žmonių organizmui (kvėpavimo, skeleto funkcijoms ir t.t), bet turbūt tai nėra įdomu
Alioniuk, tai gi ačiū už nuorodą, parodei įdomų ir gal tikrai labai gerą daiktą, knisu kaip kurmis visur viską apie jį, ir tikiuos rasiu kad jis gerietis. Peržiūrėjau AZ turimus čiobrelių EA. Yra čiobrelių timolis, paprastas ir bio, paprastame timolis sudaron 43,39proc., korvakrolis 2,13; bio timolio turi 44,81 ir 3,09korv. Mergaitės, gal kuri bandėt jais konservuoti? Keturi lašai bio čiobrelių timolio atitiktų beveik du lašus gryno. Vien jo gal nepakaktų, bet pamažint kitų konservantų kiekį būtų galima? Naudot labai skiestą nes gali pažeist odą, na yra ten viskas surašyta, nekartosiu.
Na ir dar vienas pastebėjimas, tik nesudeginkit manęs ant laužo už erezijas. Skaitau jūsų postus ir kartais man nesueina "matematika", kai sakot kad dėjot pvz. maksimalų EA kiekį, tris procentus, ir parašot lašiukų skaičių. Beskaitydama senas temas radau jūsų naudojamą KN EA koncentracijų lentelę ir tada supratau, kad vadovaujatės ja. O aš skaičiuoju pagal AZ EA, kad mililitre yra apie 35 lašus, ir man gaunasi kitaip... Matyt KN yra kitokie lašintuvėliai, ta lentelė į mažesnę pusę, gal ir gerai, saugiau, bet jei remtis kad 1 ml 35 lašai, gaunasi visai kiti skaičiai. Čia tarp kitko, nekreipkit dėmesio, kam neaktualu. Pas mane daugiau AZ eterinių, tai skaičiuoju kitaip... Jei pagal P. Davis Aromaterapiją nuo A iki Ž, dar kiti skaičiai ( gal ji pipete lašindavo? )
Na ir dar vienas pastebėjimas, tik nesudeginkit manęs ant laužo už erezijas. Skaitau jūsų postus ir kartais man nesueina "matematika", kai sakot kad dėjot pvz. maksimalų EA kiekį, tris procentus, ir parašot lašiukų skaičių. Beskaitydama senas temas radau jūsų naudojamą KN EA koncentracijų lentelę ir tada supratau, kad vadovaujatės ja. O aš skaičiuoju pagal AZ EA, kad mililitre yra apie 35 lašus, ir man gaunasi kitaip... Matyt KN yra kitokie lašintuvėliai, ta lentelė į mažesnę pusę, gal ir gerai, saugiau, bet jei remtis kad 1 ml 35 lašai, gaunasi visai kiti skaičiai. Čia tarp kitko, nekreipkit dėmesio, kam neaktualu. Pas mane daugiau AZ eterinių, tai skaičiuoju kitaip... Jei pagal P. Davis Aromaterapiją nuo A iki Ž, dar kiti skaičiai ( gal ji pipete lašindavo? )
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 06, 18:19)
kol btms kaito, i plastikine vienkartine stiklinele sudejau visokiu priedu - isspaudziau sviezios citrinos, skysto pantenolio, silko milteliu (silk amino acid) ir jau buvau bedaranti, bet atsikele vaikai ir as (isjungus karsti) 15 min su jais tvarkiausi. kai jau vel atejau darytis savo balzamo, ta vienkartine balta plastikine stikline buvo istirpus visas dugnas susilydes, gerai kad stalvirsis issivale.
kas cia negerai sureagavo? citrina su silku? bet kad to silko ant peilio galo tik buvo?
hm gavos pagerinimu pagerinta reakcija
as tai pagerinimus ar i krema, ar plauku balzama ir t.t. dedu visada gale, jau sumaisius abi fazes ir pravesus, po viena ingridienta lasinu-maisau, lasinu-maisau (ar iberiu )
QUOTE(bonda @ 2011 09 06, 17:22)
hm gavos pagerinimu pagerinta reakcija
as tai pagerinimus ar i krema, ar plauku balzama ir t.t. dedu visada gale, jau sumaisius abi fazes ir pravesus, po viena ingridienta lasinu-maisau, lasinu-maisau (ar iberiu )
tai cia tie pagerinimai irgi turejo buti sudeti paciam gale, ale tik as galvojau busiu gudresne ir is anksto pasiruosiu...
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 06, 18:19)
mergaites gal kuri galetumet paaiskint kaip cia buvo?
dariausi balzama plaukams su avizu pienu pagal si nuostabu Palominos recepta, didelis aciu
oho kaip idomiai tau cia gavosi o klausimelis - kodel citrinos sultis maisei su visokiais pagerinimais? reikejo sultis det i vandenine dali ir emulsinti kartu su aliejais..
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 06, 18:50)
taip siek tiek skiriasi lasintuveliai.. pvz., A-Z lasa mazesniais lasiukais, todel ju ir reikia daugiau, nei, kad KN..
KN eteriniu alieju 1 ml yra apie 25 lasus.. Jei tirstesni aliejai, tai ju dar maziau lasiuku reikia (apie 20 jei gerai pamenu)..
QUOTE(bonda @ 2011 09 06, 19:22)
as irgi taip
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 06, 19:08)
Ačiū Bishojo, bet tą disertaciją perskaityt ne penkių minučių darbas... Tobulinsiu anglų kalbos žinias.
Agne/Ramute, o disertacijos Jums nereik skaityti Juk ten be galo daug Jums nereikalingos info Bet toje krūvoje galima rasti ir naudingos informacijos apie toksiškumą, cheminį stabilumą ir t.t. thymolio
bandžiau į tą šampūną kondicionierius+medus+aloe nedėto alijošiaus sulčių. Pirmiausia, tai kažkokio skysčio reikia dėti, nes kitaip labai labai sunkiai tepasi. Na, aš manau grįšiu prie tradicinių šampūnų, nes per greitai man susiriebaluoja plaukai su kondicionieriumi, o kieto šampūno nebebandysiu daryti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 05, 21:37)
Taip, Neringa, čia galioja atsiskaitymams tarp įmonių, o paprastiems mirtingiesiems VAT/PVM plius tenka susimokėti... Jei pvz. pirktum su sąskaita įmonei, tau išrašytų sąskaitą su nuoroda į atitinkamą tos šalies PVM straipsnį ir nulinio tarifo PVM būtų ( tikiuos aiškiai paaiškinau?). Lygiai taip pat iš mūsų kai užsieniečiai europiečiai perka, fiziniai moka, įmonės gali nemokėti.
Ačiū, teisingai supratau . Vadinasi, teks man ir toliau PVM mokėti
QUOTE(Palomina @ 2011 09 06, 17:44)
oho kaip idomiai tau cia gavosi o klausimelis - kodel citrinos sultis maisei su visokiais pagerinimais? reikejo sultis det i vandenine dali ir emulsinti kartu su aliejais..
taip siek tiek skiriasi lasintuveliai.. pvz., A-Z lasa mazesniais lasiukais, todel ju ir reikia daugiau, nei, kad KN..
KN eteriniu alieju 1 ml yra apie 25 lasus.. Jei tirstesni aliejai, tai ju dar maziau lasiuku reikia (apie 20 jei gerai pamenu)..
as irgi taip
as irgi taip
jei neklystu, kazkurioj temoj buvo diskutuota apie lasintuvelius - kad yra 0.7 mm ir 1 mm. ir pagal tai skaiciuojami lasiukai. o kaip tada klampumas, jei klampesni aliejai maziau lasiuku iseina?
citrinu sulciu nenorejau sildyt kad vitamino C daugiau liktu
sveikos, pagaliau pasigaminau ir as krema, pirmas blynas nelabai tinkamas mano veidui nes per riebus. dejau 1 dali kokosu sviesto, 1 dali alyvuogiu aliejaus, 1 dali emulsinio vasko ir 4 dalis roziu vandens bei lasiuka glicerino. reikes bandyt ieskot migdolu aliejaus ir visai atsisakyt kokosu sviesto nes tikrai labai riebus gavosi. gal kas kokiu patarimu turetu kaip dar gaminti neriebu krema?