Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(alioniukas @ 2011 09 06, 12:20)
timolio yra dar stai cia ,  kiek supratau toki pati kuri uzsake is UK BlueFire. Vel gi, Jusu teise rinktis koki konservanta naudoti, as tik nuoroda imeciau blush2.gif . Isvertus i litus gaunasi labai pigiai 10g - 8lt, pristatymas apie 20lt. Tik nezinau apmokejimas kiek  nuema

as ne ta timoli uzsisakiau - 2-изопропил-5-метилфенол. bet cia ziuri sitas timolis prie kosmetiku parduodamas

reik ieskot 3-methyl-4-isopropyl phenol, kas yra biosol.

dar apie timoli radau, kad tai yra ciobreliu aliejus - thyme oil. kiek ten naturalumo nezinia, nes dabar jau 'thymol is believed to be manufactured artificially'...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlueFire: 06 rugsėjo 2011 - 14:36
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 06, 14:58)
Oge,  4u.gif  glicerino nusipirkt būna vaistin4se, ir jis turi paskirtį - tirpdo riebius nešvarumus ir palieka blizgesį, apsauginę plėvelę. Valau juo kriaukles, kranus, vonią... Pastovėjęs pasidarė "dvifazis", bet paplaku ir gerai, kitą kartą bandysiu ksantaną, bet dar ilgam užteks šito... Ir kaip sakiau, kai ko galima pamažint, aš jau labai koncentruotą pasigaminau ( bet pvz. užpurškus ant rūdžių ruožo, kur klozete atsiranda nuo vandens, ir truputį palaikius labai gerai nusivalė)

Turiu ekologisko glicerino, bet sitam reikalui gaila toki naudot, o apie vaistine nepagalvojau blush2.gif Aciu, Agne/Ramute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 05, 11:34)
4u.gif  Kuo giliau lendi, tuo daugiau kyla klausimų, taip jau būna, bet daugiau ir sužinai...  Iš pardavėjų nereikia tikėtis perdaug tikslios info... Labiai išsamiai apie vit. E yra čia:

Aciu uz nuorodas ir ne tik sitas 4u.gif Ka pati sau atsakiau apie vitamina E: jei norime, kremuose jo del to, kad neapkarstu aliejai, svarbiausia, kad butu alfa tokoferolio, nes jis stipriausias antioksidantas ( ir moksliskai irodyta, kad tikrai apsaugo aliejus). Del vitamino E antioksidaciniu savybiu kune ir odoje, vis dar vyksta daug diskusiju ir studiju. Todel labai manau neverta gilintis i tai (jei net mokslininkai dar nenusprende biggrin.gif ), tiesiog rinktis vitamina E kuris turi kuo daugiau sudetiniu tokoferoliu, jei norime odai didesnio efekto. Ir svarbu, perkant ziureti, kad butu isvardintos sudedamosios dalys procentiskai, nes dazniausiai ieina tik alfa tokoferolis, nes jis pigiausias, o visu kitu tik pedsakai.

QUOTE(BlueFire @ 2011 09 06, 10:29)
mergaites, toks dar daugiau teorinis klausimas apie brangius aliejus kremuose. kiek as pati ant savo jautrios veido odos bandziau, nepajutau didelio skirtumo koks butent tas aliejus. vienintelis skirtumas, kai aliejus nerafinuotas, salto spaudimo - tada geriau susigeria, oda atsigauna. turejau makadamiju, kvieciu gemalu, argano (tikro, drauge parveze is maroko kaimo), jojobos, migdolu, vynuogiu seklu, brokoliu ir ersketroziu. kremus dariau tiek maisant ivairiom proporcijom, tiek grynu alieju; dabar turiu tik ersketroziu ekologiska veidui ir migdolu kremams rankoms/kunui/vaikams/plaukams. vis dar kaskart kai uzsisakineju pabandau vis koki nauja kruta alieju, ir nieko jie man neypatingi... kondicionierius plaukams dariausi irgi su ivairiais, padariau isvada kad ten tai tikrai jokio skirtumo - lygiai taip pat plaukai atrode jei dariau su salto spaudimo ersketroziu ar su paprasciausiu virtuviniu saulegrazu, skirtu kepimui (bet ekologisku). 

ar cia man vienai taip atrodo?  g.gif

O man labai jauciasi skirtumas alieju kremuose, vienus oda tiesiog susiurbia ir praso dar biggrin.gif su kitais tiesiog tepi, kad teptum. 4u.gif
Atsakyti
taip timolis ir kvarkolis yra patys pagr. ciobreliu veiklieji komponentai... idomu butu zinoti kokiu budu ji isgauna: as is naturaliu augalu kazkaip ekstrahuoja ir kokius procesus tam naudoja. nes susintetinto as irgi nelabai noriu deti. siaip jau galima aisku bandyti deti ciobreliu ea kaip konservanta, bet tada jis visiems gaminiams specifini vienoda kvapa suteiks...
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 09 06, 14:17)

O man labai jauciasi skirtumas alieju kremuose, vienus oda tiesiog susiurbia ir praso dar  biggrin.gif su kitais tiesiog tepi, kad teptum.  4u.gif

toks jausmas kad tepi tik kad teptum man nuo prastu alieju, t.y. cheminiu budu spaustu. o jei salto spaudimo, visi jie man vienodai geri - arba as dar neatradau kuris cia dabar pats paciausias
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 09 06, 16:17)
Aciu uz nuorodas ir ne tik sitas  4u.gif  Ka pati sau atsakiau apie vitamina E: jei norime, kremuose jo del to, kad neapkarstu aliejai, svarbiausia, kad butu alfa tokoferolio, nes jis stipriausias antioksidantas ( ir moksliskai irodyta, kad tikrai apsaugo aliejus). Del vitamino E antioksidaciniu savybiu kune ir odoje, vis dar vyksta daug diskusiju ir studiju. Todel labai manau neverta gilintis i tai (jei net mokslininkai dar nenusprende  biggrin.gif ), tiesiog rinktis vitamina E kuris turi kuo daugiau sudetiniu tokoferoliu, jei norime odai didesnio efekto. Ir svarbu, perkant ziureti, kad butu isvardintos sudedamosios dalys procentiskai, nes dazniausiai ieina tik alfa tokoferolis, nes jis pigiausias, o visu kitu tik pedsakai.

as kaip visada linkusi labai abejoti mokslo objektyvumu - pati turiu mokslini laipsni, tik deja ne biochemijos ar farmakologijos, kas man dabar ko gero zymiai labiau patiktu lotuliukas.gif . nes visi "moksliniai irodymai" ir tyrimai labai jau priklauso nuo salygu ir tyrejo ir pan. na cia toks mano skepsis mokslinis visada lenda kai uzeina kalba apie mokslo pasiekimus. siaip kuo labiau gilinausi i moksla tuo labiau supratau, kad svarbiausia tikejimas. ir as tikiu, kad geriausiai lietuvoje veikia tai, kas cia uzauge, sukurta ir pagaminta , nes gamta atliepa joje esanciu zmoniu poreikius ir ne veltui kazkada mes cia apsigyvenome - mums ji irgi "atliepe", pasirode artima. tad kosmetikoje irgi kazkaip stengiuosi labiau orientuotis i visa, kas mus supa ir naudotis "artimaisiais" istekliais. bet konservantas vis tiek lieka problema... timolis yra vienas is variantu manau labai gerai mums tinkamciu, nes cia auga ciobrelis naturaliai. o rozmatrinas ne... tik ant palangiu arba ziema persodinamas i vazona ir inesamas i namus. ir greipfrutai ne. o kas yra naticinas is viso neaisku... tai kuo dar galima prailginti kremo gyvenima nei antigrybelin, antibakterini ir antivirusini poveiki turinciu ciobrelio timoliu?
(na cia as aisku gausiai ir stipriai pasisakiau hihihi.gif )
Atsakyti
o tai kaip cia pritaikyti sita 'vietine' teorija (beje tokiu paciu principu turetu veikti ir homeopatija) tokiems emigrantams kaip as? UK jau virs 10 metu gyvenu, ale zoles grybus ir uogas vis dar is LT siunciuosin tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 09 06, 16:17)
O man labai jauciasi skirtumas alieju kremuose, vienus oda tiesiog susiurbia ir praso dar  biggrin.gif su kitais tiesiog tepi, kad teptum.  4u.gif

as labai jauciu mirksiukas.gif jau dabar per kuri laika daug maz atsirinkau, kas mano odai (plaukams ir t.t., kas vaikui ir pan) geriausia tinka 4u.gif o kas absoliut netinka 4u.gif tikrai nera taip, kad dek i kremus ir kt. ar tepk belenkoki geros kokybes alieju -toli grazu ne taip schmoll.gif schmoll.gif

labai idomiai cia pastarosiom dienom diskutuojat thumbup.gif ryju viska biggrin.gif

omega, del mokslo objetyvumo drinks_cheers.gif (su ta terpe tebesusijus esu doh.gif ) nors as vis tiek bandau tiket mokslininku saziningumu biggrin.gif (o ne kas moka, pagal ta ir soka rolleyes.gif ) ir kokia tai specifine moksline motyvacija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 06 rugsėjo 2011 - 16:14
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 06, 17:05)
o tai kaip cia pritaikyti sita 'vietine' teorija (beje tokiu paciu principu turetu veikti ir homeopatija) tokiems emigrantams kaip as? UK jau virs 10 metu gyvenu, ale zoles grybus ir uogas vis dar is LT siunciuosin  tongue.gif

tai gal del to ir siuntiesi, kad jie tau skanesni ax.gif ? bet cia ne i tema.. siaip jau yra nuomone, kad zmogui geriausiai tinka tai, kas yra 100-150 km aplink jo gimimo vieta...
bet is tiesu siaips globaliais laikais... migdolai gi lietuvoje neauga... na, bet guodziusi tuo, kad visada stengiuosi rinktis maksimaliai lietuviskus dalykus, todel vietiniai gyvvi augalai kosmetikoje yra thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Čiobrelio timolis abejonių nekelia, kol jis yra čiobrelio ar jo EA sudėtinė dalis 4u.gif Problema su EA ta, kad dažnai tas kiekis, kokio reikėtų pakankamai apsaugai, būna nebesaugus dėl EA perdozavimo pavojaus... Mokslo duomenys sutinku ir jau atrodo rašiau savo nuomenę, kad tikrai skirtingi žmonės atlikdami nevienodom sąlygom (ir net vienodom, bet kiti žmonės dėl subjektyvių priežasčių dirbs kitaip)gali gauti įvairius rezultatus, todėl ir skaitom vieną dieną kad druska labai kenkia, kitą kad nebe, ir t.t., negalima suabsoliutinti, kad jei kažkas kažką nustatė - amba, tūkstantis procentų kad taip ir ne kitaip...
Aš dar pasidarius dilgėlių spiritinę tinktūrą po trupučiuką į kremą įpilu - juk dilgės irgi saugo nuo puvimo, seniai meškeriotojai, medžiotojai žino kad net karštą dieną dilgėlėm apdėjus galima kuriam laikui apsaugot nuo gedimo laimikį. Gal naudinga būtų net miltelių į kremą įbarstyt? g.gif Natūralu, tikra, pas mus auga ir gauti nesunku...
Atsakyti
man ir priimtina ta nuomone kad reik naudoti, gydytis ir vartoti tai kas aplinkui (ir per daug nesizaveti kinietiskom zolem ar afrikietiskais strucio taukais tongue.gif ) bet kad is tu zoliu pas mus beveik nieko vietinio negalima gauti, viskas atvezta, tai as sau is LT irgi atsivezu...

gyvenam prie misko, as is ten vis ko nors parsinesu; galiu pasakyti kad pacios darytas liepu hidrolatas odai patiko labiau negu pirktinis.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 06, 11:58)
g.gif  Timolio ar Biosolio noriu, labai, nes noriu efektyvaus ir saugaus konservanto, ir nupirkt galiu iš bet kur tik ne iš mėnulio

tenorejau pasidalinti nuoroda doh.gif
Papildyta:
QUOTE(omega @ 2011 09 06, 13:52)
as kaip visada linkusi labai abejoti mokslo objektyvumu - pati turiu mokslini laipsni, tik deja ne biochemijos ar farmakologijos, kas man dabar ko gero zymiai labiau patiktu  lotuliukas.gif . nes visi "moksliniai irodymai" ir tyrimai labai jau priklauso nuo salygu ir tyrejo ir pan. na cia toks mano skepsis mokslinis visada lenda kai uzeina kalba apie mokslo pasiekimus. siaip kuo labiau gilinausi i moksla tuo labiau supratau, kad svarbiausia tikejimas. ir as tikiu, kad geriausiai lietuvoje veikia tai, kas cia uzauge, sukurta ir pagaminta , nes gamta atliepa joje esanciu zmoniu poreikius ir ne veltui kazkada mes cia apsigyvenome - mums ji irgi "atliepe", pasirode artima. tad kosmetikoje irgi kazkaip stengiuosi labiau orientuotis i visa, kas mus supa ir naudotis "artimaisiais" istekliais. bet konservantas vis tiek lieka problema... timolis yra vienas is variantu manau labai gerai mums tinkamciu, nes cia auga ciobrelis naturaliai. o rozmatrinas ne... tik ant palangiu arba ziema persodinamas i vazona ir inesamas i namus. ir greipfrutai ne. o kas yra naticinas is viso neaisku... tai kuo dar galima prailginti kremo gyvenima nei antigrybelin, antibakterini ir antivirusini poveiki turinciu ciobrelio timoliu?
(na cia as aisku gausiai ir stipriai pasisakiau  hihihi.gif )

nuostabus zodziai wub.gif
Atsakyti