Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

Plaukai gyvi, šiandien dažysiu, nusipirkau natūralių dažų. Prie šaknų didesnio riebalavimosi nenustatyta! Turbūt to norėjai paklausti. Ir gaminsiuos kondicionierių, nes pirktinį gaila naudoti tokiais kiekiais. Apie šitą būdą rašiusios rusaitės plauna su savos gamybos, ir svarbu dėti visus tris po lygiai. Aš naudojau tokį kond. ( žemiau lentelėje yra grafa "ingredientai", ten visa sudėtis):
http://www.ulta.com/...d540378#details
Dar tokį įdomų emulsiklį pieno pagrindu pas jas radau:
http://www.terra-aro...products_id=209
Ir pasakysiu kokias mintis kelia apie Biosolį: šitą emulsiklį gamina slovakai, pagal formulę labai greit radau kas, galima jei ir daugiau mergaičių domins prašyt Monikos kad organizuotų prekybą. O kad gamintų Biosolį europoje ( gal blogai ieškojau, visko gali būti) neradau. Bet kinų irgi nebijau, tokiam produktui pagaminti reikia normalios gamyklos, garažiuke nesukursi...
Toje terra-aromatica yra forumas, ten daug idomaus, ir straipsnių visa skiltis, ir apie korneoterapiją, ir receptėlių. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 09 03, 15:22)
man sitas konservantas atradimas, nes is principo nei naticinas, nei cosgard ar kiti is AZ nepriimtini. 

o kodel nei naticidas, nei cosgard nepriimtini?
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 03, 11:32)
Witulee, vitaminas E yra antioksidantas - t.y. jis apsaugos aliejus nuo oksidacijos, apkartimo, o kremo nuo surūgimo, papelijimo nesaugos, tokių galių  jis neturi. Bet naudingas ne tik kaip apsauga, o ir pačiai odai, nes padeda drėkinti, atsistatyti. Jei gaminsi ne kelioms dienoms, reiktų dar kokio "tikro" konservanto. "Grynas" jis irgi nebūna, nes tirpus aliejuje, tik skirtinga koncentracija būna ir bazinis aliejus, AZ pvz. saulėgrąžų, vaistinėse dažnai būna agurklės, nakvišos aliejaus pagrindu. Aš naudoju 400 vienetų, dedu į 50 ml vieną, rečiau dvi kapsules(kai noriu stipresnio poveikio kremo). Nebijok jo, čia ne ta priemonė kurios vos perdozavus gali būt labai blogai... Dar ir pagerk, rudenį sveika. 4u.gif

Agha, sita as suprantu, kad jis apsaugos tik aliejus nuo apkartimo, bet kodel tame psl raso, jog naturalus to nepadaro g.gif o va jau sintetinis tai puikiai apsaugos aliejus biggrin.gif uzsiciklinau kazkaip as ant to vitamino E, lyg nebutu kuo daugiau dometis biggrin.gif Del mano ramybes, parasykite kitos koki ir is kur perkate Vitamina E 4u.gif Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 09 03, 13:47)
o kodel nei naticidas, nei cosgard nepriimtini?

apie cosgard radau, kad gali sujautrinti apie akis (pas mane labai jautri oda), tai net nebandziau, o naticidas pagal INCI priskiriamas prie parfum ir ji gaminanti kompanija nesako is ko tas geris padarytas.

apie greipfurtu kauliuku ekstraktas irgi neidealus, bet kazka gi reik i kremus det kad nors pora savaiciu laikytu.

gal kuri bandet usnea barbata ekstrakta kaip konservanta?
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 03, 15:23)
Plaukai gyvi, šiandien dažysiu, nusipirkau natūralių dažų. Prie šaknų didesnio riebalavimosi nenustatyta! Turbūt to norėjai paklausti. Ir gaminsiuos kondicionierių, nes pirktinį gaila naudoti tokiais kiekiais. Apie šitą būdą rašiusios rusaitės plauna su savos gamybos, ir svarbu dėti visus tris po lygiai. Aš naudojau tokį kond. ( žemiau lentelėje yra grafa "ingredientai", ten visa sudėtis):
http://www.ulta.com/...d540378#details
  Dar tokį įdomų emulsiklį pieno pagrindu pas jas radau:
http://www.terra-aro...products_id=209

Viskas aišku, tada bandysiu ir aš šiandien taip plauti plaukus, nes kieto šampūno gamybai vis neprisiruošiu blush2.gif Dar labai laukiu, kada parašysi apie plaukų šviesinimą medumi 4u.gif
Atsakyti
Mergytes,ateinu su klausimuku i jus:

Man vel didziule beda su pleiskanom.Galvoju kad i sampuno buteliuka per daug EA prilasinau,ir nudegino oda,nes didziuliais plemais lupasi oda blush2.gif doh.gif

Noriu pasidaryti aliejine kauke.Planuoju kokosu,kvieciu gemalu ir saltalankiu aliejus deti.tik nezinau ar galima EA levandu dbr lasinti keleta lasiuku,ar geriau neliesti?Dar norejau paklausti,ar pantenolio jei ilasinciau i alieju,jis susimaisytu su aliejumi?gal dar patartumete kokiu priedu nuo pleiskanu?
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 09 03, 17:49)

Man vel didziule beda su pleiskanom.Galvoju kad i sampuno buteliuka per daug EA prilasinau,ir nudegino oda,nes didziuliais plemais lupasi oda  blush2.gif  doh.gif

Noriu pasidaryti aliejine kauke.Planuoju kokosu,kvieciu gemalu ir saltalankiu aliejus deti.tik nezinau ar galima EA levandu dbr lasinti keleta lasiuku,ar geriau neliesti?Dar norejau paklausti,ar pantenolio jei ilasinciau i alieju,jis susimaisytu su aliejumi?gal dar patartumete kokiu priedu nuo pleiskanu?

Man su pleiskanomis labai padeda kovoti arbatmedžio eterinis aliejus, tik nežinau, ar dabar jį tiktų dėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 09 03, 15:49)

Man vel didziule beda su pleiskanom.Galvoju kad i sampuno buteliuka per daug EA prilasinau,ir nudegino oda,nes didziuliais plemais lupasi oda  blush2.gif  doh.gif

ka nors su cinko oksidu galetum pasidaryt? jis nuo visokiu zaizdu tinka.

dar kamparo eterinis aliejus (skiestas) ant zaizdu tinka, bet jei jos jau nuo ea nudeginimo tai irgi sakyciau kad gal pakolkas ea nelabai.
Atsakyti
QUOTE(SECREAT @ 2011 09 03, 18:49)

O gal čia seborėja kokia, kad oda plėmais lupasi?

Bandyk su pantenoliu kažką, alavijo geliu, švelniais, raminančiais aliejais, gali net kremą sumakaluoti su tokiais komponentais, dar cinku ir ištepti galvos odą bei palikti per naktį ir ilgiau.

O aš vakar gavau svarstykles, iš to džiaugsmo laksčiau po namus ir viską svėriau biggrin.gif Baigėsi laikai kai viską matavau šaukščiukais, mililitrais ir pan. Vakar gaminau du kietus šampūnus, gavosi kaip niekad minkšti ir skysti, žiūrėsim kas bus kai išdžius ir pasigaminau lūpų balzamą. Kvapas dieviškas, nors kvapų visai nedėjau. Abrikosų kauliukų aliejus iš KN kvepia marcipanais ir tas kvapas prasimušė ir vazeline, dar pagardinau nuostabiais KN šaltalankiais ir galvoju gaila, kad mano kakava balta, būtų nuostabioji KN kakava, išvis būtų superinis svajonių balzamas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 09 03, 18:53)
O gal čia seborėja kokia, kad oda plėmais lupasi?

Bandyk su pantenoliu kažką, alavijo geliu, švelniais, raminančiais aliejais, gali net kremą sumakaluoti su tokiais komponentais, dar cinku ir ištepti galvos odą bei palikti per naktį ir ilgiau.

ja ja,as seboreja turiu nemenka...tik man jau senokai buvo ji atsinaujinusi...pirmiau tai sudirgino kietas sampunas,po to nebeploviau juo plauku ir vel nurimo oda.o dbr paduginau manau EA i skysta sampuna... blush2.gif tai noriu kazka pasidaryti,kas apramintu oda galvos dbr... unsure.gif
Atsakyti
Alioniuk,matau apacioje esi bigsmile.gif

Kaip manai,ar aliejine kauke man susimakaluoti nuo tu pleiskanu,ar kazkokia kremine kauke pasidaryti.Idomu ar nieko baisaus jei su Olivem daryciau,ar geriau su BTMS?ir ar galima tokia kauke per nakti laikyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 02, 20:17)
Suku galvą kurį Timolį pirkti... Nupirktų draugė UK ir atsiųstų, būtų pigiau, ei mergaitės, kurį perkat? Ką dar gero kartu su juo užmatėt? Ar čia man prie kauniečių jungtis, ar su savo kraštietėm ir vilnietėm kooperuotis g.gif
  O aš atkasiau vandenyje tirpų lecitiną(jau tirpinau) ir bandysiu pasidaryt truputėlį kremuko, būtų neriebu ir tiktų dienai, ir su lecitinu - pagal korneoterapiją... Vaistinėje būna tokie miltukai kaip malti riešutai, cholesteroliui mažinti papildai... Sojų lecitinas, nuriebintas, va toks ( o gal kuri jau naudojot?):
http://www.vaistai.l...-pharmacon.html  4u.gif
      4u.gif  Prisijungiu prie padėkos Alioniukui 4u.gif  4u.gif

Aš būtinai noriu jungtis, kai tik sugalvosi siųstis- būtinai pranešk 4u.gif
Atsakyti