QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 05, 11:34)
Kuo giliau lendi, tuo daugiau kyla klausimų, taip jau būna, bet daugiau ir sužinai... Iš pardavėjų nereikia tikėtis perdaug tikslios info... Labiai išsamiai apie vit. E yra čia:
Aciu uz nuorodas ir ne tik sitas
Ka pati sau atsakiau apie vitamina E: jei norime, kremuose jo del to, kad neapkarstu aliejai, svarbiausia, kad butu alfa tokoferolio, nes jis stipriausias antioksidantas ( ir moksliskai irodyta, kad tikrai apsaugo aliejus). Del vitamino E antioksidaciniu savybiu kune ir odoje, vis dar vyksta daug diskusiju ir studiju. Todel labai manau neverta gilintis i tai (jei net mokslininkai dar nenusprende
), tiesiog rinktis vitamina E kuris turi kuo daugiau sudetiniu tokoferoliu, jei norime odai didesnio efekto. Ir svarbu, perkant ziureti, kad butu isvardintos sudedamosios dalys procentiskai, nes dazniausiai ieina tik alfa tokoferolis, nes jis pigiausias, o visu kitu tik pedsakai.
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 06, 10:29)
mergaites, toks dar daugiau teorinis klausimas apie brangius aliejus kremuose. kiek as pati ant savo jautrios veido odos bandziau, nepajutau didelio skirtumo koks butent tas aliejus. vienintelis skirtumas, kai aliejus nerafinuotas, salto spaudimo - tada geriau susigeria, oda atsigauna. turejau makadamiju, kvieciu gemalu, argano (tikro, drauge parveze is maroko kaimo), jojobos, migdolu, vynuogiu seklu, brokoliu ir ersketroziu. kremus dariau tiek maisant ivairiom proporcijom, tiek grynu alieju; dabar turiu tik ersketroziu ekologiska veidui ir migdolu kremams rankoms/kunui/vaikams/plaukams. vis dar kaskart kai uzsisakineju pabandau vis koki nauja kruta alieju, ir nieko jie man neypatingi... kondicionierius plaukams dariausi irgi su ivairiais, padariau isvada kad ten tai tikrai jokio skirtumo - lygiai taip pat plaukai atrode jei dariau su salto spaudimo ersketroziu ar su paprasciausiu virtuviniu saulegrazu, skirtu kepimui (bet ekologisku).
ar cia man vienai taip atrodo?
O man labai jauciasi skirtumas alieju kremuose, vienus oda tiesiog susiurbia ir praso dar
su kitais tiesiog tepi, kad teptum.