Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

4u.gif Kas lygina nesupratau, nes priedus panašiai visur dedu, todėl manau kad tikrai daug reikšmės turi lakišius, ir emulsinį Nr. 3 čia pirmą kartą bandžiau, visi kiti elementai kaip visada, o va poveikis skiriasi... Šiandien popiet kitokį su N3 darysiu, matysiu kas gausis...
Kad Myra rudina nepastebėjau, nes mažai jos būna, "pasimeta" košėj, dedu kad poveikis nuo senovės išgirtas ir kvapas patinka.
Gintaro pudros dar neturiu.. Reiks ir man. O jei sugrūsti seną sulūžusį papuošalą, tai turbūt tas pats būtų... Ir gailoka, bet voliojas dešimt metų, laikas gal jam naują gyvenimą duoti...
Apynių trauktinę šaknims tai gal spiritinę, patiems plaukams koks aliejus užpilt. Bet toj nuorodoj rašo, kad ir į kremus deda, tai aš neiškentėčiau jei turėčiau sulčių kur neįpylus... Bus jums vietoj lakišių. Agurkas nemanau kad lakišių atitiktų, visai visai kitas daiktas, nepalyginama, kaip uoga ir riešutas...
Ir idėja "fiks" - pasidarysiu jei spėsiu išrūgų ir kremuko su jomis vietoj hidrolato truputėlį, pabandymui, ar įmanoma ir kaip gyvens pažiūrėti. Užvedėt kalbą, tai nenurimsiu kol nesužinosiu. doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Ką galėtumėt rekomenduoti pasigaminti labai slenkantiems plaukams? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 21, 09:54)
4u.gif Kas lygina nesupratau, nes priedus panašiai visur dedu, todėl manau kad tikrai daug reikšmės turi lakišius, ir emulsinį Nr. 3 čia pirmą kartą bandžiau, visi kiti elementai kaip visada, o va poveikis skiriasi... Šiandien popiet kitokį su N3 darysiu, matysiu kas gausis...
  Kad Myra rudina nepastebėjau, nes mažai jos būna, "pasimeta" košėj, dedu kad poveikis nuo senovės išgirtas ir kvapas patinka.
  Gintaro pudros dar neturiu.. Reiks ir man. O jei sugrūsti seną sulūžusį papuošalą, tai turbūt tas pats būtų... Ir gailoka, bet voliojas dešimt metų, laikas gal jam naują gyvenimą duoti...
   Apynių trauktinę šaknims tai gal spiritinę, patiems plaukams koks aliejus užpilt. Bet toj nuorodoj rašo, kad ir į kremus deda, tai aš neiškentėčiau jei turėčiau sulčių kur neįpylus... Bus jums vietoj lakišių. Agurkas nemanau kad lakišių atitiktų, visai visai kitas daiktas, nepalyginama, kaip uoga ir riešutas...
  Ir idėja "fiks" - pasidarysiu jei spėsiu išrūgų ir kremuko su jomis vietoj hidrolato truputėlį, pabandymui, ar įmanoma ir kaip gyvens pažiūrėti. Užvedėt kalbą, tai nenurimsiu kol nesužinosiu. doh.gif  4u.gif

Papuošalą gal ir galima sugrūsti, bet kažin ar pavyks iki pudros. O drėkinantis kompleksas iš ko susideda? Aš dedu HA ,alavijo gelį, manau, kad jie taip pat gerai drėkina, dar hidrolatai...
Dabar mąstau, ką galima būtų pasigaminti mano dienoms. Paskutiniu metu labai gausios. Ir galvoju kodėl. Jau senokai valgau daug pankolio sėklų. Apie ea rašo, kad gausina. Kitur, kad sureguliuoja. Galvoju, kad gali įtakoti. O rožės pagal poveikį: sutraukia, neleidžia prarasti skysčių, bet skatina menstruacijas ir kraujavimą. Šiaip jau irgi rašo, kad reguliuoja hormoninį balansą. O jos mano mėgstamiausios kremuose, masažiniam aliejuje. Į vidų nevartoju. Gal kuri turėjote tą problemą ir pavyko išspręsti?
Ar apynių sultis naudoti vietoje lakišių? O iš ko jas spausti? Iš lapų ir pumpurų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 21 rugpjūčio 2011 - 10:06
QUOTE(nikofija @ 2011 08 21, 08:37)
O kas čia labiausiai tą odos lyginimą įtakoja? O jei lakišiaus sultis pakeisti agurkų sultimis? Prisišaldžiau žiemai. MB jau ruošiasi naują šaldiklį pirkti( didesnį), nes senasis prikrautas  lotuliukas.gif .Miros ea labai rudina. Bandžiau į nagų priemones dėti, visos rankos rudos tampa,ypač kur oda sausesnė, grubesnė.

Kažkuri sakėte parašyti apie gintaro pudros poveikį nagams. Jau galiu pasakyti, kad nagai labai sustiprėjo. Tokie tvirti ko gero niekada nėra buvę. Nebesisluoksniuoja. Dar negaliu ilgesnių pasiauginti, nes tie darbai įvairiausi...vis tiek savo daro. Bet galiukai jau tvirti ir nenusisluoksniavę( už nieko nebekliūva).
Aš darausi tepaliuką iš gintaro pudros, argano aliejaus, kad būtų košelė ir ylangų ea daug. Tepu po keletą kartų dienoj. Ypač kai būna išmirkę. Užtepu, palaikau, po to įtrinu nagais vienus į kitus( pagal su-džok tai gerina galvos kraujotaką-pašalinis poveikis  thumbup.gif. Darykite taip ,kai apima nuovargis, mieguistumas, nereikės kavos). O galiausiai įmasažuoju delnų pagalvėlėmis.

Į tepaliuką nagams dar lašinu fitokeratinų.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 20, 19:34)
Jei varžo finansai ir turit ramunėlių EA, tai bisabololo poveikis labai panašus būtų - ramina, gal kiek drėkina, jis aliejinis. Mano oda jautri, vyro bėda žvynelinė, tai ir naudoju tokius visokius negailėdama įvairovės, bet po mažai, kartu su ramunėlėm, jų beveik visur dedu truputį (kai daugiau negu 1 lašas 50 ml. gaminio, man jis visus kitus kvapus permuša ir erzina, tai stengiuos nebepadaugint, dubliuoju bisabololu). Kuris geriau ar kolagenas ar kompleksas, nelabai galiu pasakyt, nes po vieną nenaudojau. Kolageno poveikis įvairiapusiškesnis, bet odą drėkint irgi reikia... Kolagenas kiek tirštesnis ( pabandžiau ant rankos abu), bet gaunasi brangiau, nes nedaug. Parašiau ką žinau, tik vargu ar padėjau...
  O lakišių kvapas kažkuo primena nerolį, nebjaurus, neryškus.
  Išrūgas su malonumu išgeriu ir nusiprausiu kai darau rikotos sūrį su citrinos sultimis(seniai jau tas buvo), o parduotuvėj  man kažkokios ne tokios...
  Šiandien bursiu kažką seseriai ir mamai, abi turi ant veido po negyjančią žaizdelę, sakau gal žolės ir tamanai ( gavau, bandysiu) padės. 4u.gif

parasyk bent i az kaip darai rikota, labai ja megstu, bet darau paprasta varske, o isrugu naudoti i kremus nenaudoju, nes bijau kad gali pagreitinti ju sugedima.
parduotuvej isrugu neteko matyti - ten tik pasukos buna...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 21, 09:54)
  Ir idėja "fiks" - pasidarysiu jei spėsiu išrūgų ir kremuko su jomis vietoj hidrolato truputėlį, pabandymui, ar įmanoma ir kaip gyvens pažiūrėti. Užvedėt kalbą, tai nenurimsiu kol nesužinosiu. doh.gif  4u.gif

gintaro pudra taip nesigauna, bet smelis gal ir iseis, o smelis labai gerai nuo celiulito, kam aktualu (turiu ju abieju is gamintoju savo int. svetaineje)
del kremo su isrugomis - labai idomu koks bus rezultatas.
as kazkada klausiau ar taukes nenaudojot kramams, jei pamenat. niekas nieko neatsake. tai va praejo nemazai laiko ir galiu pasakyti - kremas su tauke yra thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . net jokiu pagerinimu nereikia =- as beje ju ir nedejau. o poveikis puikus - labai palygina odele, nuramina, siek tiek poras sutraukia. thumbup.gif
Atsakyti
Taukių aplink neradau tai ir nebuvo ką atsakyti... Bet išvada jūsų kaip ir mano, gyvas augalas - jėga thumbup.gif Rikotą darau pagal čia aprašytą antrą būdą, labai paprasta, nebijokit citrinos dėti, tikrai nebus rūgštu, jei blogai traukia pieną, įpilkit trupučiuką dar, tik neužvirkit, ir išlaukti irgi būtina, bet kas jau kremus daro, tai čia tikrai sugebės. Skanaus, o ir ant veido jis turbūt irgi tiktų lotuliukas.gif
http://gyvenimas.del...php?id=25337749
biggrin.gif O kas ten lieka nuo sūrio, išrūgos ar pasukos, nelabai skiriu, bet kai žinai sudėtį - pienas ir citrina, naudot nebaisu.
Apynių naudojami spurgai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 21, 18:34)
Taukių aplink neradau tai ir nebuvo ką atsakyti... Bet išvada jūsų kaip ir mano, gyvas augalas - jėga thumbup.gif  Rikotą darau pagal čia aprašytą antrą būdą, labai paprasta, nebijokit citrinos dėti, tikrai nebus rūgštu, jei blogai traukia pieną, įpilkit trupučiuką dar, tik neužvirkit, ir išlaukti irgi būtina, bet kas jau kremus daro, tai čia tikrai sugebės. Skanaus, o ir ant veido jis turbūt irgi tiktų lotuliukas.gif
http://gyvenimas.del...php?id=25337749
biggrin.gif O kas ten lieka nuo sūrio, išrūgos ar pasukos, nelabai skiriu, bet kai žinai sudėtį - pienas ir citrina, naudot nebaisu.
  Apynių naudojami spurgai.  4u.gif

nuo surio lieka isrugos, nuo sviesto pasukos smile.gif nuo zodzio pasukti - juk sviestas sukamas smile.gif
slenkantiems plaukams ir apskritai plaukams labai gerai dilgeliu ir/ar berzu maceratas. jei dar pridedi prielu tai visai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 08 21, 19:28)
slenkantiems plaukams ir apskritai plaukams labai gerai dilgeliu ir/ar berzu maceratas. jei dar pridedi prielu tai visai  thumbup.gif

Kaip daromas maceratas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 08 21, 19:35)
Kaip daromas maceratas? blush2.gif

Mirkant augalus aliejuje mirksiukas.gif
O spiritinės ištraukos negalima naudoti sausų, šviesintų plaukų priežiūrai, nes dar labiau išsausins.
Aš kai tik galiu, prieš plovimą tepu šaknis kokoso arba monoi ir kokio nors tinkančio sausai odai (kanapių, agurklių, medvilnės) aliejų mišiniu, įlašinusi rozmarinų, lauramedžio ea. Plaukai tikrai nebeslenka, nežinau ar čia sutapimas, ar padeda.
Dar labai gerai pantenolis, keramidai, alavijas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 21 rugpjūčio 2011 - 20:08
QUOTE(omega @ 2011 08 21, 20:28)
nuo surio lieka isrugos, nuo sviesto pasukos smile.gif nuo zodzio pasukti - juk sviestas sukamas smile.gif
slenkantiems plaukams ir apskritai plaukams labai gerai dilgeliu ir/ar berzu maceratas. jei dar pridedi prielu tai visai  thumbup.gif

o dabar galima dilgelių ir/ar berzų maceratą pasigamint? dilgėlių nežydėjusių viršunėles ir/ar šaknis rinkti? o beržo lapai tinka ar pumpurų reikia? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(andrearoma @ 2011 08 21, 21:24)
o dabar galima dilgelių ir/ar berzų maceratą pasigamint? dilgėlių nežydėjusių viršunėles ir/ar šaknis  rinkti? o beržo lapai  tinka ar pumpurų reikia? g.gif  blush2.gif

as darau is JAUNU berzu lapeliu, tokiu vos zaliu, tai aliejus gaunasi beveik juodas is dilgeliu lapu darau irgi jaunu, bet dilegeliu virsuneliu lapelliai turetu ir dabar tikti manau:4u:
Atsakyti
4u.gif Na va, išrūgos atmestos - labai nenorėjo jungtis, skystalas, ir pienu atsiduoda, fe. Sutepsiu vietoj kaukės kūnui, kad kuo daugiau sutept ir pamiršt. Matyt emulsikliui rūgštumas netiko, dariau su AZ N3, gal reikėjo BTMS, bet nebekartosiu.
Užtat sūris geras...
Plaukams mišinį su brendžiu pasidariau, tai dar reikės ir aliejum prikonsevuot ką rasiu. Beržų tai lapai jau tokie geležiniai... Nebent pumpurų iš vaistinės džiovintų? g.gif
Atsakyti