Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 06, 12:02)
Pasvėraliojau Olivem1000, va kas gavosi: nubrauktas arb.šaukštelis 1,2g ( gi priklauso nuo gylio), kupinas apie 2,7-2,9g. Manau tikslausia be svarstyklių būtų matuoti ml įbarstant į vienkartinį 20ml švirkštą: 1 ml- apie 0,55g, 2 ml-apie 1,16g, 5 ml-apie 2,35 g.
Įbarsčiusi kresteldavau, kad išsilygintų ir tarpai kiek užsipildytų...
    Hidrolatus ir be alembiko labai smagu gamintis pačiai 4u.gif

Žinau biggrin.gif , pati tą etapą su garpuodžiu praėjau. Viskas buvo OK, kol neužsigeidžiau didesnių kiekių šampūnui gaminti (man hidrolatas labiau patinka nei nuoviras jau vien dėl sterilumo ir spalvos). Be to, man labiau patinka kai pro žoles praeina tik garas, o ne kai jos verda vandenyje, o taip su mano garpuodžiu nepavykdavo blush2.gif
Atsakyti
mergaites, toks dar daugiau teorinis klausimas apie brangius aliejus kremuose. kiek as pati ant savo jautrios veido odos bandziau, nepajutau didelio skirtumo koks butent tas aliejus. vienintelis skirtumas, kai aliejus nerafinuotas, salto spaudimo - tada geriau susigeria, oda atsigauna. turejau makadamiju, kvieciu gemalu, argano (tikro, drauge parveze is maroko kaimo), jojobos, migdolu, vynuogiu seklu, brokoliu ir ersketroziu. kremus dariau tiek maisant ivairiom proporcijom, tiek grynu alieju; dabar turiu tik ersketroziu ekologiska veidui ir migdolu kremams rankoms/kunui/vaikams/plaukams. vis dar kaskart kai uzsisakineju pabandau vis koki nauja kruta alieju, ir nieko jie man neypatingi... kondicionierius plaukams dariausi irgi su ivairiais, padariau isvada kad ten tai tikrai jokio skirtumo - lygiai taip pat plaukai atrode jei dariau su salto spaudimo ersketroziu ar su paprasciausiu virtuviniu saulegrazu, skirtu kepimui (bet ekologisku).

ar cia man vienai taip atrodo? g.gif
Atsakyti
biggrin.gif Man labai krūtas aliejus virtuvinis alyvuogių ( ekologiškas), dedu daug kur gamindama kosmetikas.... Turiu visokių egzotikų prisipirkusi, naudoju, tikiuos kad kažkuo kiekvienas naudingas, bet manau tu teisi ir nei vienas ypatingo stebuklo odai ar plaukams nepadarys... Sau išvedžiau vieną taisyklę - mano veidui tik aliejai ir tik lengvi, neriebūs, kitaip oda "dūsta", nemalonu, kimštis pradeda... Čia turbūt galima taikyti teiginį, kad realiai kosmetika veikia 10proc. to ką žada gamintojas( čia apie fabrikinę), tai ir su aliejais bus panašiai... Visi natūralūs gerai.
Aš tai žaliuoju nuo konservantų verysad.gif verysad.gif Knisu knisu ir atrandu pasisakymus net tokius - kad jau parabenai saugesni negu kai kas iš naminėje kosmetikoje naudojamų... Čia daug apibendrintos info apie konservantus, konservavimą, ir Naticidas paminėtas kaip veiksmingas ir saugus:
http://www.personalc....aspx?Story=488
Dar radau kad konservuoja medus, o propolis nepaminėtas - net keista... Ir kad konservuojančių savybių turi benzoino derva(parabenai gaminami iš benzoino rūgšties). Šitą tai naudojau, man šiaip dėl kelių priežasčių patinka, o dabar jau būtinai visus kur galima dėsiu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 06, 11:49)
  Dar radau kad konservuoja medus, o propolis nepaminėtas - net keista...

medus kremu nekonservuoja (jei turi galvoje kosmetikos konservavima).. bet pats vienas sau medus tai taip, jis negenda, galima uogas su medum daryti, kurios laikysis pakankamai ilgai (aisku turi buti atitinkamos proporcijos, tinkamos laikymo salygos)..
Atsakyti
propoli/piki bites pacios ir naudoja nuo infekciju. turiu aliejini tirpala, dedu pora lasiuku i krema bet ne kaip konservanta. dar tas aliejinis tirpalas labai gerai lasint i nosi nuo slogos, mano vaikams pirmas vaistas kai nosis pradeda laset.

Bičių pikis gali būti paruoštas keliais būdais. Tai gali būti aliejinis, glicerininis arba alkoholinis (etanolio) tirpalas. Eksperimentai parodė, kad nuo tirpiklio, kuriame paruoštas propolio tirpalas, priklauso ir jo veikimo specifiškumas. Pavyzdžiui, aliejinis bičių pikio tirpalas pasižymi plačiu antibakteriniu spektru, glicerino tirpalas pasižymi silpnu, Gram-teigiamų bakterijų augimą slopinančiu poveikiu, alkoholinis bičių pikio preparatas yra labai geras įvairių mielių augimo slopintojas. Tokias skirtingas antimikrobines savybes greičiausiai nulemia tai, kad skirtingos cheminės medžiagos skirtingai tirpsta tam tikruose tirpikliuose. Palyginus aliejaus ir glicerino pagrindu paruoštus bičių pikio tirpalus, galima sakyti, kad aliejiniame tirpiklyje ištirpsta daugiau aktyvių medžiagų nei glicerino tirpale.
Atsakyti
4u.gif Pasakiau netiksliai - reikėjo sakyti "medus turi konservuojančių savybių". Na nesvarbu, tos nuorodos neišsisaugojau, bet kalba buvo apie kosmetiką, ne uogienes. 4u.gif Radau kitą, paminėtas ir plopolis, ir lentelė yra su EA procentais kiek kurio reikia kad turėtų konservuojančias savybes:
http://allnaturalbea...allnaturali.htm
Atsakyti
Buvau seniai prisėdusi prie kompo, daug informacijos naujos jūs čia pridėjote. Kaip šaunu, bet galva susisuka. Tada vit. E gal gali atstoti dedamas į kremą aliejus, kuriame jo yra gausiausia. Ir tokį aliejų geriausia vartoti į vidų. Vis tik odą geriausia tvarkyti iš vidaus, o ne dėti tiek daug pagerinimų į kremus? Ko gero dedant tiek pagerinimų į vidų, kiek mes čia į kremus dedame, pagerėtų ne tik oda, bet ir šiaip bendra organozmo būklė. Gal tada užtektų elementarių lengvų kremukų ir nereiktų jokių konservantų. Čia mano pamąstymai, perskaičius jūsų naujus "atkapstymus" įvairius ax.gif
Papildyta:
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 06, 12:49)
propoli/piki bites pacios ir naudoja nuo infekciju. turiu aliejini tirpala, dedu pora lasiuku i krema bet ne kaip konservanta. dar tas aliejinis tirpalas labai gerai lasint i nosi nuo slogos, mano vaikams pirmas vaistas kai nosis pradeda laset.

Bičių pikis gali būti paruoštas keliais būdais. Tai gali būti aliejinis, glicerininis arba alkoholinis (etanolio) tirpalas. Eksperimentai parodė, kad nuo tirpiklio, kuriame paruoštas propolio tirpalas, priklauso ir jo veikimo specifiškumas. Pavyzdžiui, aliejinis bičių pikio tirpalas pasižymi plačiu antibakteriniu spektru, glicerino tirpalas pasižymi silpnu, Gram-teigiamų bakterijų augimą slopinančiu poveikiu, alkoholinis bičių pikio preparatas yra labai geras įvairių mielių augimo slopintojas. Tokias skirtingas antimikrobines savybes greičiausiai nulemia tai, kad skirtingos cheminės medžiagos skirtingai tirpsta tam tikruose tirpikliuose. Palyginus aliejaus ir glicerino pagrindu paruoštus bičių pikio tirpalus, galima sakyti, kad aliejiniame tirpiklyje ištirpsta daugiau aktyvių medžiagų nei glicerino tirpale.

Su bičių pikiu atsargiai reikia, dažnai alergines reakcijas sukelia. Prieš dėdamos į kremus , pasibandykite.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 28, 16:56)
pasidariau sanitarinį valiklį..
Coco sulfato 15 gr., SCI 15 gr., ( kitą syk dėsiu po 5-7 g.gif ), citrinų rūgštis 50 gr., spiritas 50 ml.,(arba degtinė 120ml, tada mažint vandens 70ml), glicerinas 30 ml, pieno rūgštis 1,5ml( nebūtina), agaras 1 g.(galima ksantaną, bet to gaila buvo, universalesnis), vanduo 420ml. EA pušų ir kėnių( eglių neradau ant greičio...) po 30 lašų.

Agne/Ramute, o kokia glicerino paskirtis siame valiklyje? Gal galima be jo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oge: 06 rugsėjo 2011 - 12:34
oho kiek cia prirasyta, kol as sodyboje sedejau ir kaip idomiai. neatsimenu kas bet kazkas, berods A/R rase, kad noretu siustis timolio. tai ir as noriu, labai noriu!!! ir kuo daugiau smile.gif).
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2011 09 06, 03:53)
Taip jau pasigaminau, aciu smile.gif  dejau 50ml hidrolato,25ml alieju. Emulsiklio Olivem1000 dejau is akies, 1 pilna arbatini sauksteli, na lyg ir nieko kremo konstitencija gavosi atrodo g.gif   viena mergina rase kad 1 nubrauktas arbat.saukstelis emulsiklio ~1,9gr., o kiek idomu butu pilnas??

AZ aprasymuose praktiskai prie kiekvieno komponento yra nurodyta kiek g pvz. 5ml (arbatiniame saukstelyje), kiek g 2ml. Tai kazkiek vistiek gali padedi rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(zydrem @ 2011 09 06, 06:48)
labas mergaites 4u.gif
alioniuk o kokia propolio istrauka praktiskiausia blush2.gif ilgiau naudojama ir visur tinkama blush2.gif aciu 4u.gif ai ir dar klausimukas ta propoli kiekvienas bitininkas turi g.gif zadu i kaimuka palekt medaus, vasko tai ir propolio gal tuo paciu gausiu blush2.gif

mergaites jau daug parase apie propoli, ypac BlueFire 4u.gif . Jei tikrai neturite jam alergijos galite paradyti ivairias istraukas (cia siek tiek rasiau). Dazniausiai naudoju spiritine arba skiesta su vandeniu arba gryna (jei nenoriu spirito i gamini, tada skiesta isgarinu). Aliejine i gydomuosius tepalus dedu.
Siaip jau kiekvienas bitininkas turetu tureti, skirtumas tik kokybeje: ar isvalytas gerai. Kuo tamsesnis tuo svaresnis (bent jau man taip pasirode g.gif ). Svaresnio daugiau istirpsta.
Papildyta:
QUOTE(nikofija @ 2011 09 06, 10:17)
Buvau seniai prisėdusi prie kompo, daug informacijos naujos jūs čia pridėjote. Kaip šaunu, bet galva susisuka. Tada vit. E gal gali atstoti dedamas į kremą aliejus, kuriame jo yra gausiausia. Ir tokį aliejų geriausia vartoti į vidų. Vis tik odą geriausia tvarkyti iš vidaus, o ne dėti tiek daug pagerinimų į kremus? Ko gero dedant tiek pagerinimų į vidų, kiek mes čia į kremus dedame, pagerėtų ne tik oda, bet ir šiaip bendra organozmo būklė. Gal tada užtektų elementarių lengvų kremukų ir nereiktų jokių konservantų. Čia mano pamąstymai, perskaičius jūsų naujus "atkapstymus" įvairius  ax.gif
Papildyta:

Zinoma gerai kaip vitaminas E buna aliejuose, tik gaila nevisuose, o naudojame skirtingus rolleyes.gif
Vartoti i vidu kai kuriuos aliejus (kitus komponentus) tikrai naudinga, plati tema rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(omega @ 2011 09 06, 10:50)
oho kiek cia prirasyta, kol as sodyboje sedejau ir kaip idomiai. neatsimenu kas bet kazkas, berods A/R rase, kad noretu siustis timolio. tai ir as noriu, labai noriu!!! ir kuo daugiau smile.gif).

timolio yra dar stai cia , kiek supratau toki pati kuri uzsake is UK BlueFire. Vel gi, Jusu teise rinktis koki konservanta naudoti, as tik nuoroda imeciau blush2.gif . Isvertus i litus gaunasi labai pigiai 10g - 8lt, pristatymas apie 20lt. Tik nezinau apmokejimas kiek nuema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 06 rugsėjo 2011 - 13:10
Oge, 4u.gif glicerino nusipirkt būna vaistin4se, ir jis turi paskirtį - tirpdo riebius nešvarumus ir palieka blizgesį, apsauginę plėvelę. Valau juo kriaukles, kranus, vonią... Pastovėjęs pasidarė "dvifazis", bet paplaku ir gerai, kitą kartą bandysiu ksantaną, bet dar ilgam užteks šito... Ir kaip sakiau, kai ko galima pamažint, aš jau labai koncentruotą pasigaminau ( bet pvz. užpurškus ant rūdžių ruožo, kur klozete atsiranda nuo vandens, ir truputį palaikius labai gerai nusivalė)
g.gif Timolio ar Biosolio noriu, labai, nes noriu efektyvaus ir saugaus konservanto, ir nupirkt galiu iš bet kur tik ne iš mėnulio, bet nerandu jo saugumą patvirtinančių duomenų. verysad.gif Kremuose, kosmetikoje jį naudoja Rusijoje, ir nors ieškojau rusų kalba, moksliškesnių duomenų irgi neradau... Kaip jau sakiau, tuo ką sako pardavėjai tikiu iš dalies. Jei Japoniškas, gal gamina Nikklol, bet va pačioje Japonijoje jis leidžiamas naudoti iki 0,5proc. parfumerijoje, kremuose ne. Kanadoje draudžiamas, europos sąjungoje kad leidžiamas irgi nematau. Buvau dėjusi nuorodą iš toksikologijos žurnalo apie jį, čia dar
http://www.guidechem.../3228-02-2.html
http://www.ewg.org/s...ingred06=704172
Ir nors nėra duomenų labai blogų, bet antroj nuorodoj matot kad naudojimo apribojimai dideli. Aš ne chemikė, nežinau kiek jis saugus ar kenksmingas, bet kol kas neperku verysad.gif Tikiu, Alioniuk, kad konservuoja gerai. Bet man kelia kitas abejones verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 06 rugsėjo 2011 - 13:59
Norėjau paklausti ar kalio sorbatas ar netinka kaip konservantas? Jis vandeniniams dariniams naudojamas.
Atsakyti