Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

QUOTE(BlueFire @ 2011 09 01, 14:38)
begu uzsisakinet timolio - tas pats geris 2-isopropyl-5-methylphenol

kaip kosmetikos ingridientas, 10 g £8 o kitoj firmelej 100 g. £7. itariu kad pas bitininkus tas pats, tik jie nei vienas nesivargino ieskoti tos chemines formules

http://mistralni.co....210/Thymol-IPMP
o va is sitos atsiunte atsakyma 
http://sci-mart.com/...7a86b3e43a8a79f

>
> what is the chemical formula/INCI for
> THYMOL 100G
> [0001642/100G]
> Thanks and waiting for your reply.
>
> regards

> Hello
The formula is C10H140
CAS No  89-83-8
EC-No 201-944-8
Index No 604-032-00-1
Kindest regards

visgi pasitikeciau pirmuoju variantu, toks konservantas turi buti kristaliuku pavidalu, ir parduodamas kaip kosmetine priemone, kad drasiai naudoti kremu gamyboje (IMHO)
ir 8svarai uz 10g normali kaina, jo reikia labai labai mazai. Tokio kiekio uztenka uzkonservuoti apie 5kg namu gamybos kremo rolleyes.gif (jei cia tikrai tas pats biosol, kuri naudoju)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 01 rugsėjo 2011 - 17:20
sveikos, gal kuriai teko gamintis roziu alieju paciai? jeigu taip, tuomet kokio aliejaus pagrindu? ar tinka elementarus tokie kaip pvz.alyvuogiu ar saulegrazu aliejus?
Atsakyti
Sveikos,

mačiau,kad Alioniukas mirkino mėtas obuolių acte. Aš turiu mėtų (gal šaltmėčių) gal galite patarti kaip jas panaudoti ir kokį poveikį turi? ax.gif

Galvojau darytis hidrolatą, bet truputį gaila daug sunaudot, nes noriu dar ir arbatai žiemai pasilikt...

Dėl plaukų slinkimo. Gal galit parašyt viską, kas tinka nuo jų slinkimo? Reiks daryt rimtą užsakymą ir gelbėt plaukus (o gal reiktų vitaminų pagert, bet manau, kad vasarą jų ir taip turėčiau gauti pakankamai). Mano plaukai slenka kuokštais... Taip dar nėra buvę... Tikriausiai įtakos turi tai, kad nepertraukiamai buvo nėštumas-žindymas-nėštumas ir vėl žindymas... Plaunu galvą su šampūnu iš AZ skalbimo bazės pridėjus fitokeratinų, rozmarinų ir greipfrutų ea (riebūs plaukai). unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2011 09 01, 12:27)
Sveikos merginos  4u.gif
Norėjau paklausti kur jūs laikot jau naudotą kietą šampūną? Jį džiovinti ir palikti lėkštutėj ar dėti į kokią dėžutę?  g.gif

as laikau muilineje, bet pas mane muiline su kiauru dugnu (akmenine).. tai nesikaupia skysciai..
va panasus pricipas..
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 01 rugsėjo 2011 - 18:14
QUOTE(Palomina @ 2011 09 01, 19:13)
as laikau muilineje, bet pas mane muiline su kiauru dugnu (akmenine).. tai nesikaupia skysciai..
va panasus pricipas..

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Agne/Ramute, nusirašiau rankų kremo receptą. Oho kokia sudėtis. bigsmile.gif
Atsakyti

Neringa.jn, ar tik ten pas tave ne krakatūzai (vienapiestė gudobelė)? 4u.gif
http://lt.netlog.com...o...0910&surr=0
[/quote]
Tikrai, lygiai tokia, labai ačiū ploja.gif aciuks.gif Gal dar žinai, ar jos savybės tokios pat, kaip kitų, plačiaiu aprašytų gudobelių? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2011 09 01, 18:42)
sveikos, gal kuriai teko gamintis roziu alieju paciai? jeigu taip, tuomet kokio aliejaus pagrindu? ar tinka elementarus tokie kaip pvz.alyvuogiu ar saulegrazu aliejus?

bei vienas nei kitas netinka, net turi rysku kvapa. reikia imti bekvapi, bet roziu aliejus (jei turit galvoje eterini alieju) nesigaus, bus fitolis.
Atsakyti
Sveikos, merginos,
sugundėt ir mane tuo timoliu, darau užsakymą, tik aš iš anglų, kur 10g-8svarai, tiksliau gaunasi daugiau, nes +PVM, +siuntimas.
Jei pageidaujate kas, tai galiu užsakyti, bus pigiau siuntimas.
Dar ksantanas ten pigiau nei A-Z, o daugiau nelabai ką ten pažystu.
Lyg viskas. Rašykit į az
Atsakyti
Iki nestuke.gif labai buvau susidomėjusi natūralia kosmetika ir jos gamyba, bet dabar tas ūpas kažkur dingo ax.gif Informacijos ir receptų esu prisirinkusi nemažai, bet visgi naudoju kelis produktus (rasulo molį, levandų hidrolatą (kuris man smirdi rolleyes.gif ) ir taukmedžių sviestą (kažkur skaičiau, kad jis tinka nėščiosioms vietoj kremų nuo strijų). Aš jį mediniu šaukštu išsukau ir susidėjau į stiklainėlį, bet norint pasitepti viską nuo kelių iki kaklo, nemažai man jo reikia. Kažin, nebūtų galima jo kaip nors "praskiesti" (net nežinau, gal kokiu aliejumi (turiu kokosų ir simondsijų)), kad ir mažiau reikėtų, ir lengviau būtų paskirstyti ant odos? Beje, man sviestmedis irgi nekvepia, tai ar yra kokių būdų jo kvapą pagerinti? rolleyes.gif
Taip pat esu išsisaugojusi patarimus, kaip namie pasigaminti hidrolato. Šiaip gaminti nelabai turiu iš ko, bet pas mamą yra laaaabai daug mėtų, žiemai jau prisidžiovino ir dar daug liko. Ar iš jų galima gaminti hidrolatą? Ar būtų iš jo kokios naudos?
Ačiū, turėjusioms kantrybės atsakyti į mano klausimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 09 01, 16:17)
visgi pasitikeciau pirmuoju variantu, toks konservantas turi buti kristaliuku pavidalu, ir parduodamas kaip kosmetine priemone, kad drasiai naudoti kremu gamyboje (IMHO)
ir 8svarai uz 10g normali kaina, jo reikia labai labai mazai. Tokio kiekio uztenka uzkonservuoti apie 5kg  namu gamybos kremo rolleyes.gif (jei cia tikrai tas pats biosol, kuri naudoju)

sitas turetu buti tas pats, nes chemine formule ta pati. firma prekiauja laboratoriniais reagentais ir priemonem. o siaip beieskodama radau keleta timoliu bet su kitokiom formulem, ypatingai jei gamintojas is Kinija

dar toj sci-mart radau pigiu stikliniu sugraduotu menzurku, uzsisakiau ir tu - paziuresim kokia kokybe.
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2011 09 01, 21:30)
bei vienas nei kitas netinka, net turi rysku kvapa. reikia imti bekvapi,
Pvz.-jojobos al.
Atsakyti