Secret, labiausiai odą ramina ramunėlės ir levanda, bet jau turbūt žinai. Riebaluose tirpus bisabololis taip pat, bet nemanau kad su EA "nudeginai", greičiau kuris nors vienas ar jų junginys sualergizavo ir atsirado kažkas panašaus į kontaktinį dermatitą. Juk lašinai pagal kažkokias normas, ne grynu tepei. Dabar reiktų kuo švelniu plauti ir susilaikyt nuo eksperimentų... Sudirgimą mažintų ramunėlių nuoviras, juo gali praskalaut (bet su sąlyga kad nesi alergiška). Ir ką susimakaluosi pasitepliojimui, tai jau reiktų kuo paprastesnio, nes neaišku man nuo ko tau ten taip sureagavo aštriai
QUOTE(SECREAT @ 2011 09 03, 16:41)
Alioniuk,matau apacioje esi
Kaip manai,ar aliejine kauke man susimakaluoti nuo tu pleiskanu,ar kazkokia kremine kauke pasidaryti.Idomu ar nieko baisaus jei su Olivem daryciau,ar geriau su BTMS?ir ar galima tokia kauke per nakti laikyti?
Kaip manai,ar aliejine kauke man susimakaluoti nuo tu pleiskanu,ar kazkokia kremine kauke pasidaryti.Idomu ar nieko baisaus jei su Olivem daryciau,ar geriau su BTMS?ir ar galima tokia kauke per nakti laikyti?
kokius komponentus naudoti jums jau parase , bet ar aliejine kauke ar krema visiems skirtingai, ziurint dar kokio tipo jusu plaukai ir problemos stiprumas. Jei tai tikrai nuo EA kiekio (o gal visgi ne? o reakcija i koki komponenta, sampuna), tai gal daryciau balzama/kauke . Bet visai nakciai nepalikciau. Tik aliejines galima ilgiau laikyti. Gerai nuo pleiskanu linu semenu aliejus, d-pantenolis, alavijo gelis, bisabolol, molis. Ar BTMS ar Olivem nesvarbu, tiesiog kokia paprasta raminancia kauke.
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 02, 21:06)
bet tas rusijoje irgi neaišku kur pagamintas.
Japonijoje
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 03, 20:53)
Secret, labiausiai odą ramina ramunėlės ir levanda, bet jau turbūt žinai. Riebaluose tirpus bisabololis taip pat, bet nemanau kad su EA "nudeginai", greičiau kuris nors vienas ar jų junginys sualergizavo ir atsirado kažkas panašaus į kontaktinį dermatitą. Juk lašinai pagal kažkokias normas, ne grynu tepei. Dabar reiktų kuo švelniu plauti ir susilaikyt nuo eksperimentų... Sudirgimą mažintų ramunėlių nuoviras, juo gali praskalaut (bet su sąlyga kad nesi alergiška). Ir ką susimakaluosi pasitepliojimui, tai jau reiktų kuo paprastesnio, nes neaišku man nuo ko tau ten taip sureagavo aštriai
kad su paprastu sampunu ploviau,tik prilasinau EA rozmarinu,citrinu,levandu.Kazkodel galvoju kad padauginau as ju ir todel man taip nutiko galvojau silta aliejine kauke pasidaryti ir per nakti palaikyti.Tik nezinau,ar pantenolis tirpsta aliejuje?nepasizymejau ir nenoriu sugadinti gero daikto be reikalo prilasinus
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 03, 12:22)
aha akurat ne to uzsisakiau nu bet ir apie sita timoli bent jau nieko ypatingai blogo neraso.
man sitas konservantas atradimas, nes is principo nei naticinas, nei cosgard ar kiti is AZ nepriimtini.
man sitas konservantas atradimas, nes is principo nei naticinas, nei cosgard ar kiti is AZ nepriimtini.
tikrai nepergyvenkit, sunaudosit ir si (paskui jums info apie ji sumesiu i az.)
QUOTE(alioniukas @ 2011 09 03, 20:59)
bet ar aliejine kauke ar krema visiems skirtingai, ziurint dar kokio tipo jusu plaukai ir problemos stiprumas
mano plaukai siaip linke riebaluotis,o galai skilineja ir luzineja.Tik va dbr labai smarkiai pleiskanoja oda,ir tokiom didelem pleiskanom.Pasikasai galva palenkus ir kaip sniegas krenta...
QUOTE(SECREAT @ 2011 09 03, 17:59)
kad su paprastu sampunu ploviau,tik prilasinau EA rozmarinu,citrinu,levandu.Kazkodel galvoju kad padauginau as ju ir todel man taip nutiko galvojau silta aliejine kauke pasidaryti ir per nakti palaikyti.Tik nezinau,ar pantenolis tirpsta aliejuje?nepasizymejau ir nenoriu sugadinti gero daikto be reikalo prilasinus
d-pantenolis tirpsta vandenyje, spirite, gali ir EA
Jei Biosolis iš Japonijos, vadinas reikia ieškot ten! Tik pasiknist gerokai ir viską galima rasti...
Papasakosiu kaip plaukus šviesintis medumi - ne dažytis, o vienu-dviem tonais galima pašviesinti. Norėjau pirma pati išbandyt, bet va nusipirkau dažus ir laiminga pelenine blondine tapau, tai kurį laiką tikrai nieko nekeisiu. Neklauskit kas kaip smulkmenų, nes jų nežinau, tiesiog atpasakosiu ką radau pas rusaites:
Meduje natūraliai yra kažkiek vandenilio peroksido, jis atsipalaiduoja kai medus jungiasi su vandeniu. Reikėtų rinktis tamsaus medaus rūšis, liepų ir kitas šviesus netinka. Laikytis proporcijų: 1valg.š. medaus maišyti su 6 valg. š. distiliuoto(būtinai) vandens, arba 10g. medaus, 40g. dist. vandens. Šviesinimą pastiprina malti prieskoniai - kardamonas, gvazdikėliai (tačiau jie gali dirginti odą, reikėtų atlikti jautrumo testą) ir ekstra virgine alyvuogių arba kokosų aliejus. Saugoti nuo saulės, negalima šildyti, kaitinti plaukų ar mišinio procedūros metu. Prieš ir po procedūros nenaudoti priemonių su vit. C. Reikia sumaišyti medų ir vandenį, prieskonius, aliejų( šitie nebūtini, kiekį reikia nusistatyti pačiam, pradedant nuo mažiau), palikti pastovėti valandą kambario temperatūroje. Tada gausiai ištepti sausus arba drėgnus plaukus, jie turi gerai sušlapti nuo mišinio, užsidėti kepuraitę arba plėvelės ir palaikyti valandą, tada nuplauti. Galima kartoti taip dažnai kaip norisi, plaukams nekenkia, šviesėja palaipsniui, galima ir po dažymų, po cha.
Papasakosiu kaip plaukus šviesintis medumi - ne dažytis, o vienu-dviem tonais galima pašviesinti. Norėjau pirma pati išbandyt, bet va nusipirkau dažus ir laiminga pelenine blondine tapau, tai kurį laiką tikrai nieko nekeisiu. Neklauskit kas kaip smulkmenų, nes jų nežinau, tiesiog atpasakosiu ką radau pas rusaites:
Meduje natūraliai yra kažkiek vandenilio peroksido, jis atsipalaiduoja kai medus jungiasi su vandeniu. Reikėtų rinktis tamsaus medaus rūšis, liepų ir kitas šviesus netinka. Laikytis proporcijų: 1valg.š. medaus maišyti su 6 valg. š. distiliuoto(būtinai) vandens, arba 10g. medaus, 40g. dist. vandens. Šviesinimą pastiprina malti prieskoniai - kardamonas, gvazdikėliai (tačiau jie gali dirginti odą, reikėtų atlikti jautrumo testą) ir ekstra virgine alyvuogių arba kokosų aliejus. Saugoti nuo saulės, negalima šildyti, kaitinti plaukų ar mišinio procedūros metu. Prieš ir po procedūros nenaudoti priemonių su vit. C. Reikia sumaišyti medų ir vandenį, prieskonius, aliejų( šitie nebūtini, kiekį reikia nusistatyti pačiam, pradedant nuo mažiau), palikti pastovėti valandą kambario temperatūroje. Tada gausiai ištepti sausus arba drėgnus plaukus, jie turi gerai sušlapti nuo mišinio, užsidėti kepuraitę arba plėvelės ir palaikyti valandą, tada nuplauti. Galima kartoti taip dažnai kaip norisi, plaukams nekenkia, šviesėja palaipsniui, galima ir po dažymų, po cha.
Biesintis pradedu nuo Biosol... Pasiknisus radau kad Europoje ir Japonijoje jo naudojimas kosmetikoje ribojamas... Ne visai gerietis? Manau todėl jo ir nerandam pas savo pagrindinius "gėrybių šaltinius". Rusijoje kita tvarka. Tai ir nebežinau ar reikia ir ar kuo geresnis už turimus, o taip norėjau. Rusiškam internete apie jį labai gražiai, kitur - kaip čia pasakius, gal todėl ir gamintojų europoje nelabai radau ( 36 tiekėjai pasaulyje googlas rodė, 2 Japonijoje, yra ir europoje(vokietijoje, šveicarijoje) bet "eidama" per juos neradau būtent šitos medžiagos, didelės gamyklos, gal ne viską prašalaičiui rodo).
Vien žo, likau be proto. Jei kas iškapstysit jam reabilitaciją, duokit žinot...
http://ijt.sagepub.c...ppl/29.abstract
Vien žo, likau be proto. Jei kas iškapstysit jam reabilitaciją, duokit žinot...
http://ijt.sagepub.c...ppl/29.abstract
QUOTE(witulee @ 2011 09 03, 06:10)
Na radau, kazkokio tik greiciausiai jis nebus naturalus ir nezinau ar tinkamo stiprumo pasirinkau 200mg, tai kiek man jo kazin reiktu i tarkim 30ml kemuka lasinti Beskaitinedama apie vitamina E visai susiveliau. E vitaminu sitam psl yra dvieju rusiu, ir keista pasirode, kad prie naturalaus raso, jog jis nepasaugos jusu produkto nuo sugedimo (o gal ne taip supratau), o prie sintetinio pabrezia, kad jis tinkamas tam. AZ raso, kad ju naturalus aliejus tinka ir odai ir produkto apsaugai. Ta pati raso AN. Tai kazin kaip yra is tikruju Apsvieskit mane kas siuo klausimu
tikrai labai idomiai su tuo vitaminu E, kas keisciausia, kad saltiniuose, kuriuose jis aprasomas moksliskai/chemiskai daugmaz viskas sutampa. O internetinese parduotuvese (daugiausiai lietuviskuose) tiesiog viskas apibendrinta (neapmetikite tapkemis, jei tai neidomu ) Bet jei kam idomu, gal kartu rasime atsakyma?
Tai ka supratau:
Visi tokoferoliai (juos apibendrina kaip vitaminas E) yra tirpus riebaluose. Vitaminas E organizmui reikalingas kaip antioksidantas (tiesiog bendras apibudinimas, kad daug nerasyti). Susideda is 8daliu. Kiekviena vitamino E forma turi specifinių savybiu. Vitaminas E gali būti natūralios kilmės arba sintetinis. Sintetiniame tik viena is 8 daliu yra identiska naturaliam.
Pvz.Tokoferolis - naturalios kilmes. Tokoferolis acetatas - sintetinis. Naturalaus pagrindine savybe apsaugoti alieju nuo apkartimo, kaip atskyra, taip ir kremuose. Bet maziau "gerina" ivairiapusiskai oda. Sintetinis, kuris dazniausiai buna vaistinese - zymiai efektyvesnis odai, bet neapsaugo aliejaus. Ir vienas ir kitas gali buti skiestas ir neskiestas. AZ yra naturalus 50% skiestas vitaminas E, kurio pagrindine uzduotis apsaugoti alieju, bet odos nedrekins ir t.t. Love- eco irgi naturalus, tik grynas (98%).
Sintetinis vitaminas E nera blogai, ji taip atvirai net nevadina, nei vaistinese, nei internetinese kosmetikos parduotuvese. Geriam mes sintetini. Daznai prie veikliuju medziagu buna parasyta ne tokoferolis, o tokoferolio acetatas.
stai cia irgi
siek tiek
Parasykite kas nors, kas gal anksciau susidure su siuo vitaminiuku? pataisykite, jei kur suklydau..
QUOTE(Cosette @ 2011 09 01, 18:58)
Sveikos,
mačiau,kad Alioniukas mirkino mėtas obuolių acte. Aš turiu mėtų (gal šaltmėčių) gal galite patarti kaip jas panaudoti ir kokį poveikį turi?
Galvojau darytis hidrolatą, bet truputį gaila daug sunaudot, nes noriu dar ir arbatai žiemai pasilikt...
Dėl plaukų slinkimo. Gal galit parašyt viską, kas tinka nuo jų slinkimo? Reiks daryt rimtą užsakymą ir gelbėt plaukus (o gal reiktų vitaminų pagert, bet manau, kad vasarą jų ir taip turėčiau gauti pakankamai). Mano plaukai slenka kuokštais... Taip dar nėra buvę... Tikriausiai įtakos turi tai, kad nepertraukiamai buvo nėštumas-žindymas-nėštumas ir vėl žindymas... Plaunu galvą su šampūnu iš AZ skalbimo bazės pridėjus fitokeratinų, rozmarinų ir greipfrutų ea (riebūs plaukai).
mačiau,kad Alioniukas mirkino mėtas obuolių acte. Aš turiu mėtų (gal šaltmėčių) gal galite patarti kaip jas panaudoti ir kokį poveikį turi?
Galvojau darytis hidrolatą, bet truputį gaila daug sunaudot, nes noriu dar ir arbatai žiemai pasilikt...
Dėl plaukų slinkimo. Gal galit parašyt viską, kas tinka nuo jų slinkimo? Reiks daryt rimtą užsakymą ir gelbėt plaukus (o gal reiktų vitaminų pagert, bet manau, kad vasarą jų ir taip turėčiau gauti pakankamai). Mano plaukai slenka kuokštais... Taip dar nėra buvę... Tikriausiai įtakos turi tai, kad nepertraukiamai buvo nėštumas-žindymas-nėštumas ir vėl žindymas... Plaunu galvą su šampūnu iš AZ skalbimo bazės pridėjus fitokeratinų, rozmarinų ir greipfrutų ea (riebūs plaukai).
Nuo plaukų slinkimo gaminuosi tokį losjoną galvos odai iš kofeino miltelių, šilko, inulino, B5, ryžių proteinų, fitokeratinų. Tirpinu viską distiliuotam vandenyje, dar truputį parūgštinu citrinos sultimis. Žinoma dedu ekokonservanto.
Įtrinu į galvos odą kiekvieną dieną, išskalauti nereikia.
Čia gaminau pagal vaistinėse esančio PLANTUR39 sudėtį. Šiaip plaukų svogūnėlius stiprina ir skatina augimą kofeinas, bet 2 proc. dėti jo yra per daug (asmeninė patirtis - po to visą naktį negalėjau užmigti, net galvą ėmė skaudėti, kaip kavos perdauginus )
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 03, 21:56)
Papasakosiu kaip plaukus šviesintis medumi - ne dažytis, o vienu-dviem tonais galima pašviesinti...
Labai ačiū
Na, o aš vakar bandžiau plaukus plauti meduimi+aloe+kondicionierius. Šiandien plaukai nuostabiai švelnūs, nors vakar galvojau, kad reikės ryte perplauti plaukus šampūnu. Aš tik galvoju, o jei nedėti aloe gelio, ar nebūtų blogiau (gaila labai man savo alijošiaus, nes dar nelabai didelis )? Ir, ar būtina tą šampūną laikyti 20min.?
O gal žinot, ar kietą šampūną galima naudoti vietoj dušo želės? Turbūt kieto šampūno nebegaminsiu, nes SCS nėra didelis gėris, o ir perskaičiusi alioniuko postą dar kartą pagalvojau, kad man ir skystas šampūnas labai geras