Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminamės pačios

Nesuprantu, kodėl man nebetinka savo gamybos kitas šampūnas. Iš pradžių viskas dar visai gerai buvo, o dabar baisu: šukuojant tiek plaukų išslenka, kiek dar niekada nebūdavo. Dar pabandysiu pagaminti šampūną pagal Palominos receptą ir jei bus tas pats reikės grįžti prie Eubionos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 08 31, 10:07)
Nesuprantu, kodėl man nebetinka savo gamybos kitas šampūnas. Iš pradžių viskas dar visai gerai buvo, o dabar baisu: šukuojant tiek plaukų išslenka, kiek dar niekada nebūdavo. Dar pabandysiu pagaminti šampūną pagal Palominos receptą ir jei bus tas pats reikės grįžti prie Eubionos doh.gif

pagal koki recepta saviski gaminai?
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 08 31, 07:07)

man irgi vienu momentu taip buvo verysad.gif , todel sodium coco sulfate iki siol klaustukas..ir manau tai nepriklauso nuo vieno kito recepto (bet tai tik nuomone, galiu klysti). Tik AZ rekomenduoja 70-90% jo deti, kitur kur buvau skaiciusi tai 10-20% MAXIMUM doh.gif O didelis kiekis tik tam, kad gautsi sampunas kietas. Bandziau ir PH mazinti, iki 6 krenta ir viskas. Bandziau deti daugiau stearino rugsties, kad coco kiek maziau deti, bet vistiek labai sarminis sampuniukas schmoll.gif Todel ir plauka palieka "nuoga" - virsutinis sluoksnis atsiveria. Is pradziu buvo viskas puikiai, o su laiku slinkt pradejo. Todel pradejau ji naudoti tik karta i savaite, ir butinai butinai rugstesni kondicionieriu. Nemuilinti sampunu tiesiogiai galva, o is pradziu ant ranku. Gerai nuplaunu vandeniu iki plauku "traskejimo".
galvoju pabandyti daryti su siuo komponentu skysta sampuna. Naudoti kokius 20%, zinau kad ypatingai kaitinti nerekomenduoja, bet pabandysiu. Dali vandens pakeisti citrinu sultimis. Siek tiek aliejaus, aktyvu, EA, be konservanto niekaip..
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 08 30, 10:21)
Su dilgėlių arbatom - gerkit,bet nepersistenkit, nes jos didina kraujo krešumą ( pvz. gali sunkiai prasidėt mėnesinės), negalima kam yra trombozė. Kas porą savaičių reiktų keist geriamas žoles būtinai, bet čia gal Omega daugiau papasakos. 4u.gif

teisybe, taciau iki kokiu 50-60 metu paprastai kraujas paprastai nera linkes kreseti. tad iki tokio amziaus galima ramiau gerti. tik tiek kad tikrai neskanu smile.gif). todel galima ir verta maisyti su kitom zolem. pvz. kresamuma mažina geltonžiedis barkūnas ir pelkinė vingiorykštė, todėl galima jų šiek tiek į dilgėlių arbatą įdėti, tai sušvelnins dilgelių daroma poveikį kraujo krešamumui. apskritai labai keista bet taip yra, kad augalai vienas kita sušvelnina, todėl mišinius galima gerti ilgiau nei vienos rūšies arbata smile.gif. Žinoma, jei yra sinergija, tai poveikį kaip tik labai padidina, bet čia jau reikia žiūrėti.

QUOTE(alioniukas @ 2011 08 30, 13:54)

P.S. cia tarp kitko del plaukuciu. Visai naudinga nustatyti, ar plaukai slenka?ar luzta? tada ziureti ar  trinti kokiom priemonem galvos oda, ar pacius plaukus. O nustatyti tiesiog apziurejus plaukus, kurie lieka sepetelyje, jei jie su plauko svoguneliu - tuomet slenka, jei be - tiesiog luzta.
Man panasi situacija buvo su mama. Vis gaminau priemones nuo slinkimo doh.gif , ir nieko. Kol nepamaciau kad jie luzta, ir reik tiesiog pacius plaukus pamaitinti, nes buna virsutinis sluoksnis susidevi..
Bet dazniausiai zinoma slenka...

llabai tikslus ir geras pasteb ejimas. man visai neslenka, bet ilgi niekada neaugo nuo pat vaikystes: šiek tiek ilgiau pečių ir nors tų ka daugiau nei per milimetrą. kažkada labai svajojau apie plaukus iki juosmens, bet nesigavo. be to jie labai ilgiau džiūsta net jei šiek tiek ilgesni nei iki pečių: dvi valandas blink.gif kai nusibosta taip ilgai džiovinti (ypač žiemą) tai nusikerpu bigsmile.gif

QUOTE(nodo @ 2011 08 30, 15:25)
Serbentų stiebelių ? Aš prisikabiau lapų ... Naudingi tik stiebeliai, ar visos šakelės su lapais?

naudingi ir lapai ir stiebeliai ir uogytės, tad tinka sakeles su viskuo. ir avieciu ir gervuogiu ir serbentu ir zemuogiu ir pamaisyuti galima wub.gif
QUOTE(ramunyte02 @ 2011 08 31, 08:16)
noriu paklausti - kaip ta gintaro pudra naudoti? tiesiog itrinti i nagus ar kaip?

jei naguciams sveitimui, poliravimui tiesiog itrinti, bet siaip tai su aliejuku pamaisius ir itrynus dar ir pamaitina smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 08 31, 10:09)
pagal koki recepta saviski gaminai?

40% sodium coco sulfate
35% SCI
15% vandens
10% aliejų

QUOTE(alioniukas @ 2011 08 31, 11:15)
man irgi vienu momentu taip buvo  verysad.gif , todel sodium coco sulfate iki siol klaustukas..ir manau tai nepriklauso nuo vieno kito recepto (bet tai tik nuomone, galiu klysti). Tik AZ rekomenduoja 70-90% jo deti, kitur kur buvau skaiciusi tai 10-20% MAXIMUM doh.gif  O didelis kiekis tik tam, kad gautsi sampunas kietas. Bandziau ir PH mazinti, iki 6 krenta ir viskas. Bandziau deti daugiau stearino rugsties, kad coco kiek maziau deti, bet vistiek labai sarminis sampuniukas schmoll.gif  Todel ir plauka palieka "nuoga" - virsutinis sluoksnis atsiveria. Is pradziu buvo viskas puikiai, o su laiku slinkt pradejo. Todel pradejau ji naudoti tik karta i savaite, ir butinai butinai rugstesni kondicionieriu. Nemuilinti sampunu tiesiogiai galva, o is pradziu ant ranku. Gerai nuplaunu vandeniu iki plauku "traskejimo".
galvoju pabandyti daryti su siuo komponentu skysta sampuna. Naudoti kokius 20%, zinau kad ypatingai kaitinti nerekomenduoja, bet pabandysiu. Dali vandens pakeisti citrinu sultimis. Siek tiek aliejaus, aktyvu, EA, be konservanto niekaip..

Plaukų tiesiogiai nemuilinu šampūnu ir išplaunu iki „traškėjimo“, bet plaukai tokie nemalonūs, o ir tas slinkimas toks baisus verysad.gif Beje, rūgštesnio kondicionieriaus nenaudoju, gal jis padėtų? blush2.gif Jeigu gaminsi skystą šampūną parašyk, kaip viskas sekėsi, kaip plaukai atrodo 4u.gif
Atsakyti
Dar vakar apie tokį plaukų mylėtojų forumą sužinojau, gal ką vertingo atkapstysit, nuorodoje tik viena iš temų su potemėm, neturiu dabar kada skaityt... 4u.gif :
http://forums.longha...isplay.php?f=21
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 08 31, 15:18)

Plaukų tiesiogiai nemuilinu šampūnu ir išplaunu iki „traškėjimo“, bet plaukai tokie nemalonūs, o ir tas slinkimas toks baisus verysad.gif

o tavo plaukai sausi ar riebus? g.gif as kiek skaitynejau, tai susidariau nuomone, kad tas coco sulfatas labiau riebiem plaukam tinkamas, sausiem - galima naudot tik maza procenta 4u.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2011 08 31, 16:30)
o tavo plaukai sausi ar riebus? g.gif as kiek skaitynejau, tai susidariau nuomone, kad tas coco sulfatas labiau riebiem plaukam  tinkamas, sausiem - galima naudot tik maza procenta 4u.gif  g.gif

Normalūs, labiau link riebių smile.gif
Atsakyti
4u.gif Alioniuk, o tu nemanai kad skystą šampūną galima būtų darytis be konservantų ir mažytėse formelėse užsišaldyti? Kaip aliejines plyteles (ar gaiviklį - ir atsipjaut prieš naudojimą). Nei sultys, žolių nuovirai negestų... Vat aš irgi vis galvoju kaip to sulfato pamažinti, gal rimtai daryt kondicionierių-kremą plaukams su kokiais 5-7 proc. sulfato? Na bus galva šviesesnė paskaitysiu ir paskaičiuosiu...
Dar iš rusiškų psl: prieš plovimą nepasterizuoto riebaus pieno kaukė plaukams - sako kad piene yra viskas, ko plaukams reikia. Ūkininkų pašonėj neturiu, pabandysiu kada liesos grietinėlės, bus pasterizuota, bet ką darysi...
Kremu rankoms patenkinta, tai parašysiu kaip dariau. Pirmą kartą norėjau kažko panašaus į parafino procedūrą, tai pasidariau riebaus tiršto kremo ir jame išvoliojau, išmirkiau išplautas (ir išdžiovintas aišku) medvilnines pirštines iki riešų, po visų vakarinių ritualų apsimoviau, ant viršaus dar lateksines - gavosi kaukė rankoms. Palaikiau apie valandą, riebalų likutį nugėriau servetėle, o pirštines į stiklainiuką ir šaldytuvan kitam kartui. Manau kokius penkis kart tai drąsiai panaudosiu, prieš naudojimą jau ir dabar 20 sekundžių pašildžiau mikrobangėj. Taigi du zuikiai - produktai tauposi ir laikas... Nebeišploviau indelio vakare, tai kitą dieną likučiais rankas kelis kartus pasitepiau ir nutariau kad man jo kaip kremo irgi reikia, tik dar kelis ingredientus pridėjau, pagrindas liko toks pat. Kremas laaaaabai riebus, apsauginis, tiks orams atšalus, prieš visokias namų ruošas, nakčiai, nors mažas kiekis( lašas-du) greit įsigeria, o rankos ilgam apsaugotos lieka - kelis indus ir su plovikliu išplovus nenusausėja. tongue.gif Apie 50 gr: Mimozų vaškas 1,8gr., bičių vaškas 3,6gr., cetil alkohol 3,6 gr., benzoino derva 0,3gr., fitosteroliai 2gr., sviestmedžio sviestas 9gr., kakavos sviestas 9gr., tamanų aliejus 3ml/3,75gr., kviečių gemalų al. 3ml/3,75gr., skvalanas 1,8ml/2,75gr. Hidrolatas 16,8ml ( dėjau kėnių). Sujungus fazes pagerinimai: medus(natūralus) 0,6 ml., vit. E 1 kapsulė, bisabolol 2 lašai, Arnikos CO2 4 lašai, braškių kvapas 2 lašai, Usnea kerpių CO2 2 lašai. Cosgard 6 lašai (į kaukę nedėjau, gal ir kremas toks tirštas negestų). Į kremą dar dėjau pagal Alioniuko piliarožių receptą darytos lakišių ir pelkinės ožkarožės ištraukos 1 ml., skysto AZ šilko 16 lašų, Q10 8 lašus. Kvapas gavosi malonus, sviestmedis dingo, primena gal Manuką kažkuo... Lecitino galvojau galvojau ir nebedėjau, yra plėvelė nuo mimozų, bičių vaškų... 4u.gif 4u.gif
Neringa.jn, ar tik ten pas tave ne krakatūzai (vienapiestė gudobelė)? 4u.gif
http://lt.netlog.com...o...0910&surr=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 31 rugpjūčio 2011 - 19:05
Agnė/Ramutė, kur Jus perkate fitosterolius? 4u.gif
Atsakyti
Oi ne čia parašiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo griegzde: 31 rugpjūčio 2011 - 22:16
Fitosterolių koncentratą pirkau AZ,(bandžiau šiandien kokių vokiškų parduotuvių paieškot, bet nieko gero neradau) kaip tik nuolaida buvo, tai jau antrą nusičiupau... Juos gal galima avokado aliejum keisti, ten irgi natūralių fitosterolių daug. Patinka man tas koncentratas, labai daug kur naudoju, kūnui gailoka, o veidui sviestai nepatinka, tai šitas pariebinimas man labai "einamas". biggrin.gif
Atsakyti