Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(Babi* @ 2011 09 04, 16:39)
O gal žinot, ar kietą šampūną galima naudoti vietoj dušo želės? Turbūt kieto šampūno nebegaminsiu, nes SCS nėra didelis gėris, o ir perskaičiusi alioniuko postą dar kartą pagalvojau, kad man ir skystas šampūnas labai geras smile.gif

Kai man apie save primena alergija, tai visuomet naudoju savo kietą šampūniuką. Kadangi dedu daug pagerinimų, ypač pantenolio ir hialurono arba hydra komplekso, tai labai gerai nuramina odą, švariai ją nuprausia, nuima sudirgimą.

QUOTE(Babi* @ 2011 09 04, 17:19)
Ir gal žinote, kur galima būtų nusipirkti medžiagų skysto šampūno gamybai?  blush2.gif

AN turi bazę ir riebalinio sluoksnio atstatytoją, AZ irgi mačiau bazę
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 09 04, 17:42)
AN turi bazę ir riebalinio sluoksnio atstatytoją, AZ irgi mačiau bazę

Aha, bazes ir mačiau, bet norėčiau pabandyti šampūną daryti ne iš bazių, o nuo nulio blush2.gif
Atsakyti
4u.gif Babi, tą kombinuotą a lia šampūną galima laikyt vos kelias minutes, na manau kad riebalai pratirptų ant odos esantys, pvz. kol dantis išsivalai ar po dušu nusiprausi... Kaip būtų be aloe nežinau, nebandžiau. Aš dedu dabar želę iš AZ, ketinu nusipirkti aloe miltelių iš makingcosmetics, būtų pigiau. Plaukams negailiu nieko, slenkantys nabagai, tegul atsigauna tik.
Palomina 4u.gif Naticidas ir Cosgard nėra blogi, aš juos abu ir dažniausiai kartu naudoju, dar mažinu normą apie 10 proc. ar daugiau(jei ketinau laikyt šaldytuve). Bet ieškau daugiau konservantų, kurie būtų nekenksmingi ir veiksmingi, nes man naminėje kosmetikoje konservavimas atrodo yra silpniausia vieta. Pirktinėje parabenai blogis, bet jų ten yra mažiau negu mes pridedam... Todėl labai įdomu kas būtų dar neutraliau už jau turimus, naudojamus, efektyviau ir saugiau. Visai be jų irgi negerai, nėra kada po dešimt gramų kremuko daryti, tuo labiau jei norisi visko pridėti. Ir neekonomiška, kiek išmetam ant indelių sienelių... Aš tikiuos, kad dėti pvz. keturis skirtingus konservantus po lašelį bus tiek pat efektyvu kaip vieno kurio aštuoni lašai, taip sumažėtų bendras kiekis produkte, to siekiu.
Šiandien pradėjau eksperimentą. Reikia ir jūsų patarimo - kur geriausia laikyt (tikrai ne šaldytuve, bet saulės duot ar ne?),kuo pridengt? Padariau elementaraus kremo dist. vanduo-emulsinis vaškas N2 - nerafinuotas alyvuogių aliejus. Sudėjau po 8 gramus į sterilizuotas stiklines taureles, ir visus skirtingai pakonservavau. Dešimt variantų, kontrolinis be nieko. Stengiausi kuo vienodžiau viską daryti ir kuo steriliau, o toliau matysim, kas kaip gyvena... Kas pratrauks ilgiausiai, o ko neverta dėt kaip konservanto. Ne laboratorinio tikslumo eksperimentas, bet nors man pačiai duos aiškumo tikiuos daugiau... g.gif
Knisu konservantus viso pasaulio parduotuvėse. Ką manot apie šituos du, pirmas iš natūralių medžiagų, antras su ecocert (bet kad draugiškas aplinkai ne visada reiškia kad neturi pašalinio poveikio žmogui doh.gif ):
http://www.makingcos...s-TM-p1061.html
http://www.makingcos...ol-DHA-p21.html

4u.gif benzyl alcohol yra love-eko, vadinasi universalusis konservantas. Gal kas naudojot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 04 rugsėjo 2011 - 17:30
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 04, 18:11)
   Palomina 4u.gif  Naticidas ir Cosgard nėra blogi, aš juos abu ir dažniausiai kartu naudoju, ...

4u.gif    benzyl alcohol yra love-eko, vadinasi universalusis konservantas. Gal kas naudojot?

Kad jie nera blogi (salyginai) tai as ir pati zinau, tik siaip idomu buvo isgirsti kuo neitinka..

Taip, benzyl alcohol yra konservantas.. Jis, pvz., yra ir sudetine Cosgard dalis.. Kad jis butu veiksmingas, turi buti atitinkamas gaminio ph, todel tam tikslui pvz., Cosgard'e yra ir acetic acid.. Taigi, naudojant viena BA, dar reiketu ir pareguliuoti gaminio ph kuo nors (nebutinai acetic acid).. Beje, BA naudoti leidzia (zinoma nevirsijant nustatytu normu) Ecocert'as.
Turiu as to BA smile.gif Bet patogumo delei jau geriau Cosgard'a pirkti tada.. Ten jau suderintos proporcijos, zinomi rekomenduojami naudoti kiekiai..
Papildyta:
QUOTE(Babi* @ 2011 09 04, 17:47)
Aha, bazes ir mačiau, bet norėčiau pabandyti šampūną daryti ne iš bazių, o nuo nulio blush2.gif

ta prasme, tada is ko nori daryt?
tai gali pvz. A-Z nusipirkti atskirus putoklius - Lauryl glucoside, Decyl glucoside ar dar kokius kitus.. na ir jau eksperimentuoti su visokiomis proporcijomis smile.gif
o "nuo nulio" sampunu nieks nedaro, taip kaip pvz darant muilus.. ten tai jau tikrai nuo nulio biggrin.gif o sampunai, tai ner ka veikt.. supilstai ingredientus (putoklius, vandeni/hidr., priedus), ismaisai ir turi sampuna.. Visai neidomus procesas, bent jau man smile.gif + kainos atzvilgiu nelabai apsimoka zaisti siaip su sampunais, nes dar ir nezinai ar pasidarysi toki sampuna kokio tikrai nori/patinka.. Tada paprasciau nusipirkti jau patikrinta patinkanti sampuna..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 04 rugsėjo 2011 - 18:12
4u.gif Babi, tą kombinuotą a lia šampūną galima laikyt vos kelias minutes, na manau kad riebalai pratirptų ant odos esantys, pvz. kol dantis išsivalai ar po dušu nusiprausi... Kaip būtų be aloe nežinau, nebandžiau. Aš dedu dabar želę iš AZ, ketinu nusipirkti aloe miltelių iš makingcosmetics, būtų pigiau. Plaukams negailiu nieko, slenkantys nabagai, tegul atsigauna tik.

Viskas aišku, reikės pasižiūrėti, kad būtų be aloe (kažkada bandžiau naudoti grynas sultis plaukams, tai buvo sulipę, gal geresnis efektas bus be jų biggrin.gif ) 4u.gif

QUOTE(Palomina @ 2011 09 04, 19:04)
ta prasme, tada is ko nori daryt?
tai gali pvz. A-Z nusipirkti atskirus putoklius - Lauryl glucoside, Decyl glucoside ar dar kokius kitus.. na ir jau eksperimentuoti su visokiomis proporcijomis  smile.gif
o "nuo nulio" sampunu nieks nedaro, taip kaip pvz darant muilus.. ten tai jau tikrai nuo nulio  biggrin.gif  o sampunai, tai ner ka veikt.. supilstai ingredientus (putoklius, vandeni/hidr., priedus), ismaisai ir turi sampuna.. Visai neidomus procesas, bent jau man smile.gif + kainos atzvilgiu nelabai apsimoka zaisti siaip su sampunais, ne dar ir nezinai ar pasidarysi toki sampuna kokio tikrai nori/patinka.. Tada paprasciau nusipirkti jau patikrinta patinkanti sampuna..

Rašydama „nuo nulio“ ir turėjau omeny, kad ne iš bazių, o iš putoklių, bet AZ jų paieškoti nepagalvojau doh.gif Aj, man dar viskas įdomu, tai, manau, ir skystą šampūną darytis patiks biggrin.gif
Atsakyti
Bet ieškau daugiau konservantų, kurie būtų nekenksmingi ir veiksmingi, nes man naminėje kosmetikoje konservavimas atrodo yra silpniausia vieta.
Pirktinėje parabenai blogis, bet jų ten yra mažiau negu mes pridedam... Todėl labai įdomu kas būtų dar neutraliau už jau turimus, naudojamus, efektyviau ir saugiau. Visai be jų irgi negerai, nėra kada po dešimt gramų kremuko daryti, tuo labiau jei norisi visko pridėti. Ir neekonomiška, kiek išmetam ant indelių sienelių... Aš tikiuos, kad dėti pvz. keturis skirtingus konservantus po lašelį bus tiek pat efektyvu kaip vieno kurio aštuoni lašai, taip sumažėtų bendras kiekis produkte, to siekiu.

Šiandien pradėjau eksperimentą. Reikia ir jūsų patarimo - kur geriausia laikyt (tikrai ne šaldytuve, bet saulės duot ar ne?),kuo pridengt? Padariau elementaraus kremo dist. vanduo-emulsinis vaškas N2 - nerafinuotas alyvuogių aliejus. Sudėjau po 8  gramus į sterilizuotas stiklines taureles, ir visus skirtingai pakonservavau. Dešimt variantų, kontrolinis be nieko. Stengiausi kuo vienodžiau viską daryti ir kuo steriliau, o toliau matysim, kas kaip gyvena... Kas pratrauks ilgiausiai, o ko neverta dėt kaip konservanto. Ne laboratorinio tikslumo eksperimentas, bet nors man pačiai duos aiškumo tikiuos daugiau... g.gif

nekenksmengu konservantu tai vargu ar yra.. vistiek vieni daugiau ar maziau, vienaip ar kitaip kenksmingi uz kitus.. Pats naturaliausias konservantas yra alkoholis (96 laipsniu), bet jo turi buti atitinkama koncentracija gaminyje, kad jis butu veiksmingas (cia jau ne lasiukais matuot reikia, o procentais nuo viso gaminio).. Bet kaip zinia, alkoholis turi pasaliniu poveikiu - sausina oda, dirgina ir pan.. Bet as, manau, kad imanoma panaikinti tuos pasalinius alkoholio poveikius tinkamai suderinus gaminio ingredientus..

Kad eksperimentuoji, tai gerai, bet vistiek tiksliai nezinosi savo kremu situacijos neatlikusi laboratoriniu tyrimu.. Net jei ir nematai vizualiai kreme pakitimu, ju tikrai bus kreme ir pvz jie jau gali virsyti visas leidziamas nekenksmingas normas..
Naminius kremus vistiek geriausia gamintis mazais kiekiais ir naudoti jau patikrintus (profesionalu) konservantus ir ju rekomenduojamus kiekius.. Nemanau, kad savoms reikmems gamintis kosmetikai reiketu prisipirkti profesionalams skirtu ingredientu..
Papildyta:

del pirmo konservanto tai nieko negaliu pasakyti, nes nesu bandziusi ar siaip skaiciusi/rinkusi info, o antrasis tai panasus i Cosgard is A-Z, tik gal skiriasi proporcijos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 04 rugsėjo 2011 - 18:29
4u.gif Šiandien pas mane konservantų diena. Radau konservantą aloe pagrindu, man jis įdomus, nes ir taip beveik visur dedu aloe - o čia dar ir konservuotų.
JAV yra daug augalinių ekstraktų pagrindu įvairių konservantų, šitoje pard., su aloe pats pirmas:
http://www.theherbar...gents-c-15.html
Profesionalių aš neieškau, bet informacijos - jos kuo daugiau, tuo geriau... Rusuose išskaičiau, kad negerai konservantą tirpinti aliejuose, taip sumažėja efektyvumas ( Alioniuk, čia prie Biosol radau mergaičių parašyta:
Марголиной "Новая косметология" и там написано, что консервант, обязательно должен находиться в водной фазе. Введение консерванта в жировую фазу из-за его лучшей растворимости в ней является ошибкой и совершенно не способствует защите косетических продуктов от микробного заражения.) - nes gedimas prasideda vandeninėje dalyje.
Dar kad vandeninę dalį reikėtų ne tik šildyti iki vaškų temperatūros, bet dvi minutes pavirinti. Net kai naudojamas distiliuotas vanduo. Galit galvoti ką norit, bet nemanau kad naudoti nepakaitintą vandeninę dalį yra gerai...Ir kad yra įvairių natūralių priemonių, ne tik rozmarinai ir usnea, kurių deriniai veikia konservuojančiai, tinkamai parinkus konservantų galima nenaudoti.Tik kad mūsuose ne visi tie augalai auga, ir naminės priemonės greitina gedimą, žodžiu pasaka be galo. Įdomi ten knyga yra, tik brangi...
Savo kremukų netiriam laboratoriškai, gedimas - tai pasikeitęs kvapas, spalva, pelėsis, rūgimas, aiškūs požymiai kaip gendančio maisto, manau tą pamatyt, užsirašyt užteks. Radau ir testų pirkti mikrobiologiniam užterštumui tirti, bet apseisiu, geriau jau kokią knygą kada nusipirksiu... 4u.gif
Atsakyti
Dar radau, kad Daddygirl į skystus savos gamybos šampūnus deda cocoamphodiacetate, bet ar jis nėra kenksmingas? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 04, 20:07)
   Dar kad vandeninę dalį reikėtų ne tik šildyti iki vaškų temperatūros, bet dvi minutes pavirinti. Net kai naudojamas distiliuotas vanduo. Galit galvoti ką norit, bet nemanau kad naudoti nepakaitintą vandeninę dalį yra gerai...

Ir kad yra įvairių natūralių priemonių, ne tik rozmarinai ir usnea, kurių deriniai veikia konservuojančiai,

Savo kremukų netiriam laboratoriškai, gedimas - tai pasikeitęs kvapas, spalva, pelėsis, rūgimas, aiškūs požymiai kaip gendančio maisto, manau tą pamatyt, užsirašyt užteks.  Radau ir testų pirkti mikrobiologiniam užterštumui tirti, bet apseisiu, geriau jau kokią knygą kada nusipirksiu... 4u.gif

as kai sau gaminuosi, tai vandenine dali supilu i aliejine (kai visi vaskai istirpsta) ir tada abi fazes kartu pakaitinu..
o tas dvi minutes pavirinti, tai tikrai ne rodiklis (turiu galvoje "dvi minutes").. jei gamini mazai kremo tai per tas dvi minutes gali labai laisvai isgaruot visas vanduo, o jei daug gamini, tai per tas dvi minutes net nespes zuti bakterijos/mikrobai smile.gif
reikia sekti temperatura..

bandziau kremus vien rozmarinu CO2 ekstraktu konservuoti.. man kremai su vaskais nesilaike uzkonservavus vien rozmarinu.. net ir patys KN pripazino, kad konservavimas yra problema jei nori konservuoti naturaliai (ypac vasara).. nezinau, bet tikriausiai labai daug reiketu ilasinti to rozmarinu CO2 ekstrakto (gi teigiama, kad turi konservuojanciu savybiu), kad jis tikrai normaliai veiktu..

taip, kvapas, spalva, pelesis, rugimas cia jau aiskus pozymiai, kad gaminys sugedo.. Bet kaip jau anksciau minejau, tas gedimo procesas dar anksciau prasideda, kol dar nespeja pasireiksti aiskiai matomi gedimo pozymiai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 04 rugsėjo 2011 - 19:55
4u.gif Taip, Palomina, aišku viskas dėl gedimo, ir dėl rozmarinų, bet aš noriu sužinoti, su kuo toks pat gaminys tokiom pat sąlygom laikomas ilgiau pratemps, nepasimatys akivaizdūs gedimo požymiai. Kas pradės kuriame darytis pirmiau - rūgti ar pelyti, tada prie to konservanto reikštų kad reikia papildomai atitinkamos apsaugos... O gal be konservantų laikysis geriausiai - nepabandžiusi nesužinosiu. Nes apie konservantus ką pardavėjai parašo, nei vienas nenurodo kuris naminėm sąlygom efektyvesnis(nes tai priklauso nuo milijono priežasčių) - su kuo, su Naticidu, Cosgard, Rozmarinu, GSE, ar kelių deriniu - su kuriuo ilgiau bus tinkamas naudoti? Tai ir noriu nors kiek prasiaiškinti, kiek naminėm sąlygom įmanoma... Nes matau kad kai kas vyksta ne pagal taisykles - pvz. padariau kai supratau kaip susukti sviestų mišinį su hidrolatu, konservanto nežinojau kad reikia ir neįdėjau... Kai sužinojau kad reikėjo, nebeperdariau, o dezinfekavau dangtelį. Ir negenda trečias mėnuo, kabinamas pirštu be jokio sterilumo...4u.gif
Dėl virinimo - aš taip nedarau ir nežinau ar darysiu, tiesiog tokius patarimus radau, čia apie tai niekada nebuvo kalbėta - kodėl nepagalvoti? Ten (pas amerikiečius atrodo) buvo turėtas minty ne kaitinimas vandens vonelėje, o virinimas iki užvirimo tiesiogine prasme. Aišku kad užvirinti ir dvi min. kaitinti 3 ml vargu ar pavyks... Kitaip vertina ir tarą - kietiems kremams geriausias platus indas, kitiems ne beoriai ar su pompa indeliai, o tie flip/flop, nes patogiau, geriau prieinami paviršiai, o tai reiškia geriau valomi... Tai rekomendacijos moters, kuri gamindama sau nenaudoja konservantų, gamina nedideliais kiekiais, laiko šaldytuve ir nesugenda kelis mėnesius.4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 04 rugsėjo 2011 - 20:39
mergaites, dar ka atkasiau uzsisakinejancioms is UK - save gerbiancios kompanijos siunciant i EU salis turi nuimti PVM/VAT, jei atsiunciamas galiojantis EU salies PVM numeris. pas mus VAT dabar 20%

cia pvz
http://www.gracefrui...on-enquiry.html

Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 04, 21:38)
Nes matau kad kai kas vyksta ne pagal taisykles - pvz. padariau kai supratau kaip susukti sviestų mišinį su hidrolatu, konservanto nežinojau kad reikia ir neįdėjau... Kai sužinojau kad reikėjo, nebeperdariau, o dezinfekavau dangtelį. Ir negenda trečias mėnuo, kabinamas pirštu be jokio sterilumo...4u.gif

Tai rekomendacijos moters, kuri gamindama sau nenaudoja konservantų, gamina nedideliais kiekiais, laiko šaldytuve ir nesugenda kelis mėnesius.4u.gif

su tais kremais be emulsikliu tai taip jau yra, kad jie be konservavimo isbuna nesugede, laikant tinkamai ir naudojant tinkamai, net kelis (tarkim pora ar tris) menesius.. Cia jau ir laboratoriskai buvo patikrinta smile.gif Bet kremai su emulsikliais/vaskais visai kitokie, ir jie tikrai neisbus ilgai geri be konservantu.. sitas faktas irgi jau patikrintas smile.gif o va del konservantu kiekiu, ir rusies, tai cia jau kita kalba.. labai sunku apsispresti ka naudoti, kiek naudoti ir t.t. Kartais net galva suktis pradeda biggrin.gif

Gal gali nuoroda imesti? Kartais ne si blog'a seki? blush2.gif
Atsakyti